Šta je novo?

Univerzalni daljinac za komp...?

Pa ne koriste svi, ovde je uglavnom bilo priče o tome da moraju da se uključe dva Generic HID plugin-a i keyboard plugin, a ne samo ovaj jedan. Ili bar ja nisam pročitao.

Nego, nikako da provalim kako da dodelim prečicu za otvaranje foldera. Zna li neko kako?

Napravi novi makro, dodeli mu akciju 'start application", pod executable upisi "explorer" (bez navodnika), pod command line options upisi putanju do foldera koji hoces da otvoris (npr. d:\muzika) i to je to...

Poslednja izmena:
Nice! Hvala!

Nema na cemu! Ja sam dosta korisnih stvari naucio na eventghost forumu, pa ako negde zapnes ubuduce, pogledaj i tamo, mozda odmah nadjes resenje.

Cisto da javim da su u big bang-u 500din, pa ako neko zeli da uzme...:wave:

Gde? Bejah u TC Usce pre neki dan i nije bilo.

Ja svojevremeno kupio u BB ali u Immocentru. Ne bi bilo loše proveriti telefonom da li ima, itd...

Ima u Uscu, pre pola sata sam kupio za ortaka.
tel: 011/260.11.70 Big Bang TC Usce

Hvala,probao sam ali izgleda je bila losa sema i nece da radi nikako....tako da sam odustao od pravljenja.
Trazim da kupim Logi UltraX....btw prijateljica danas zvala BigBang i rekli su joj da nemaju vise na stanju...nasao sam kod nekog lika,ali on samo prodaje na 10 kom..po 750kinti.
Ako neko zna gde ima na komad za male pare neka mi javi ili neka napise ovde...

Ima li neko setovanja za BS player za EventGhost?

Ako ima moze li da okaci, Hvala unapred.

Evo mog podesavanja za BS.Player preko sendMessage akcije. Samo kopiraj i paste u eventghost.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<EventGhost Version="1262">
<Folder Name="BS.Player" id="462" Enabled="False" Expanded="True">
<Folder Name="Playback" id="463">
<Macro Name="Play">
<Action>
Window.FindWindow(u'bsplayer.exe', u'BSplayer', u'BSPlayer', None, None, None, True, 0.0, 0)
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 20, 0, 0)
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Pause">
<Event Name="UltraX.Play" />
<Action>
Window.FindWindow(u'bsplayer.exe', u'BSplayer', u'BSPlayer', None, None, None, True, 0.0, 0)
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 21, 0, 0)
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Stop">
<Event Name="UltraX.Stop" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 22, 0, 0)
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Forward">
<Event Name="UltraX.Forward" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 79, 0, 0)
</Action>
<Action>
EventGhost.AutoRepeat(0.59999999999999998, 0.29999999999999999, 0.01, 3.0)
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Rewind">
<Event Name="UltraX.Rewind" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 80, 0, 0)
</Action>
<Action>
</Action>
</Macro>
<Macro Name="FullScreen">
<Event Name="UltraX.Record" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 10, 0, 0)
</Action>
</Macro>
<Macro Name="PanScan">
<Event Name="UltraX.Angle" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 64, 0, 0)
</Action>
</Macro>
</Folder>
<Folder Name="Volume">
<Macro Name="Volume+">
<Event Name="UltraX.VolumeUp" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 1, 0, 0)
</Action>
<Action>
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Volime-">
<Event Name="UltraX.VolumeDown" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 2, 0, 0)
</Action>
<Action>
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Mute">
<Event Name="UltraX.Mute" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 35, 0, 0)
</Action>
</Macro>
</Folder>
<Folder Name="Subtitles" id="508">
<Macro Name="Sub Font+">
<Event Name="UltraX.Right" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 83, 0, 0)
</Action>
<Action>
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Sub Font-">
<Event Name="UltraX.Left" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 84, 0, 0)
</Action>
<Action>
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Sub Pos Up">
<Event Name="UltraX.Up" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 87, 0, 0)
</Action>
<Action>
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Sub Pos Down">
<Event Name="UltraX.Down" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.SendMessage(1026, 88, 0, 0)
</Action>
<Action>
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Disable" Enabled="False">
<Event Name="UltraX.Ok" />
<Action>
EventGhost.DisableItem(XmlIdLink(508))
</Action>
<Action>
EventGhost.EnableItem(XmlIdLink(463))
</Action>
</Macro>
</Folder>
<Macro Name="Enable: Subtitles">
<Event Name="UltraX.Subtitle" />
<Action>
EventGhost.EnableItem(XmlIdLink(508))
</Action>
<Action>
EventGhost.DisableItem(XmlIdLink(463))
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Start Program: bsplayer.exe">
<Event Name="UltraX.Start" />
<Action>
System.Execute(u'C:\\Program Files\\Webteh\\BSplayer\\bsplayer.exe', u'', 0, False, 2, u'')
</Action>
</Macro>
<Macro Name="Close">
<Event Name="UltraX.Close" />
<Action>
</Action>
<Action>
Window.Close()
</Action>
<Action>
EventGhost.NewJumpIf(XmlIdLink(36), 2, False)
</Action>
</Macro>
</Folder>
</EventGhost>

