Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Evo ja npr imam 260FPS sa 8800GT (10.5.8), a u Snow leopardu sam imao nekad 70 a nekad 30fps.

Definitivno imaju problem sa OpenGL-om u Snow Leopardu. To ce nadam se 10.6.3 resiti.

Pa meni sada ništa nije jasno...

Kako tako malo?
Evo kako je kod mene sa 6600

Prilozi

• Screen shot 2010-03-13 at 21.38.44.png
    Screen shot 2010-03-13 at 21.38.44.png
    36.9 KB · Pregleda: 55
Na koju shemu imate duplo vishe od mene sa 9800GT :) Ochigledno je fora da drajver mora da se poklopi sa grafichkom, nije dovoljno samo da radi :)

Ni meni nije jasno...
Još ja hteo da kupim 9800, ali bolje da ne diram ovo dok radi.

Ne vidim nigde OpelGL test u geekbenchu. Rezultat za 32bit mi je 6393 shto je otprilike kao neki i5 Mac Pro, a brze od Mac Pro Intel Xeon 5160 3.0 GHz (4 cores) za 800 poena, shto znachi da bi mi se isplatilo da radim upgrade tek na neki highend Mac Pro ili da kupim i7 PC koji bi bio otprilike duplo brzi od ovoga :) U 64bit imam 7060..

http://www.primatelabs.ca/blog/mac-benchmarks/

Kaži mi molim te koja je mašina u pitanju?
Ja sa mašinom iz potpisa (umesto 4770 je Asus GF6600) u geekbenchu imam 4005.

CPU je na 2.8GHz, probaću da ga dignem na 3.6- 3.8 pa da onda pustim test...

Poslednja izmena:
Geekbench testira samo CPU/FPU performanse.

Kaži mi molim te koja je mašina u pitanju?
Ja sa mašinom iz potpisa (umesto 4770 je Asus GF6600) u geekbenchu imam 4005.

CPU je na 2.8GHz, probaću da ga dignem na 3.6- 3.8 pa da onda pustim test...

CPU je Q6600@3Ghz..

Pozz svim hakintosima :p mene su tako reci primorali da pocenem da radim naa meku nesto vezano za fax pa reko da vidim jel ima nesto na tu temu ovde u ovoj nasoj benchmark zajednici. Posto ovde ima bas dosta postova u ovoj temi a i sire na forumu zamolio bih vas ako je moguce da nebi sad prekopavao ceo forum mozda cak i uzalud da mi neko kaze za ovu kofiguraciju da li je moguce namestiti mac bilo koju ver. predpostavljam da poslednja ima najvece sanse da se zbudzi.

Asus P5K
Intel Core2Duo E6600
Asus GTX 280 ili Leadtek 6600GT Extreme
Geil DDR2 2x2GB 1100MHz
HDD SATA WD5000AAKS x3

Hvala svima unapred.

Poslednja izmena:
ljudi kako da enablujem AHCI? ja u bios-u uopste nemam opciju za ahci i zato nece da mi se bootuje najjverovatnije ni jedna distribucija mac-a. imam samo raid da enablujem, a od ahci-ja ni traga ni glasa, molim vas pomozite. ploca je gigabyte m52l s3....

Ako ti plocha ne podrzava AHCI, tu nema reshenja...

Pozz svim hakintosima :p mene su tako reci primorali da pocenem da radim naa meku nesto vezano za fax pa reko da vidim jel ima nesto na tu temu ovde u ovoj nasoj benchmark zajednici. Posto ovde ima bas dosta postova u ovoj temi a i sire na forumu zamolio bih vas ako je moguce da nebi sad prekopavao ceo forum mozda cak i uzalud da mi neko kaze za ovu kofiguraciju da li je moguce namestiti mac bilo koju ver. predpostavljam da poslednja ima najvece sanse da se zbudzi.

Asus P5K
Intel Core2Duo E6600
Asus GTX 280 ili Leadtek 6600GT Extreme
Geil DDR2 2x2GB 1100MHz
HDD SATA WD5000AAKS x3

Hvala svima unapred.

Sve shto je bitno je da imash chipset i grafichku podrzanu, a ti imash oba (6600GT radi provereno).

Na brzinu sam nashao upustva na vishe mesta, pa baci pogled. U principu dok ne budesh otprilike ukapirao kako sve funkcionishe verovatno nece sve ici glatko :)

http://www.infinitemac.com/f57/how-to-snow-leopard-retail-10a432-on-p5k-t3380/
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=184807
http://www.ihackintosh.com/2009/08/how-to-install-snow-leopard-10a432-on-pc-hackintosh/

Poslednja izmena:
Upravo sam završio uspešno instalaciju Snow Leoparda 10.6.2, na konfi iz potpisa:

MSI P55-GD65
GTX260
2x2GB Viper DDR3 1600MHz

Sve radi perfektno. :banana:

pa ne znam da li podrzava......trebalo bi da podrzava ali nemam tu opciju nigde u biosu sem raid.....

Ako ti plocha ne podrzava AHCI, tu nema reshenja...

Sve shto je bitno je da imash chipset i grafichku podrzanu, a ti imash oba (6600GT radi provereno).

Na brzinu sam nashao upustva na vishe mesta, pa baci pogled. U principu dok ne budesh otprilike ukapirao kako sve funkcionishe verovatno nece sve ici glatko :)

http://www.infinitemac.com/f57/how-to-snow-leopard-retail-10a432-on-p5k-t3380/
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=184807
http://www.ihackintosh.com/2009/08/how-to-install-snow-leopard-10a432-on-pc-hackintosh/

Hvala za linkove definitivno cu da isprobam jos kolko sutra imam skinutu ver. 10.6.2 pa cu nju da isprobam.
Jos jedno pitanjce koliko to sve stabilno radi ovako zbudzeno na PC-u. Imali kresovanja aplikacija cesto. Naprimer meni treba samo zbog FinalCut-a.

Na P45 ploči nikad ništa nije pucalo. Imao sam brdo aplikacija i sve je radilo odlično. Sad da vidim kako će se pokazati P55. :)

Hvala za linkove definitivno cu da isprobam jos kolko sutra imam skinutu ver. 10.6.2 pa cu nju da isprobam.
Jos jedno pitanjce koliko to sve stabilno radi ovako zbudzeno na PC-u. Imali kresovanja aplikacija cesto. Naprimer meni treba samo zbog FinalCut-a.

Probao sam na 3 potpuno razlichita hardvera i u najgorem sluchaju me je zezao "top sites" u Safariju, jednostavno je brljao jer nisam ubo pravi drajver za grafishku. Totalnih crasheva nema kada sve namestish, vece su shanse da dobijesh plavi ekran na windowsu :d Ja komp ne gasim uopshte, i sve radi bez problema i shto je najbolje, vremenom nije sve tromije i tromije kao u nekim drugim sistemima jer si svashta instalirao i probao :)

I ja radim u FCP-u i zaboravio sam shta to znachi snimanje projekta svaki chas (mada on ima vrhunski recovery sistem pa i ako ti nestane struja ili se neko saplete na strujni kabl, imash sve do poslednjeg minuta), ne znam koliko sam puta izgubio po sat vremena posla u Premieru i Vegasu na Winu, pa sam odmah testirao kako to radi u FCPu, ali do sada josh nikakve potrebe za tim nisam imao, iako radim sa preko sat vremena HD snimka..

Poslednja izmena:

Radi perfektno i bez ikakvih problema. Ja sam imao MacBook, a radio sam na MacMini-u i na nekoliko starijih Intel iMac-ova i mogu slobodno da kažem da ovo moje čudo radi neuporedivo bolje. Evo ti i jedan Screen čisto da te malo ohrabrim:

Prilozi

• Screen shot 2010-03-14 at 08.05.04.png
    Screen shot 2010-03-14 at 08.05.04.png
    112.1 KB · Pregleda: 57
Evo skrina kada SL zaglavi prilikom instalacije: IMG_0124.jpg i uvek tu zaglavi koju god metodu ja koristio za instalaciju Retail SLa.
Poslednje sam koristio tonymacx86 USB Method (prethodno je bila Retail DVD metoda)... i opet isto.
Moze li mi neko rastumaciti u cemu i gde gresim???

evo moje slike iz biosa i nigde nema ahci da pise ovamo samo raid, dakle kako da enablujem ahci? i da li mozda treba da promenim bios, da stavim od neke druge ploce, hvala unapred.

Prilozi

• 28022010167.jpg
    28022010167.jpg
    362.5 KB · Pregleda: 44
Pa nikako, ako ti plocha ne podrzava AHCI :) Pogledaj na sajtu proizvodjacha...

Evo skrina kada SL zaglavi prilikom instalacije: Pogledajte prilog 58700 i uvek tu zaglavi koju god metodu ja koristio za instalaciju Retail SLa.
Poslednje sam koristio tonymacx86 USB Method (prethodno je bila Retail DVD metoda)... i opet isto.

Nesto se pominje ACPI, ali problem je u tome shto taj ekran nije dovoljan da bi se provalilo o chemu se stvarno radi..

Onaj ko se ne razume u Unix, kao svi mi ovde :), moze da proba samo trial and error motodom, svi smo tako instalirali Hackintosha. Evo ovde neka objashnjenja shta treba podesiti u BIOSu..

http://apple2pc.blogspot.com/2008/03/bios-options-for-hackintosh.html

Poslednja izmena:
ljudi kako da enablujem AHCI? ja u bios-u uopste nemam opciju za ahci i zato nece da mi se bootuje najjverovatnije ni jedna distribucija mac-a. imam samo raid da enablujem, a od ahci-ja ni traga ni glasa, molim vas pomozite. ploca je gigabyte m52l s3....

Sto se tice AHCI-ja evo naveo bih moj primer. Uzasno me nervira ono smaranje sa ucitavanjem AHCI-ja pre nego sto krene boot i zato sam se drndao par dana i uspeo da resim da mogu da udjem u sistem bez AHCI. Ja npr nisam mogao ni da instaliram Retail 10.6 bez AHCI ukljucenog, kao ni da bootujem. Medjutim pronasao sam drajver za moj ICH10 i kada sam ubo odgovarajuci (tj ima zezanje sa ubacivanjem Device ID u sam drajver, tj u AppleIntelPIIXATA.kext\info.plist) a pre toga sa DCPI menagerom procitas koji ti je device ID. E i posle toga sam bez problema bootovao u sistem sa iskljucenim AHCI.

E sad kod tebe bi moglo mozda da se odradi neko ubacivanje drajvera u sam Boot loader, ili probaj da koristis HAZARD distribuciju jer ona moze da se instalira (meni je htela) bez AHCI. Posle toga iz windowsa, odradis ovaj AppleIntelPIIXATA.kext drajver i iskopiras ga u system\library\extensions i pokrenes mac bez AHCI-ja.

Poslednja izmena:
Pa nikako, ako ti plocha ne podrzava AHCI :) Pogledaj na sajtu proizvodjacha...

Nesto se pominje ACPI, ali problem je u tome shto taj ekran nije dovoljan da bi se provalilo o chemu se stvarno radi..

Onaj ko se ne razume u Unix, kao svi mi ovde :), moze da proba samo trial and error motodom, svi smo tako instalirali Hackintosha. Evo ovde neka objashnjenja shta treba podesiti u BIOSu..

http://apple2pc.blogspot.com/2008/03/bios-options-for-hackintosh.html

All Done!!!

Uspeo sam da nateram instaler da se SL pokrene normalno ;(.
Posle mesec dana bezuspesnih pokusaja... ***, bas se radujem, kao dete!!!
Pratio sam tonymacx86... USB install metodu i samo sam umesto DST.aml fajla ubacio fajl od svoje mobo i sve proradi iz prve!!!

Javicu se kasnije sa SLa, ako Bog da!!!

pozz

Evo skrina kada SL zaglavi prilikom instalacije: Pogledajte prilog 58700 i uvek tu zaglavi koju god metodu ja koristio za instalaciju Retail SLa.

Lepo pise sta ti pravi problem, ACPI, proveri u BIOS-u. Imas na Tonymac sajtu - USB Method, sta treba podesiti u BIOS-u da ne bi imao problema prilikom instalacije SL-a, jest da je u pitanju BIOS za Gigabyte ploce ali analogno tome, podesi BIOS za svoju plocu.

ACPI Suspend Type = S3(STR), ovako treba podesiti ACPI u Power Menagement odeljku u BIOS-u.

Citajte ljudi, sve je hiljadu puta prezvakano na poznatim forumima.

Sto se tice AHCI-ja evo naveo bih moj primer. Uzasno me nervira ono smaranje sa ucitavanjem AHCI-ja pre nego sto krene boot i zato sam se drndao par dana i uspeo da resim da mogu da udjem u sistem bez AHCI. Ja npr nisam mogao ni da instaliram Retail 10.6 bez AHCI ukljucenog, kao ni da bootujem. Medjutim pronasao sam drajver za moj ICH10 i kada sam ubo odgovarajuci (tj ima zezanje sa ubacivanjem Device ID u sam drajver, tj u AppleIntelPIIXATA.kext\info.plist) a pre toga sa DCPI menagerom procitas koji ti je device ID. E i posle toga sam bez problema bootovao u sistem sa iskljucenim AHCI.

