Šta je novo?

[E72] Zvanicna tema

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Ima li neko iskustva sa ovim telefonom?Imam n97 i nezadovoljan sam signalom i bagovanjima pa razmisljam da menjam n97 za novi E72(glava za glavu).Gresim?
Kazu da E72 je dosta bolji od E71.Brzi CPU,duze trajenje baterije.....Kakav je u praksi?,)

Kamera mu je znatno losija (e72), ali ne znam koliko ti je to bitno

Ako mozes da se naviknes na znatno manji ekran, onda uzmi bez razmisljanja. Odlican telefon. Drugar ga ima mesec dana i dobro ga sluzi, nije imao nijedan od navodnih bagova koji kruze internetom (tipa space prestane da radi, gubi mrezu i sl), a izasao je i novi fw za njega. Jedino ga zeza Garmin, ali to generalno vazi za sve symbian 9.3 fp2 telefone.

Da.Znam za Garmin.I na N97 zeza.Kamera je manje vise bitna....Bitna mi je baterija,signal,office...Kakav je kvalitet razgovora? Ne znam da li je do 064 mreze ali mi na n97 po nekad secka pa me ljudi lose cuju kao i ja njih.A nekada ne...Nemam pojma sta je...

Poslednja izmena:
Imao sam isti problem na Telenoru sa n97, ponekad seckanje i npr udjem u market i izgubim signal dok se to nije desavalo na drugim telefonima.

Ako je do baterije, office-a i signala menjaj.

Da.Znam za Garmin.I na N97 zeza.Kamera je manje vise bitna....Bitna mi je baterija,signal,office...Kakav je kvalitet razgovora? Ne znam da li je do 064 mreze ali mi na n97 po nekad secka pa me ljudi lose cuju kao i ja njih.A nekada ne...Nemam pojma sta je...

Sa kvalitetom razgovora, koliko ja znam, nema nikakvih problema. Na mom telefonu (E55) zvuk je odlican, mada je malo zezao kada je radio na dual modu i to samo prilikom prelaska sa 3g na GSM. Doduse, to je mozda ispravljeno novim softverom, nisam proveravao. E72 ima isti hardver (osim kamere), a i softver, tako da bi trebalo da bude ista prica. QuickOffice (sa mogucnoscu editovanja) ima fabricki ugradjen, kao i PDF Reader, do sada nije bilo fajla sa kojim se nije izborio, mada sam ga uglavnom koristio za neke fakture (docx) a ne i za neke ozbiljnije i vece dokumente. Excel i Power Point nisam koristio. PDF reader je "citao" e-book od nekih 300 strana. Meni se dopala i, takodje standardna, "Files on OVI" aplikacija, pomocu koje imas pristup svim fajlovima na kucnom racunaru (pod uslovom da je online).
Sto se baterije tice, to mu je jedna od najvecih prednosti, znaci mozes da racunas na 3 dana uz dosta price i surfa.

Sve ovo sto sam ti naveo je iz mog licnog iskustva sa E55 i drugarovog E72, tako da ne smem da garantujem tacnost 100%, mozda nekih 95. :)

edit:

I da, oba telefona su kupljena kod ovlascenih Nokia dilera, znaci sim-free. Nista od gore navedenog ne mora da se odnosi na flesovane telefone.

Poslednja izmena:
Koji je to problem sa kamerom??? pa zar nema 5mix sa Carl Zeiss optikom kao na N95??
ako je kao na N95 kamera onda je to full??

Imao sam isti problem na Telenoru sa n97, ponekad seckanje i npr udjem u market i izgubim signal dok se to nije desavalo na drugim telefonima.
Ako je do baterije, office-a i signala menjaj.
Mene povremeno na 064.To me najvise nervira.Imao sam n95 i radio extra a ovaj n97 skup i zeza.To me najvise nervira.Imao sam n95 i radio extra a ovaj n97 skup i zeza.
Sa kvalitetom razgovora, koliko ja znam, nema nikakvih problema. Na mom telefonu (E55) zvuk je odlican, mada je malo zezao kada je radio na dual modu i to samo prilikom prelaska sa 3g na GSM. Doduse, to je mozda ispravljeno novim softverom, nisam proveravao. E72 ima isti hardver (osim kamere), a i softver, tako da bi trebalo da bude ista prica. QuickOffice (sa mogucnoscu editovanja) ima fabricki ugradjen, kao i PDF Reader, do sada nije bilo fajla sa kojim se nije izborio, mada sam ga uglavnom koristio za neke fakture (docx) a ne i za neke ozbiljnije i vece dokumente. Excel i Power Point nisam koristio. PDF reader je "citao" e-book od nekih 300 strana. Meni se dopala i, takodje standardna, "Files on OVI" aplikacija, pomocu koje imas pristup svim fajlovima na kucnom racunaru (pod uslovom da je online).
Sto se baterije tice, to mu je jedna od najvecih prednosti, znaci mozes da racunas na 3 dana uz dosta price i surfa.

Sve ovo sto sam ti naveo je iz mog licnog iskustva sa E55 i drugarovog E72, tako da ne smem da garantujem tacnost 100%, mozda nekih 95. :)

edit:

I da, oba telefona su kupljena kod ovlascenih Nokia dilera, znaci sim-free. Nista od gore navedenog ne mora da se odnosi na flesovane telefone.

Hvala ti na iscpnom odgovoru.Koliko citam e72 nema mana...:) Na netu nesto trabunjaju da u razgovoru slusalica ima malo ostriji-"metalan" zvuk.

