Jeste li vi procitali sta su testirali!? To je Furmark stability (burn) test. U igrama takve temp. necete nikada imati.
Dame i gopsodo , prvi put u životu sam profitirao kupujući novu grafiku u prvom talasu . A to je bila 5850 , koja me je kostala 230 E i to u CG , prij nego sto se desilo poskupljenje iste ... Pola godine sam se naigrao , kartom koja se sa fabrickim hladjenjem jako dobro klokuje . hvala Nvidiji ako uspije da joj sabije cijenu , da ubacim 2 u CF u dogledno vrijeme ...
Jeste li vi procitali sta su testirali!? To je Furmark stability (burn) test. U igrama takve temp. necete nikada imati.
...470 ce biti oko 300e,to je sigurno...
Dame i gopsodo , prvi put u životu sam profitirao kupujući novu grafiku u prvom talasu . A to je bila 5850 , koja me je kostala 230 E i to u CG , prij nego sto se desilo poskupljenje iste ... Pola godine sam se naigrao , kartom koja se sa fabrickim hladjenjem jako dobro klokuje . hvala Nvidiji ako uspije da joj sabije cijenu , da ubacim 2 u CF u dogledno vrijeme ...
Ako tako bude onda je 5870 mnogo bolja kupovina...
Da ne duzim previse – fail! Performanse su bolje u odnosu na RV870 samo u ponekoj igri, tipa Metro i FC2. AvP i BC2 bolje leze ATI-ju, a u ostali igrama (ko je rekao Crysis) uglavnom egal. Performance per dollar je jos i ok, ali potrosnja i zagrevanje majko mila...
Oduva i 5870 u par navrata pa ti pisi kako ce biti bolja kupovina ATI za 300e![]()
Oduva u DIRT2 pod Dx9Rezultati nisu razdvojeni, pa NVidija radi u DX9, a ATI u Dx11 modu. Problem je sto su neki sajtovi koristili Demo te igre, koji ne prepoznaje GF100 kao DX11 cip. Ovo se desilo na Guru3D, pa se relativno brzo updateovali rezultate testirajuci konacnu verziju, a rezultati su tada malo drugaciji, tj GTX470 je cak sporiji od 5850.
Cene ce se brzo formirati u zavisnosti od toga da li ce ove karte biti moguce kupiti i u kojoj kolicini. Realno, ako je nema na trzistu, moze da stoji i 150 dolara i out-of-stock![]()
Evo poredjenje i min. FPS i avg.
470 vs. 5850
http://www.expreview.com/img/review/fermi/GTX470_5850.png
470 je oko 20% bolja i po min. i po avg. FPS-u znaci od GTX285, po meni jedina dostojna zamena za vlasnike 285 je 480...
Vlasnicima 285 ostaje da čekaju neku reviziju, pošto prelazak sa 285 na 480 je baš bacanje para![]()
Dobro cenovno pozicioniranje u samom startu:
![]()
Izvor
Pod dobro mislim u odnosu na nVidijinu prethodnu generaciju.
A koliko trenutno kostaju 5850/5870/5970 ? Koliko sam video neki prosek je 310/410/650$ . GTX 470/480 ciljaju da se ubace izmedju 5850 i 5870 i izmedju 5870 i 5970, respektivno. Koliko je to izmedju videcmo za par sati nadam se, ali cene su definitivno izmedju.
tomazino je napisao(la):Dve stvari jos niko nije komentarisao:
1. skaliranje u SLI, u nekim slucajevima, SLI je maltene 100% brzi od singl konfiguracije
Jos nemaju krstene drajvere za GTX4xx jos tu ima dosta prostora za poboljsanje zato strpljenja narode.
da i sa novim driverima ce da padne grejanje sa 95 stepeni na 75 i sa 290w potrosnje na 200w i bice manja cena zbog toga...fermi je razocarao i nije brzi u proseku ni tih 20% koje smo ocekivali
Dve stvari jos niko nije komentarisao:
1. skaliranje u SLI, u nekim slucajevima, SLI je maltene 100% brzi od singl konfiguracije
2. overkolokovanje. 14% visi klokovi daju oko 12% bolje rezultate, sto je sjajno.
To znaci da ova arhitektura ima jos mnogo toga da pokaze. Krajem godine ce verovatno izbaciti neki gtx485 koji ce imati svih 512 jezgara, sto uz malo visi takt, i ATI-jevske taktove za memoriju, moglo bi da bude fino osvezenje. Ne treba sumnjati ni u razvoj drajvera. Bez obzira na nedostatke u vidu prevelike potrosnje i zagrevanja, ja moj glas dajem kompaniji i generalno ljudima koji ulazu u buducnost, koji idu pola koraka ispred svog vremena (tehnoloski gledano).
Ne secam se tacno kakvo je skaliranje sa povecanjem kloka kod ATI-ja, ali cini mi se da nije bas najbolje. U tom slucaju ne znam sta to ATI sa aktuelnom arhitekturom moze da uradi pre Q2 2011, kada bi mogli da se pojave proizvodi u 28 nm. A nisam siguran da ce ATI da radi nesto potpuno novo u highend segmentu u 40 nm.
Neka me oni koji znaju nesto vise isprave, ali i pored ovih problema sa zagrevanjem i potrosnjom, nV ima vise mesta za napredak u aktuelnoj generaciji. Neka A4, A5 ili B revizija mogla bi da donese ono sto je nVidia verovatno zeleza od pocetka razvoja na ovoj arhitekturi. Ocigledno je da su bili sputani sto svojom sto TMSC-ovom nespremnoscu za ovakav projekat u 40nm. Ali zasta drugo sluze nove revizije cipa
With an SRP of $349 backed up by some great performance increases over the HD 5850, we believe the GTX 470 has set itself up to be the new price / performance leader in the current market. Yes, there are a few wrinkles in the fabric of perfection and ATI may still cut their prices but it is a relief to finally see some competition in this price bracket in particular. We’re actually more excited about the GTX 470 than the GTX 480 simply because NVIDIA did something not many thought they could achieve: beat ATI in the all-important performance per dollar category.
Please note that after extensive testing, we have found that simply plugging in a power meter to a wall outlet or UPS will NOT give you accurate power consumption numbers due to slight changes in the input voltage. Thus we use a Tripp-Lite 1800W line conditioner between the 120V outlet and the power meter.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari