-V-O-Y-A-G-E-R-
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.09.2004
- Poena
- 505
Moja oprema
- Mobilni telefon
- S23 Ultra
pa nemam a da mi odgovaraju. manji je 21,5, a ja trenutno imam 24" ekran. takodje taj 21.5" je dual core - a ja sam na quadu trenutno. dakle nikako mi ne odgovara nista pre najskupljeg aj meka
mislim na pregrevanje, treperenje ekrana, gasenje, odlepljivanje tj raspadanje ekrana... itd. nazalost deluje vrlo nekvalitetno. (u sustini imac je multimedija masina - nije pravljen nizakakav ozbiljan rad... za to ipak sluzi pro, i nista pre njega) - http://www.dizajnzona.com/forums/ind...c=68432&st=180
a polovan mek pro mi nesto nije zanimljiv - tj cini mi se da je i dalje preskup...
Da, ali i taj 21.5" ima rezoluciju koju vrlo verovatno imaš sad na 24", 1920x1080. Rezolucija je poenta, zar ne, ne sama fizička veličina.
Samo su prošle 2 generacije 24" iMaca (možda čak ne ni cele 2 generacije) imale problem sa odlepljivanjem folije ekrana zbog pregrevanja. Naravno, kvar je otklanjan u garantnom roku, a sam problem se mogao sprečiti blagim ubrzavanjem rada kulera. Takvi problemi nisu pratili 20" modele, a koliko znam, ne prate ni ove nove.
Pregrevanje je očekivana stvar, kada je tolika snaga upakovana na tako malom prostoru, ali kao PC-jašu ti verovatno nije stran termin "ubrzaj kulere" :d
Za gašenje i treperenje ekrana sad prvi put čujem. Imaš li neki link da mi pokažeš?
Octocore Mac Pro sa 2 Xeona na 2.8GHz i 4GB FB-DIMM RAM-a ti je 1500€, a to je radna stanica koja će dugo da te služi. Ako ti nije overkill za to što radiš, onda je svakako isplativija kupovina od iMaca