Šta je novo?

Assassin's Creed 2

Za mene postoji neki limit koji mogu da podnesem kao žrtvu ako mi se neka igra baš mnogo igra, ali ima i granica koju neću preći.
Čak ozbiljno razmišljam da bojkotujem Starcraft 2 ako ne ubace normalan LAN mod u finalnoj verziji.
Do AC2 mi je mnogo manje stalo i da sam stvarno planirao da ga kupim, definitivno sada ne bih to uradio.

meni nije jasno zasto su napravili ovakvo sra*** za igru koja je vec odavno izdata za konzolu i piratizovana. kome je stvarno bilo toliko stalo do igre taj je nasao nacina da odigra.

To nikom nije jasno :d

mada, sa druge strano ovo i nije toliko lose. izabrali su AC2 za nakovanj. primice sav bes ljutih kupaca, ali kad sve bude sredjeno sledeca igra ce imati sjajnu podlogu i sve ce ici mnogo tecnije nego sada.

Idi na Steam support podforum, nađi AC2. Ljudi ***** jer ne mogu da igraju i kunu se da ako još neka bude imala sličan DRM, neće da je kupe!

neko je vec rekao "svaki pocetak je tezak", slazem se u potpunosti. tek su izbacili ovu vrstu zastite i naravno da ne funkcionise sve kako treba. valjda svi mogu da shvate da ubi n zeli da propadne i da radi sve sto moze da bi popravio situaciju. ukoliko uspeju da dobro namuce piratske grupe i ostvare smanjenje piraterije za sledece igre, ovaj poduhvat se isplatio.

Hahahahahahaha... Naivno je pomisliti da će smanjiti pirateriju ovakvim DRM-om. Mogu samo da smanje broj legitimnih kupaca. Opet... Setite se Spore-a.

da li su dobro postavili racunicu? vreme ce pokazati. moje misljenje je da jesu. ne postoji problem koji ce odvuci kupce od igranja igara. da li ce iko od vas odustati od igranja ove igre? naravno da ne. sada ste besni, ali kad budu omogucili igranje vi cete zurno skociti da je odigrate. kao i svi ostali. isto ce biti i sa sledecom igrom.

Da sam znao da će igra da ima ovakav DRM, ne bih je kupio sigurno. Nažalost, ja sam je preorderovao... :(
Ako još neka igra bude imala ovakav ili sličan DRM, neću je kupiti sigurno!

vi sada pricate kako ubi gubi kupce. e pa ne gubi. prevelika je zavisnost igraca o igricama. sta god da ubi uradi, i koliko god da iznervira igrace ljudi ce i posle toga igrati njihove igre. nemo tog zaludjenika koji ce iz "moralnih" razloga odustati od igranja

Grešiš, ovaj silno grešiš sinak...

ja tvrdim da ima previse no lifera koji ce uciniti sve da bi igrali igru i preci preko svega jer su igre njihov zivot. ljudi pricaju da nece vise nikad kupiti igru ali to su ipak, vecinom, samo prazne pretnje. nemoj svet da meris prema sebi.

Naravno da gubi,pogledaj koliko samo ljudi sa ovog foruma nece uzeti igru... A i oni koji su je uzeli prvi i platili oko 5000 din, nemogu da igraju. I sad kad izadje neka njihova sledeca igra, sa slicnom zastitom, dobro ce razmisliti da'l da kupe istu, bas zbog ovoga sto se sad desava i raznih bespotrebnih beripetija! Znam samo da je ja necu uzeti bas zbog tih gluposti a i nemam adekvatan net.

Za mene postoji neki limit koji mogu da podnesem kao žrtvu ako mi se neka igra baš mnogo igra, ali ima i granica koju neću preći.
Čak ozbiljno razmišljam da bojkotujem Starcraft 2 ako ne ubace normalan LAN mod u finalnoj verziji.
Do AC2 mi je mnogo manje stalo i da sam stvarno planirao da ga kupim, definitivno sada ne bih to uradio.

LAN moda nece biti, pop`````` sam zbog toga.

ja tvrdim da ima previse no lifera koji ce uciniti sve da bi igrali igru i preci preko svega jer su igre njihov zivot. ljudi pricaju da nece vise nikad kupiti igru ali to su ipak, vecinom, samo prazne pretnje. nemoj svet da meris prema sebi.

Ne mora da znaci, ti okoreli gameri su dobrim delom na konzolama, ne na pc-ju, tako da ce se to verovatno obiti o glavu ubi-ju. A i ima milion igara, sto bi neko jurio ac2.
Mada me bas zanima kakva je igra, delovala je bas obecavajuce

Ako vec hoce da urade nesto protiv piraterije, neka smanje cenu igre na cca 600-700 din. Da igre toliko kostaju, verujem da bi svaku 5u imao u originalu, ovako imam nula! Ja stvarno ne znam ko moze da kupuje igre za pare koje ponekad kad imam posla ne mogu da zaradim ni za nedelju dana. Ja kupovinu originala vidim kao nagradu developerima za dobro odradjen posao, inace mu ne vidim logiku.

Ako vec hoce da urade nesto protiv piraterije, neka smanje cenu igre na cca 600-700 din. Da igre toliko kostaju, verujem da bi svaku 5u imao u originalu, ovako imam nula! Ja stvarno ne znam ko moze da kupuje igre za pare koje ponekad kad imam posla ne mogu da zaradim ni za nedelju dana. Ja kupovinu originala vidim kao nagradu developerima za dobro odradjen posao, inace mu ne vidim logiku.

Nisi mi jasan. Pa na ovom Forumu " nasem " imas Topic gde se objavljuju snizenja cena nekih igara u Stream-u. Ocigledno nisi svestan koliko ima ludi u Srbiji (da ne govorim na Zapadu) koji kupuju igre, tu ukljucujem i sebe (planirao sam da kupim AC2 ali sad kad sam saznao za probleme, odustajem).
Veruj da bi oni oborili cene da imaju razloga za to ali ocigledno im se ne isplati!!!

Poslednja izmena:
Vidim da je izašlo nešto od IceCold i kažu da rade ili je možda i to fake.

Pa mogu oni sve ali necu, mogu da spuste cenu igre za siromasnije zemlje. Sto se mene tice, igrica koja kosta preko 2000, je luksuz! Nemamo (pricam o sebi i 90% srba) para za ugodan zivot, a kamo li za igricu koja kosta 4-5 hiljada. To je moje misljenje neprozivam nikoga. Lepo je platiti za neciji trud, ali sto je mnogo mnogo je, i sad neko je to uzeo i nemoze da igra igru.

Slučaj Starforce govori suprotno. Legimitni kupci su počeli da bojkotuju igre koje su imale ovaj vid zaštite, tako da je Starforce povučen, i pre nego što su pirati uspeli da ga provale. Isti slučaj je i sada vrlo izvestan.

Igrom slučaja, dobiću originalni Assassin's Creed 2, ali jedva čekam da ga neko razbije.
Što se mene tiče, bio bih sretniji da ga uopšte nisu ni izbacili za PC, nego ovako da nas ponižavaju. Vrh je ovo što naplaćuju igru 50 evra umesto standardnih 40, što praktično znači da im ti kao legitimni kupac sa 10 evra finansiraš održavanje servera koji sprečavaju pirateriju.

Ne preterujte.
"Nagrada developerima" ... Znaci ako obave dobar posao ajde da ih castimo?

To je proizvod i on ima svoju cenu. Niko te ne tera da je platis.

Slažem se. Cena AAA naslova za konzole je 60 evra, a za PC 40, što je vrlo korektno. Za nas je i to puno, ali za tržište koji oni ciljaju (dakle ne zemlje na ivici bede) nije.

Poslednja izmena:
Ja mislim da kad bi cene za neke zemlje bile manje a za neke vece da bi bilo puno preprodaje tako da mislim da ni od toga nema nista!

U tome je poenta. Teoretski, kada bi totalno lokalizovali igru (kao što rade za Ruse), to bi moglo da se spreči, ali ko je lud da ulaže u tako nešto.

Evo proslo 10 dana od izlaska AC2 na PC-u a i dalje nema full cracka. Bice zanimljivo ponoviti ovo cekanje kad izadje Splinter Cell: Convicion za mesec dana... :crash:

Ne preterujte.
"Nagrada developerima" ... Znaci ako obave dobar posao ajde da ih castimo?

To je proizvod i on ima svoju cenu. Niko te ne tera da je platis.

Pa mislim da tako nešto piše na kraju svakog .nfo fajla - ako vam se svidi igra, idite i kupite je. To je nešto što mislim da bi bilo u redu da radimo mi što krademo i ne plaćamo, samo da nije toliko skupo. To je jedan fin način selekcije, da se u poslu ostave samo timovi koj znaju šta rade.

Nisi mi jasan. Pa na ovom Forumu " nasem " imas Topic gde se objavljuju snizenja cena nekih igara u Stream-u. Ocigledno nisi svestan koliko ima ludi u Srbiji (da ne govorim na Zapadu) koji kupuju igre, tu ukljucujem i sebe (planirao sam da kupim AC2 ali sad kad sam saznao za probleme, odustajem).
Veruj da bi oni oborili cene da imaju razloga za to ali ocigledno im se ne isplati!!!

