Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

ja nisam znao da postoji snow koji hoce da se butuje sa DVDa - probao sam par distroa i nijedan nije hteo kod mene...hazard-ov hoce (intel-amd). do duse nisam zavrsio instalaciju, samo pokrenuo do drajvera jer sam zadovoljan svojim leopardom i ne bih sada da ubijem sve sisteme ako krene nizbrdo jer su mi svi na jednom hardu. al` me svrbi...:D

Isto sam to skinuo i ja ali ima problem sa Kernelom jer meni Kernel ne prepoznaje i3 procesor (mislim da si skinuo SL By HAZARD)!!!

Probaj sa cpus=1 busratio=20 -v stringovima i diskove u NIOSu obavezno namesti na AHCI inace nista od bootovanja!!!

Ja sam jedino uspeo da instaliram iAtkos 10.5.7 i to radi iz 1ve :smoke:.

(bar nesto pozitivno)

ja nisam znao da postoji snow koji hoce da se butuje sa DVDa - probao sam par distroa i nijedan nije hteo kod mene...hazard-ov hoce (intel-amd). do duse nisam zavrsio instalaciju, samo pokrenuo do drajvera jer sam zadovoljan svojim leopardom i ne bih sada da ubijem sve sisteme ako krene nizbrdo jer su mi svi na jednom hardu. al` me svrbi...:D

Uh, ***, i mene češe da nabudžim SLa samo tako!
Jedino se Hazard, takođe, učitao do instalacije drajvera i to sam odradio, instalacija je prosla fino, odabrao sam standardne opcije koje inace biram ali nakon reboota zaglavi sa Kernel panikom... Jednog dana ću uslikati to.......:d

Moze li ko da pojasni kako i koje drajvere da instaliran na SnowLeopard-u 10.6.2 za 8800gt?

znaci ubih se pokusavajuci sve i svasta, sve naizgled lepo radi (imam promenu rezolucije) ali OpenGL i pustanje filmova su ocajni. I ne pise mi u system profiler-u da imam QE i CI

ljudi ajde molim vas nesto na srpskom step by step, onde se pogubim i nista ne razumem sta treba da uradim, a da i imam samo stari flash od gb, tako da ako treba neki vec bice problem poskidao sam sve fajlove sa one stranice ali sta sa njim znaci nista ne kapiram prvi put mi je da uopste instaliram mac.... ako je neko voljan da pomogne bio bi mu veoma zahvalan....

Moze li ko da pojasni kako i koje drajvere da instaliran na SnowLeopard-u 10.6.2 za 8800gt?

znaci ubih se pokusavajuci sve i svasta, sve naizgled lepo radi (imam promenu rezolucije) ali OpenGL i pustanje filmova su ocajni. I ne pise mi u system profiler-u da imam QE i CI

1. Dodaj u com.apple.Boot.plist iz Extra foldera sledece:

<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>

2. Instaliraj NVEnabler 64.kext

Jedan od ova dva treba da funkcionise sa nVidia kartama.

Inace, ni kod mene ne pise u sys profiler da je QI/CI enabled ali radi.

1. Dodaj u com.apple.Boot.plist iz Extra foldera sledece:

<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>

2. Instaliraj NVEnabler 64.kext

Jedan od ova dva treba da funkcionise sa nVidia kartama.

Inace, ni kod mene ne pise u sys profiler da je QI/CI enabled ali radi.

Kako da proverim QE/CI da li zaista radi tj postoji iako pose da njama???

Evo je jedna 100% kompatibilna mašina:

CPU: Intel Dual-Core E6300 2.8GHZ
MB: Gigabyte P43-ES3G
RAM: Kingston 2 x 2GB 800MHz CL5
GPU: ASUS nVidia 6600 Silent

Instalirano pomoću Kakewalk-a i prilikom instalacije sam odabrao da instalira patch-eve za Gigabyte EP45-DS3L.

Mrežna, muzička, rezolucija, QE/CI... Sve radi bez problema.

Trenutno igram matori Wolfenstein za Mac :)

CPU overklokovan na 3.5GHz takođe radi bez ikakvih problema, mada sam ga vratio na default jer mi trenutno nije potrebno ništa jače.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    55.7 KB · Pregleda: 61
  • 2.png
    2.png
    93.9 KB · Pregleda: 61
  • 3.png
    3.png
    97 KB · Pregleda: 63
  • 5.png
    5.png
    41.8 KB · Pregleda: 75
  • 6.png
    6.png
    168.8 KB · Pregleda: 68
Batalio sam zezanje sa Retail varijantom, instalirao sam Hazard Snow Leopard 10.6 distribuciju.

Sve savrseno radi. Izabrao sam za grafiku (8800gt) NvEnabler, i to je to.

Inace ko ima problem sa misem koji secka, (tj zastane pa onda poskoci itd. to se desava na ATI 4x ili nVidia kartama) nasao sam resenje a to je da se obrise AppleUpstreamUserClient.kext

P.S. vredi li ista update za 10.6.1/2 jer me jako mrzi da se cimam opet :)

Ok ovako, reinstalirao sam opet ispocetka Hazard distribuciju, i izabrao 10.6.2 i nVEnabler sve je proslo ok, grafika radi sve ok. E sada imam Live 5.1 radila je na 10.5.8 sa KX drajverima. I na 10.6.2 radi ali problem je sledeci:

Svako novo podizanje Snow Leoparda moram da instaliram opet drajver, pa da restartujem i tada dobijem zvuk. Sledeci restart nema zvuka pa jovo nanovo opet instal-restart da bih dobio zvuk.

Da li zna neko kako bih mogao ovo da resim? Pretpostavljam da ovo nema eksciplitno veze sa Audio drajverom vec uopste sa kextovima koji nece da se loaduju uvek vec samo prvi put i posle moraju opet da se instaliraju.

Ok ovako, reinstalirao sam opet ispocetka Hazard distribuciju, i izabrao 10.6.2 i nVEnabler sve je proslo ok, grafika radi sve ok. E sada imam Live 5.1 radila je na 10.5.8 sa KX drajverima. I na 10.6.2 radi ali problem je sledeci:

Svako novo podizanje Snow Leoparda moram da instaliram opet drajver, pa da restartujem i tada dobijem zvuk. Sledeci restart nema zvuka pa jovo nanovo opet instal-restart da bih dobio zvuk.

Da li zna neko kako bih mogao ovo da resim? Pretpostavljam da ovo nema eksciplitno veze sa Audio drajverom vec uopste sa kextovima koji nece da se loaduju uvek vec samo prvi put i posle moraju opet da se instaliraju.

Jooj, kako ti zavidim sto ne mogu i ja da namestim sebi SL Hazarda :(:(:(.
Mene zezaju kerneli jer nemaju podrsku za Core i3 (ili je ipak u pitanju nesto drugo???)...

Evo da odgovorim sam sebi, sredio sam drajvere za Live! 5.1, dakle problem je bio u tome sto je trebalo pobrisati VoodooHDA.kext, AppleHDA.kext iliti sve druge drajvere za audio koji mogu da zasmetaju i potrebno je staviti novi drajver KxAudioDriver.kext u Extra\Extensions folderu. Inace koga zanima postoje KX drajveri za 32bit i 64bitnu verziju kernela.

Kada se izabere u com.apple.boot.plist da se ucita 64bitni kernel, onda i svi kextovi/drajveri moraju biti 64bitni, isto tako za 32bitni. Inace najbolje vam je da korsitite 32bitni kernel jer ga i sam Apple drzi po difoltu na svakoj njihovoj masini.

KX drajveri rade sa svim Creative zvucnim kartama sa EMU cipom.
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=104797&pid=909515&mode=threaded&start=200

Eto nadam se da sam nekom pomogao.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da instaliram iPC 10.5.6 i pod njime mi sasvim normalno rade QE/CI u fulu sa nVinject_Darwin drajverom.

Medjutim, i dalje me kopka kao to da ne mogu da zbudzim SL By Hazard kada ima sve sto bi mu bilo potrbno za normalan i neometan rad (neko mi rece da SL nema u Kernelu podrsku za i3 cpu ali iPC 10.5.6 je tek nema :d:d:d, misliiim sta reeeeciiii)?

Ima li neko ideju sta je posredi?

Najbolje da pogledas na nekom forumu gde ljudi vec imaju iskustva sa i3 i slicnim hardware. Odi na tonymacx86 forum, tamo mislim da sam video da je neko uspeo da instalira SL na i3 makinu.

Najbolje da pogledas na nekom forumu gde ljudi vec imaju iskustva sa i3 i slicnim hardware. Odi na tonymacx86 forum, tamo mislim da sam video da je neko uspeo da instalira SL na i3 makinu.

Otići ću svakako. Hvala na preporuci! Javljam dešavanja...

:wave:

ljudi ajde ako moze pomoc koj empire efi da skinem skinuo sam dva i sa oba dva nije htelo da mi pokrene setup o5, znaci poludeo sam..........sa prvim mi je pisalo

01032010201.jpg
a sa drugim
01032010224.jpg
ploca gygabite m52l s3
ram 2 gb ddr2 kingston 800 mhz
Amd Phenom X3 8450 2.1 Ghz
HDD WD 500 GB Sata 2
DVD Pioner 216D (ili tako nesto) Sata 2
probao sam onaj obican efi i sa njim mi je izbacilo ovo na prvoj slici, a ovaj kao za phenom i sa njim ovo drugo e sad ima jos neka dva ali kad skinem unutra ima BootCd.iso i LegacyBootCD i ja onda ne znam sta da rezem.....znaci treba mi pravi iso sa kojim bi uspeo da bootujem i insaliram sl.
Hvala unapred. Pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
Probaj hazard distribuciju, on bi trebao da ima patcheve za AMD, mislim da od retaila nema leba za AMD

Probaj hazard distribuciju, on bi trebao da ima patcheve za AMD, mislim da od retaila nema leba za AMD

pa problem je sto nece ta distribucija da se bootuje izbaci me isto kao i na retail sl, zato pokusavam preko efi-ja da bootujem ali vec sam 2 diska uzaludno potrosio i pre toga zeznuo bios sa patch-evima dsdt i slicno i hdd otislo mi je 400 gb podataka....

Imas na Insanelymac-u vise [GUIDE]-ova gde imas npr Boot CD ili USB boot image koje ljudi korsite za bootovanje. E sad ne znam dal si pokusavao 10.5, ipak je AMD previse problematican za Snow Leopard. Mislim realno nema neke preterane razlike, cak su OpenGL performanse (npr na nVidia kartama) smanjene u SL.

Sto se tice boota najbolje da se zezas sa USB fleskom, tu imas beskonacno pokusaja :)

P.S. Nisi rekao koju grafiku imas, pa ona i cipset su jedine dve stvari koje mogu da prave problem.

e da graficka Gygabite Ge Force 9500 GT 512 MB DDR3, ali kokreno sa insenly mac-a nigde to nisam mogo da nadjem uvek se svodi na neke kextove i gluposti a tih image za usb nista nisam naso, jedino sto sam bio naleteo neki image od 3gb......inace sa efi-jem se lepo bootuje dok ne dodje do onog i onda mogu samo da se slikam....a probao sam mislim da je xxx neka leo distribucija ali dodje do still waiting for root device i nece dalje..........

Poslednja izmena:
e da graficka Gygabite Ge Force 9500 GT 512 MB DDR3, ali kokreno sa insenly mac-a nigde to nisam mogo da nadjem uvek se svodi na neke kextove i gluposti a tih image za usb nista nisam naso, jedino sto sam bio naleteo neki image od 3gb......inace sa efi-jem se lepo bootuje dok ne dodje do onog i onda mogu samo da se slikam....a probao sam mislim da je xxx neka leo distribucija ali dodje do still waiting for root device i nece dalje..........

still waiting for root device - nisi izabrao odgovarajuci kext za tvoj chipset.

Ja recimo imam konstantno isti problem sa boot cd-om, uvek mi izbacuje to "still waiting for root device", i uopste ne mogu da skontam sta je tu problem??? Znaci kartica Ati 3870 HD (mashina iz potpisa), poskidao sam jedno 5-6 razlicitih boot cd-a koji su namenski za Ati, ali uvek bude isto... Ne znam ali ovaj metod mi je nekako muljav u poredjenju sa DVD izdanjima koje smo imali za 10.5.6...

Ako neko ima sugestiju ili ideju koji bi ja to boot cd trebalo da koristim za ovu moju karticu, neka nabaci ovde... Premda ja i ne ocekujem da ce to ici ko od sale kod mene jer sam ja sa ovom mojom plocom imao silnih problema i za 10.5, s tim sto, i to treba reci, sam to mic po mic uspeo da napakujem i resim kako treba, tako da mi sada tu sve fercera ko na pravom Meku. Verujem da moze i za 10.6 ali o tome cu naravno razmisljati kada uopste budem uspeo da pokrenem neki retail DVD putem recimo nekog boot cd-a. Za sada mrka kapa... :smoke:

Poslednja izmena:
Lenovo S10e, instaliran Snow Leo 10.6.2 i sve radi odlično (sem LAN-a), ali je tu wireless. Retail DVD + S10 Snow Leopard Enabler 1.1.13

Ja recimo imam konstantno isti problem sa boot cd-om, uvek mi izbacuje to "still waiting for root device", i uopste ne mogu da skontam sta je tu problem??? Znaci kartica Ati 3870 HD (mashina iz potpisa), poskidao sam jedno 5-6 razlicitih boot cd-a koji su namenski za Ati, ali uvek bude isto... Ne znam ali ovaj metod mi je nekako muljav u poredjenju sa DVD izdanjima koje smo imali za 10.5.6...

Ako neko ima sugestiju ili ideju koji bi ja to boot cd trebalo da koristim za ovu moju karticu, neka nabaci ovde... Premda ja i ne ocekujem da ce to ici ko od sale kod mene jer sam ja sa ovom mojom plocom imao silnih problema i za 10.5, s tim sto, i to treba reci, sam to mic po mic uspeo da napakujem i resim kako treba, tako da mi sada tu sve fercera ko na pravom Meku. Verujem da moze i za 10.6 ali o tome cu naravno razmisljati kada uopste budem uspeo da pokrenem neki retail DVD putem recimo nekog boot cd-a. Za sada mrka kapa... :smoke:

Vlado, ne moze sa 3870, jednostavno ne ide, ja sam iz istog razloga zamenio 3870 za 9600GSO i boot-ovao install DVD bez problema.

Ne zaboravite vrlo bitnu stvar: da bi uopste pokrenuli instalaciju, morate da imate SATA DVD uredjaj i da je u BIOS-u enabled AHCI!

Poslednja izmena:
Vlado, ne moze sa 3870, jednostavno ne ide, ja sam iz istog razloga zamenio 3870 za 9600GSO i boot-ovao install DVD bez problema.

Ne zaboravite vrlo bitnu stvar: da bi uopste pokrenuli instalaciju, morate da imate SATA DVD uredjaj i da je u BIOS-u enabled AHCI!

Uh,uh... Pa vidim ja da nesto nece... ,)

Pa zar bas ne postoji niti jedan jedini metod koji pi pogurao 3870 HD? Prosto ne mogu da verujem, to je citava jedna serija grafickih procesora!

I drugo, jel AHCI bas mora? Mislim ok, nije mi problem da ga obrnem na AHCI, ali mi onda 99% nece raditi 10.5.8 posto ga nisam tako instalirao zbog XP-a koji sam tada koristio pride i za koji se ispostavilo da bas i ne ume da skonta AHCI kako treba, a sto se tice dvd-a to bi morao prvo da proverim. Nemam pojma kako se ovaj moj vodi, ali mislim da je to ok!

Izgleda da cu morati da se presaltam na one flesh vriajnte...

Poslednja izmena:
Uh,uh... Pa vidim ja da nesto nece... ,)

Pa zar bas ne postoji niti jedan jedini metod koji pi pogurao 3870 HD? Prosto ne mogu da verujem, to je citava jedna serija grafickih procesora!

I drugo, jel AHCI bas mora? Mislim ok, nije mi problem da ga obrnem na AHCI, ali mi onda 99% nece raditi 10.5.8 posto ga nisam tako instalirao zbog XP-a koji sam tada koristio pride i za koji se ispostavilo da bas i ne ume da skonta AHCI kako treba, a sto se tice dvd-a to bi morao prvo da proverim. Nemam pojma kako se ovaj moj vodi, ali mislim da je to ok!

Izgleda da cu morati da se presaltam na one flesh vriajnte...

3870 je no go za SL, serija 3xxx ne podrzava OpenCL, samim tim je iskljucena iz podrske za SL.

AHCI je pod obavezno za SL! Mislim da 10.5.8 nece da se buni zbog AHCI:)

Ako te zeza bootCD, probaj flash varijantu naravno.

Nazad
Vrh Dno