Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

E ***. sad :) Mada opet me je malo iznenadio test, izgleda da u real time igranju skoro da i nema razlike izmedju karti...

E ***. sad :) Mada opet me je malo iznenadio test, izgleda da u real time igranju skoro da i nema razlike izmedju karti...

Merenje na ovaj način je putem štapa i kanapa, ko kada bi na trci na 100m svakom atletičaru merio drugi sudija sa štopericom i na osnovu toga proglasio pobednika :)

Merenje na ovaj način je putem štapa i kanapa, ko kada bi na trci na 100m svakom atletičaru merio drugi sudija sa štopericom i na osnovu toga proglasio pobednika :)

Koliko vidim meren je isti deo, moze se videti po graficima i ujednacenim skokovima i padovima, tako da po meni je dosta merodavno...

Po meni je ovakav test merodavniji od game benchmarka. Neophodno je samo izvršiti testiranje više puta da bi se dobio ujednačen skor svake kartice.

Jos nigde se nije desilo niti prikazalo na citavom netu da ATI dobija nV u Just Cause 2 igri koja je ako se dobro secam izrazito zeleno nastrojena. Na koju foru su dobili da je 5850 20% brza od GTX 470 to samo oni znaju.
http://www.techspot.com/review/283-geforce-gtx-400-vs-radeon-hd-5800/page5.html

S obzirom da nedostaju Far Cry 2 i Dirt 2 (i npr. AvP) u testovima te nakon citanja komentara "nepristrasne publike" u kojima se u svakoj drugoj recenici vredja inteligencija nvidia vlasnika, stice se jako snazan utisak o verodostojnosti testa.

Do sada se zilion puta desilo da mali Perica prijavi kako ima 100fpsa u odredjenoj igri i naravno kada mu se zatrazi da to dokaze on postuje screenshot u kome gleda u zid i lepo dobije 100fps u Frapsu. Naravno cim okrene pogled na kompleksniju scenu gde se nesto mrda fps zna da padne za 500% pa i vise. Zato postoje benchmark tools da izmere stvarni prosecan fps u nekoj igri, a ovakvo testiranje je krajnje subjektivno i stoga veoma diskutabilno. Jesu li postovali video zapis barem jednog prelaza igre sa prikazom FRAPSa dok su igrali? Nisu.
Ako tako stoje stvari, test je daleko od objektivnog.
Vec je vidjeno da ATI 5xxx ima dobar max fps u mnogim igrama, a slab min fps i po meni ovakav test je pokusaj da se iz toga izvuce cinjenica da su ATI karte generalno brze. a sto se naravno ne dobija koriscenjem benchmark toolova.

Poslednja izmena:
Sa TechSpot testa:
JC2_02.png

Using the Just Cause 2 built-in benchmark we recorded a minute of the “Dark Tower” level. Just Cause 2 was not featured in our first round of testing, so we are not sure how the GeForce GTX 400 performed with previous driver builds.

Iz mog testa GTX470:
JustCause2.jpg

Just Cause 2 - Očigledna prednost na stani GTX470 dok je gubitak u The Dark Tower benchmarku verovatno vezan za CUDA renderovanje vode jer u samom benchmarku je dominantan prikaz mora.

:D

Poslednja izmena:
Dakle Pixell je odradio svoj test kompletnije i uspeo da detektuje drasticnu razliku koja nastaje u Just Cause 2 s obzirom na deo igre koji se prelazi. Naravno Techspotovci to nisu uocili, ali glavno je da im je zadnja recenica zakljucak kako ih je GTX 470 potpuno razocarao sa svojih sirotih 33 fpsa.