Dotaku si drugu temu zbog kojeg mi se ovaj DRM sitem, pa i steam gadi. Ne želim da živim u make-belive svetu gde za elektronske pare kupujem elektronske podatke, i da svoje postigniće (sejvove) čuvam negde tamo. Tu ja jednostavno ništa ne posedujem. Želim da za hard cash, kupim čvrstu i opipljivu verziju igre na disku, da je instaliram i da kasnije sejvove na DVD kao bekap snimim i tako ostavim negde. Tako je sve moje i pod rukom. Milion stvari je loše u ovom sistemu zaštite, ali ste ih vi već manje više nabrojali, neću da ih ponavljam, samo da kažem da ih podržavam. Važno je da se oko ovoga digne što veća buka, jer kad ćutiš i aminuješ, desi se Milošević, ili nešto još gore.

Pa mogu oni sve ali necu, mogu da spuste cenu igre za siromasnije zemlje. Sto se mene tice, igrica koja kosta preko 2000, je luksuz! Nemamo (pricam o sebi i 90% srba) para za ugodan zivot, a kamo li za igricu koja kosta 4-5 hiljada. To je moje misljenje neprozivam nikoga. Lepo je platiti za neciji trud, ali sto je mnogo mnogo je, i sad neko je to uzeo i nemoze da igra igru.

Tako je! Mogu oni i te kako da spuste cene, i ja ne znam zašto vi smatrate da su oni sveznajući bogovi sa apsolutno tačnim analizama demografija i tržišta, nego jednostavno, oni ne razmišljaju na taj način i ne mogu da shvate kako mi razmišljamo. Njih štampanje DVD-a sa sve kutijom, upustvom, transportom košta 200-ak din. nek igra košta i 1500. bolje im je uzeti 10e ponekad, nego 0e nikad, bar ja tako mislim.

Ja mislim da kad bi cene za neke zemlje bile manje a za neke vece da bi bilo puno preprodaje tako da mislim da ni od toga nema nista!

samo siromašnija kutija i upustvo na srpskom bi te zapadnjake verujem dovoljno odbilo, a ne bi bilo toliko veliko ulaganje da se naprave posebno. Ne shvatam, ako je elektronika, hrana, ma sve za naše tržište drugorazredno, mogu i igre :smash:

Dotaku si drugu temu zbog kojeg mi se ovaj DRM sitem, pa i steam gadi. Ne želim da živim u make-belive svetu gde za elektronske pare kupujem elektronske podatke, i da svoje postigniće (sejvove) čuvam negde tamo. Tu ja jednostavno ništa ne posedujem. Želim da za hard cash, kupim čvrstu i opipljivu verziju igre na disku, da je instaliram i da kasnije sejvove na DVD kao bekap snimim i tako ostavim negde :smash:

Druze ovo je neminovno u bliskoj buducnosti, niko nista nece posedovati, Internet je buducnost, sve sto imas bice negde tamo...

Jel moze neko da mi kaze konacno jel AC2 radi za PC ili ne? Ako radi ja bi ga kupio ali ako ne, ne pada mi na pamet! Hvala

Poslednja izmena:
Slučaj Starforce govori suprotno. Legimitni kupci su počeli da bojkotuju igre koje su imale ovaj vid zaštite, tako da je Starforce povučen, i pre nego što su pirati uspeli da ga provale. Isti slučaj je i sada vrlo izvestan.

Greška... Samo ću reći Prince of Persia 3.

Igrom slučaja, dobiću originalni Assassin's Creed 2, ali jedva čekam da ga neko razbije.
Što se mene tiče, bio bih sretniji da ga uopšte nisu ni izbacili za PC, nego ovako da nas ponižavaju. Vrh je ovo što naplaćuju igru 50 evra umesto standardnih 40, što praktično znači da im ti kao legitimni kupac sa 10 evra finansiraš održavanje servera koji sprečavaju pirateriju.

Sa svime ovime se u potpunosti slažem... Ja se kao legitimni kupac/korisnik osećam kao magarac... A mnogo me je malo ljudi preveslalo...

Igra radi dok rade serveri.

Koji trenutno ne rade... Evo mi je čuči u pozadini već 2 sata... Ako ovako bude bilo sutra i prekosutra, obrisaću GCF fajlove dok ne srede to... Čisto da me ne vuče...

Slažem se. Cena AAA naslova za konzole je 60 evra, a za PC 40, što je vrlo korektno. Za nas je i to puno, ali za tržište koji oni ciljaju (dakle ne zemlje na ivici bede) nije.[/QUOTE]

Naravno da ga neće ubaciti, to je odavno poznato. Ide se na online, na to da se igra dok si online, da imaš bukvalno socijalno mrežu koliko i gaming portal (Battle.net) preko koje će sve ići.

Ovde je kako god okreneš očigledan sudar između konzolaške i PC logike igranja.
Konzolaška filozofija igranje je da imaš zatvorenu kutiju, džojped i udri...
Kod PC-a je normalno da imaš neku dozu kontrole, često i pristupa parametrima ili čak nekom nivou koda u igrama. Tako i nastaju modovi tipa Counter Strike, DOTA i slično. PC korisnici su po pravilu ljubopitljiviji, bolje se razumeju u funkcionisanje mehanizama vezanih za igru i osetljiviji na to kada ih neko ograničava.
Ne bih rekao da je to sudar konzolaške i PC logike igranja, tj. mislim da se ne radi o logici igranja. Uostalom, neko je lepo primetio Steam servis, koji mu dođe praktično isto to na šta daješ primedbu - neko te ograničava, prisiljava da se konektuješ, drži sejvove po serverima, a ja bih dodao i MMORPG igre, koje su danas ultrapopularne na PC platformi i praktično nose prodaju. A Steam je no.1 u PC svetu, iako ograničava u sličnom smislu na koji si ukazao.

Jednostavno, radi se o poslovnom modelu za koji se firme opredeljuju - da li ćemo da pravimo igru otvorenog ili zatvorenog tipa za otvorenu ili zatvorenu platformu. Ništa se tu sami igrači ne pitaju. Uostalom, neće većina PC igrača da pravi modove ni u 3 života, to radi samo poneki entuzijasta, tako da nije stečena "kvalifikovana većina" da se radi o filozofiji igranja. Ti modovi koji se rade se ionako od publike prihvataju kao gotov proizvod, a na njima je da se igraju. Niti će sada svaki PC korisnik da juri za modovima, niti će prijati svakome.

Konačno, i u konzolnim igrama, ako developeri tako odluče, postoje level editori i mogućnosti da se preuzimaju i dele modovi i nivoi, kao na primer u Little Big Planetu, što je dodatna stavka koja ide na konto onoga što sam pričao o tome da se ne radi o PC vs konzole filozofiji.

Poslednja izmena:
Ne bih rekao da je to sudar konzolaške i PC logike igranja, tj. mislim da se ne radi o logici igranja. Uostalom, neko je lepo primetio Steam servis, koji mu dođe praktično isto to na šta daješ primedbu - neko te ograničava, prisiljava da se konektuješ, drži sejvove po serverima, a ja bih dodao i MMORPG igre, koje su danas ultrapopularne na PC platformi i praktično nose prodaju. A Steam je no.1 u PC svetu, iako ograničava u sličnom smislu na koji si ukazao.
MMORPG je nešto drugo. To su igre koje podrazumevaju interakciju sa drugim korisnicima i drugačije i ne postoje.
Što se Steam-a tiče, njega isto ne podnosim i nemam nameru ikada da ga instaliram kod sebe niti da kupim preko njih neku igru. Oni doduše nisu ni toliko strašni jer dozvoljavaju offline igranje, ali dobijam ospice od stvari koje se konektuju na net kada se njima ćefne i stalno mi čuče rezidentne u pozadini.
Sreća pa postoje servisi tipa GamersGate-a koji ti dozvoljavaju da skineš instalaciju i nema nikakvog klijenta i specijalne autorizacije posle toga osim ako sam izdavač nije nešto isforsirao (tipa Ubisoft).

Poslednja izmena:

Na steam-u je sve sp igre moguće igrati u offline modu. Ima par igara koji čuvaju sejvove i na serverima kao što su Torhlight ili sp za MW2, ali sejvovi od tih igara se čuvaju i na PC-u, to je više namenjeno slučaju da ne moraš da seliš sejvove ako igraš na više PC-a, već da se sinhornizuju sa steam serverom svaki put kada izađeš iz igra ako je ostvarena konekcija sa njima, ali ako igraš na istom PC-u konekcija nije neophodna.

A što se tiče poređenja ovog sa mmorpg-ovima i drugim online igrama mogu reći da je to budalaština. Mada kad bolje razmislim ne sećam mmorpg igre da su serveri bili stalno offline, kao što je slučaj sa AC2:bottle:

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    25.3 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
Toliko malo fali da svi budemo srecni & veseli.
Samo jedan all included patch.

pa moglo se ocekivati obzirom da je ubi nicim izazvan krenuo djonom, poruka je ipak ohrabrujuca jer scena ocigledno zna sta je potrebno za proper ali im treba vremena (verovatno rade OFFLINE repack rip) :eyebrows:

Ubi sve UBI! :d

svaka im cast :D

Koja bruka :party:

Vrh Dno