E moram da pohvalim zaposlene iz Big Banga, ja sam ih nazvao. Objasnio da sam iz NS-a i da mi je cimanje da samo zbog daljinskog dolazim u BG i da li bi im bio problem da ja platim uplatnicom 499 din i da mi oni posalju city expressom koji ću ja platiti. Ljudi pristali, poslali mi mailom predračun, ja uplatio i dva dana posle uplate dobio na kućnu adresu Logitech UltraX Media Remote (sve ukupno me izaslo 699 din, od toga 499 din daljinac i 200 din dostava City Expressom).

Da li zna neko,dal je stigla nova tura daljinaca u BigBang-u....

Ja se izvinjavam sto dupliram post (ako je to zabranjeno)...nisam nasao edit opciju :)

Prijateljica zvala bigbang i rekli joj da Logitech daljinaca nema ispod 4000 din i da ta akcija u vezi UltraX daljinaca nije bila u zadnjih par meseci i da nemaju pojma otkud nam informacija da je bilo....
E sad pitanje za ljude koji su kupili u skorije vreme,jel imate neki racun o kupovini,ako neko oce da skenira i postavi...

Ma lupetaju. Ja imam racun sa kraja oktobra ali bio sam pre dve nedelje u uscu i video sam daljince za 499 dinara. Kakve akcije ili sta slicno. Redovno ih imaju.

To sto njih mrze da zive to je druga stvar. Trazio sam neke kablove i lerali su me nekih 15 minuta izmedju "odeljenja" za kompjutere, tv i audio da bi na kraju shvatili da tako nesto nemaju osim u kompletu za 4k dinara.

Kupio ja pre 3 nedelje u Big Bang-u, imam fiskalni pa mogu da ti okacim scan sutra prepodne ili prekosutra (nemam skener kuci).

Fora je sto su svi ostali Logi daljinci (Harmony) na odeljenju audio/TV (ili tako nesto) i oni kostaju tih 4+ hiljadarke. UltraX je racunarski daljinac i nalazi se na racunarskom odeljenju. I ja sam uzeo pocetkom ovog meseca.

Ja kupio sredinom Januara, slali mi poštom. Mislim da negde mogu i da iskopam i predracun koji su mi poslali mailom, pa ako nekom zatreba šaljem. Inače tačan naziv na računu je Logitech Ultrax Media Remote.

Hvala na odgovorima,ako mozete neka neko skenira i neka mi posalje u poruci ili okaci ovde...

Moze i na mail:

[email protected]

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Uskoro nameravam da sklopim HTCP, a posto nemam potrebu za tv kartom a samim tim i ne mogucnost koriscenja daljinca koji ide uz nju, pratim ovu temu. Zanima me sledece, znaci pored standardnog pustanja DvD/DivX/Mp3 veoma cesto bih slusao i Internet radio pa me zanima da li je neko i kako podesio na daljincu ovu opciju.
Hvala i pozdrav

Pozdrav svima. Uskoro nameravam da sklopim HTCP, a posto nemam potrebu za tv kartom a samim tim i ne mogucnost koriscenja daljinca koji ide uz nju, pratim ovu temu. Zanima me sledece, znaci pored standardnog pustanja DvD/DivX/Mp3 veoma cesto bih slusao i Internet radio pa me zanima da li je neko i kako podesio na daljincu ovu opciju.
Hvala i pozdrav

XBMC media center uz navi-x plugin je sve sto ti treba za slusanje internet radija.. :p

Kako da navi-x plugin "ubacim" u XBMC ? Takodje kako se dodaju nove internet radio stanice na listu ...

Poslednja izmena:
pre 3-4 godine sam se dosta petljao sa daljinskim na ss2 (IR prijemnik na com portu) karti alt dvb, prog dvb, winamp i td, probah juče Girder 3.3.8 i nisam ništa zaboravio, konfigurisanje dugmića ide kao od šale.
Pre neki dan sam slomio daljinac od TV kartice, što mi se nije nikada desilo, jer imam daljince od svih uređaja koji su odslužili svoje čak stare i po 20 godina, ali eto, to me je nateralo da opet petljam sa girderom, i daljincima.

htedoh kupiti taj Logitech Ultrax Media Remote, i predomislio sam se , bez obzira koliko je jeftin, jer on je 1/1, daljinac, za upravljanje softverima na PC preko drugog softvera, Girdera ili njemu sličnim, mnogo je jednostavnije i praktičnije koristiti daljince tipa 4/1 (četiri u jedan) ili više, što više to bolje, i ne mora da bude skup, može i kineska kopija, ako vam leži u ruci, bitno je da su kodovi koje šalje sa istih dugmića različiti u različitim modovima TV1, TV2, VCR1 itd. , a to je uglavnom tako i kod najjeftinijih univrzalaca.
htedoh da podelim par linkova sa vama, a ako stignem i .gml fajlova za Girder.

ako imate kom port na kompu to je najjeftinije i najjednostavnije rešenje, a ako ga nemate kalkulišite.
Kada sam pre godinu dana kupovao ploču tražio sam jeftina rešenja koja imaju com port, jer već imam IR prijemnik.

link za serial (com) port samogradnja http://www.alldiy.info/serial.html dalje ide na http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm
a samoizgradnja usb prijemnika u ovoj varijanti je daleko složenija, ali izvodljiva. http://www.alldiy.info/usb.html

zahvaljujem se na informacijama o XBMC.

key map za XBMC iz C:\Program Files\XBMC\system\keymaps\ ukoliko se neko nije snašao.
<p>Play</p>
<q>Queue</q>
<f>FastForward</f>
<r>Rewind</r>
<left>Left</left>
<right>Right</right>
<up>Up</up>
<down>Down</down>
<pageup>PageUp</pageup>
<pagedown>PageDown</pagedown>
<return>Select</return>
<enter>Select</enter>
<backspace>ParentDir</backspace>
<m>ActivateWindow(PlayerControls)</m>
<s>ActivateWindow(shutdownmenu)</s>
<escape>PreviousMenu</escape>
<i>Info</i>
<menu>ContextMenu</menu>
<c>ContextMenu</c>
<space>Pause</space>
<x>Stop</x>
<period>SkipNext</period>
<comma>SkipPrevious</comma>
<tab>FullScreen</tab>
<printscreen>Screenshot</printscreen>
<minus>VolumeDown</minus>
<plus>VolumeUp</plus>
<zero>Number0</zero>
<one>Number1</one>
<two>Number2</two>
<three>Number3</three>
<four>Number4</four>
<five>Number5</five>
<six>Number6</six>
<seven>Number7</seven>
<eight>Number8</eight>
<nine>Number9</nine>
<backslash>ToggleFullScreen</backslash>

Ma to i ja ovih dana trazim posto sklapam HTPC. Cena komponenti za izradu IR Prijemnika u radio klubu u Beogradu kosta oko 200 din ( mogu da se poruce preko sajta postom ), a nasao sam na netu da su ih ljudi pravili i prodavali za 500-600 din, ali ih vise ne prave. Ja ne bih da petljam sa ovim jer se u to ne razumem, iako deluje prosto, i trazim nekog ko prodaje gotove IR prijemnike.
Posebno zato sto sam uz laptop Acer 5720G dobio odlican daljinac koji pokrece Windows Media Centar i WM player pod Vistom bez problema. Kada je izasao Windows 7 instaliram ga i Windows Media Centar i WM player rade isto odlicno kao i pod Vistom. Instaliram xbmc 9.11 i sve radi bez ikakvog dodatnog podesavanja.
Zato bih kupio IR Prijemnik za HTPC,jer je ovaj daljinac pravljen namenski za Media Centre, a i bar 5x kvalitetniji od Logitech Ultrax Media Remote.
Pa ako znate ko pravi i prodaje IR prijemnike, molim vas da mi na pp javite.
Hvala puno i pozdrav:wave:

Prilozi

• acer mc.jpg
    acer mc.jpg
    174.1 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
kupiš delove, i zajedno sa odabranom šemom odneseš u prvi RC servis u okolini da to zaleme.
ako stavljaš ir prijemnik na com port, on nije kodiran za mce i nema veze koji daljinac koristiš, svejedno njegov rad moraš da konfigurišeš u nekom od softvera, bez obzira što imaš mce daljinac.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno