Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Pa i to sto kazes, ne znam ko moze da napuni 7 ekrana.. sto se tiče programa, uninstalirao sam vecinu, za divno cudo je dopusteno..

Ides na home screenu na Menu taster pa Settings pa Applications pa Manage Applications pa onda izaberes aplikaciju koju hoces i onda dugme Uninstall.

EDIT: Malo sam zakasnio. ;)

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi kaze kako da iskljucim XT9 kod pisanja poruka? Mislim, kako da ga iskljucim zauvek, da ne moram kod svake poruke da klikcem na njega da bih ga iskljucio.

Vidim da pominjete Igo. Da li je to izasla 'narodska' verzija Igo za Android i ako jeste gde se moze nabaviti?

Ja stavio zvanican 3.05.401.3 firmware http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=621415 ,da li je jos neko mozda stavio i kakva su vam iskustva, najvise me interesuje koliko vam traje baterija??? Ja sam za sada zadovoljan sve radi super jos nisam primetio neku manu osim gore pomenute baterije koja cini mi se sada krace traje u odnosu na fabricki 1.5 firmware...

POMOC!!!!!!!!!
Uspeo sam da stavim CursorSense. Sve je bilo super. Medjutim izgleda da sam slucajno zakacio u Settings neki Erase (mislim da je bilo u SD Storage).
IZgubio je sve i sada pokusavam da uradim istu proceduru ali mi na fastboot flash Radio samo stoji na writting i nista.

Mogu da ulazim u fastboot, ... ali ne znam sta dalje. Da li sam ga unistio? :(

Uzgred u FASTBOOT imam sledece sada:

HBOOT-1.33.2010 (SAP10000)
CPLD-12
RADIO-6.35.10.18

Sad sam preskocio korak za radio.
Ali imam problem na wipe.
Naime ne mogu da wipe-ujem Dalvik-cache i SD-ext partition

Da li to moze nekako iz SDK?

Uspeo sam, preskocio radio, wipe radio preko SDk i nekako prodje.
Uhhhhhh

Hvala u svakom slucaju :)

Znam da sam dosadan, ali nakon stavljanja CursorSense ne mogu nista da skinem sa Marketa.
Probam preko WiFI i nece. Probao sam i preko MTS GPRS i nista.
Da li je imao neko taj problem?

Ne bih znao u cemu je problem, da nisi mozda obrisao nesto slucajno? Ja sa marketom imam problem da ne vidom komentare za odredjeni program, nije veliki, ali eto. Ne znam da li je to zbog toga sto sam izbrisao Market Enabler program?

Uspeo sam uz pomoc Market Enabler programa.
Nego toliko hvalite ovaj ROM a meni se zakucao vec tri puta. Kad god neki program ukljucim (MP3 Ringtone, Contact Sender...) izbaci Force Close (Google Apps,... Htc...).

Da li se to svima desava. Jer za jedan dan tri puta nije malo.

Isto me zanima da li smem da startujem ovaj CM Updater (tj. da uradim download najnovije verzije) kao sta time dobijam?

Da li je moguce da samo ja imam ove probleme?
Isao sam iz pocetka i ponovo stavio 1.2.4 pa 1.2.6.1.
Medjutim ocigledno da ima nekih problema sa sihronizacijom u ovom ROMu. Opet na tom koraku mi izbacuje Force close process. Da li se jos nekom desava ovo na Settings->Synchronization->Google?

Da li je to neka greska u ROMu? Da li bi pomoglo ako bih uradio CM Updater?

Da li je mozda problem sa CursorSense i nekom aplikacijom? Ja imam:
Free Task Manager
And FTP
AppsInstaller
Astro Manager
Bluetooth File Transfer
Handcent SMS (negde sam video da mozda on pravi probleme)
Joyland Bounce
Nimbuzz

nista vise nisam imao i opet zeza. Procitah da mozda bude problem sa Weather vidgetom, koje cita lokaciju za grad. Da li je moguce da je to?

Prvo bi mogao da se registrujes na forum ko covek.. :p
Dalje sa sa cursor sence jedini problem sto ima je sto mi ne radi htc sync(nije radio ni sa myhero). Ali njega ni ne koristim tako da me boli uvo. Dalje, ne mogu da zaljkucim iz tvojih postova kako si instalirao rom, da li si uradio kompletan wipe svega, da li si stravio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18.img i hboot-1.76.2007.img.

Uzmi lepo napisi novi post, objasni polako korak po korak, kratko i jasno, sta si uradio i sta ti ne radi, a ne ovako nabacao neke postove, ne zna se koji je konfuzniji od kog.

Dalje sto sam procitao negde i to ne vazi samo kod stavljanja ovog roma nego se desava ponekad kod svih ostalih sence romova, kada prvi put startujete telefon, nemojte odma kucati gmail login podatke, nego idite skip, pa tek kada se telefon skroz boot-uje idite na market i onda se ulogujte normalno..

Poslednja izmena:
Dalje sa sa cursor sence jedini problem sto ima je sto mi ne radi htc sync(nije radio ni sa myhero).

Meni radi Sync ali sa Windows XP-om. Na Win7 ne radi ;)

Problem kod ROMova sa SenseUIjem je to sto ne radi Bluetooth transfer podataka ;)

Zasto niko nece da stavi zvanican Sense UI 3.05.401.3 kada sve radi savrseno...evo ja ga koristim sad vec par dana i nikakvih problema nisam imao :), a procedura vam je slicna kao za cursor sence tj. treba vam isti radio i SPL, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=621415 ; http://magic-tips.blogspot.com/2010/01/htc-magic-3054013.html... ovde vam je sve objasnjeno kako da stavite oficijalni rom a da ne zaglavite sa perfect SPL-om,a ako vam se nesvidja oficijalni onda uvek mozete neki custom da stavite...

Ok, ja sam samo proverio da li radi BT tako sto sam povezao komp sa telefonom..

Pa ja sam lepo napisao File Transfer ;)

@Nikola
To je 1.5 sa SenseUI?
Ni tu ne radi Bluetooth file transfer?
Ostale opcije?
Mozes li da stavis neki screenshot?

Poslednja izmena:
Kao prvo registrovao sam se na forum, ali mi popunjavanje podataka nije dozvoljeno, tj. samo username i pass a kad popunim ostalo i pritisnem Save ponisti opet, tako da se i ne cimam oko toga (mada bi sad i moglo).

Ovako sam radio:
1. Ispostovao sam procedutu iz treceg koraka, s time sto nisam odradio:
fastboot flash hboot hboot-1.33.2010.img
fastboot erase system -w
fastboot reboot-bootloader
jer sam vec imao 1.33.2010.
Dalje sam radio:
fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18.img
fastboot flash hboot hboot-1.76.2007.img
fastboot flash recovery recovery-RA-hero-v1.5.2.img
fastboot erase system -w
fastboot reboot-bootloader
i posle toga wipe-ovao sve. Uradio partition sd i instalirao rom. Nakon toga odradio update i to je to. Odmah nakon toga je gresko pritisnut u Settings->SD Storage->Reset to factory i tu mi pocinju muke.

2. Posle sam pokusao sve iz pocetka jer nisam mogao da podignem telefon (odradio opet SPL, RADIo, SPL, reboot...). Medjutim kod wipe nije htelo da odradi neki wipe cache i wipe sd, tako da sam samo odradio wipe system i presao opet na partition sd i opet ubacio ROM. Na pocetku sam sinhronizovao Google i presao dalje. Sve je bilo ok. Medjutim u toku rada na Marketu samo je pocelo da mi puca da neki proces ne moze da sa zavrsi i trazilo Force Close (cas je taj proces bio googleappss, cas htc sense touch,...)

3. Mislivsi da je zbog Google synch na pocetku opet uzmem da odradim ROM. Sad nisam radio SPL ni Radio smatravsi da to vec imam kako treba. Opet sam samo odradio wipe, ali opet sam mogao samo wipe system, dok wipe sd i cache opet nije moglo, tako da sam opet preskocio taj korak, odradio Partition sd i nabacio ROM. Ovaj put bez synch, medjutim odmah nakon starta opet oni procesi poceli da pucaju i da se zatvaraju.

Zna li neko sta da radim?
Ako bih hteo da stavim ovaj zvanicni Sense UI, sta bih morao da radim a da ne zakucam telefon?

Hvala

Pozdrav, posedujem HTC magic VIP-ov sa 1.5 verzijom androida... želeo bih da ga nadogradim na 1.6 jel mi za sada on zadovoljava potrebe ( multi tuch opcija, g.maps sa 360 view, više od tri desktopa...)
da li možete da mi napišete postupak rada i kolike su šanse da se s**** telefon ili kako kaži "brick"-uje...ili pak da me uputite na verzije odnosno distroje os kojima ste najzadovoljniji ... unapred hvala... :)

Nece ti 1.6 zadovoljiti potrebe. multitouch imas sa 2.0/.1 romovima i sa senseUI romovima za 1.5( imas i multi i 7 desktopa) Imas zvanicne sence UI romove, i nezvanicne. Ako te interesuje kako da stavis nezvanicni cursorsence, napisao sam detaljno uputstvo par postova iza.. :D

Na xda forumu ima fabricki rom, koji ima perfected spl, sto znaci, ispravite me ako gresim, da nema dalje stavljanja drugih kuvanih romova dok se to ne izleci?

Vrh Dno