Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Kazu u onim linkovima nazad da im je gameplay ostavio jaci utisak od tog trejlera.

Poslednja izmena:
The level starts with the player very high up in a building, I’d say about 20 stories up. Nomad is given some brief directions by his commander, because it’s hard to pay attention as Nathan pans around from this high vantage point. Crysis 2 on an early 360 development build months away from release is, regardless of platform, flat out the most visually stunning game in history. Period. I cannot adequately describe the richness, depth of detail, and the pure sensation that you are in a Nanosuit 2 bustling about New York City. I had a flashback to the very first time I walked out of the bunker and into the tropical paradise in the first level Far Cry. There aren’t enough superlatives to put his correctly on paper.

Nathan turns on tactical mode, pans down and to the left of him, and you begin to hear chatter from your newest human enemies. They’re wearing a Nanosuit that’s darker than Nomad’s, looks like it has a gas mask on the helmet, with daunting blue eyes. Nathan switches to armor mode and jumps down from his perch. I was upset he had to come down, but my anger quickly subsides as Nathan switches to power mode and jumps to the next building and the immediately goes into “maximum stealth”. He creeps up on an unsuspecting enemy and grabs him. Unlike the first game where it was by the neck, he actually palms his head like a basketball. He is palming and dragging this guy for a few steps and then squeezes his head crushing it like a grape. I can’t help myself and audibly say “NICE” quite loudly. He then switches to armor and takes out an enemy and quickly reverts to stealth mode. A nearby enemy goes behind some wooden structure in front of Nomad for cover. The enemy is still on his radar from being tagged in tactical mode, so Nathan positions himself on the opposite side of the structure. He switches to the shotgun, turns on armor mode and blasts away. The wood splinters fly everywhere as round after round takes the structure and enemy down at the same time. He works his way towards a brick wall for cover and being a good player knows that there’s a sniper rifle conveniently right there. He scopes, zooms and snipes an enemy that is on the rooftop of the building directly across the street. His companion with a rocket launcher gets a bead on Nomad from the sound of the shot and fires away.

What happens next is the next “oh shit” moment. As the rocket zooms towards Nomad and hits the brick wall in front of him, the bricks correctly hurl towards Nomad partially destroying a correct proportion of the wall. It was not the entire wall or a pre-baked hole. The engine correctly estimated the size of damage from the explosion and rendered it in real time. As the bricks settled and the dust flew up, I couldn’t help but ask myself “did I just see that”? I didn’t care that he was in god-mode and should have died. Amazing. I hardly had time to recover from seeing that when he starts panning for more rooftop enemies. He spots a few more, walks over to a machine gun mounted on the rooftop and picks it up. Much like the video of the first Crysis game when he fires the Hurricane into the trees, Nathan turns on armor mode and proceeds to lay waste to anything and everything in front of him. Again, I didn’t care that he should have died like five times. The sheer amount of carnage in front of the machine gun more than made up for the lack of any sort of tactics.

I didn’t even think of it at the time, but now writing this, it also showed the raw power of the new engine. Even with all the destruction going on, the visual feedbacks from taking damage (screen edges, blur, etc.), and intense amount of audio, the game did not hiccup one bit. Nathan proceeded to mop up the few extras that wisely ran for as much cover as possible and heads to the checkpoint. The level fades and a VERY loud applause ensues. I’m in complete awe of what I just saw.

Utisak sa http://www.incrysis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=862&Itemid=1

"I cannot adequately describe the richness, depth of detail, and the pure sensation that you are in a Nanosuit 2 bustling about New York City."

mislim da ja mogu - ukratko 5970 ili xfx 5990 :D

Ja bas mislim da nece biti toliko zahtevna, primecuje se konzolaska grafika, to sto je prvi deo bio revolucija po pitanju grafike ne znaci dam ora i ovaj, vide se jadni modeli likova u trejleru, samo je glavni lik detaljan dosta, cini mi se da je snimano ingame ali malo doradjeno.

Dovoljno je da bude kao prvi deo i toliko o zahtevnosti! A kad pocnu delovi zgrada da prste, lete automobili u vazduh...E tada cemo videti koliko je zahtevna! Ja samo znam da naj-jaca karta nece moci da je potera na max.

Multiplatform.... Nijedna multiplatform igra nije toliko zahtevna bez obzira na grafiku, GTA 4 na konzolama je manje detaljna nego na PC-u, sve konzolaske igre imaju grafiku punu nedostataka, view distance, teksture...
Uopste ne mora da znaci da ce ova igra biti najzahtevnija jer je Crysis prvi deo bio.... Ali videcemo.

Možda će baš namerno biti ultra zahtevna i neoptimizovana, da bi ljudi kupovali hardver.

Inače, faca onog vojnika je očaj živi! Lice mu je celo zabrljano i kao da je izašlo 2007! Kao što neko reče, samo je glavni lik lepo izdetaljisan :D

Multiplatform.... Nijedna multiplatform igra nije toliko zahtevna bez obzira na grafiku, GTA 4 na konzolama je manje detaljna nego na PC-u, sve konzolaske igre imaju grafiku punu nedostataka, view distance, teksture...
Uopste ne mora da znaci da ce ova igra biti najzahtevnija jer je Crysis prvi deo bio.... Ali videcemo.

Cek, ne kapiram sto bi zeleo igru iole zahtevniju od crysisa 1 kad 90% pc igraca i dalje nema masinu ni tu igru da potera u full hd-u sa minimumom 30fps-ova i svim detaljima? Pa jel si ti prvi spreman da menjas svoju graficku samo zbog jednog naslova?

Inace, crysis 1 se ocajno prodavao bas zato sto ljudi nisu mogli domacinski da ga puste u high rezoluciji (a mnogi to ne mogu ni danas) i crytek je naucio lekciju. Ocigledno zele ovaj put da imaju i neku prodaju a ne da prave neoptimizovanu, prezahtevnu igru koju nece mocu danasnji hardver da izgura na maxu, kao sto je to bilo kod crysisa.

Poslednja izmena:
Inace, crysis 1 se ocajno prodavao bas zato sto ljudi nisu mogli domacinski da ga puste u high rezoluciji (a mnogi to ne mogu ni danas) i crytek je naucio lekciju. Ocigledno zele ovaj put da imaju i neku prodaju a ne da prave neoptimizovanu, prezahtevnu igru koju nece mocu danasnji hardver da izgura na maxu, kao sto je to bilo kod crysisa.

Crysis nije najoptimizovanija igra (a koja jeste :)), ali definitivno nije neoptimizovana i zahtevna je manje-vise onoliko koliko dobro izgleda na odredjenim podesavanjima. Neoptimizovane igre su Metro 2033, GTA IV,...?

Sto se dvojke tice, verujem da ce izgledati bolje, pa mozda cak i raditi bolje od prvog dela. Za ove tri godine imali i vise nego dovoljno vremena da debelo napumpaju i ispeglaju CE2 i zalepe mu CE3 etiketu.

Koliko sam gledao i čitao intervjue uvek se pominjala optimizacija na konzolama i, razume se najbolja grafika na PC platformi ali ni reči o optimizaciji za istu. Sećam se da je Cevat bio besan na PC igrače što su njegovog bisera kupili samo njih milijun, ne bi me uopšte čudilo da PC verzija bude totalno neoptimizovana (kao Metro npr).

Sanse za to su veoma, veoma male.;) Nije ovo njima prva igra, a ni da su neki console developeri koji portuju prvu igru na pc.

I zasto toliko mrzis Crytek?:trust: Pa oni su jedini koji bar i guraju tehnologiju na pc-u i teraju neki dalji napredak.

Sto se dvojke tice, verujem da ce izgledati bolje, pa mozda cak i raditi bolje od prvog dela.

Daj Bože, ali opet mislim da će C2 biti šargarepa na štapu za kupovinu Fermija i drugih high end kartica...

Pa moraju i oni da omrse brk. :D

Ako gledamo optimizovanost igre, dobar primer je Assassin's Creed 2 - radi dosta brze od prvog dela, a ne izgleda loshije.

Crysis nije najoptimizovanija igra (a koja jeste :)), ali definitivno nije neoptimizovana i zahtevna je manje-vise onoliko koliko dobro izgleda na odredjenim podesavanjima. Neoptimizovane igre su Metro 2033, GTA IV,...?

Sto se dvojke tice, verujem da ce izgledati bolje, pa mozda cak i raditi bolje od prvog dela. Za ove tri godine imali i vise nego dovoljno vremena da debelo napumpaju i ispeglaju CE2 i zalepe mu CE3 etiketu.

Da si probao i malo izmjeniti Crysis cfg. postavke, pricao bi drugacije. Ja sam za sat vremena, dok sam pohvatao sta je sta, odradio neke promjene i dobio 10-ak frejmova vise. A igra i dalje izgleda fenomenalno.

To je prilicno robustan nacin. Crytek tim to moze odraditi daleko bolje. Levat se hvalio kako ce trebati dvije godine da se Kriza igra na maks. Pa valjda je cilj napraviti igru koja odlicno izgleda i dobro radi.
Mogli su oni povecati zahtjevnost i vise, pa bi cekali 3 godine.

Crytek je UVEK pravio zahtevne igre, ali i samim tim dobru grafiku. Sto se i danas posle par godina moze videti u njihovim igrama. Zato se nemojte nadati cudu i igrici koja ce raditi super na slabijim masinama, nego igrici koja ce ponovo pomeriti granice u svom segmentu. Ljudi iz Crytek-a, prave igru koja ce prvenstveno da izgleda fenomenalno, bolje od svega sto se videlo do sad, a koji ce hardwer biti potreban da se to potera kako je bog rekao, to cemo tek videti kada izadje! A ja se iskreno nadam da ce to i napraviti, ponovo pomeranje granica.

Samo da ispeglaju lice i dodaju par poligona ovim prašinarima iz trejlera :D

Da si probao i malo izmjeniti Crysis cfg. postavke, pricao bi drugacije. Ja sam za sat vremena, dok sam pohvatao sta je sta, odradio neke promjene i dobio 10-ak frejmova vise. A igra i dalje izgleda fenomenalno.

Definitivno. Ja sam Crysis igao na 7600GT, verovali vi meni ili ne. Malo sam prestelao cfg. i proradila je igra u nekih aj da kazemo vise nego pristojnih 30tak, (na nekim mestima i kusur) frejmova. Ono sto je u prvoj igri bilo jako lose optimizovano su zapravo bile stvari koje su cista sminka i jedva da su nesto bitnije doprinosile boljem izgledu. U prvom redu su to bili occlusion mapping i color grading za koji se vezivao jos i depth of field. Kada se ove tri stvari izgase igra radi drasticno bolje i tacno je da na nekim mashinama frejmrejting poraste na odredjenim mestima i do 10 frejmova. Ali ono sto je jako bitno u ovoj situaciji je zapravo cinjenica da je nakon ovog pomeranja u igri daleko bolji odziv te se zapravo sticao utisak da je frejmrejting uvecan i za vise od 10fps-a i to pre svega zbog procesorskog rasterecenja. Kasnije je to malo doterano u Warhead-u ali ne previse, jer zapravo ono sto je promenjeno je bio samo distance rendering koji je bio nesto manji, ali se to primecivalo pa je da tako kazem igra i izgledala malo losije od originala!

To je prilicno robustan nacin. Crytek tim to moze odraditi daleko bolje. Levat se hvalio kako ce trebati dvije godine da se Kriza igra na maks. Pa valjda je cilj napraviti igru koja odlicno izgleda i dobro radi.
Mogli su oni povecati zahtjevnost i vise, pa bi cekali 3 godine.
Medju prvima sam petljao po cfg fajlovima, sto sam i okacio u zvanicnoj temi, tako da znam o cemu pricas. ;) Sa tim fajlovima igra je radila bar 30% bolje uz jedva primetnu razliku u grafici, ali bez obzira na to i dalje mislim da je optimizovanija od vecine igara, bar kada se uzme u obzir ono sto pruza.

Kako je CE3 zapravo utegnuti CE2, mislim da ce Crysis 2 raditi priblizno isto kao kec, a da ce pritom izgledati bolje (osim ako Nvidia ne umesa prste :)).

Ne razumem, sto osim ako nV ne umesa prste?

Mislim da je hteo da kaze da ako Nvidia plati Crytek-u da ih podrzi (u smisli da svugde na svakoj reklami za Crysis, na kutiji, u samoj igri) bude Nvidijin logo i slogan "the way its meant to be played" samim tim ce zahtevnost biti astronomska jer je nvidia platila da tako bude da bi se prodavale nove grafeeeeeeeeeee

Nego meni bude muka kad pomislim da moram da menjam konfu zbog ove igre krajem godine ( a i vecina ljudi sa foruma )
Zar vam nije muka vise od davanja solidnih para na graficke kartice, memoriju, procesore na godisnjem nivou? Ovo nije lose za posebnu temu.......umesto na gaming moze da se pametnije potrose pare smatram.
Iako ovo sve govorim najverovatnije cu i ja zajahati talas menjanja hardvera:wall:

Poslednja izmena:
@MAD_MUzzy
Pa nVidija je sponzorisala Metro ;)

sponzoruše, oduvek najgore ljuljaju...

Nego meni bude muka kad pomislim da moram da menjam konfu zbog ove igre krajem godine ( a i vecina ljudi sa foruma )
Zar vam nije muka vise od davanja solidnih para na graficke kartice, memoriju, procesore na godisnjem nivou? Ovo nije lose za posebnu temu.......umesto na gaming moze da se pametnije potrose pare smatram.
Iako ovo sve govorim najverovatnije cu i ja zajahati talas menjanja hardvera:wall:

Realno gledano, ako se samo igrash, kupi konzolu - ona ce te koshtati kao jedna srednja grafichka i imacesh mnogo zabave za male pare.

Meni se svidja da imam jaku karticu, jak procesor, mnogo mesta i jednostavno bar jedan jak PC kod kuce poshto ga ponekad koristim i za posao. S druge strane, mogu sebi da dozvolim da od jedne plate kupim takav PC, tako da mi to i nije neki troshak... A i gadgetoman sam ;)

S druge strane, dok sam ziveo u Beogradu nisam imao toliko para pa sam opet stalno skupljao pare da bar jednom godishnje obnovim komp. To je neshto shto se ili radi ili ne. I kada sam imao 100 maraka mesechno sam odvajao po 50 maraka da bi kupio 3dfx :d

Poslednja izmena:
Najgore shto moze da se desi je da sponzorishu kao i prvi deo na PC, pa da ovi preteraju i opet 3 godine ne izadje nishta shto moze da tera Crysis 2 sa maximalnim detaljima u 1080p :d

Ako vec placaju da igra bude zahtevna, onda bi trebala da bude tako zahtevna da fino radi na najjachim karticama...

Realno gledano, da nije bilo GF8800GTX 2007, mislim da bi Crysis izashao tek negde 2008/09.

Ne slažem se. Zašto ne bi mogli da naprave igru (kao što već jesu uradili sa prvim delom) koja će da bude grafički sveža i za 5 godina?
Zar su zaista svi ljudi toliko sujetni da moraju da igraju igru na maksimumu detalja odmah?

Paaa, kako da ti kazem - chak i najbolje igre koje sam igrao teshko da cu ponovo da instaliram samo da bih igrao drugi put sa maximumom detalja. Maximum detalja u igri bi ipak trebao da bude prilagodjen najjachem hardveru koji postoji u momentu kada izlazi igra. Kada se pojavi jachi hardver, moze da se izbaci neki dodatni disk ili produzetak.

Vecina ljudi retko prelazi jednu igru nekoliko puta. Ponekad se instalira neka starija igra ponovo kada se kupuje novi hardver, ali to se obichno zavrshava time da se proveri kako ta igra radi na novom hardveru, a redje prelazenjem igre ponovo...

Vrh Dno