Šta je novo?

Assassin's Creed 2

Ubisoft je i ranije svirao q sa onom starforce zastitom dok se nisu svi pobunili i na kraju je odustao od nje. Ovo im je apsolutna glupost od zastite i verujem da ce gomila njih koji kupe da se usprotivi.

Nije to problem, i treba da stite, ali ne na ovakav nacin. Sta ce biti ako kupis igru, a oni obore te servere za auth & save za godinu dve? Nit mozes da je igras vise, nit bi je neko drugi kupio...

Do tada će da izbace patch koji uklanja zaštitu, baš kao i posle godinu dana sa ovim igrama koje incijalno mogu da se instaliraju 3-5 puta.

20100219h.jpg

:D

Sram ih bilo. Zele da zastite svoju intelektualnu svojinu.

Dosad su ovakve drakonske mere išle na štetu samo onima koji uzimaju originale. Dok pirati nikad nisu imali problema, dobro jesu kad se pojavi neki novi vid zaštite ali i to se prevaziđe bez problema za nedelju dve...

Sta bi onda ja trebao da radim koji koristim dajlap?! Da nekupujem igru verovatno....Strasno....

A ove sitne u manjini ko j... Bas lepo od njih

Pa mislim da Ubisoft Srbiju i ne racuna kao trziste...

Tako nesto je bese i AVATAR bio zasticen, ali posle par nedelja i to se razbije :)

Potpisao!!! :)

za avatar je bila samo online aktivacija, jedan ključ tri kompa, ja imam original cd key mada ga nisam iskoristio. posle te prve online aktivacije, vise nikada ne proverava, sem kada si u multiju, jedini način kada ne možete npr svo troje da igrate online istovremeno

Pa kad si ga vec presao :p A poenta uzimanja kinte i na zapadu je da se prodaje dok je novo i interesantno... Kako vreme prolazi prodaja jenjava i tako taj Mass Effect stize u Ideu da bi ga uzimali mi na fazon ajde i ja da kupim neki original :)

Dosad su ovakve drakonske mere išle na štetu samo onima koji uzimaju originale. Dok pirati nikad nisu imali problema, dobro jesu kad se pojavi neki novi vid zaštite ali i to se prevaziđe bez problema za nedelju dve...

Ovo je vise bilo onako.
A sad ozbiljno.

Onaj ko ulozi godine u razvoj igre po principu covek/sat, taj ce u svakom slucaju zeleti da zastiti svoj rad i ulozena sredstva. To je potpuno legitimno. Evo i ovde na forumu su pitali ljudi kako da zastite dvd od kopiranja ? Pri tome su na tim medijima, verovatno, snimali svadbe i tako neke proslave. Da li su kupili Premiere ili Vegas ili Acdsee , pomocu kojih su napravili remek delo ? Verovatno nisu.
Kao i drugi na ovom podneblju i sam sam "kupovao" razne softvere.
Ali nisam nikada i necu da pljujem po onima koji zele da zastite inteletualnu svojinu, jer su krvavo radili da bi izbacili HL-2, Bs-2, Ac 2.... i treba da ubiru plodove svog rada.
Neko ce da potrosi na cigare 40€ mesecno, a neko zeli da ima original igre koja mu je za srce prirasla.
Stvar izbora.

ali mi proizvodjac cigara ne trazi da pusim ispred trafike kako bi se uverio da nisam kupio cigare na pijaci od svercera...

Ovo je vise bilo onako.
A sad ozbiljno.

Onaj ko ulozi godine u razvoj igre po principu covek/sat, taj ce u svakom slucaju zeleti da zastiti svoj rad i ulozena sredstva. To je potpuno legitimno. Evo i ovde na forumu su pitali ljudi kako da zastite dvd od kopiranja ? Pri tome su na tim medijima, verovatno, snimali svadbe i tako neke proslave. Da li su kupili Premiere ili Vegas ili Acdsee , pomocu kojih su napravili remek delo ? Verovatno nisu.
Kao i drugi na ovom podneblju i sam sam "kupovao" razne softvere.
Ali nisam nikada i necu da pljujem po onima koji zele da zastite inteletualnu svojinu, jer su krvavo radili da bi izbacili HL-2, Bs-2, Ac 2.... i treba da ubiru plodove svog rada.
Neko ce da potrosi na cigare 40€ mesecno, a neko zeli da ima original igre koja mu je za srce prirasla.
Stvar izbora.

