Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo svakom retaileru moze da se dogodi, a Boga mi i distributeru...da li si se zapitao mozda sta ako nema? Prodato sve, ceka se da stigne, recimo samo to...

Sta ako je Direct Link prodao celu kolicinu i ceka se sledeci uvoz, pa jel moze neko do tada da rodi plocu?

mislim da su mogli da mu onda ponude neku slicnu plocu odmah ili da ceka....jer stvarno ako je nekom ploca na servisu mesec dana, on ili mora da kupi jos jednu ili da ne koristi komp mesec dana(uz pretpsotavku da ima samo taj jedan komp - kao 90% kupaca u srbiji...)

Otisao sam u Gigatron da rezervisem zvucnu kartu, posto se nisu javljali na telefon. Nije bilo problema za rezervaciju.
Kada sam dosao, u dogovoreno vreme, MOJA NARUCENA zvucna je bila prodata.
To nisam doziveo za zivota. Sve je bilo potvrdjeno i provereno. Ja sam se osecao kao ******cina glupava sto sam proveravao sve i pitao po dva puta. Morao sam ovo da napisem kada sam spazio temu.

To je stvarno da prebijes nekog.. Ja sam ih zvao da rezervisem za Corsair napajanje, da mi jave kad stigne, i nije mi niko javio... saznao sam ovde na forumu da je stiglo pa sam otrcao sutradan da uzmem. Ali dobro, kad god udjem puna im je radnja, verovatno ne znaju di biju.. ako je to ikakvo opravdanje.
Inace juce su me zvali da mi je stigla nova memorija, dakle nekih 12, 13 dana od kako sam im dao na reklamaciju, nije lose...

mislim da su mogli da mu onda ponude neku slicnu plocu odmah ili da ceka....jer stvarno ako je nekom ploca na servisu mesec dana, on ili mora da kupi jos jednu ili da ne koristi komp mesec dana(uz pretpsotavku da ima samo taj jedan komp - kao 90% kupaca u srbiji...)

bas tako i msm da bi trebalo zakonom da se odredi neki zakonski rok od 48-72h ili zamena dela(ako ima na stanju) ili davanje nekog polovnog dela da moze kupac da se sluzi dok ne stigne nova kolicina...

ja sad slucajno imam 2 kompa, ali da nemam, sta da radim narednih 40 dana dok mi je nesto na reklamaciji!?
koji je neki prosek cekanja reklamacije(zamene dela) u gigatronu?
ja trebam moju 4850 da saljem, ali mi se cini da cu se nacekati jer se ova grafa ne proizvodi i nema je na stanju...

odneses graficku kartu direktno kod uvoznika i tako preskocis radnju ? to ti nije palo na pamet ?

Nemora da znaci da ce biti brza, ja bi otisao u radnju i zamolio za neku PCIe (najeftiniju) koju imaju na lageru da mi daju kao zamenu dok se ne resi garancija...

uvoznik je pin computers iz novog sada, meni bi to vise odgovaralo kad bi tako moglo tako jer sam ja iz ns-a, imam racun i kompletnu ambalazu, zovem sutra gigatron pa da vidim sta ce mi reci da li moze tako ali mislim da ne moze...

niko mi nije odg. koliko cu otpr. cekati!?

Zavisi sta, i uglavnom to ne zavisi od Gigatrona vec od uvoznika. Ja kao sto rekoh sam cekao zamenu Transcend 1gb DDR2 memorije nesto preko 10 dana.

uvoznik je pin computers iz novog sada, meni bi to vise odgovaralo kad bi tako moglo tako jer sam ja iz ns-a, imam racun i kompletnu ambalazu, zovem sutra gigatron pa da vidim sta ce mi reci da li moze tako ali mislim da ne moze...

Ne moraš možda ni da zoveš Gigatron. Ja sam nosio hardver u Pin direktno u servis, bez računa i garantnog lista. Oni sve vode po serijskom broju i ako je grafička stvarno neispravna, rešiće ti stvar za 2-3 dana.

Dakle, pre Gigatrona, prošetaj to Pin servisa, reci o čemu se radi i verovatno će ti rešiti sve tamo.

jesi nosio u heroja pinkija ili tamo negde prema kacu?
probacu!

ako mi oni zamene grafu, meni ostaje garancija ova koju imam jos 2 i po god. ili mi daju novu ili nemam nikakvu!?

Poslednja izmena:
Treba da dobiješ potpuno novu garanciju, nikakvo nastavljanje ili slučajno ukidanje stare bez dobijanja nove. Zakonska odredba.

Nista te ne kosta da probash kada ti je vec uvoznik u gradu. Zamisli da sam kupio tako neku komponentu recimo u Vranju i sada da moram da idem u Vranje da nosim u prodavnicu ako se neshto ne daj boze lose desi...

I te kako ima smisla nositi odmah kod uvoznika u servis i ako mozhda oni to ne vole, moraju da izadju u susret...U svakom slucaju dobijas najmanje 3-4 dana ako diretkno odesh..

bas tako i msm da bi trebalo zakonom da se odredi neki zakonski rok od 48-72h ili zamena dela(ako ima na stanju) ili davanje nekog polovnog dela da moze kupac da se sluzi dok ne stigne nova kolicina...

ja sad slucajno imam 2 kompa, ali da nemam, sta da radim narednih 40 dana dok mi je nesto na reklamaciji!?
koji je neki prosek cekanja reklamacije(zamene dela) u gigatronu?
ja trebam moju 4850 da saljem, ali mi se cini da cu se nacekati jer se ova grafa ne proizvodi i nema je na stanju...

Zavisi od uvoznika, ali trudimo se da ih cimamo konstantno da sto pre zamene da se ne razvuce na 45 dana,sto se tice PIN-a ne znam minimum 7 dana ces cekati ako je crkla totalno a ove nema na stanju ponudice neku drugu kao zamenu , ako ti je potrebna grafika na koriscenje dobices karticu dok ti ne stigne ova sa servisa.

E sad vidim da si iz NS onda ti je bolje da predas u PIN , i onako se sve iz BG salje za NS tako da ces ustedeti vreme.

Poslednja izmena:
E ljudi, mozda sam ja stvarno lud? Stigla mi je ploca, ja sve popakovao i ono, ne radi...

Sutra idemo da probamo jos dosta hardvera na njoj pa da utvrdimo ko je ovde lud...

A sto je najgore, cekamo i jednu X58 plocu koja se takodje isto "ispravna" vraca..

Ja sad vise ne znam nista.. Odoh da odmorim glavu, odlepio sam danas... Sutra sam trebao slati masinu malom rodjaku, za koga je i sklapan taj komp a on jadan, ima boginje a nema komp kuci :(

Zavisi od uvoznika, ali trudimo se da ih cimamo konstantno da sto pre zamene da se ne razvuce na 45 dana,sto se tice PIN-a ne znam minimum 7 dana ces cekati ako je crkla totalno a ove nema na stanju ponudice neku drugu kao zamenu , ako ti je potrebna grafika na koriscenje dobices karticu dok ti ne stigne ova sa servisa.

E sad vidim da si iz NS onda ti je bolje da predas u PIN , i onako se sve iz BG salje za NS tako da ces ustedeti vreme.

jel po zakonu moraju da mi daju istu ili bolju u zamenu?
ovo je najjaca 4850 sa 512mb valjda je tako, ako mi ponude neku sa 1gb, da li je ona jaca ili? ispod cega da ne pristajem?

i zanima me ako nema te na stanju, jel bi mogao mozda uz neku doplatu da uzmem jacu grafu, koju cenu ce mi racunati za ovu grafu?
kao polovnu, kao sto je trenutno nova ili onoliko koliko sam ja dao za nju kad sam kupovao!?

Ako ti zamene za novu dobijas novu garanciju

nov ugaranciju od pin-a?
a sta ako dobijem manju garanciju, kako meni pise ja imam 3god. garanciju na ovu graficku od gigatrona, sta ako pin daje 2god.?
ako je to moguce :D

Poslednja izmena:
ovo je najjaca 4850 sa 512mb valjda je tako, ako mi ponude neku sa 1gb, da li je ona jaca ili? ispod cega da ne pristajem?

i zanima me ako nema te na stanju, jel bi mogao mozda uz neku doplatu da uzmem jacu grafu, koju cenu ce mi racunati za ovu grafu?
kao polovnu, kao sto je trenutno nova ili onoliko koliko sam ja dao za nju kad sam kupovao!?

Nemoj da pristajes na nista ispod njene klase i performansi ako je nema na stanju verovatno ce ti ponuditi neku drugu bolju ali uz doplatu koliko sam imao iskustva a racunace ti trenutnu cenu na trzistu, naravno to ne bi trebalo tako da ide treba da ti daju ili istu , u klasi ili bolju bez ikakve doplate

nov ugaranciju od pin-a?
a sta ako dobijem manju garanciju, kako meni pise ja imam 3god. garanciju na ovu graficku od gigatrona, sta ako pin daje 2god.?
ako je to moguce :D

da nova garancija na 3 godine ako ti zamene za novu jer po zakonu ako ti se izvrsi veca popravka na uredjaju ili zamena za nov proizvod ide ti nova garancija, a u cemu je problem sa karticom, pin daje 3 godine na nju

Nemora da znaci da ce biti brza, ja bi otisao u radnju i zamolio za neku PCIe (najeftiniju) koju imaju na lageru da mi daju kao zamenu dok se ne resi garancija...
Meni se to desilo samo sa jednom radnjom iz Beograda i zove se Bel Computers gde mi je u servisu data druga grafika na korishcjenje dok na toj nekoj ustanove kvar. Nisam nesto siguran da bi ovo vecina radnji uradila. Napominjem serviser mi je dao drugu kartu za koju sam potpisao revers a ne prodavac iz radnje :wave:

Meni se to desilo samo sa jednom radnjom iz Beograda i zove se Bel Computers gde mi je u servisu data druga grafika na korishcjenje dok na toj nekoj ustanove kvar. Nisam nesto siguran da bi ovo vecina radnji uradila. Napominjem serviser mi je dao drugu kartu za koju sam potpisao revers a ne prodavac iz radnje :wave:

Pa naravno serviser i daje ne prodavas i napise na reversu da je izdao karticu na koriscenje a ti potpises i to je to

odneo sam moju 4850 u pin, rekli su da ce do cetvrtka biti reseno, videcemo :D

To je stvarno da prebijes nekog.. Ja sam ih zvao da rezervisem za Corsair napajanje, da mi jave kad stigne, i nije mi niko javio... saznao sam ovde na forumu da je stiglo pa sam otrcao sutradan da uzmem. Ali dobro, kad god udjem puna im je radnja, verovatno ne znaju di biju.. ako je to ikakvo opravdanje.
Inace juce su me zvali da mi je stigla nova memorija, dakle nekih 12, 13 dana od kako sam im dao na reklamaciju, nije lose...

Nije to izgovor, to im je posao. Znam da je haos, radio sam isti posao :) Zato sam i ogorcen.

Zna li neko da li LB Computers radi. Ne javljaju se na fiksni niti im sajt funkcioniše. Nisam dugo išao kod njih a sad imam neku memoriju za reklmaciju.

Da li je iko imao iskustva sa firmom Duocom?
Kakvi su po pitanju reklamacija, garancije isl. jer nameravam da od njih narucim 5 glavnih komponenata (procesor, maticna, ram, graficka, napajanje), a zivim u Subotici, pa bi mi bio problem da se cimam svaki cas do Beograda.

djokatron hostapleraj

--------------------------------------------------------------------------------

E ljudi kupio sam komp pre tacno 2 godine u gigatronu. 29 decembra 2009. mi krepa grafika 8600 gt. Odnesem ga ja na servis jer mi je jos pod garancijom a oni ce meni-bice posle nove godine. Do dana danasnjeg mi nisu ubacili drugu jer navodno dobavljac ih zavlaci,nema tu kartu itd... U subotu istice taj rok od 45 dana u kom moraju da mi poprave kartu a ako to ne bude onda mi kao vrcu pare za nju ili ugradjuju novu (mada ne znam odakle i koju). Pomagajte sta daradim Da li da im nakacim trzisnu na grbacu ili da presavijem tabak i da ih tuzim. A kad su trebali da uzmu kes prvi su.

EDIT:

Samo da znate, nije ovo moj problem, dao sam ortaku da direktno iznese svoj problem preko mog nalog dok je jos kod kod mene pa eto pomozite mu. Ne koristi forume pa ne zna za sve ovo pa ni za bench

Prebacen post sa klabinga, promasio sam temu :S:

Poslednja izmena od urednika:
@ MIB

I ako si dao drugu da pise pod tvojim nickom, mogli bi ste zajedno obojica malo da obratite paznju na nacin izrazavanja. Ovde jeste mesto za kritiku i pohvalu, ali nema smisla tako da se izrazavate...jer niko to nije zasluzio.

@MIB pa kad istekne tih 45 dana tek mozes zvati inspekciju ako do tad ne rese,... sto se tice tuzbe advokati su mnooooogo vece bitange i od najgore radnje :p

evo, pin odradio posao u expresnom roku

u petak u pola 4 predao moju 4850, jutros u pola 11 me zove covek iz pin-a kaze nemamo tu grafu ali mozemo da ti damo gtx 260 gs, SVAKA IM CAST!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno