Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Pa dao sam ti link u kojem su ti opisani svi zadaci. Aj malo se potrudi pa ga prelistaj, i sve ti lepo piše, i više nego što ti treba ;) .... ili te mrzi da čitaš.

treba da odem do cevovoda i na njemu ima zelena oznaka, dosao sam tu ali ne znam sta da radim, ne mogu da se popnem niti bilo sta.
traba da rezim i neki zadatak sa gasom ali sta gde?

To zeleno kod cjevovoda je "stash". Ni ja ga nisam pronasao jer je vjerovatno pod zemljom u onim rupama.
Posto nemam dobro odjelo, a dole je hrpa anomalija, nisam ni isao.
I onako sam pretrpan puskama i municijom.

Sto se tice gasa, uradi ovako:
Na onom mostu imas konvoj vojnih vozila. Na kamionu je sanduk za koji ti trebaju 2 kljuca da otvoris.
Jedan kljuc je u zadnjem dzipu, a drugi kljuc je u prvom vozilu koje je palo dole kroz onu rupu.
Kad pokupis kljuceve, otkljucaj kutiju i pokupi gas i neke dokumente.
Dokumente sam dao Sovi u Skadowsk-u (nemam pojma da li sam trebao!?), a gas odnesi do ventilacije kod "Krug Antena".
Kada ga prikljucis, pobices "zvjerinjak", ali ce te napasti 2 stvora koja treba da o'ladis.
Nabi ledja u zaklon da ti ne mogu prici od pozada, cekaj i rokaj.

BTW, ja nisam pokupio ni jedan artefakt!? Kako se to radi da zaradim koju kintu?
U stvari, nasao sam dva kada sam pretresao backpack ubijenih likova i prodao sam ih.

Ima li gdje skriveno odijelo kao u SoC-u sto je bilo na pocetku na krovu kod Wolf-a?
Sta sa onim Monolith vojnicima u drugoj mapi jer ni Freedom ni Duty ne obracaju puno paznju na to sto im kazem, a Monolith-ovci cekaju da im nesto uradim?
NISTA IM NE VJERUJEM :d

Poslednja izmena:
Pa dao sam ti link u kojem su ti opisani svi zadaci. Aj malo se potrudi pa ga prelistaj, i sve ti lepo piše, i više nego što ti treba ;) .... ili te mrzi da čitaš.

ne znam engleski, a malo mi je nezgodno sa googlom. videcu kasnije sad krecem na posao.

i hvala za link jes da na eng ali je koristan.poz

To zeleno kod cjevovoda je "stash". Ni ja ga nisam pronasao jer je vjerovatno pod zemljom u onim rupama.
Posto nemam dobro odjelo, a dole je hrpa anomalija, nisam ni isao.
I onako sam pretrpan puskama i municijom.

Sto se tice gasa, uradi ovako:
Na onom mostu imas konvoj vojnih vozila. Na kamionu je sanduk za koji ti trebaju 2 kljuca da otvoris.
Jedan kljuc je u zadnjem dzipu, a drugi kljuc je u prvom vozilu koje je palo dole kroz onu rupu.
Kad pokupis kljuceve, otkljucaj kutiju i pokupi gas i neke dokumente.
Dokumente sam dao Sovi u Skadowsk-u (nemam pojma da li sam trebao!?), a gas odnesi do ventilacije kod "Krug Antena".
Kada ga prikljucis, pobices "zvjerinjak", ali ce te napasti 2 stvora koja treba da o'ladis.
Nabi ledja u zaklon da ti ne mogu prici od pozada, cekaj i rokaj.

BTW, ja nisam pokupio ni jedan artefakt!? Kako se to radi da zaradim koju kintu?
U stvari, nasao sam dva kada sam pretresao backpack ubijenih likova i prodao sam ih.

Ima li gdje skriveno odijelo kao u SoC-u sto je bilo na pocetku na krovu kod Wolf-a?
Sta sa onim Monolith vojnicima u drugoj mapi jer ni Freedom ni Duty ne obracaju puno paznju na to sto im kazem, a Monolith-ovci cekaju da im nesto uradim?
NISTA IM NE VJERUJEM :d

e da tebe sam zaboravio a i ti si mi pomogao jos vise.

hvala i tebi.:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Nadjes detektor prvo, ako ne nadjes kod nekog lesa dobijaces ih kroz questove, prvo imas neki krs ali sluzi, prikazuje samo artifakte ali ne i anomalije. Posle dobijes bolji, prikazuje i anomalije. Meni su artifakti bili glavni izvor prihoda. Vecina ih se nalazi u anomalijama obelezenim na mapi ali gledaj da na svim sumnjivijim lokacijama imas detektor u ruci :)

Nadjes detektor prvo, ako ne nadjes kod nekog lesa dobijaces ih kroz questove, prvo imas neki krs ali sluzi, prikazuje samo artifakte ali ne i anomalije. Posle dobijes bolji, prikazuje i anomalije. Meni su artifakti bili glavni izvor prihoda. Vecina ih se nalazi u anomalijama obelezenim na mapi ali gledaj da na svim sumnjivijim lokacijama imas detektor u ruci :)

Pa dobro, znam da su u anomalijama, ali kako da ih pokupim?
Imam onaj bolji detektor, imam i jedan "Vales" ili kako vec (trebaju mi jos dva).
Jedino sto znam je to da kada pridjem anomaliji, detektor se oglasava i pisti sve jace kada sam blize.
To je OK, ali kako da nadjem artefakt, ja jos ni jedan nisam vidio. :S:
U SoC-u ih je bilo i na livadi :D

Ako nekome zatrebaju mape:

"Due to user request the author has a complete set of translated maps from CoP. They are translated from Russian to English and included all five levels included - Zaton, Jupiter, Pripyat Underground, Pripyat city and X8 secret laboratory." http://stalker.filefront.com/file/Detailed_and_Translated_COP_Maps_Package;106805

"Detailed Call of Pripyat maps with stashes, artifact locations and quest items. Made by a Russian stalker nicknamed 'sanchez'. Text in cyrilicc letters. Usable due to its graphic nature."
http://stalker.filefront.com/file/Call_of_Pripyat_Detailed_Maps;105891

Pa dobro, znam da su u anomalijama, ali kako da ih pokupim?
Imam onaj bolji detektor, imam i jedan "Vales" ili kako vec (trebaju mi jos dva).
Jedino sto znam je to da kada pridjem anomaliji, detektor se oglasava i pisti sve jace kada sam blize.
To je OK, ali kako da nadjem artefakt, ja jos ni jedan nisam vidio. :S:
U SoC-u ih je bilo i na livadi :D

[YOUTUBE]<object width="445" height="364"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MdaFtUCUwZo&hl=en_US&fs=1&rel=0&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MdaFtUCUwZo&hl=en_US&fs=1&rel=0&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="445" height="364"></embed></object>[/YOUTUBE]

Pitaj Brzog da ti nabavi odelo uzece ti 30k rubalja :)

faca
Na forumu od: Aug 2004

crossfire
Na forumu od: Jan 2003

Buđavi gameri,sa ovolikim stažom, bre, ne mogu da verujem da vam treba tolika pomoć.Užas!

Sad ga ukaki! Trebao si bar staviti smajli :S:

Igram povremeno igre tipa ArmA, Operation Flashpoint, Call of Duty (nastavci se naravno racunaju).
SoC je bio prva igra u kojoj ja nesto "istrazujem", budzim...
CoP je druga.

Izgleda da je bolje nikoga nista ne pitati vec na net pa nadji rijesenje!?
Bas si me neprijatno iznenadio.
Evo necu vise nista da pitam, jbem ti Stalkera!

faca
Na forumu od: Aug 2004

crossfire
Na forumu od: Jan 2003

Buđavi gameri,sa ovolikim stažom, bre, ne mogu da verujem da vam treba tolika pomoć.Užas!
:d
Sad ga ukaki! Trebao si bar staviti smajli :S:
....
Bas si me neprijatno iznenadio.
Evo necu vise nista da pitam, jbem ti Stalkera!

Vidi stvarno nisam stavio samjli.Izvini šalio sam se , nemoj se ljutiš.Slobodno pitaj sve što te interesuje.

Au Purke, ala si ga zaguzio
rofl.gif
....neće te ni Dunav oprati posle ovoga :D

Poslednja izmena:
imam poitanje. kako se prodaju artifakti i ono sto nadjem oruzije...? vidim da moze da se proda ali kome.

Kada razgovaraš sa ljudima po mapi, pa ispod dijaloga na dnu je ponuđena opcija trade. Preko nje to obavljaš. I na brodu - tj u prizemlju i na prvom spratu oni likovi što su za šankom oni se bave i trgovinom. I imaš jednog u skloništu tj na početku drugog nivoa/mape Jupiter isto za šankom.

Poslednja izmena:
a uuu, kakav sam ja mentol, jos se pitam cemu to trade. trade je trgovina a ja se jos i bavim trgovinom. hvala. jel svi daju istu cenu ili neko nudi vise neko mane?

imam poitanje. kako se prodaju artifakti i ono sto nadjem oruzije...? vidim da moze da se proda ali kome.
Na olupini "Sadovsk" u prizemju ti je trgovac Bradonja, on kupuje samo artefakte i neke stnice, medicinu i hranu.Na spartu je Sova (Owl), un kupuje sve i prodaje dosta toga.Naj više voli da trguje informacijama jer radi ukrainsku vojnu bezbednost(SBU).Većinu dokumenata koje pronađeš i PDA, prodaj njemu.Nemoj mu prodati mapu za put u Pripyat, nju prodaj u prizemlju Skadovska, Pilotu, koji je vodič.
Na stanici Janovo, u nivou Jupiter, trgovac je Havajac i on truguje sa svim i svačim.Stalkeri sa kojima pričaaš i snjima možeš trgovati ali oni imaju malo love i ne otkupluju puno stvari i plaćaju nisku cenu.Ali vredi nekad nešto njima pordati, čisto da ne vučeš gomilu stvari do trgovca, skupi se tako neka kintica za stare dane.

Poslednja izmena:
Evo ga.... zabludeli Purke pokušava da okaje svoje grehe.
Ček da stavim smajlija da ne dođe do zabune :)

a uuu, kakav sam ja mentol, jos se pitam cemu to trade. trade je trgovina a ja se jos i bavim trgovinom. hvala. jel svi daju istu cenu ili neko nudi vise neko mane?
Ono što ti je "zasenčeno" crveno u rancu/inventaru ne možeš da prodaš. Odnosno pohabano je i neće niko da ga otkupi dok se eventualno ne popravi kod tehničara, a popravka baš svega i svačega se i ne isplati. Znači odbaci ga od sebe ako ga ne koristiš ili ti ne treba ni za šta ;)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:

Prilozi

• xrEngine 2010-03-07 22-21-21-21.jpg
    xrEngine 2010-03-07 22-21-21-21.jpg
    168.5 KB · Pregleda: 61
  • xrEngine 2010-03-15 23-56-07-39.jpg
    xrEngine 2010-03-15 23-56-07-39.jpg
    197.6 KB · Pregleda: 71
  • xrEngine 2010-03-15 23-57-04-20.jpg
    xrEngine 2010-03-15 23-57-04-20.jpg
    267.7 KB · Pregleda: 59
  • xrEngine 2010-03-16 20-18-00-02.jpg
    xrEngine 2010-03-16 20-18-00-02.jpg
    254.7 KB · Pregleda: 70
  • xrEngine 2010-03-16 21-02-46-71.jpg
    xrEngine 2010-03-16 21-02-46-71.jpg
    241.8 KB · Pregleda: 75
kako da otvorim vtara sa sifrom, trenutno se nalazim na jupiteru treba da nadjem helikopter u PVO bazi, ali nemogu da ga pronadjem kao da je na onoj zgradi. ai ta vrata ne mogu da otvorim.

kako da otvorim vtara sa sifrom, trenutno se nalazim na jupiteru treba da nadjem helikopter u PVO bazi, ali nemogu da ga pronadjem kao da je na onoj zgradi. ai ta vrata ne mogu da otvorim.

Cekaj, na Jupiteru si??? Kazes da gore postoje neka vrata!?

Houston, we have a problem! :d:d:d

BTW, taj helikopter nije na krovu vec je propao kroz krov u unutra.
Ne trebas nikakvu sifru da bi dosao do njega.

Gdje da nadjem sifre za vrata kojih sam do sada nasao 2-3 kom?
Sta sa onim Monolith vojnicima.

Opet faca i cross :p

a kako da dodjem do njega, i dli se mogu otvoriti ona vrata?

Ne vrata.
Kada dođeš blizu mesta gde ti pokazuje da je helikopter, uđi u zgradu i odmah tu kod ulaza ima par stepenika koji silaze dole.
Prati taj tunel, i penješ se dalje na gazišta na kojima obilaziš celu prostoriju, pa nađi stepenice koje će te voditi dole i naći ćeš.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno