Sa kvalitetom razgovora, koliko ja znam, nema nikakvih problema. Na mom telefonu (E55) zvuk je odlican, mada je malo zezao kada je radio na dual modu i to samo prilikom prelaska sa 3g na GSM. Doduse, to je mozda ispravljeno novim softverom, nisam proveravao. E72 ima isti hardver (osim kamere), a i softver, tako da bi trebalo da bude ista prica. QuickOffice (sa mogucnoscu editovanja) ima fabricki ugradjen, kao i PDF Reader, do sada nije bilo fajla sa kojim se nije izborio, mada sam ga uglavnom koristio za neke fakture (docx) a ne i za neke ozbiljnije i vece dokumente. Excel i Power Point nisam koristio. PDF reader je "citao" e-book od nekih 300 strana. Meni se dopala i, takodje standardna, "Files on OVI" aplikacija, pomocu koje imas pristup svim fajlovima na kucnom racunaru (pod uslovom da je online).
Sto se baterije tice, to mu je jedna od najvecih prednosti, znaci mozes da racunas na 3 dana uz dosta price i surfa.
Sve ovo sto sam ti naveo je iz mog licnog iskustva sa E55 i drugarovog E72, tako da ne smem da garantujem tacnost 100%, mozda nekih 95.
edit:
I da, oba telefona su kupljena kod ovlascenih Nokia dilera, znaci sim-free. Nista od gore navedenog ne mora da se odnosi na flesovane telefone.