recimo za taj premier, vegas... da li treba da si non stop online da bi mogao u njima da radis?

i masis poentu, nije ovde prica da li treba dati pare za original igru ili ne, nego sto ce ta igra imati zastitu koja ce samo nepotrebno praviti problema ljudima koji igru legalno kupe

na primer, secas li se ko je imao najvise probela sa igricama sa starforce zastitom?

i kakve tek veze imaju ljudi koji su snimali svadbe ili sta god sa time da li su kupili neki program i ova tema? a sta ako verovatno jesu kupili ili su koristili onaj osnovni koji ide uz kamere...? samo lupas po obicaju? hoces li da im se izvinis sada?

ti si verovatno neki prodavas ms, adobe... softvera ili tako nesto?
:)

i +1 za gx-xov komentar

Po svemu sudeći,a čitajući šta nudi ova zaštita, mi iz naroda skoro nećemo ovo zaigrati :(

Pa sad, ako cemo da filozofiramo, onda možemo da kažemo: šta briga proizvođača cigara što je neko prošverao njegovu (plaćenu) robu, kako ne bi platio carinu.
Ako govorimo o švercu i krađi, nije isto(za proizvođača). Ili , još više da preformulišem: kako znaš da i u trafici nisi kupio švercovanu robu?...lol- Ili, što ne bi kupio cigare u trafici - prodavnici , pa onda otisao u fabriku, gde bi proverili poreklo robe i na osnovu toga ti dali upaljač-šibice. Možemo ovako u jednom i drugom smeru do sutra...
Ne gledate stvari sa stanovišta proizvođača, već sa stanovišta svog dupeta, koje sve jedno nema šta da brine. Mnogo ste razmaženi, ko i svaka beba koja je navikla da sve dobija besplatno, da izvoljeva, plače ako ne može nešto odmah da dobije, pa i kad dobije onda se opet šatro buni kako joj nije sve 'na mestu'.
I sad se još pravdate , da su u pitanju prava onih koji su kupili oridžinal...
E pa ja ne mislim tako(kao i ''još po neko'') i uveren sam u to, kao i vi u suprotno. No, samo iznosim mišljenje, bez želje da ikoga ubeđujem...;)

Poslednja izmena:
Ajde jedno prakticno pitanje:
Recimo kupis ili dobijes original, ADSL ti puca 2-3 puta dnevno...itd:

Koja je minimalna odlazna brzina interneta (savegame) i dolazna brzina (loadgame) ?

Mislim generalno za igre sa DRM - imate li informacije ili neko licno iskustvo ?

:crash:

Ako je kao prvi deo po principu "sidji sa planine i ubi lika" ova igra ne mora ni izlaziti. :)

Mogu da se kladim da ce doce iz ponovonapunjenog i zileta1911 da izleche ovo za nedelju dana :d A oni koji budu platili igru ce se smoriti...

Pa i njima niko ne brani da koriste zilete...

Ako je kao prvi deo po principu "sidji sa planine i ubi lika" ova igra ne mora ni izlaziti. :)

Pa iako se pominje reč "assassin" u naslovu, to je samo igra reči.

Evo par misija (ne spojlujem previše):

1. Instaliraj igru bez da pitaš kako na forumu.
2. Pokreni igru bez da pitaš kako na forumu
3. Podesi detalje i rezoluciju na optimalna podešavanja iz maksimalno 3 pokušaja
4. Postuj rezultate benchmarka na forumu
5-19. Siđi sa planine i ubi lika

Ja sam samo 5-19 igrao, prve 4 nisu bile na konzoli. :)

Pa iako se pominje reč "assassin" u naslovu, to je samo igra reči.

Evo par misija (ne spojlujem previše):

1. Instaliraj igru bez da pitaš kako na forumu.
2. Pokreni igru bez da pitaš kako na forumu
3. Podesi detalje i rezoluciju na optimalna podešavanja iz maksimalno 3 pokušaja
4. Postuj rezultate benchmarka na forumu
5-19. Siđi sa planine i ubi lika

Ja sam samo 5-19 igrao, prve 4 nisu bile na konzoli. :)

Sta je pesnik hteo da kaze?

Igra je u principu ista kao prvi deo, manje monotona ali u suštini ista. Prvi je trebalo da bude ovakav, ali su se zeznuli malo.

Nazad
Vrh Dno