Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

ALC889A - problem
upravo instaliram kod drugara ipc 10.5.6
i mislio sam da ep45-ds3p ima obican 888 sound, medjutim jok.
jel ima neko resenje?
idem i po insanely, ali slaba vajda za sada.

slucajno sam prvo postavio isti tred u snowlprd, sorry na dupliranju.

Video sam u nekom paketu upravo kext za taj ALC889A. Nemoj da me drzis za rec ali mislim da je to bio bas Hazardov snow leo. Errr... Probaj da ga izguglas... Mora da ima?!

Neo, sad si zreo za install Snow Leopard-a, pici ovde, procitaj/odstampaj, skini potrebene fajlove i baci se na install.

P.S. Izvini, zaboravio sam da imas 3870, ako si u mogucnosti i ako ti toliko znaci da instaliras OSX, zameni je za neku nVidia kartu. Svejedno, evo drugog linka sa istog sajta gde je objasnjeno kako instalirati iAtkos: http://tonymacx86.blogspot.com/2009/11/os-x-leopard-install-guide-for-p55.html

Miiiisliiiim, sta reci sem veliko HVALA !!!

Porudicu se pa javljam sta i kako...

Da li bi Leopard mogao da radi na mom laptopu ?

Upitanju je Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535

Processor Type: Intel Celeron Processor (CPU)
Processor Speed: 1.86GHz CPU
Memory Size: 1 GB (Gigabyte)
Memory Type: DDR
Hard Drive (HDD): 80 GB (Gigabytes)
Optical Drive: Double Layer DVD±RW
Video Card: SIS Mirage 3+ 672MX
Display Size: 15.4 inch Display
Display Resolution: 1280 x 800, WXGA
USB Ports: 3 x USB port

Neću da kažem da ne može, ali ne nadaj se previše. SiS je VEOMA slabo podržan, tako da nemoj da gubiš vrijeme previše, niti da se nadaš isto tako previše. Skoči na wikiosx86, pa baci pogled, ali ja SiS ne vidim u HCL listi grafika za 10.5.6...

Najbolji build je definitivno iPC 10.5.6 universal, pa ti savetujem da kreneš prvo odatle. Ako ti tu zapne (a ne bi trebalo) onda probaj iDeneb i to i5 a ne i6 lite, jel to lite na kraju upravo znači da ova verzija ima manje zakrpa i drajvera u ponudi.

Što se tiče instalacije za iPC mogu ti preporučiti da se držiš recimo ovog upustva koje je doduše za Dell A9 ali to nije toliko važno koliko činjenica da ti je verovatno potrebno da instaliraš samo ono najosnovnije.

Kao što ćeš tu videti za laptop mašine ide DSDT zakrpa u kombinaciji sa SMBIOS/om za macbook ili makbook pro. Ako instaliraš recimo neki SMBIOS koji ide za Mac računare normalno će ti raditi sve ali će ti izostati podrška za bateriju, trackpad i tome sl. Znači - nije sve jedno...!!!

Takođe clamshell patch će ti možda zatrebati ukoliko ti se ekran na lapiću ne bude gasio kada ga zatvoriš...

Inače kod laptop mašina najveći problem su wireless i bluetooth (ako ga imaš), trackpad i sleep funkcije, ostalo će ti verovatno sve raditi kako treba...

Srećno...

Hvala puno na pomoci i savetima. A nekako cu mozi preziveti bez wireless-a i bluetooth-a :d

Pozdrav, skinuo sam
Mac_OS_X_Leopard_10.5.1_for_AMD_SSE2_SSE3_(32bits)

Imam 780 chipset, adm 7750black edition, dual monitor setup, trenutno koristim integrisanu graficku.

Isprazio sam hard jedan ceo, uredno instalirao na njega. sistem radi, ali ne rade mi sledece stvari, maksimalna rezolucija koju mi pokaze 1024x 768 a imam dva monitora jedan sa full hd rezoluciojm, drugi 17" 1280x1024.. Pokusao sam da kacim samo jedan, samo drugi, menjam vga i dvi.. nista ne pomaze.. ajde ovo i nije toliki problem.. Ono sto mi treba to je net, ne vidi mreznu kartu uopste, a net mi treba jel jedini razlog sto sam instalirao je da bi mogao da razvijam neke aplikacije za iphone, instalirao sam sdk i radi, ali mi bez neta ne vredi kad su svi resursi na netu..

Mrezna koja je na ploci:
Marvell Yukon 88E8056

Hvala svima

probaj ipc 10.5.6

Zar ne moze da se nekako instaliraju drajveri posle instalacije?

Poštovani kolega "brate-ja-sam-tu" :)d) je rekao da instaliraš iPC 10.5.6 zato što ojn poseduje drajver (kext) upravo za taj model mrežnog čipa Marvell Yukon 88E8056.

Ne moraš da instaliraš iPC da bi osposobio mrežu već možaš da ubaciš taj kext u tvoju instalaciju. Probaj da ga nađeš putem Google-a ili na sajtu www.insanelymac.com/forum. Posle ga možeš ubaciti programima KextHelper b7, OSx86 Utility ili Kext Utility.

Da li bi radilo na AMD-u, znam da je bolji Intel (za hackintosh), ali ovo sto izbacuje je sve gore i gore i ne nazire se neka promena na bolje :smash:

Nisam te najbolje razumeo, ko izbacuje gore? AMD ili Intel?

Poslednja izmena:
Intel.

drug mi je kupio samsnug c-pva monitor koji je ful hd rezolucija i kaze mi da ima problem da u meku podesi rezoluciju, kartica je 9600pro i postoji rezolucija 1920x1080 ali slika na monitoru ima crni okvir i kaze da mu je krzava slika - u winu je sve super?

@nnn - u ipc 10.5.6 mozes da instaliras drajvere sa diska - naknadno

uspeo sam da nateram ATI saphire 4850/512mb i alc889a - postavicu drajvere ako nekom ustreba

Full HD rez. na monitor ne mora da implicira da je rez baš 1920x1080. Normalna rez. na 24" monitoru bi bila 1920x1200, pa neka proba tu, ako nije.

ovaj monitor je `23, 1920x1080 i daje samo tu rezoluciju. jedino je moguce sto je povezan vga kablom, cekam da kupi dvi. ali ne verujem da je to.

Da, može biti do bzvz rezolucije monitora. Dešavalo mi se na nekim Samsunzima da slika na Mac Prou nije bila nekako dobra, a Mac Pro ima samo DVI, tako da to u ovom mom slučaju nije pomoglo.

Da, može biti do bzvz rezolucije monitora. Dešavalo mi se na nekim Samsunzima da slika na Mac Prou nije bila nekako dobra, a Mac Pro ima samo DVI, tako da to u ovom mom slučaju nije pomoglo.

lol, valjda nije maler. probacu kada odem kod njega da se bakcem sa mozda nekim drugim drajverom...prem da sve mi smrdi na bad luck

---

drajveri za ALC889a i saphire 4850/512mb
http://www.sendspace.com/file/8xjzlx
treba instalirati oba drajvera za grafiku...

Uspeo sam da uspešno instaliram iAtkos 10.5.7 sa ovom mojom makinom (i to noćas) i ladno ga podigo preko cpus=1 busratio=20 -x komandi. Sve radi sasvim normalno, ali baš normalno (osim zvuka, ploča ima ALC889 i naravno grafike koju nisam ni odabrao prilikom instalacije) ali nisam imao kada da se bakćem sa nedostacima pa ću to pokušati noćas dok andjeli spavaju :D i obavestiću Vas i o tome. ;)

iAtkos je na P55 instaliran po uputstvu tonymacx86...

Uspeo sam da uspešno instaliram iAtkos 10.5.7 sa ovom mojom makinom (i to noćas) i ladno ga podigo preko cpus=1 busratio=20 -x komandi. Sve radi sasvim normalno, ali baš normalno (osim zvuka, ploča ima ALC889 i naravno grafike koju nisam ni odabrao prilikom instalacije) ali nisam imao kada da se bakćem sa nedostacima pa ću to pokušati noćas dok andjeli spavaju :D i obavestiću Vas i o tome. ;)

iAtkos je na P55 instaliran po uputstvu tonymacx86...

Odlicno! Ako to sljaka, nema potrebe da se bakces sa SL. Za 3870 pogledaj neki od mojih postova u ovoj temi, mislim da sam dao i linkove ka potrebnim fajlovima.

Odlicno! Ako to sljaka, nema potrebe da se bakces sa SL. Za 3870 pogledaj neki od mojih postova u ovoj temi, mislim da sam dao i linkove ka potrebnim fajlovima.

Zahvaljujuci extra brzoj i nesebicnoj pomoci korisnika: rushko instalirah kext za ATi HD 3870 i sada radi extra, jos samo zvuk da sredim i neke sitnice i eto Maca koji radi!!!

Znam kolika je rezolucija Full HD, ali sam mislio da to što na monitorima stoji sticker Full HD, Win 7 ready i sl. ne mora da znači da je rezolucija baš 1920x1080 niti da neki na kome ne stoji jedan od pomenutih stickera nije Win ready i sl. Otkud znam odakle sve ljudi čitaju opis proizvoda niti koliko je osoba sa druge strane kompetentna :)

Aha, na to si mislio, naravno. Ako je zvucalo kao da ti "objasnjavam", sorry. :)

Zahvaljujuci extra brzoj i nesebicnoj pomoci korisnika: rushko instalirah kext za ATi HD 3870 i sada radi extra, jos samo zvuk da sredim i neke sitnice i eto Maca koji radi!!!

imash i ove moje drajvere koji su kod drugara proradili par posta iznad (prem da je to 889A). u svakom slucaju na insainly imash da proberesh vise njih i sigurno ce neki da proradi. nemash potrebe da reinstalirash ceo leopard. vec odes u onaj /System/Library/Extensions ili tako nesto i poredjas kextove po datumu i obrises zadnje koje si instalirao, pa opet neki drugi dok sve ne proradi. ja sam tako radio i sa grafikom i sve je radilo. samo sam se otelo dok nisam nab`o pravi...

Poslednja izmena:
imash i ove moje drajvere koji su kod drugara proradili par posta iznad (prem da je to 889A). u svakom slucaju na insainly imash da proberesh vise njih i sigurno ce neki da proradi. nemash potrebe da reinstalirash ceo leopard. vec odes u onaj /System/Library/Extensions ili tako nesto i poredjas kextove po datumu i obrises zadnje koje si instalirao, pa opet neki drugi dok sve ne proradi. ja sam tako radio i sa grafikom i sve je radilo. samo sam se otelo dok nisam nab`o pravi...

OK.

thx

na kojim karticama radi HDMI izlaz?
kod druga sapphire 4850 daje izlaz samo dok je ona jabuka welcome screen - kada udjesh u leopoard ne.

Nazad
Vrh Dno