E sad kod tebe bi moglo mozda da se odradi neko ubacivanje drajvera u sam Boot loader, ili probaj da koristis HAZARD distribuciju jer ona moze da se instalira (meni je htela) bez AHCI. Posle toga iz windowsa, odradis ovaj AppleIntelPIIXATA.kext drajver i iskopiras ga u system\library\extensions i pokrenes mac bez AHCI-ja.

Taj kext koji si iskopirao u System/Library/Extensions premesti u Extra/Extension da ne bi imao problema prilikom sledeceg update-a. Good practice je da sve non-vanilla kexts instalirate u Extra/Extensions folder.

Ovo sve vazi ako koristis Chameleon RC4 boot loader ili noviji.

Inace, sasvim je normalno da ne mozete da instalirate SL ako vasa poca ne podrzava AHCI.

Poslednja izmena:
Lepo pise sta ti pravi problem, ACPI, proveri u BIOS-u. Imas na Tonymac sajtu - USB Method, sta treba podesiti u BIOS-u da ne bi imao problema prilikom instalacije SL-a, jest da je u pitanju BIOS za Gigabyte ploce ali analogno tome, podesi BIOS za svoju plocu.

ACPI Suspend Type = S3(STR), ovako treba podesiti ACPI u Power Menagement odeljku u BIOS-u.

Citajte ljudi, sve je hiljadu puta prezvakano na poznatim forumima.

Procitao sam mali milion puta i probao sve moguce varijante do ove sda sa USBom.
Cak i to kada sam probao nije uspelo onako kakoj e tonymac naveo vec sam na svoju ruku promenio DSDT.aml (koji je naravno povezan sa ACPIjem) fajl i editovao apple.com.boot.plist i proradilo je iz 1ve. Medjutim, sada imam drugi problem. Trazi mi samo GUID disk da bih instalirao SLa??? Izgleda da necu moci na particiju vec postojeceg HDDa ili...???

Procitao sam mali milion puta i probao sve moguce varijante do ove sda sa USBom.
Cak i to kada sam probao nije uspelo onako kakoj e tonymac naveo vec sam na svoju ruku promenio DSDT.aml (koji je naravno povezan sa ACPIjem) fajl i editovao apple.com.boot.plist i proradilo je iz 1ve. Medjutim, sada imam drugi problem. Trazi mi samo GUID disk da bih instalirao SLa??? Izgleda da necu moci na particiju vec postojeceg HDDa ili...???

To da treba staviti na boot CD DSDT.aml za tvoju plocuo sam vec pomenuo u nekom od prethodnih postova.

Na hdd koji koristi MBR file system neces moci da instaliras SL tako da ces morati da ga formatiras iz disk utility koristeci GPT file system.

To da treba staviti na boot CD DSDT.aml za tvoju plocuo sam vec pomenuo u nekom od prethodnih postova.

Na hdd koji koristi MBR file system neces moci da instaliras SL tako da ces morati da ga formatiras iz disk utility koristeci GPT file system.

Ne moze retail ali Hazard moze :)

Ne moze retail ali Hazard moze :)

Zasto bi instalirao neki distro ako vec imas hardware na kome moze da sljaka vanilla SL? Vredi se potruditi i malo pomuciti da bi na kraju dobio SL na kome sve sljaka bez problema, zadooljstvo je raditi na takvom sistemu.

Krajnji cilj je imati sistem koji uredno sljaka kao na pravom Macintosh-u, ne neki skarabudz tek-da-radi, zar ne?

Poslednja izmena:

OK. Skontao sam to. Medjutim, ako isformatiram HDD u GUID, da li cu na taj HDD (na nekoj od 3 particije koliko mi treba da napravim na njemu) moci da dodam WIN7 kao dodatni OS koji ce mi raditi zajedno sam SLom???

Zasto bi instalirao neki distro ako vec imas hardware na kome moze da sljaka vanilla SL? Vredi se potruditi i malo pomuciti da bi na kraju dobio SL na kome sve sljaka bez problema, zadooljstvo je raditi na takvom sistemu.

Krajnji cilj je imati sistem koji uredno sljaka kao na pravom Macintosh-u, ne neki skarabudz tek-da-radi, zar ne?

To je tacno al ja sam npr morao jer imam jedan hard, i nisam smeo da unistim sve particije da bi bilo GUID a ne MBR. :)

Nazad
Vrh Dno