Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

A šta je to jadno kada i vrapci na granam znaju da je Crysis serijal prvenstveno demonstracija grafičke sile pa tek onda ostalo.
Da mu nije pa eksluzivan i poseban gameplay? Ima možda dobru i zanimljivu priču?
Ah, ne radi se o tome. Vec svi pricaju o krizi1,2 a samo neki benchmarci....
Videces, kad izadje dvojka ima da bude 15 strana kako kome radi, da li ati drajver zeza, da li se gtx4xx pregreva, da li napajanje cvili :banana: a posle ce neko da pita kako da ubije aliena :wave:

Ja bih bio ultra zadovoljan samo da sklone mutirane spodobe, trigense i ostale karakondzule..

Pa nema ni mutiranih spodoba, ni trigensa ...?

A šta je to pa jadno, kada i vrapci na granam znaju da je Crysis serijal prvenstveno demonstracija grafičke sile pa tek onda ostalo. Od njega se drugo i ne očekuje....
Da mu nije pa eksluzivan i poseban gameplay? Ima možda dobru i zanimljivu priču? A valjalo bi napokon da porade i na drugim elementima igre sem grafike.

Gameplay je extra kao i grafika, pogotovo u odnosu na neke druge "hitove"...
Pa igra je iz 2007 pa joj jos uvek nista nije ni do clanaka

Poslednja izmena:
cenis?

Kapiram da necu moci u full-u da igram u 1680x1050...

don't be so optimistic :D

Aj sad, procena potrebne konfe?
wild guess:D

Nece to biti toliko zahtevno kao sto mnogi misle, to je neka moja pretpostavka..... Nijedna multiplatform igra nije sampion u zahtevnosti sem ako nije ocajan port.

sem ako nije ocajan port.

GTA 4 ja na mom kompu teram u 3fps, tj teram malo sutra. a baš sam nabavio neku sređenu verziju igre gde su popravili sve što je moglo da se popravi, prepatched itd.
Definitivno najočajniji port imajući u vidu da je na xbox-u igram bez ikakvih problema koji je 10x slabiji od mog kompa.
Teško da će napraviti neoptimizovanu igru kao prvi deo. Grafiku ne moraju nešto preterano da popravljaju jer i danas izgleda odlično, jedino da daju novu priču. Prvi deo im je bio propast (njima) jer se malo prodao upravo zbog visokih hardverskih zahteva. Zašto bi neko platio 50€ igru koju ne može da igra, kad može da je skine besplatno čisto da proveri da li stvarno ne može da je igra, ili može na very low.
Ja sam se sa kecom lepo naigrao na 2600xt medium podešavanja, pa na high sa 4850 u početku kad sam je nabavio i kako su popravljali drajvere na kraju sam sa 4850 igrao na very high bez problema. 5850 mi je dodao i AA na sve to :D
Progres:d

Nece to biti toliko zahtevno kao sto mnogi misle, to je neka moja pretpostavka..... Nijedna multiplatform igra nije sampion u zahtevnosti sem ako nije ocajan port.

Kao sto rece kolega gore "don't be so optimistic"!

Osecam da kada igra izadje bice prvo, :zgran: onda cemo da :wall: zato sto sece ko ludo, pa nam dodje da, :crash: ili da one koji su radili na igri, :smackbum:!
Ali kada bolje razmislimo nek ide zivot... :bottle: :bottle: :bottle: ;)

I ja sam prvi Crysis prvi put presao na Medium sa 8600GT u 1280x1024 opusteno :) Sa 9600GT/9800GTX+ je isla solidno na High u toj rezoluciji, sa 9800 i u 1680x1050, sad sa dve 5750 mogu bez problema VH u 1080p sa AA je malo zahtevnija za lagodno igranje ali moze....

Ne znam za C2 rekao sam da je moja pretpostavka.... ALi mislim da ce moci na solidnim podesavanjima da se igra sa kartom ranga 5850...

Ne znam gde sam citao, mrzi me sada da izvlacim link, na dva mesta sam procitao da ce dvojka iako naprednija u odnosu na prvi deo zahtevati manje od prvog dela zbog najavljene mnogo bolje optimizacije. Zivi bili pa videli sto kazu babe :)

To su crytek i proizvodjaci hardvera u dilu da nas utripuju kako nam je hardver slab i da treba da kupimo jaci, bolji i skuplji samo da bi mogli da igramo par naslova u high podesavanjima.

To su crytek i proizvodjaci hardvera u dilu da nas utripuju kako nam je hardver slab i da treba da kupimo jaci, bolji i skuplji samo da bi mogli da igramo par naslova u high podesavanjima.
A mozemo te naslove da igramo par godina kasnije i nista ne gubimo.....

Ovu epizodu GTTV stvarno treba pogledati, prikazace Crysis 2 i Vanquish. :)
Jedva cekam da vidim gameplay iz C2.
According to a tweet made by Geoff, VANQUISH will be featured in next week's episode of GTTV, along with Crysis 2.

It is not known whether the footage will be Gameplay or another Pre-rendered trailer.
This is not the first time VANQUISH was featured in this show, the game was initially announced on GTTV in January this year.

Nabasao sam na par conceptual Art slika koje je izradio izvesni poljak - Marek, za Crysis 2 pa ko velim ajde da zakacim i to ovde. Inace kad smo kod ovoga moram reci da nisam bas odusevljen time sta on radi (premda je ovo odradio vise nego korektno), jer cenim da ima likovnijih i vestijih autora na DeviantART-u, ali eto, iz nekog razloga bio je angazovan bas on da odradi nekoliko postera i koncept art crteza za potrebe igre. Ovo ce se verujem vecini dopasti, pa koga zanimaju ovakve stvari neka baci pogled.

MAREK - omen2501@DeviantART

Maximum_Fire_by_OmeN2501.jpg

Grand_Central_Station_by_OmeN2501.jpg

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gbIgzyMKipU&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gbIgzyMKipU&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

GamerZines: The original Crysis pushed the technological envelope so far, and this time you've been able to put your technology onto the consoles. How has this been accomplished?

Nathan Camarillo: At the beginning even we said there's no way this type of game would ever run on a console and then we thought if we don't do it someone else will, so we set a challenge for ourselves. We looked at what we were doing and how we were accomplishing it, what power the consoles had and we structured Cryengine 3 around pulling this off. Having it scale per platform, so it gets the most power out of Xbox 360, PS3 and also PC. If you have a PC with a specification comparable to consoles you can expect that experience, whereas if you have spent $4000 on a PC, and you have all the latest, greatest hardware we'll scale with that as well, resulting in an amazing visual experience.

No-one should feel like they are missing out, because the core experience is still the same. Same environments, same weapons, same enemies, same interactions etc. You won't miss out on anything, it's just that if you've spent the money your hardware will be utilised.

GZ: We saw the game demoed on a Xbox 360, why not the other platforms?

NC: Ask EA, it's more of a marketing thing really. This was the choice and the message we wanted to give out. Everyone is saying this looks awesome on 360, people are really amazed, but it scales so the PC one is going to look fine. If we showed it on the PC, people would wonder what it looks like on console so...It's easier to wow people from the bottom up and continue to wow them.

What I always tell everyone is that we don't really talk about PC specification or PC features, but we do release screenshots and people say those look awesome, and they have to come from somewhere.

GZ: Crysis 2 almost seems an entirely different franchise due to the new suit and new alien menace. Is it about building on the success of the original, or creating something new?

NC: The core, the nanosuit gameplay itself, is very much like it was in the original Crysis with really strong AI and strong combat versus humans and bi-peds. These are things we did really well with in the original game, we even had really good weapons but they weren't necessarily appreciated. We want to expand the arsenal a bit more - some being conventional, others based on cutting edge science technology, closer to what the nanosuit itself is.

There were a lot of things that were really good that we want to keep doing. We want players to notice those but the things that we wanted to address required drastic changes to really pull off. We couldn't just do Crysis 2 in a jungle with two new suit powers. It would have been a watered down sequel even if it was on console, we've taken some really bold steps because we are building a franchise. If we prove that we are able to do this and people are wowed then we can take the Crysis IP wherever we want. We could stay in the urban environment or we could mix things up, we want to prove that this is a versatile game which can go anywhere. It's up to us what story we want to tell beyond Crysis 2.

GZ: It's mainly the new alien menace which seems completely different to the original game. What was the thought process behind that move?

NC: Part of it was based on the criticisms of Crysis 1, the flying aliens weren't necessarily well received. You spent the whole game learning about concepts such as hiding, cover, super abilities and gaining vertical advantage then suddenly we introduce flying aliens which invalidates all your cover and then there's the zero-g environment where there's no cover at all. We wanted to leverage some of the systems and the gameplay gamers had learnt by making aliens bipedal and using cover to challenge the player.

In addition there are other aliens we haven't revealed yet, that you'll see in subsequent demos, some of them are very mobile and can come into the environment in ways that you wouldn't expect and challenge you for vertical supremacy. If you are on the ground they are going to try and get higher than you, it is an advantage because it invalidates your cover. At the same time if you fight for vertical supremacy, you'll lose the ground-based cover opportunities. So you're always bouncing around with the aliens constantly vying for the advantage.

http://www.gamerzines.com/pc/previews/crysis-2-interview-part-1.html

Kompletan intervju sa dosta gejmpleja...
http://www.gametrailers.com/episode/gametrailers-tv/94&ch=1&sd=0?ep=94&ch=1&sd=0

Cist gejmplej isecen iz intervjua...

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xdSYnESxsxY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/xdSYnESxsxY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Zapazanje vezano za aliene...
Pored grafike, ono što nas je najviše oduševilo jeste izgled jezivih vanzemaljskih “mini-mekova”. Ne kažemo beživotnih robota, jer smo primetili detalj koji ukazuje na to da njima možda upravljaju prozirni “mekušci” iz vanzemaljskog broda iz prve igre, što se da primetiti po dugačkim pipcima koji “štrče” sa njihovih leđa. Kako bi se podsetili, pogledajte slike aliena i novih “mekova”, pa prosudite sami.
Crysis-Alien.jpg

Crysis-2-mech.jpg

Poslednja izmena:
Gejmplej izgleda fakin fenomenalno :banana:

Meni je i ovakva grafika više nego odlična. U poređenju sa, na primer, Deus Ex 3 i GeoW 3 ovo je bar 3 koplja iznad. Napucavanje mi se mnogo dopada i podseća me na značajno unapređeni F.E.A.R. Nema tragova od anemičnog napucavanja iz prvog Crysisa i Warhead-a.

To cemo tek da vidimo! Jer kada se gledaju ovako iseckani kadrovi dobijes realativno iskrivljenu predstavu o citavoj stvari! Ono sto mene najvise raduje ovde je taj vertikalni aspekt u igri! Hopa po cupa po krovovima na fazonu Mirrors Edge-a...

Ovako nesto je Sony trebao 2005. da predstavi umesto onih laznih gameplayeva o upcomming ps3 igrama.

Ko stvoreno za konzole.

Pa ne verujem da ce ovo biti nesto zahtevno, mislim ne bi trebalo, izgleda mi manje "open world" od proslog dela.

Grafika jeste dobra ali nista wow, kao sto je bio prvi deo....

Poslednja izmena:
Meni je i ovakva grafika više nego odlična. U poređenju sa, na primer, Deus Ex 3 i GeoW 3 ovo je bar 3 koplja iznad. Napucavanje mi se mnogo dopada i podseća me na značajno unapređeni F.E.A.R. Nema tragova od anemičnog napucavanja iz prvog Crysisa i Warhead-a.

Ovo ti izgleda bolje?? Izgleda isto kao i svaki fps na konzoli, cak i malo grublje nego recimo bad company2 (obrati paznju na pomeranje, nema ni traga od neke mekoce u pokretu)
KZ2 je i dalje tata sto se konzola tice (u tom segmentu).

Nazad
Vrh Dno