Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

pa nemam a da mi odgovaraju. manji je 21,5, a ja trenutno imam 24" ekran. takodje taj 21.5" je dual core - a ja sam na quadu trenutno. dakle nikako mi ne odgovara nista pre najskupljeg aj meka :)

mislim na pregrevanje, treperenje ekrana, gasenje, odlepljivanje tj raspadanje ekrana... itd. nazalost deluje vrlo nekvalitetno. (u sustini imac je multimedija masina - nije pravljen nizakakav ozbiljan rad... za to ipak sluzi pro, i nista pre njega) - http://www.dizajnzona.com/forums/ind...c=68432&st=180

a polovan mek pro mi nesto nije zanimljiv - tj cini mi se da je i dalje preskup...

Da, ali i taj 21.5" ima rezoluciju koju vrlo verovatno imaš sad na 24", 1920x1080. Rezolucija je poenta, zar ne, ne sama fizička veličina.
Samo su prošle 2 generacije 24" iMaca (možda čak ne ni cele 2 generacije) imale problem sa odlepljivanjem folije ekrana zbog pregrevanja. Naravno, kvar je otklanjan u garantnom roku, a sam problem se mogao sprečiti blagim ubrzavanjem rada kulera. Takvi problemi nisu pratili 20" modele, a koliko znam, ne prate ni ove nove.
Pregrevanje je očekivana stvar, kada je tolika snaga upakovana na tako malom prostoru, ali kao PC-jašu ti verovatno nije stran termin "ubrzaj kulere" :d

Za gašenje i treperenje ekrana sad prvi put čujem. Imaš li neki link da mi pokažeš?

Octocore Mac Pro sa 2 Xeona na 2.8GHz i 4GB FB-DIMM RAM-a ti je 1500€, a to je radna stanica koja će dugo da te služi. Ako ti nije overkill za to što radiš, onda je svakako isplativija kupovina od iMaca :) Plus, zadržiš monitor koji imaš.

imam 1900x1200.
sem toga imam i quad core ;)

Samo su prošle 2 generacije 24" iMaca (možda čak ne ni cele 2 generacije) imale problem sa odlepljivanjem folije ekrana zbog pregrevanja

slozices se da to bas i nije ""samo" :p pre je CELE DVE SERIJE :p lol
ne znam... ja sam se dosta razocarao.. nekako sam ocekivao - kupis mek i radi. a izgleda bas i nije tako. cak ispade da je kupis mek i boli te glava. sve i da je kvalitetnije engenered od pcja (a nije*) kad se pokvari nosis ga u servis - i cekas 45 dana (max zakonski rok). 45 dana bez kompa??? sta radis tih 45 dana ako ti je posao vezan za komp?
dalje ispade da mek traje god dve... i onda nesto crkne. ok - dodas josh par stotina evrica na apple care - ali i dalje nemas komp dok je u servisu. bilo bi fino da ako imas apple care recimo dobijes replacement masinu ODMAH cim ostavis svoju - i taman ti presnime sve podatke na taj replacement... mislim cak bih ocekivao tako nesto od applea (pa pitam da nije mozda tako :p ?)

**nije iMac - jer mu namena i nije da bude pro masina. mac pro jeste, al to je druga liga. iMac nije ni blizu dobrom chieftec kucistu i recimo geminII kuleru...

pa zakacih ti link ;) evo josh jednom - http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=68432&st=200&p=866796&#entry866796

guglaj 27" imac problems - ima hiljadu tema :)

Pregrevanje je očekivana stvar, kada je tolika snaga upakovana na tako malom prostoru, ali kao PC-jašu ti verovatno nije stran termin "ubrzaj kulere"

stran mi je - a stran mi je termin i buka od kulera :d

Ako ti nije overkill za to što radiš

daleko da je overkil - josh niisu napravili ono sto moze da dosegne...

Gde nalazis te mek proe za taj kes? meni slabo ide...
inace - imac 27" mi je more for the money - posto bi mi taj 27" ekran znacio vise nego octocore.

blah poenta price je da prvi mek koj nije isti ili slabiji od mog kompa je ta najjaca 27-mica. koja ne radi.

Nemaš 1920x1200? A da, za 21.5 sam pogrešno pretpostavio da je iste rezolucije kao i 24" monitor. Blizu je.

Pa ja prodajem Macove i imam konkretno Octocore za te pare ;) A ako još nisu napravili ono što može da dosegne to što ti treba, onda ti je ipak bitnija snaga, nego rezolucija ekrana, jer ima i većih ekrana :D

Znaš kako, kad se nešto kvari, najglasniji su ti kojima se to kvari :) Opravdano, slažem se, ali nije baš tako crno, kao što to predstavljaju ljudi kojima se to desi. Možda kreću od toga da su Macovi savršeni, da im se nikakav peh ne može desiti. WRONG!. Jesu savršeni, ali im se dešavaju ovakve stvari, kao i drugim kompjuterima :d

Ali imao sam i belog i alu iMaca, sve bilo ok, a nisam čuo ni da su mi se novi vlasnici žalili na te "standardne" ili "očekivane" kvarove. Jeste jedan na problem sa monitorom na 24" iMacu i taj je dobio drugu 24" mašinu..odmah ;)

E sad ovo za garancije i 45 dana. Slažem se da bi trebalo da se prodavci malo uozbilje, a to ne može bez omasovljavanja prodaje (ne isplati mu se, a od toga ipak živi, da proda 5 mašina, a šestu ostavi da ima da je da nekome ako mu se nešto desi). Ali, sa druge strane, ti kažeš "45 dana bez kompa???", što povlači da ili si ovisnik ili profesionalac. Ako si ono prvo, **** ga, postoje institucije (karikiram), a ako si profesionalac, podrazumeva se da treba da imaš i bekape podataka i bekap mašinu (mašine), kako kvarom jedne ne bi ugrozio proizvodno-kreativni proces :)
Zatim, i kod Macova postoji tržište polovnih komponenti, pa možeš kupiti rezervne delove ili na vreme ili kad zatreba. Verovatno teže nego neki konkretan deo za PC, ali na drugoj strani, ako sastaviš nekog Hackintosha koji će ti 1/1 raditi sa OS X-om, crkne li ti nešto, opet si u problemu da nađeš identičnu komponentu i opet ti niko ne garantuje da neka koja radi kod nekog drugog, baš sa tvojom grafikom neće raditi u tvojoj mašini.

A da se Apple jeste raširio previše, a samim tim i razvodnio kvalitet, jeste. Zato danas imamo, pored samih Macova, i 10 vrsta iPoda, umesto jedne, i telefone i evo stiže neki tablet...

Nemaš 1920x1200?

ma imam - nego volim da zaokruzim ;)

Pa ja prodajem Macove i imam konkretno Octocore za te pare ;)

imas li ti neki sajt ili tako nesto gde oglasavas trenutnu ponudu?
ajd pusti mi na mail spec za taj octocore i iz koje je god. (najbolje neki link) luka.mlad - gmejl

A ako još nisu napravili ono što može da dosegne to što ti treba, onda ti je ipak bitnija snaga, nego rezolucija ekrana, jer ima i većih ekrana :D

heh... bitno mi je i jedno i drugo. ekran je konfor a snaga je broj dana cekanja da se operacija izvrsi... a da ti pravo kazem pre bih cekao uz dobar monitor nego bio brz uz los :p uostalom prica se da je bolje duze, nego krace :p ahha :d

Znaš kako, kad se nešto kvari, najglasniji su ti kojima se to kvari :) Opravdano, slažem se, ali nije baš tako crno, kao što to predstavljaju ljudi kojima se to desi. Možda kreću od toga da su Macovi savršeni, da im se nikakav peh ne može desiti. WRONG!. Jesu savršeni, ali im se dešavaju ovakve stvari, kao i drugim kompjuterima :d

ej pa budi realan - daleko su od savrsenog - zapravo UZASNI SU. (iMac-ovi). jer to je do dizajna - ne do greske u proizvodnji. a takvi problemi su stvar jako loseg inzenjeringa. (nazalost. apple generalno ima odlicne inzenjere, takodje ima odlicne i dizajnere - ali imac je promasaj - bar za sad - dok ne smisle kako da ga ucine pogodkom.)

mislim. ok - cinjenica je da ovi kojima radi cute i uzivaju, pa da se cuju samo ovi koji imaju probleme. mda u onoj temi na zoni rece covek da mu je lik iz apple prodavnice rekao da je 50 - 50 sansa da ti se to desi. e pa u tom slucaju vazi ovo sto sam gore napisao.

ako si profesionalac, podrazumeva se da treba da imaš i bekape podataka i bekap mašinu (mašine), kako kvarom jedne ne bi ugrozio proizvodno-kreativni proces :)

imam bekap masine - ali prica i dalje stoji.
pitam se kako li je u usa? jel daju replacement masine...? mozda tek za pro mek?

A da se Apple jeste raširio previše, a samim tim i razvodnio kvalitet, jeste. Zato danas imamo, pored samih Macova, i 10 vrsta iPoda, umesto jedne, i telefone i evo stiže neki tablet...

pa ne slazem se bas oko razvodnjavanja kvaliteta. meni se cini da apple vrlo vesto "presipa" znanja iz jednog proizvoda u drugi - a vise proizvoda znaci vece trziste - tj veca mogucnost inovacije. ne bi sad imali magic mouse da nije iphonea, ne bi imali itunes ovakav da nije ipoda, a ne bi ni iphone itd... (ipod jeste previse rasclanjen - classic je visak - on je i bio ukinut privremeno - al su skontali da nema sta da ga zameni... pa se valjda ceka da touch poraste dovoljno).

Poslednja izmena:
Jeste, Apple presipa znanje iz proizvoda u proizvod i išlo je tim tokom kojim opisao, ali presipa i kadar, inžinjere i programere, pa se onda dešava da novi OS kasni zbog iPhonea, novi Pro Tools zbog programa za široke narodne mase..

Ponudu ostavljam na macserbia.org. Ponekad i na DZ. Ganjao sam i ovde po Benchu, ali me smorili pravilnikom o oglašavanju...a još uvek ga ne razumem u potpunosti :d

Ma krivi su bre Intel, nVidia i ATI što prave jedinice koje se previše greju! :p

Konacno sam uspeo da nadogradim 10.5.7 na 10.5.8. Ovo je bila nocna mora za mene dok nisam konacno ulovio nekoga ko ima plocu od istog proizvodjaca da mu je to poslo za rukom a sve to naravno da bih video koji je metod korisitio taj neko, posto sam ja pokusavao sve i svasta i nista mi nije vredelo. Ako nekoga zanima sta sam radio evo ovde ima kratko objasnjenje.

Metod je ubiboze ali je proradilo... Prosto ni ja ne mogu jos da verujem da sam uspeo!

Foxconn p35a: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.8#Foxconn

Bravo Valdo! Interesantno da na P35 ploci nisi mogao da instaliras iDeneb distro 10.5.8, kod mene je on ladno prosao nas AMD-u, bas cudno.

Bravo Valdo! Interesantno da na P35 ploci nisi mogao da instaliras iDeneb distro 10.5.8, kod mene je on ladno prosao nas AMD-u, bas cudno.

Ah pa ti imas Gigabytovu plocu, ti mozes da se igras.

Znaci odgovor je "ne" poskidao sam ih sve ali mi ni jedan jedini nije hteo da radi. Problem je u kernelu, posto iDeneb prilikom instalacije ne nudi kernel koji meni treba. A inace meni rade svega nekoliko modifikovanih kernela i od tih nekoliko nekako se ovaj speedstep najbolje pokazao.

Poslednja izmena:
Ah pa ti imas Gigabytovu plocu, ti mozes da se igras.

Ah ne, mislim na AMD koji sam koristio do pre mesec dana, Biostar T690G mobo je u pitanju i sa njom je 10.5.8 (iDeneb) sa Voodoo kernel-om odliicno radio.

Inace, Gigabyte vise ne vazi kao najbolja ploca za Hackintosh, bar sto se P55 chipset-a tice, pojavili su se i bolji igraci.;)

a koji su to? (uf sto mrzim kad neko nesto kaze a ne kaze nista)

Ah ne, mislim na AMD koji sam koristio do pre mesec dana, Biostar T690G mobo je u pitanju i sa njom je 10.5.8 (iDeneb) sa Voodoo kernel-om odliicno radio.

Inace, Gigabyte vise ne vazi kao najbolja ploca za Hackintosh, bar sto se P55 chipset-a tice, pojavili su se i bolji igraci.;)

Zanimljivo, ja sam nesto kao razmisljao da bas pazarim tu p55cu, ali sam onda primetio da ovu plocu nesto slabo pominju recimo na insanelymac forumu...

U cemu je problem i kakva su ti iskustva, tj. ide li instalacija lako i kako treba ili i tu ima muljanja...

Ja bih recimo voleo bas da napakujem 10.6 cim zamenim plocu! To mi je nekakva ideja kao za sada, heh... ;)

a koji su to? (uf sto mrzim kad neko nesto kaze a ne kaze nista)

Ako te interesuje, potrudices se i saznati sam. Ni ja ne volim kad neko hoce sve na tanjir servirano, ugledaj se na Vladu, on ne postavlja gomilu pitanja i ne smara okolo, vec covek koristi prednosti moderne tehnologije zvane web (google) i sazna sta ga interesuje. Na kraju to podeli sa ostalima kao sto sam i ja uradio par stotina postova unazad. Ti, koliko ja vidim se samo kriticki osvrces na prednosti i mane OSX-a i poredis ga sa Win-om otvarajuci bezbroj threads na tu temu, cemu sve to? Valjda ces posle koriscenja oba sistema sam ukapirati sta ti je bolje koristiti, zar ne? Podeli sa mama nesto korisno sem svoje filosofije i prekini vise sa flood-om, plz.

Zanimljivo, ja sam nesto kao razmisljao da bas pazarim tu p55cu, ali sam onda primetio da ovu plocu nesto slabo pominju recimo na insanelymac forumu...

U cemu je problem i kakva su ti iskustva, tj. ide li instalacija lako i kako treba ili i tu ima muljanja...

Ja bih recimo voleo bas da napakujem 10.6 cim zamenim plocu! To mi je nekakva ideja kao za sada, heh... ;)

Vlado, ploca je skroz ok i nisam imao nikakvih problema sa instalacijom SL-a jer se instalira Vanilla kernel.

Trenutno se, bar sto se P55 chipset-a tice, prica svodi na metod koji je razvio tonymacx86 i ceo community koji koristi isti uspesno, u zadnjih par nedellja, dosta ljudi se angazovalo na uklanjanju raznih problema a narocito oko sredjivanja Chameleon boot loader-a. Lik sa efixusers foruma je optimizovao kompletan kod Chameleon-a i jos radi na tome, objedinio je razne hack-ove i rezultaj je da se system boot-uje bez PlatformUUID.kext, ne treba ti RestartFix i slicni kexts tako da system ponasa vise kao pravi Mac.

Gigabyte P55 UD3 je samo jedna od jeftinijih solucija u celoj prici, inace i njoj je potreban DSDT da bi audio, sleep i speedstep (uz edit DSDT) radili ok, to pominjem zato sto postoje ploce koje funkcionisu i bez toga a nisu GB. :)

Inace, ako mene pitas, nista SL ne radi bolje od obicnog Leopard-a, nema jos niti jedna app koja koristi OpenCL (mada imas apps koje koriste CUDA, nisam jos probao). Ako ti Leopard radi ok i ako ti makina koju trenutno koristis zadovoljava potrebe, ne zuri.

Ok, druze... Hvala za pojasnjenje, takodje hvala za savet... :)

@ sirNemanjapro

Mislio sam da se instalacioni DVD prebaci na USB memoriju, tako da se instalacija na hard disk odvija sa USB-a, a ne sa DVD-a, zato sto mi je DVD drajv uzasno spor i bucan. Ali nema veze, i ovo sto si mi ostavio je dobra stvar, mogu tako da budzim instalaciju sve dok ne nadjem dobitnu kombinaciju koju cu onda da prebacim na HD. Pozdrav

Evo, posle visenocnog mucenja, sledi neuspeh naravno!!!

Probao sam i iPC 10.5.6 i Deneb 10.5.8 i corak!!!

iPC se glatko instalira ali posle restarta nece da podigne sistem...ispise grdne poruke, ali kako trenutno nemam digija ne mogu da slikam greske!!!

iDeneb mogu da pokrenem samo ako upisem -v -F i tada pokrene instalaciju i ona prodje savrseno, ali mu je dizanje slabo :d:d:d. Isti slučaj kao kod iPCa samo mislim da na iDenebu prijavi particije koje ima na HDDu i kada dođe do svoje bootabilne zaglavi ...
Postovacu slike cim dodjem natrag do svog digija...

U stvari, sta izabrati u iDenebu od opcija AHCI/SATA ili AppleATiATA???

Diskovi su mi u AHCI modu (HDD i DVDRW)...

Zašto iDeneb neće da se pokrene posle F8 sve dok mu ne ukucam -v -F i nakon toga pokrene normalnu instalaciju???

Probaj da dodas jos cpus=1, znaci -v -f cpus=1, ako to nece, prilikom ponovne instalacije, cekiraj i AHCI fix u drivers.

Probaj da dodas jos cpus=1, znaci -v -f cpus=1, ako to nece, prilikom ponovne instalacije, cekiraj i AHCI fix u drivers.

Isprobane sve varijante koje si mi naveo i corak (i AHCI Fix i DSDT i .... :wall::wall::wall::crash::crash::crash:)
Stvarno nemam vise ideja osim da se vratim Intelu ali nema se para... :S:

Neo, vrlo je bitno da odmah posle install picis pravo u safe mode sa -x zbog HD3870, jesi li to probao?

Neo, vrlo je bitno da odmah posle install picis pravo u safe mode sa -x zbog HD3870, jesi li to probao?

Naravno, ali uvek dobijem istu poruku... j...m ti digitalac. Nije kod mene kad mi je potreban... :crash:

Probaću noćas još nešto pa javljam ishod!

Isprobane sve varijante koje si mi naveo i corak (i AHCI Fix i DSDT i .... :wall::wall::wall::crash::crash::crash:)
Stvarno nemam vise ideja osim da se vratim Intelu ali nema se para... :S:

Pre svega pogledaj da li postoji update BIOSa za ploču koju imaš. Ja sam morao prvo da nadogradim BIOS da bi mi Leopard proradio. Takođe sam nakon uspešne nadogradnje dobio i AHCI kao opciju a koji nisam imao u startu. Znači to bi bilo osnovno...

Što se tiče same instalacije tu obrati pažnju na sledeće:

1. ako ti ne radi sa AHCI ti okreni na IDE (prešteluj u biosu)
2. ja lično cenim da su ti veće šanse da podigneš iPC nego li iDeneb pa bi ti preporučio da se ne mlatiš sa ovim drugim.
3. Za AMD kernel je koliko se sećam Voodoo
4. Jedna od mogućnosti je da je recimo ACPI problem (opet bios podešavanja), obavezno obrati pažnju na to imaš koliko se sećam neki ACPI fix ponuđen u instalaciji, ali takođe bi trebalo da imaš u ponudi i još nekoliko nekakvih fikseva za AMD mašine uopšte.
5. Ne znam da li AMD postoji u kombinaciji sa jmicron chip setom. Ako ga imaš onda će ti trebati i jmicron fix za CD/DVD uređaje.
6. Preskoči instaliranje drajvera za grafičku (podićićeš ga naknadno iz safe moda). Za to ti treba Efistudio extended (izguglaj to trebaće ti). Oznaka za tvoju karticu je Ati Radeon HD 3800 Megalodon 512MB...
7. Seatbelt 10.5.5 fix ti je obavezan za iPC

Nakon završene instalacije butuj se sa -f -x -v ako ti tako ne bude radilo probaj onda sa cpus=1 -f -x -v

Ako ti ni tada ne bude proradilo, onda batali i kupi lepo intela...

Moja predpostavaka je da verovatno imaš problem sa nekom ekstenzijom a ne sa krenelom pošto si nabacio da se iPC pokrene ali se onda zaglavi. Da je u pitanju kernel ništa se od toga ne bi dešavalo, jednostavno bi imao samo crni ekran na kome bi bilo ispisano koji je krenel pokrenut i tu bi se zakucao...

To znači da verovatno ima šanse za tebe, sad je samo fazon da nabodeš dobitnu kombinaciju fixeva i drajvera...

Mislim ok, zakači ti ovde šta se dešava na početku za svaki slučaj pa ćemo da vidimo...

Srećno! :wave:

Poslednja izmena:
Slikaj mobilnim ako ima kamericu, ne mora bas da bude ultrakvalitetna fotka, samo da se vidi text.

Pre svega pogledaj da li postoji update BIOSa za ploču koju imaš. Ja sam morao prvo da nadogradim BIOS da bi mi Leopard proradio. Takođe sam nakon uspešne nadogradnje dobio i AHCI kao opciju a koji nisam imao u startu. Znači to bi bilo osnovno...

Što se tiče same instalacije tu obrati pažnju na sledeće:

1. ako ti ne radi sa AHCI ti okreni na IDE (prešteluj u biosu)
2. ja lično cenim da su ti veće šanse da podigneš iPC nego li iDeneb pa bi ti preporučio da se ne mlatiš sa ovim drugim.
3. Za AMD kernel je koliko se sećam Voodoo
4. Jedna od mogućnosti je da je recimo ACPI problem (opet bios podešavanja), obavezno obrati pažnju na to imaš koliko se sećam neki ACPI fix ponuđen u instalaciji, ali takođe bi trebalo da imaš u ponudi i još nekoliko nekakvih fikseva za AMD mašine uopšte.
5. Ne znam da li AMD postoji u kombinaciji sa jmicron chip setom. Ako ga imaš onda će ti trebati i jmicron fix za CD/DVD uređaje.
6. Preskoči instaliranje drajvera za grafičku (podićićeš ga naknadno iz safe moda). Za to ti treba Efistudio extended (izguglaj to trebaće ti). Oznaka za tvoju karticu je Ati Radeon HD 3800 Megalodon 512MB...
7. Seatbelt 10.5.5 fix ti je obavezan za iPC

Nakon završene instalacije butuj se sa -f -x -v ako ti tako ne bude radilo probaj onda sa cpus=1 -f -x -v

Ako ti ni tada ne bude proradilo, onda batali i kupi lepo intela...

Moja predpostavaka je da verovatno imaš problem sa nekom ekstenzijom a ne sa krenelom pošto si nabacio da se iPC pokrene ali se onda zaglavi. Da je u pitanju kernel ništa se od toga ne bi dešavalo, jednostavno bi imao samo crni ekran na kome bi bilo ispisano koji je krenel pokrenut i tu bi se zakucao...

To znači da verovatno ima šanse za tebe, sad je samo fazon da nabodeš dobitnu kombinaciju fixeva i drajvera...

Mislim ok, zakači ti ovde šta se dešava na početku za svaki slučaj pa ćemo da vidimo...

Srećno! :wave:

Kod GA ploce i AMD kobinacije nema ACPI podesavanja nikakvih a BIOS je inace poslednja verzija.
1. jedino sa AHCI hoce da rade i iPC i iDeneb, nix for IDE.
2. i ja tako mislim, ali kod iPCa nemam drajvere za ATi SB700 seiju vec samo za SB600 cipset (kod iDeneba ima bas za SB700 seriju + ima AppleATiATA drajver sto kod iPCa nema)
3. naravno Voodoo 9.5.0 kernel ili kod iDeneba Quopz 9.8.0 koji je kopija Voodoo 9.5.0 sa nekim novotarijama...
4. cekiram ACPI Fix i DSDT fix ali ...
5. JMicron mi je iskljucen tako da mi drajveri za njega nisu ni potrebni
6. OK, preskocicu
7. Seatbelt Fix se obavezno podrazumeva

Suma sumarum, i ja mislim da me nesto od Fixeva k..a jer mi ne prihjavljuje Kernel Panic ili slicno...

Sta instaliras od chipset drivers?
Sto se slika tice, daj samo jednu ali da uhvatis ceo ekran ili bar poslednjih par poruka ali full.

Poslednja izmena:
Sta instaliras od chipset drivers?
Sto se slika tice, daj samo jednu ali da uhvatis ceo ekran ili bar poslednjih par poruka ali full.

OK. Bice celog ekrama...

U jednom prolazu instaliranja stvaljam AHCI/SATA, u drugom AppleATIATA u trecem ono za SIS/VIA/ATI(SBxxx, ..., SB700) u trecem ih ne stavim uopste... :bottle::bottle::bottle:
Uvek biram samo po jedne drivere!

Ako koristis AHCI, cekiraj i AHCI i SIS/VIA/ATI(SBxxx, ..., SB700), probaj tako. Da bih instalirao Leopard 10.5.7 na moju makinu, morao sam da cekiram i AHCI i Intel SATA/IDE.

Probaj pa javi, bas me zanima, to bi trebalo da sljaka.

Definitivno imas problem sa nekom od ekstenzija.

Moguca resenja:

1. probaj za pocetak da instaliras Chameleon 1.01 ili noviji...

2. Greska: localhost mdworker[81]: (Error) SyncInfo: Boot-cache se odnosi na spotlight indexing operaciju i smatra se prilicno velikom greskom, a meni se nekako cini da to ima veze sa AHCI podrskom. Jedno od mogucih resenja je da instaliras minimum minimuma i onda probas da podignes Lea u safe mod pa odatle sve ostale drajvere instaliras jedan po jedan dok ne nadjes sta zeza.

Evo jednog primera na koji sam naisao:

Now it'll get to the point where it says,

*date* localhost mdworker[81]: (Error) Syncinfo: Boot-cache avoidance timed out!
*date* localhost cinfigd[38] InferfaceNamer: timed out waiting for IOKit to quiesce
Reply With Quote

Resenje:

Edit: I installed the OS with just the basic drivers and no accessory programs. It finally booted up. The sound plays, but is kinda screwy when video is trying to render at the same time (for instance when the greeting screen is coming). The wireless network card is apparently registering in the system info (broadcom unit), but it cannot detect any networks. All USB ports are functioning along with the DVD drive, mouse and keyboard.

This is exactly what happened the last time I finally got it to boot up, but now I am afraid to turn it off because of what happened last time lol.

Premda mi nije jasno kako ne mozes da podignes Leoparda u ide variajnti, posto ga ja imam bas tako skockanog!

Definitivno imas problem sa nekom od ekstenzija.

Moguca resenja:

1. probaj za pocetak da instaliras Chameleon 1.01 ili noviji...

2. Greska: localhost mdworker[81]: (Error) SyncInfo: Boot-cache se odnosi na spotlight indexing operaciju i smatra se prilicno velikom greskom, a meni se nekako cini da to ima veze sa AHCI podrskom. Jedno od mogucih resenja je da instaliras minimum minimuma i onda probas da podignes Lea u safe mod pa odatle sve ostale drajvere instaliras jedan po jedan dok ne nadjes sta zeza.
...
Premda mi nije jasno kako ne mozes da podignes Leoparda u ide variajnti, posto ga ja imam bas tako skockanog!

1. Probao sam i jopet isto...
2. Jedino AHCI podesavanje koje postoji u celom BIOSu je da izaberem S1 ili S3 state... (i to sam probao).

Cim stavim sata kontroler da mi se ponasa (radi) kao Native IDE nece ni da cuje da cita DVD...

:wall::crash::wall::crash::wall::crash:

Vrh Dno