Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ima li neko problema sa torentima kod telekoma ? nesto mnogo varira brzina

Puslednja verzij uTorrent-a pravi problem...

moze li se napraviti downgrade na neku nizu verziju (koju preporucujete) a da se ne izgube torrenti koji su zapoceli da se skidaju ?

ja korsitim vec duze vreme 1.8.5 (build 17414) koja mi radi savrseno, mada sam bio primetio dok sam korsitio click 1 da mi varira brzina sada kako imam click 4 radi savrseno!

moze da se napravi samo uninstaliras tu verziju koju imas i prilikom uninstaliranja ce te pitati da sacuva podatke ti kazes ok, instaliras verziju koju zelis i prilikom pokretanja svi torrenti koji su se nalazili unutra ce biti ponovo tu!

Ja uvek koristim najnoviju verziju uTorrenta, pre neki dan sam odradio Port Forwarding, i ista mi je brzina i sa otvorenim portovima i bez podesavanja tj. na 1mb cimne download do 100kb/s ali varira, i spuste se i ispod 50, e sad da li je do seeder-a ili do neceg drugog?

Kao sto rece covek 1.8.5 verzija uTorrenta je dobra, radio sam update vise puta i uvek sam se vracao na ovu verziju. Ne znam u cemu je problem ali sa novijim verzijama brzina mnogo varira.

dobra je nova verzija utorrent-a, i meni je isto skakao i padao download dok nisam uradio sledece:
1. idite u options/preferences/bittorrent i odcekirajte "enable bandwidth management"
2. options/preferences/advanced i namestite "bt.tcp_rate_control" na false

ovaj drugi korak mozda i ne morate ali meni je tako namesteno, probajte samo ovo prvo pa vidite

Pokušao sam da uninstaliram 2.01 verziju, ali prilikom instalacije 1.85 nakon završetka ... fantomski se pojavi ponovo verzija 2.01 ?!
Ima li neka caka u vezi uninstala zbog cega vraca uvek zadnju najnoviju ?

za sve sa područja jug,

jel vam nestajao net juče i kako vam radi danas?

meni očajno.

evo sad gledam od zadnjeg restarta rutera pre pola sata (ničim izazvanim)

brizina mi je povećana 2 puta

jel to Telekom testira jel može da nam duplira brzine ili je samo trenutni bag (speedup server) u sistemu, jer im je pola servera "palo"

Svi koji su sklopili ugovor 2007. godine, oprema nakon godinu dana ostaje u vlasnistvu kupca. Tako bar stoji u ugovoru (ja sam ga sklopio u martu 2007).
Isti slucaj - mart 2007. Roze huavejac je odavno u mom vlasnistvu.

Da li zna neko od vas nekog ko se prijavio samo za IPTV, dobio uslugu, placa 699 din. a ima i internet? U mom gradu znam tri lika koji imaju ovako net i to minimum 4mbps. Jedan od njih mi se danas pohvalio i cak pozajmio UTP kabl od mene da dobaci do kompa. Da li se cesto desava da telekom ovako brljavi, naravno u opstu dobrobit korisnika. Da li je uopste ovo moguce?

Poslednja izmena:
Da li zna neko od vas nekog ko se prijavio samo za IPTV, dobio uslugu, placa 699 din. a ima i internet? U mom gradu znam tri lika koji imaju ovako net i to minimum 4mbps. Jedan od njih mi se danas pohvalio i cak pozajmio UTP kabl od mene da dobaci do kompa. Da li se cesto desava da telekom ovako brljavi, naravno u opstu dobrobit korisnika. Da li je uopste ovo moguce?

pa nemam bas puno veze sa iptv ali sa njihovim netom imam dosta pozitivnog iskustva!

pa u februaru kada sam bio aktivirao 6 mb adsl doso mi je racun u martu na 5 dinara onda sam prosli mesec bio sa 1 mb prebacio na 2 mb pa su mi tu ukinuli speed up uslugu pa sam ih tri dana gonio ko kerove pa su mi greskom pustili mesto speed up su pustili 4 mb adsl da bi mi juce stigo racun za prosli mesec na 470 dinara a trebalo je oko 2000 dinara inace da dodje!

a imam iskustva i kod verata (to je bilo pre nego sto sam u decembru presao na telekom) kada sam uzimao pa telekom pustao link mesto 1 mb sam koristio 4 mb skoro godinu dana!

tako da te necudi to sto tako puno brljave a verujem da nisam jedini kome se ovo dogodilo ili ce se dogodi... samo mi je krivo vec kada se tako lepo *****u sto mi onda nepuste 16 mb pa da za mesec dana lepo resim sve svoje probleme sto se tice skidanja a onda cu im i sam reci da mi smanje brzinu!

mada bilo je slucajeva da se telekom za**** ali ovaj put na stetu korisnika, pa samnji mu brzinu... to se mom drugaru dogodilo kod sezama!

Znam za mog komsiju, on se prijavio prvo za net (1 mbit) pa posle u nekoj akciji za IPTV i naravno ima 4 (mbit) net a placa 1. A za ovu varijantu samo IPTV nisam jos nikog sreo, ali ako budem video probacemo :)

Obzirom da nema nista novo a nece ni biti,mogu li admine da zamolim da promenite naslov teme "SBB novo ubrazanje" da mi telekomovci ne dobijemo infarkt a da usput duplo povecate font na temi "SBB uzas" da se malo nasladjujemo...:D:D:D:D:D:D:D:D:D:banana:...to nam je jedino ostalo pored telekoma...(salim se naravno)

Poslednja izmena:
za lelekom je jedino rešenje grčki scenario

Ne mogu da se zalim previse na telekom nesto. Prekjuce opet podneo zahtev za adsl, juce odmah sklopio ugovor i pusten net u isto vreme tako da im je trebalo samo jedan dan, verovatno zbog toga sto sam bio ostavio iptv pre raskida ugovora u januaru. Dosao kuci mislio dobicu 0.80mb na speedtest, jer mi nije uradjen speedup kad ono ravno 1mb. Uzeo podneo zahtev za speedup za svaki slucaj, da budemo sigurni da je overhead nestao :d

Pre nego sto sam uradio speedup.

Posle:

Znaci povecali su downstream za tih 996 iz nekog razloga, a koliko sam primetio sto je veci downstream to ti vrednosti za SNR margin opadaju sto je i logicno valjda.

Sad uzeo podneo zahtev da mi promene na 4mb paket i ocekujem da dobijem rezultate kao pre raskida ugovora. Kad mi promene ocekujem da mi bude veci ping od ovog mada ne znam koja je tu logika jer sam ranije imao oko 30ms, sad na manjem paketu 10-12ms.

@Gizmor

samo si trebo da sacekas da ti prvo aktiviraju speed up pa tek onda da podneses zahtev za promenu brzine, jer ovako nemora da znaci ali moguce je da ti odmah povecaju brzinu na 4 mb a da speed up neaktiviraju!

Pa sta sam ja napisao. Naravno da sam sacekao da mi aktiviraju speedup, saznao sam po tome sto su povecali downstream sa 7999 na 8996. Zahtev za speedup sam podneo jos juce, a promenu brzine danas. Pitanje je da li mi je speedup uopste trebao jer mi je overhead bio eliminisan odmah po pustanju adsl-a, da li zbog iptv-a ili neceg drugog nemam pojma ali sam odradio zahtev za speedup da budem siguran.

edit:

A mozda mi je speedup ostao aktivan od proslog puta kada sam imao adsl, fazon samo su me opet prikacili sa aktivnim speedup-om... nemam pojma ali ovo je rezultat ako zanemarimo upload

Poslednja izmena:
A mozda mi je speedup ostao aktivan od proslog puta kada sam imao adsl, fazon samo su me opet prikacili sa aktivnim speedup-om... nemam pojma ali ovo je rezultat ako zanemarimo upload

sve je to IPTV. U zadnje vreme sam skoro svakog meseca menjao brzinu i uvek sam morao posle promene da aktiviram speedup.

Jedino što mi se od prošlog petka zaglavio SpeedUP. Samo sam ga aktivirao prošlog utorka kad sam smanjio brzinu i radio je normalno Clik1+speedup do petka uveče kada se ničim izazvanim zaglavio na SpeedUP brzini...

to što ti je ping tako mali je normalno za speedup merenje sa ukljucenim IPTV

Kako aktiviras SpeedUP? Ja nikako ne mogu ucitati tu stranicu. Kad unesem potrebne podatke, ne moze da se ucita stranica nakon sto kliknem na nastavi.

(Zahtev je uspesno obradjen, vidim i u podesavanjima rutera, ali i u bittorrentu. Brzina mi je umesto 100 sada ~115 KB)

Pa samo zahtev je i dovoljan da ti eliminise overhead. Mene ta opcija kao opcija da imam brzi net na par sata nimalo ne interesuje. Ni kod mene nece da radi probao sam bezveze, izbacuje connection timed out, kolko sam citao tako je svima, kod njih je problem vec duze vreme. U prevodu odradio si sta je trebalo, cuti i uzivaj :d

Sta vam je taj overhead?

Pa prihvatio sam. Kako bi mi inace prosao zahtev?

Jel ti imas aktivirano? Jel mozes da ukljucis speedup? Ako da, da li znas kako da ponovim postupak prihvatanja sertifikata.

Da li je neko potpisao ugovor za ADSL na 2 godine i ako jeste u kom periodu i za koju Telekom akciju ili uslugu ?

Da li je neko potpisao ugovor za ADSL na 2 godine i ako jeste u kom periodu i za koju Telekom akciju ili uslugu ?

mislim da vise nemaju ugovore na 24 meseca sada samo na 12 meseci... to na 24 meseca je bilo sa pocetka kada su krenuli da rade i da naplacuju uspostavu adsl konekcije jer ko je tada platio tih 6000 uvodjenje adsl-a njemu ostaje modem-ruter sta je vec dobio u njegovom vlasnistvu posle isteka ugovora!

To je to. Ovu brzinu sam imao ranije i sad je imam opet, sa nesto boljim pingom. Telekom mi je za sad skroz korektan, jos da spuste cene/lupe ubrzanje i opet da vrate ljude sto su pobegli na SBB.

evo kako je stanje kod mene:

813161810.png

naravno kod mene nije ukljucen speed up... mada sam ja hteo da mi ukljuce speed up ali su mi mesto 2 mb koliko sam imao i da mi na tih 2 mb ukljuce speed up ja sam dobio 4 mb po ceni 2 mb...

mada se ja nezalim ni sa ovom brzinom jer realno ja ostavrujem 420 kb/s na skoro svakom torrentu koji skidam!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno