Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

Mozda je B oznaka za drugu seriju odnosno za 2010-tu godinu gde ubacuju sharp-ove panele ili su slicni sa LD serijom koja je za ovu godinu,a EU da je za evropku uniju.Nigde ne mogu da nadjem kakav je kvalitet ovih sharpovih panela,da li su bolji od LG ili AUO?
moj tv je proizveden u januaru 2010. :)

edit: sto se panela tice, ja sam pokusavao da nadjem vise informacija o auo i ostalim panelima koje lg ugradjuje, ali bezuspesno. pa sam odustao.

Poslednja izmena:
Mozda je B oznaka za drugu seriju odnosno za 2010-tu godinu gde ubacuju sharp-ove panele ili su slicni sa LD serijom koja je za ovu godinu,a EU da je za evropku uniju.Nigde ne mogu da nadjem kakav je kvalitet ovih sharpovih panela,da li su bolji od LG ili AUO?

Ja imam dva komada:
- 37LH5000-ZB(EU) - proizvođač LGD
- 22LH2000-ZA(EU) - proizvođač CPT (šta je to???)

Oba proizvedena 2009. Nema neke logike.

A i drama oko panela je bespotrebna... sve su to nijanse 99% stanovništvu beskorisne a sam proizvođač TV garantuje za kvalitet tako da je OEM komponenta nebitna.

cpt paneli su, bar po onome sto sam citao na netu, losi. na njihovom sajtu videh da za tvove panele prave samo u tri velicine: 21.6", 26" i 32". lg, kao i samsung, u bolje modele stvalja svoje panele, a u losije trpa sta stigne. kad vec imas dva tva sa razlicitim panelima (lg koji vazi za dobar i cpt koji vazi za los), da li ima neke velike razlike, ili razlike uopste, u kvalitetu i prikazu slike prilikom standardnog koriscena tva?

Sve to stoji da su nijanse male u odnosu na kvalitet panela ali zasto onda LG stavlja 3 vrste panela u isti model tv-a?Ja sam zadovoljan sa slikom kod mog lcd-a sa sharp-ovim panelom ali nisam zadovoljan sa uglom gledanje jer vec na 135 stepena se vidi sivkast obris na npr.boji koze i to malo iritira.E da li je to tako kod LG ili AUO panela?Da li je njihov ugao gledanja bolji,mozda su sharpovi paneli jeftiniji pa posto izlaze modeli za 2010-tu god ,LG vise ne ulaze u skuplje panele zbog pada cene uredjaja...

I ja sam se tripovao dosta oko ovogodisnjih modela i panela, a onda sam lepo odlucio, kad vec dajem tolike pare, da dodam jos par hiljada i pazarim 42LH4000. Iako je matoriji model, bar sam siguran da dobijam LG-jev IPS panel. Stigao je juce, a odusevljenje ne jenjava :D

I ja sam se tripovao dosta oko ovogodisnjih modela i panela, a onda sam lepo odlucio, kad vec dajem tolike pare, da dodam jos par hiljada i pazarim 42LH4000. Iako je matoriji model, bar sam siguran da dobijam LG-jev IPS panel. Stigao je juce, a odusevljenje ne jenjava :D

I Simma kako si zadovoljan sa uglom gledanja,da li je slika ok ili ima sivila kada je ugao oko 135 stepena i manji?

Valjda veci :).

O kom uglu pricamo, vertikalnom ?

nebitno da li je vertikalni ili horizontalni,u oba slucaja se isto desava..To je inace mana LCD-a ali ja imam jos dva,panasonic i samsung i kod oba je taj ugao znatno bolji za gledanje u odnosu na lh3000..
I da,veci ugao..izvinjavam se...

Poslednja izmena:
Pa meni je horizontalni nebitan, takva mi je soba, da je krevet direktno naspram police za TV. Mada H uglovi su manja mana na LCD panelima, kao sto znamo.
V uglovi su veci problem, ako legnem u krevet, pa mi nivo ociju ispod sredine televizora...
Valjda cu nabosti dobar LH2000 sa ok panelom.

Pa meni je horizontalni nebitan, takva mi je soba, da je krevet direktno naspram police za TV. Mada H uglovi su manja mana na LCD panelima, kao sto znamo.
V uglovi su veci problem, ako legnem u krevet, pa mi nivo ociju ispod sredine televizora...
Valjda cu nabosti dobar LH2000 sa ok panelom.
Koliko sam do sada imao prilike da vidim uglavnom su AU Optronic paneli,a mozes lako da vidis pozadi kroz otvor koji je...

AU Optronic, jel to dobar panel ?
Koji ti TV imas ?
Popuni "Moja masina" u svom nalogu.

cpt paneli su, bar po onome sto sam citao na netu, losi. na njihovom sajtu videh da za tvove panele prave samo u tri velicine: 21.6", 26" i 32". lg, kao i samsung, u bolje modele stvalja svoje panele, a u losije trpa sta stigne. kad vec imas dva tva sa razlicitim panelima (lg koji vazi za dobar i cpt koji vazi za los), da li ima neke velike razlike, ili razlike uopste, u kvalitetu i prikazu slike prilikom standardnog koriscena tva?

Zavisi od podešavanja slike i od toga da li je uključen "Energy Saving" način. Ja ne primećujem neku razliku na 135 stepeni kako neko pomenu. Uključen je Energy Saving na minimum, kontrast i osvetljenje umereni.

I Simma kako si zadovoljan sa uglom gledanja,da li je slika ok ili ima sivila kada je ugao oko 135 stepena i manji?

Ja hiper zadovoljan, sivilo krece da se pojavljuje otprilike na tih 135, a i tada je prilicno gledljivo (mada ko gleda tv iz tog ugla ;) ).

P.S. AU Optronics paneli su verovatno najgora varijanta koja moze da vam zapadne, ali to je sve subjektivno (neko primecuje, neko ne).

Poslednja izmena:
Ja hiper zadovoljan, sivilo krece da se pojavljuje otprilike na tih 135, a i tada je prilicno gledljivo (mada ko gleda tv iz tog ugla ;) ).

P.S. AU Optronics paneli su verovatno najgora varijanta koja moze da vam zapadne, ali to je sve subjektivno (neko primecuje, neko ne).

Znaci ti pricas o gledanju levo-desno od televizora, dakle to je horizontalni ugao.

A kakav je po pitanju vertikalnih uglova, znaci kad recimo sednes ispod njegove ravni i gledas, ili legnes na krevet. Da li se onda bitno menjaju boje, koliki je ugao pri kojem crna postaje siva,...

Ja sam flesovao 32LH3000 sa 3.55 na 3.65. Nikakvu razliku nisam primetio. Postavke i kanali su ostali upamceni. Dakle nema potrebe za novim memorisanjem i slaganjem kanala.

Znaci ti pricas o gledanju levo-desno od televizora, dakle to je horizontalni ugao.

A kakav je po pitanju vertikalnih uglova, znaci kad recimo sednes ispod njegove ravni i gledas, ili legnes na krevet. Da li se onda bitno menjaju boje, koliki je ugao pri kojem crna postaje siva,...

isto je u oba slucaja kako god da gledas pojavljuje se sivilo...ja imam 42LH3000 ali velika je verovatnoca da je to zato sto je ekran 42 incha,za manju dijagonalu manje je i uocljivo to sivilo.Na.pr danas sam gledao LG 37-icu od stare serije za 2007-8 godinu koja nije full hd i ima AUO panel i mogu ti reci da je imao bolju sliku preko kablovske od 42lh3000 al i logicnije je da bude na toj 37-ici bolja slika jer nije fuul hd i manja je dijagonala...

Ja sam flesovao 32LH3000 sa 3.55 na 3.65. Nikakvu razliku nisam primetio. Postavke i kanali su ostali upamceni. Dakle nema potrebe za novim memorisanjem i slaganjem kanala.

Ja mislim da je to iz razloga sto postoji novi firmwer i dopuna za firmwer,t.j kad izadje novi on brise sve od starog,a kad izadje samo dopuna onda ostaje sve isto samo se neki detalji ispravljaju

isto je u oba slucaja kako god da gledas pojavljuje se sivilo...ja imam 42LH3000 ali velika je verovatnoca da je to zato sto je ekran 42 incha,za manju dijagonalu manje je i uocljivo to sivilo.Na.pr danas sam gledao LG 37-icu od stare serije za 2007-8 godinu koja nije full hd i ima AUO panel i mogu ti reci da je imao bolju sliku preko kablovske od 42lh3000 al i logicnije je da bude na toj 37-ici bolja slika jer nije fuul hd i manja je dijagonala...

Ma znam ja covece da se mora pojavljivati sivilo u oba slucaja, imam LCD monitor :).
Al pitam za vertikalni ugao (gore-dole), koliko je ~ ?
Dal mozes da sednes na dupe :D, dakle na tepih, 2-3 metra ispred televizora, dal se vidi sivilo.
Izmeri *** :D.

Ma znam ja covece da se mora pojavljivati sivilo u oba slucaja, imam LCD monitor :).
Al pitam za vertikalni ugao (gore-dole), koliko je ~ ?
Dal mozes da sednes na dupe :D, dakle na tepih, 2-3 metra ispred televizora, dal se vidi sivilo.
Izmeri *** :D.
Ja sam ti vec napisao da je isto,znaci isti ugao 135 kako god da pogledas ,gore dole ili levo desno ali to nije toliko strasno da ne moze da se gleda,a i sto kaze Simma ko jos gleda tv iz tog ugla...

^ Otprilike je tako nekako, s tim sto je moj subjektivni utisak da po vertikali brze posivi. No pri sedenju na podu ili krevetu nema neke primetne razlike (meni tv stoji na oko 40ak cm od poda).

Hocu uzeti externi hard disk za gledajne filmova preko usb na lcd pa dvoumim se izmedju ova tri modela a cena im je oko 100 eura sta je najbolje:

Western Digital My Book Essential 1TB USB2.0 External HDD (3.5", WDBAAF0010EBK)

Seagate Free Desk External HDD (1TB, ST310005FDD2E1-RK)

Verbatim 1TB External HDD USB2.0/eSata

Mislim da je na tom polju WD My Book nenadhebiv :), no sacekaj ipak neka licna iskustva forumasha...

Da li se i vama nisu brisali kanali prilikom promene firmwarea ?
Ranije je bilo price da se moraju kanali ponovo traziti.

Što se tiče kuta gledanja, na mom uređaju se kvaliteta slike ne mijenja čak i do 170, možda i više stuonjeva horizontalno i vertikalno, jedino što smeta u tako krajnjim položajima je zapravo plastični okvir oko panela koji je ispupčen... Nema nikakvog sivila, promjena u boji, ništa...
Imam 32LH3000 sa LGD panelom...

http://www.videohelp.com/tools/MKV2AC3

Probajte ovaj alat za prebacivanje DTS-a u AC3, to je nešto najjednostavnije što sam ikad vidio, uneseš datoteke, odabereš postavke kodiranja AC3 i odrediš izlaznu mapu...
Preporučam da svakako uključite postavku AC3 Normalize koja pojača zvuk prilikom kodiranja da nebi na televizoru morali pojačati na 40 da bi se lijepo čulo...

Hocu uzeti externi hard disk za gledajne filmova preko usb na lcd pa dvoumim se izmedju ova tri modela a cena im je oko 100 eura sta je najbolje:

Western Digital My Book Essential 1TB USB2.0 External HDD (3.5", WDBAAF0010EBK)

Seagate Free Desk External HDD (1TB, ST310005FDD2E1-RK)

Verbatim 1TB External HDD USB2.0/eSata

bilo koj hdd da uzmes ce ti raditi na tv-u bez problema ja trenutno ima 2 hdd-a prikacena na tv:

maxell tank 1tb neznam tacno koliki mu je buffer
wd green 1tb 64mb buffer u cm xport 351

Pozdrav svima!

Prije nekoliko mjeseci sam svratio na ovaj forum tražeći informaciju oko "poludjelih boja" nakon downgradiranja sa 3.40 na 3.15 na mojem 32LF2510.... sve je riješio onaj novi sw 3.55.... Sada sve to isto želim napraviti poznanicima, koji su isto kupili taj model.

Izgleda da sam zaboravio proceduru, tj., kao da mi fali neki detalj na početku; naime, ja ubacim stick, odem na OPCIJE, sve onako kako je objašnjeno, međutim, kada dođem na dio:

AŽURIRANJE TV SOFTVERA.....
"Sljedeći programi su nađeni na memorijskoj kartici:
Molimo odaberite dokument koji želite preuzeti za ovaj TV ili pritisnite RETURN da poništite ažuriranje"

...meni nema ništa na popisu. Probao sam formatirati stick i ponovno na njega staviti 3.15, međutim, opet isto... kao da nema ništa na njemu... probao sam i drugi stick koji imam doma... opet isto...

Ima li netko ideju o čemu se radi?

Hvala na odgovorima, pozz svima iz Rijeke

Pozdrav svima!

Prije nekoliko mjeseci sam svratio na ovaj forum tražeći informaciju oko "poludjelih boja" nakon downgradiranja sa 3.40 na 3.15 na mojem 32LF2510.... sve je riješio onaj novi sw 3.55.... Sada sve to isto želim napraviti poznanicima, koji su isto kupili taj model.

Izgleda da sam zaboravio proceduru, tj., kao da mi fali neki detalj na početku; naime, ja ubacim stick, odem na OPCIJE, sve onako kako je objašnjeno, međutim, kada dođem na dio:

AŽURIRANJE TV SOFTVERA.....
"Sljedeći programi su nađeni na memorijskoj kartici:
Molimo odaberite dokument koji želite preuzeti za ovaj TV ili pritisnite RETURN da poništite ažuriranje"

...meni nema ništa na popisu. Probao sam formatirati stick i ponovno na njega staviti 3.15, međutim, opet isto... kao da nema ništa na njemu... probao sam i drugi stick koji imam doma... opet isto...

Ima li netko ideju o čemu se radi?

Hvala na odgovorima, pozz svima iz Rijeke

Mozda ti ovo pomogne
http://gallery.wcw.dk/#home.3
Prvo proveri koji model televizora je u pitanju.
Proveri i kako si formatirao flesh???

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno