Šta je novo?

Univerzalni daljinac za komp...?

A jel postoji negde da se kupi samo USB to IR prijemnik???

Ili ako je neko video u kompletu daljinski za Windows Media Center neka javi, ja tražim ovih dana ali nisam uspeo da pronađem po Beogradu. Može Microsoft, Hama, Speed-Link...

Ovo nije bio IR daljinski vec radio...

Bilo je linkova u temi o IR prijemnicima za serijski i USB port, otuda i pitanje. Kada bi neko pravio te USB prijemnike, sigurno bi bilo ljudi koji bi kupovali. Posle je potreban samo neki daljinac, moze i kinez od 200 dinara...

Ok, izvinjavam se, nisam redovno pratio temu u poslednje vreme...

A sto se tice IR, to jeste resenje, ali ako ne postoji bolje. I jako je jeftino, ali bih samo skrenuo paznju da je radio veza ipak bolja. Ne moze se zakloniti i radi dok ste u opsegu, pa i kroz zidove.
Ne vidi se onaj senzor niti ga treba nisaniti daljincem... Npr legnes i pustis film, pokrijes se i kad hoces da premotas/pojacas/nesto ne moras da vadis ruku ispod cebeta vec i daljinski pokrijes :)
Nije bitno da li neko sedi i radi nesto za racunarom, muziku je moguce promeniti uvek. Cak i iz kuhinje :)

@__zevs__

To su tvoji argumenti i to je ok, tebi tako odgovara i poštujem.

A vidi sad ovo... U dnevnoj sobi na jednoj polici imam... TV, pojačalo, IPTV STB, Sat risiver, Wii i klimu na zidu. To ti je 5 daljinskih koje menjam jednim... Logitech Harmony. E sad dolazi i HTPC sa XBMC. Ne pada mi na pamet da koristim bilo koji dodatni daljinski osim postojećeg Harmony.

A šta je najbolja fora kod Harmony. Pa recimo isprogramiram EVENT koji se zove Play Game. JEDNIM klikom na dugme desi se sledeće: TV se upali ako nije već upaljen, ulaz se prebaci na komponent gde je povezan Wii, takođe i Wii se upali, pojačalo se upali i ulaz se promeni na Optical 1 gde je povezano. Kad neću više da igram, kliknem na drugu aktivnost a to znači da se ugasi pojačalo ako treba, ugasi se Wii, TV ostaje upaljen i ulaz ide na TV, Cable ili koji već treba. Ili recimo dok imam EVENT Watch SAT istim daljinskim pritiskom na VOL smanjujem i pojačavam TV a P+ i P- menjam kanale ne na TV već na Sat risiveru.

E takvog komfora se ne želim odreći :) zato i tražim IR (ili CIR kompletnije) da mogu da zadržim jedan daljinac a ne da ih uvećavam. To su moji argumenti :)

Dobri argumenti priznajem. :)
Za vise uredjaja je to ekstra i definitivno udobnije. Kome treba samo za komp, onda je bolje radio...

Ja sam zadrzao minimalisticku postavku: od uredjaja sa daljinskim imam samo komp :d
Nemam cak ni klimu...

U kojoj meri je vama UltraX (ne)osetljiv na komande? Meni se prilicno cudno ponasa, nekad prihvati odmah komandu, dok nekad tek nakon sto 2-3 puta pritisnem taster. Signal hvata kroz 3 zida, ali ovo bas iritira. Menjao sam baterije, nije do njih.

U kojoj meri je vama UltraX (ne)osetljiv na komande? Meni se prilicno cudno ponasa, nekad prihvati odmah komandu, dok nekad tek nakon sto 2-3 puta pritisnem taster. Signal hvata kroz 3 zida, ali ovo bas iritira. Menjao sam baterije, nije do njih.

Moguće da imaš još neki uređaj koji radi na istoj frekvenciji pa se međusobno ometaju? UltraX radi u 2.4 GHz opsegu koji je prilično natrpan (Wi-Fi, DECT, novije bežične tastature i miševi, mikrotalasna!).
Ovo se ponekad može rešiti promenom kanala za komunikaciju na uređajima koji to omogućavaju.

I meni se slicno desava.:S:
A nemam nista sto bi moglo da ometa signal.:trust:

mogu vam preporučiti Hama 12047, sasvim solidan mali i jeftin daljinac 8/1 + otključava lg televizore. Ne mora se okretati prema IR prijemniku, za razliku od kineza iste cene (500din), radi i okrenut za 180 stepeni.
pozzz

Prilozi

• 1131669.jpg
    1131669.jpg
    21 KB · Pregleda: 92
I meni se slicno desava.:S:
A nemam nista sto bi moglo da ometa signal.:trust:

Isti problem. Kod ovoga nije do frekvencije. Nakupilo se znoja i prasine ispod iliti "zaprljao se". Kontakt se ne ostvaruje kako treba. Problem je otvoriti UltraX. Da bi se ocistio mora da se lomi po stranici jer je, na neki uvrnuti nacin, zalepljen. Pola su sitne zabice, pola taj kanda lepak ili var, nesto jeste, nebitno, moze samo silom da se rasturi. Dobra stvar je to sto kad se ociste kontakti na gumi i stampanoj ploci radi kao san. Ja sam svoj zalepio super lepkom i drzi sjajno. Mozda sam rtard sto nisam nasao ostale zabice pa sam umislio da je zavaren ali vi ako ih nadjete svaka vam cast.

Za Air Jordan-a i garson-a:
Krenete od dna ka vrhu, malo po malo, ja sam koristio srafcigercice za precizne mehanizme da se pobrinem za zabice, malo posle pola duzine nece ni da mrdne osim ako ga ne razvalite. Samo polako i strpljivo. Cak i da zalomite nesto - DA SE ZALEPITI. Ipak smatram da je malo lepljen ispravan daljinac bolji od lepog neispravnog.

Poslednja izmena:
Ja moj drzim u kesici u kojoj je originalno stigao i ne vadim, lepo radi i preko nje, ona je zategnuta lepo i ne prlja se, niti prasina ulazi u njega.

to nije nesto cime treba da se hvalis :lupko:

Poslednja izmena:
Pa sta ima da krijem, ne ulazi prasina i ne moram ga otvaram...nije me sramota to da kazem!

Isti problem. Kod ovoga nije do frekvencije. Nakupilo se znoja i prasine ispod iliti "zaprljao se". Kontakt se ne ostvaruje kako treba. Problem je otvoriti UltraX. Da bi se ocistio mora da se lomi po stranici jer je, na neki uvrnuti nacin, zalepljen. Pola su sitne zabice, pola taj kanda lepak ili var, nesto jeste, nebitno, moze samo silom da se rasturi. Dobra stvar je to sto kad se ociste kontakti na gumi i stampanoj ploci radi kao san. Ja sam svoj zalepio super lepkom i drzi sjajno. Mozda sam rtard sto nisam nasao ostale zabice pa sam umislio da je zavaren ali vi ako ih nadjete svaka vam cast.

Za Air Jordan-a i garson-a:
Krenete od dna ka vrhu, malo po malo, ja sam koristio srafcigercice za precizne mehanizme da se pobrinem za zabice, malo posle pola duzine nece ni da mrdne osim ako ga ne razvalite. Samo polako i strpljivo. Cak i da zalomite nesto - DA SE ZALEPITI. Ipak smatram da je malo lepljen ispravan daljinac bolji od lepog neispravnog.
Cudno ako je to u pitanju, daljinac je prilicno nov.:trust:

To je u pitanju. Nema cetvrto. 1. Baterije 2. Smetnje 3. Kontakti

mogu vam preporučiti Hama 12047, sasvim solidan mali i jeftin daljinac 8/1 + otključava lg televizore. Ne mora se okretati prema IR prijemniku, za razliku od kineza iste cene (500din), radi i okrenut za 180 stepeni.
pozzz
Bio u tehnomaniji, htedoh da ga kupim ali covek rece da su prestali da ih prodaju zbog mnogo reklamacija koje imaju na njih :smash:
A bas mi treba kulturan daljinac a da ne kosta nekoliko crvenih :wall:

Sta fali kombinaciji recimo ovog ir risivera, delovi kostaju 170 dinara, a treba 15 minuta da se napravi (pravio nekidan) i bilo kod daljinskog upravljaca?

E, dao si mi bas zanimljivu ideju. Ovaj risiver bi mogao da se koristi u kombinaciji sa Cyberlink remote controler-om? Posto nemam risiver, a imam daljinski. :D

Inace, ovaj TSOP 1738 IR receiver kosta u Nisu 192din, a u BG-u 120din. Lopovi.

99% moze, ja sam probao 4 razlicita upravljaca i sve ih prepoznaje.

Poslednja izmena:
Sta fali kombinaciji recimo ovog ir risivera, delovi kostaju 170 dinara, a treba 15 minuta da se napravi (pravio nekidan) i bilo kod daljinskog upravljaca?

Meni burazer pravio po toj semi,ali nisam uspeo da ga pokrenem...nece pa nece...i danas smo probali po ovoj prvoj semi:

http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm

I uspesno...sve lepo radi...napravio 2 komada,za mene i njega,oba rade extra na Windows 7.

Samo me zanima da li u Girderu za 1 dugme na daljinskom mogu da podesim vise funkcija...na primer,da na play dugmetu postavim da play radi i u Winampu i Km playeru...
I kako da podesim sistemske funkcije windowsa...gde da nadjem plugin za windows?

Verovatno za input signal kod podesavanja plugina niste stavili DCD.

Mozes, napravis posebnu grupu za svaku aplikaciju i namestis da se ta grupa aktivira kad bilo pokrenes tu aplikaciju i kad se nadje u fokusu. Za windows ti nije potreban poseban plugin, sve moze da se namesti sa ovima sto dolaze uz girder.

Evo ti moj gml fajl pa pogledaj kako sam ja namestio, ako negde zapne ti pitaj.

Prilozi

• girder.rar
    21.1 KB · Pregleda: 32
Poslednja izmena:
E sad mi nista nije jasno..kada ucitam tvoja girder podesavanja...svi folderi su mi precrtani i ne mogu da izmenim nijednu komandu...on prepozna daljinski,ali funcija nece da radi...kada ubacim plugin samo za km player koji sam nasao negde na netu...svaku funkciju lepo prihvata.

Sta sada da mu radi...btw meni trebaju pluginovi samo za windows funkcije,za winamp,km player i bs player...

Precrtani su zato sto te komande nisu aktivne i aktiviraju se tek kad pokrenes aplikaciju.

Funkcije ti ne rade zato sto je podesen za moj daljinski, trebas svakoj funkciji da dodelis odgovarajuce dugme sa tvog daljinskog upravljaca. Komande menjas tako sto ides na eventstring pa learn event i onda stisnes dugme koje zelis da joj dodelis.

Razumem to kako se dodeljuju komande...ali opet imam problem...recimo windows media player je precrtan,pokrenem wmp...pokusam da mu dodelim komandu...girder prepozna daljinac i dodeli tu funkciju dugmetu koje stisnem...idem save i probam da preko daljinca pokrenem tu funkciju...ali i dalje nece nista ne reaguje i folder je i dalje precrtan...
Ugasim girder skroz,pa upalim wmp...pa tek onda girder isti slucaj folder precrtan i nijednu funkciju ne prihvata.

Da li ima veze koja je verzija girdera...ja koristim 3.3.8

Probaj da namestis za kmplayer, zoom, gom, wmp ne koristim tako da mozda za njega nesto nije podesena kako treba.

Ja koristim 3.3.5, mada mislim da to nema veze.

Baci pogled na ovaj >>link<< cisto da vidis kako se rade neke osnovne stvari.

Ma ne nece nikako...nijednu funkciju nece da prihvati...provalio sam sto su precrtani folderi...ima u desnom gornjem uglu opcija enable,kada to stikliram folderi nisu precrtani vise,ali funkcije nece...
E u ovom tvom fajlu imam default i always i tastatura...u sva 3 foldera ima opcija volume control...svuda sam probao da dodelim funkciju,ali nece...ili ja nesto gresim u radu ili ovo jednostavno nece kod mene.

Reci mi dal znas gde ima da se nadje samo za windows opcije plugin...ja ga u girderu ne nalazim...ili da li to nekako mogu sam da kreiram...
Za km player vec imam jedan koji prihvata vecinu funkcija...

Ima enable, al ne trebas ti sam da ih enejblujes vec je namesteno da se enable/disable zavisno sta je pokrenuto i sta je u fokusu (svaka grupa komandi je vezana za odredjenu aplikaciju i teba da bude aktivna samo kad se ta aplikacija pokrene). Verovatno nesto gresis, mada moj config sam ti okacio da vidis kako sta otprilike funkcijonise pa onda izbacis/promenis ono sto ti ne treba.

Mislim da ne postoji takav plugin, sve se vec nalazi u girderu. Reci mi sta zelis da namestis pa cu ti reci kako to da uradis.

Mozda deluje malo komplikovana za nekog ko se prvi put srece sa njim, al vredi se pomuciti.

Sto se tice volume, tastatura je za pojacavanje preko tastature, a ova druga dva za kontrolu preko daljinskog zavisno koja grupa je aktivna (treba ti power mixer da bi ti to radilo).

Bez power mixera napravis novu komandu pa ides O.S. onda u padajucem meniju izaberes Volume Change, pa pored u Volume koji volume zelis da promenis (master, cd, wave) i u step size za koliko hoces da ga menjas (mislim da ispred broja ide - ako zelis da smanjis), zatim dodas eventstring i dodelis mu komandu.

Ok,za km player imam...bs player i winamp mi nisu toliko vazni...e sad od windows komandi mi trenutno jedino treba da pojacavam i smanjujem master volume i mute funkcija...kasnije ako mi zatreba jos neka funkcija ja cu da cimam :)

smanjivanje i pojacavanje namesti kako sam ti gore napisao, za mute umesto volume change stavis volume mute. :)

Nazad
Vrh Dno