Ne preterujte.
"Nagrada developerima" ... Znaci ako obave dobar posao ajde da ih castimo?
To je proizvod i on ima svoju cenu. Niko te ne tera da je platis.
Pa mislim da tako nešto piše na kraju svakog .nfo fajla - ako vam se svidi igra, idite i kupite je. To je nešto što mislim da bi bilo u redu da radimo mi što krademo i ne plaćamo, samo da nije toliko skupo. To je jedan fin način selekcije, da se u poslu ostave samo timovi koj znaju šta rade.
Nisi mi jasan. Pa na ovom Forumu " nasem " imas Topic gde se objavljuju snizenja cena nekih igara u Stream-u. Ocigledno nisi svestan koliko ima ludi u Srbiji (da ne govorim na Zapadu) koji kupuju igre, tu ukljucujem i sebe (planirao sam da kupim AC2 ali sad kad sam saznao za probleme, odustajem).
Veruj da bi oni oborili cene da imaju razloga za to ali ocigledno im se ne isplati!!!
Dotaku si drugu temu zbog kojeg mi se ovaj DRM sitem, pa i steam gadi. Ne želim da živim u make-belive svetu gde za elektronske pare kupujem elektronske podatke, i da svoje postigniće (sejvove) čuvam negde tamo. Tu ja jednostavno ništa ne
posedujem. Želim da za
hard cash, kupim čvrstu i opipljivu verziju igre na disku, da je instaliram i da kasnije sejvove na DVD kao bekap snimim i tako ostavim negde. Tako je sve moje i pod rukom. Milion stvari je loše u ovom sistemu zaštite, ali ste ih vi već manje više nabrojali, neću da ih ponavljam, samo da kažem da ih podržavam. Važno je da se oko ovoga digne što veća buka, jer kad ćutiš i aminuješ, desi se Milošević, ili nešto još gore.
Pa mogu oni sve ali necu, mogu da spuste cenu igre za siromasnije zemlje. Sto se mene tice, igrica koja kosta preko 2000, je luksuz! Nemamo (pricam o sebi i 90% srba) para za ugodan zivot, a kamo li za igricu koja kosta 4-5 hiljada. To je moje misljenje neprozivam nikoga. Lepo je platiti za neciji trud, ali sto je mnogo mnogo je, i sad neko je to uzeo i nemoze da igra igru.
Tako je! Mogu oni i te kako da spuste cene, i ja ne znam zašto vi smatrate da su oni sveznajući bogovi sa apsolutno tačnim analizama demografija i tržišta, nego jednostavno, oni ne razmišljaju na taj način i ne mogu da shvate kako mi razmišljamo. Njih štampanje DVD-a sa sve kutijom, upustvom, transportom košta 200-ak din. nek igra košta i 1500. bolje im je uzeti 10e ponekad, nego 0e nikad, bar ja tako mislim.
Ja mislim da kad bi cene za neke zemlje bile manje a za neke vece da bi bilo puno preprodaje tako da mislim da ni od toga nema nista!
samo siromašnija kutija i upustvo na srpskom bi te zapadnjake verujem dovoljno odbilo, a ne bi bilo toliko veliko ulaganje da se naprave posebno. Ne shvatam, ako je elektronika, hrana, ma sve za naše tržište drugorazredno, mogu i igre :smash: