Presao normalan i sa Complete 2009 modom a cheat ne bih koristio cak ni kad bih morao da odustanem od igre zbog tezine!
Od samog početka serijala naj više je primedbi bilo na težinu igre i napucavanja.Čak i na novice težini.U početku počinješ sa pištoljčićem , šakom metaka i nekom "krpicom" od pancira.Prva misija sa banditima ako se igra na najlakšoj težini (novice) i krene sam , bez pomoći Petruhe i društva je frustrirajuća za svakog igrača koji je navikao na CoD vraijante igre.Protivnici su istog ranga , samo što su nešto malo bolje naoružani od tebe (bm16 kratež).Problem je što ih je mnogo više od tebe i sumanuto je očekivati da uletiš među njih sa pištoljčićem i oodelješ ih za minut-dva.Mora malo taktike, barem dok se ne mazne kratež.U Zoni nisi ni Rambo ni Supermen.Tokom igre pribavljaš bolja oružja i pancire ali i nailaziš na sve jače i opremljenije protivnike.Sve do samog kraja nisi u poziciji Supermena, jer ako ništa drugo, protivnici su uvek brojčano nadmoćniji, čak i kad si od njih bolje opremljen uvek su težak zalogaj.SoC je za mene naj bolje uravntežen po tom pitanju.
Clear Sky je krenuo tom stazom ali samo do prvog peča.Vrištali su po zapadnim recenzijama igre da je igra preteška i da su AI protivnika previše nabildovali.Naj više su prigovarali za "limunčike" koje NPC-ovi bacaju pod noge i to po 5-6 odjednom, nepogešivo.Tako i jeste bilo ako stojiš duže od 5 sekundi na jednom mestu, odma stiže 5 limunčeka i nema šanse da preživiš.Nezaboravan fight sa banditima na ulazu u nivo Garbage, kad oće da te "očerupaju" da bi te propustili dalje.Sve se bojim da ću da vam dam svu opremu i mukotpno skupljanu lovu, hehehehe.Onda, normalno, rokanje, ali brate, nezgodni momci.nema šanse da vidiš nekog iskusnijeg da radi relode na otvorenom osim pneki ruki.
Tek šta reći za grupu koja je na južnom prelazu iz nivoa Garbage za Dark Valley.To je bilo frustrirajuće, pokušavao sam na sve načine, bombe, optika za AK74 pa snajperisanje, ali uvek ti limunčeki dođu glave.Pokušavao sam da probam noću da ih nekako "odradim", nije pomoglo, ništa, osim užasno mnogo qucksave.Tako sam nekako prešao.Municije i medicine je bilo užasno malo.Zbog baga na verziji 1.5.00 nisam mogao dalje od Garbage.Prvi peč je sve to drastično izmenio, municije ko blata u svakom plavom sanduku 300 kila municoje i medicine, NPC-ovi benigni.Sve su pokvarili time.Meni se mnogo više sviđalo bez peča.
U CoP su ipak u podilaženju razmaženim CoD igračima sve ublažili, tako da je igranje bezveze ispod težie Veteran.Tu se tek može osetiti taj adrenalin.
Ako je nekome SoC previše lak na Master težini, nek proba AMK 1.4 na Novice težini.Ja sam ubeđen da i ovi iz AMK tima, bez varanja nisu ni jednom prešli celu igru sa njihovim modom.Preko 60% "igranja" gledaš u load screen.Pretera li su ali baš preterali.Još više sa modom "Народная Солянка".Tu su zakomplikovali da je odbojno i okorelim ljubiteljima hrad modova.