Moram da napomenem da u vecini testova se prikazuje dvadesetak igara trenutno najprodavanijih za koje su drajveri najoptimizovaniji. To jeste logicno, ali ne vrti se svet samo oko tih igara pa da je dovoljno to da se odredjena karta proglasi za apsolutnog sampiona.
Ja iako naginjem AMDu nisam uzeo 58xx jer do dana danasnjeg nije ispravljen bag u Anno 1404 sa prikazivanjem senki i oblaka u DX10 verziji.(Umesto senki stoje grubi, crni poligoni)
Left4Dead2 ima slicne bagove u renderingu.
Za one koji igraju samo testirane TOP 10 igre, svaka cast ATIju i nek vas dugo sluzi, ali po "mojim" igrama ATI mi ne odgovara 100% i sa nvidijom imam mnogo manje muke.

Poslednja izmena:
Problem sa Just Cause 2 je u tome shto se tamo koristi CUDA za vodu, pochetak testa Dark Tower pokazuje bash tu vodu. Ati, naravno, to ne renderuje...

E je*i ga sad, stvarno ste pokvareni :) Ljudi se taman nalozili...

Ja nisam naleteo na te bagove sa Anno probao sam igru radila je kako treba na max. L4D nisam probao sa Atijem.

Dali su grafike tako da ne znam zasto bih sumnjao u verodostojnost testa tacno se vidi da su isto radili i isti su padovi frejmrejta i skokovi sto je i logicno, a poklapa se i sa Pixellovim rezultatom taj JC2 test verovatno jeste ta CUDA, ali poklapa se znaci da su testovi tacni.

Taj Fermi za te pare koje kosta nema sta da ponudi pored Atija ja sam to odavno zakljucio, e sad bice fanboy-eva ili ljudi sa specificnim potrebama koji ce uzimati te karte sigurno.

Meni se svidja recimo sto se dobije PhysX na primer, mislim moze i sa Atijem al treba dodatno platiti PhysX kartu koaj ce zauzimati mesto u kucistu, inace sto se FPS-a tice skroz neisplativi su 470 i 480, 470 nema sta generalno da trazi pored 5870, sto mnogi testovi svedoce 5870 je bar 10% jaca u proseku, a po ovom testu i mnogo vise...

I da sto se 3D Vision-a tice, ja igre onako ne bih mogao da igram nikada, ne odgovara mi taj 3D, ok je za filmove mozda, ali za igre ne.

Poslednja izmena:
Problem sa Just Cause 2 je u tome shto se tamo koristi CUDA za vodu, pochetak testa Dark Tower pokazuje bash tu vodu. Ati, naravno, to ne renderuje...

ŠRo dovoljno govori o tome kako je odrađen test :trust:

Ja nisam naleteo na te bagove sa Anno probao sam igru radila je kako treba na max. L4D nisam probao sa Atijem.

Dali su grafike tako da ne znam zasto bih sumnjao u verodostojnost testa tacno se vidi da su isto radili i isti su padovi frejmrejta i skokovi sto je i logicno, a poklapa se i sa Pixellovim rezultatom taj JC2 test verovatno jeste ta CUDA, ali poklapa se znaci da su testovi tacni..

Hajde ponovo pogledaj celu tabelu koju je Pixell postavio. Pogotovo pogledaj test nivoa Concrete Jungle i reci gde je tu ATI brzi? Koliko se vidi iz grafike duplo je sporiji.

Voda u igri se renderuje potpuno drugacije na obe karte i ne izgleda isto, a to gospoda sa onog testa su prosto "zaboravili" da napomenu. Ako su tu vec muvali, logicno je da se posumnja da su muvali i dalje.

Hajde ponovo pogledaj celu tabelu koju je Pixell postavio. Pogotovo pogledaj test nivoa Concrete Jungle i reci gde je tu ATI brzi? Koliko se vidi iz grafike duplo je sporiji.

Voda u igri se renderuje potpuno drugacije na obe karte i ne izgleda isto, a to gospoda sa onog testa su prosto "zaboravili" da napomenu. Ako su tu vec muvali, logicno je da se posumnja da su muvali i dalje.
Malo su stimovali u koristi ATI pa imas toliko fantastino drasticnih suprotnih primera .
Zato nikad se neopterecivati jednim testom .
Pogledas sto vise mozes .
Moj utisak je da kad je izasao gtx 470 u tim prvim benchmarks da mu je pomalo vestacki dodano 2i li 3% snage u proseku kako vreme prolazi sve sam vise siguran u to.
Ovde se otislo otprilike toliko u suprotnom pravcu ne koliko neki znaju da nastimuju ili krajnje lose i nestrucno testiraju .

Poslednja izmena:
Sa TechSpot testa:

Iz mog testa GTX470:

:D
Na stranu sad ciji je test merodavan :d... ali nisu vam ista setovanja - oni koriste 8xAA (i 16xAF pride, znaci max stress graficke), dok si ti testirao bez ikakvog Anti-aliasing filtriranja... mozda tu nastaje razlika? :)

Sumnjam, iskreno... da se uloge potpuno okrenu... ali eto, mozda? :)

Bez obzira čiji je test, dobili smo iste ili slične rezultate. Promašio si poentu mog posta ;)

Citam ove vase postove sto se tice JC2 i bas sam upalio igru i Fraps da vidim koliko ima FPS-a sa rezolucijom od 1920x1080 sa 8xAA i 16xAF sve na High i FPS-i su bili izmedju 45 i 65 ali ni ujednom trenutku nije spalo ispod 45 FPS-a zato nerazumem kako je TechSpot to testovao da ima min. 23 i AVG 33 FPS-a.
Ja odavno neverujem tim testovima dok neisprobam sam i uverim se :)

Imaš tri benchmarka u okviru same igre, na prvom ekranu. Provrti onaj pod nazivom "The Dark Tower" na tim setovanjima i možda ćeš dobiti jedno 5% bolje rezultate jer imaš manju rezoluciju monitora.

Evo odradio sam Benchmark u JC2

The Dark Tower
Desert Sunrise
Concrete Jungle

Prilozi

• JustCause2 2010-06-04 13-48-51-32.jpg
    JustCause2 2010-06-04 13-48-51-32.jpg
    210.7 KB · Pregleda: 76
  • JustCause2 2010-06-04 13-52-31-38.jpg
    JustCause2 2010-06-04 13-52-31-38.jpg
    211.1 KB · Pregleda: 58
  • JustCause2 2010-06-04 13-54-56-13.jpg
    JustCause2 2010-06-04 13-54-56-13.jpg
    215.2 KB · Pregleda: 56
Bez obzira čiji je test, dobili smo iste ili slične rezultate. Promašio si poentu mog posta ;)
Jeste, moja greska... priznajem :)

Izvinjavam se, zazelenelo mi se pred ocima sa one prve dve mape :D

Jos da ima lepu cenu...

Evo obavestenja za sve koji su ucestvovali u velikoj MSI Europe/Fermi nagradnoj igri. Juce su izvuceni srecni dobitnici GTX 480 modela.
Nazalost nisam ga dobio, :( mada me iznenadilo da konkurencija i nije bila toliko brojna, svega 17500 ljudi od cele Evrope gde postoje MSI predstavnistva.

Ladies & gentlemen, the time has come!
We can announce the lucky winners today.

First off, let's start with the correct answers:

1. What is nVIDIA Fermi ?
b. The next generation CUDA Architecture

2. What is MSI Afterburner ?
b. An overclock utility for VGA developed by MSI and rivatuner

3. How is the high-end VGA series of MSI called ?
c. Lightning

4. Which one of the below names is not an MSI VGA cooler ?
b. Fridge

5. What is the thickness of the MSI Superpipe ?
d. 8mm

You can hold your breath now... here comes the lucky winners list:

Out of 17.568 participants the following 3 were the luckiest:

1. MSI GeForce GTX 480 goes to... Oscar Olsson from Sweden!
2. MSI GeForce GTX 480 goes to... Asger Hansen from Denmark!
3. MSI GeForce GTX 480 goes to... Dora Christodoulou from Greece!

Congratulations to the winners and thanks everybody for participating.

The official page of the contest will be updated later on today.

http://www.msi.eu/fermi

Poslednja izmena:
@kull:

A pitanja i odgovori su kao iz neke SMS navlakuse. :D

Vrh Dno