Koji je to problem sa kamerom??? pa zar nema 5mix sa Carl Zeiss optikom kao na N95??
ako je kao na N95 kamera onda je to full??
Ma dzaba mu da pise 5 mpx kad ima duplo manji objektiv nego n95 i n97.,)

edit:
trenutna cena za nov je 275 eu.Da li da cekam jos malo?Neko mi kaze da ce pasti na 200eu sigurno jer se i dalje e71 dobro prodaje a jeftiniji je.

Poslednja izmena:
Ne racunaj na to, kupio sam e51 pre godinu i malo jace, i od tad je pojeftinio 20e. Kad dodju do neke granice,mnogo sporije padaju cene. E71 je 270e kostao 5-6 meseci

Ne racunaj na to, kupio sam e51 pre godinu i malo jace, i od tad je pojeftinio 20e. Kad dodju do neke granice,mnogo sporije padaju cene. E71 je 270e kostao 5-6 meseci
Znaci da krenem pa sta bude..:)
Tih 275e je u prodavnici legalno ili ispod ruke?
U prodavnici je ali je ispod ruke.To im je trenutno nabavna cena za nove.
Ispod ruke, sigurno. U ovlascenim prodavnicama je oko 450 a E71 oko 350, tako da je to negde minimum ispod koga cena nece puno ici i to za otprilike godinu dana
Da.Mada od nas retko ko kupuje od ovlascenih prodavaca tj regularno...Kupuju se novi ali sverc varijate.Tako je u vecini prodavnica u Srbiji.:)

Poslednja izmena:
Ma dzaba mu da pise 5 mpx kad ima duplo manji objektiv nego n95 i n97.,) ...

Kakav crni objektiv ?! Kamerica je sasvim u redu kakva god moze da bude na mobilnom telefonu, koliko ima Mpx je ne bitno, velicina senzora je zasluzna za sum na slici, a u svim telefonima su minijaturni tako da ne vredi o tome pricati...
U mraku ne pravi toliko lose fotke, pristojne su,ali je i dalje k800 keva ;)

Sve je u kolicini fotona koje objektiv prima.Na svim testovima E72 ima losiju kameru od n95.

Poslednja izmena:
Jel zna neko u cemu moze biti problem kada pri dospecu sms poruka nema imena posiljioca (stoji samo broj), iako doticni postoji u imeniku? Tek kada se pozove taj br. koji stoji kao posiljioc sms-a, izadje ime koje je dodeljeno u imeniku. Pitam za poznanika, pa ako neko ima resenje...

Poslednja izmena:
Imas ista lica duplirana u imeniku.Tada Symbian BAGUJE.Izbrisi duplikate.

Sve je u kolicini fotona koje objektiv prima.Na svim testovima E72 ima losiju kameru od n95.

Sjajno ! :) zaista, mislis onda na otvor blende koji propusta svetlost do senzora ?

... Prvo objektiv, ako uopste tako moze da se nazove ta dva komada plastike koje dele senzor od spoljasnje sredine... mislis li da im se stvarno isplati da prave posebne senzore za n95 i za e72 ?

Poslednja izmena:
Sjajno ! :) zaista, mislis onda na otvor blende koji propusta svetlost do senzora ?

... Prvo objektiv, ako uopste tako moze da se nazove ta dva komada plastike koje dele senzor od spoljasnje sredine... mislis li da im se stvarno isplati da prave posebne senzore za n95 i za e72 ?
Ode tema u Spam.Neka ti bude samo nemoj vise da pises o tome ovde.Ako imas neko korisno iskustvo o e72 da podelis sa nama- super.:)

Nema sta ti meni da popustas, fotoni, avioni kamioni ?! lepo zvuci, propustljivost fotona svetlosti kroz objektiv ;) ... u svakom slucaju ....

Telefon je odlican, nikakvih zamerki nemam, radi brzo i stabilno u gotovo svim situacijama, svaka preporuka zaista ... sto se kamere tice, stvarno pravi pristojne slike nocu jer mu je jaka DIODA, dakle nema xenon blic kao npr k800 ali sasvim ok ispadaju slike, da se razumemo ko gleda da kupi ovaj telefon ne bi trebalo da mu kamera bude presudni faktor ...

Muzicki cip je odlican i pusta sasvim kvalitetnu muziku, ne razlikujem da je kvalitetniji ili losiji od bilo kog plejera, osim sto je iPhone ili bilo koji njihov plejer dosta glasniji ... nije tih plejer na Nokiji ali mogao bi da bude za 5% glasniji i sve bi bilo savrseno !

Baterija traje toliko da zaboravim kad sam ga punio, izuzetno je solidno napravljen, ko god da je pricao da je plastican u odnosu na e71 lupa gluposti i nikada nije video ovaj telefon !

Ako nekome odgovara ovaj tip telefona ( qwerty ) svaka preporuka zaista !

pozdrav !

Da li je tacno da su mu tasteri malo veci u odnosu na e71? Ili bese vislji?

Da li je tacno da su mu tasteri malo veci u odnosu na e71? Ili bese vislji?

Malo su "gumeniji" (ili sam bar ja stekao takav utisak), ali ima vise tastera u odnosu na E71 (kraci space), tako da je ctrl dugme samostalno pa mozes da pritiskas ctrl+V, ctrl+a i ostalo bez SHIFT-a. Tastatura je sa E63, pokazala se bolje.

Imam medvedje shape a ne shake pa sam se obradovao kad sam cuo da su tasteri malko shiri...

Poslednja izmena:
Meni se nesto svidja ovaj E72. Cena je 300e nov u radnji, ne znam odakle vam ovo 450 stvarno. Inace sad imam N95 8GB i nemam realne potrebe za menjanjem, ali dosadio mi je posle 2ipo godine, a ovaj E72 mi se bas svidja. Najvise me zanima da li je bar za nijansu brzi od n95 ili da se nadam istom radu?

Meni se nesto svidja ovaj E72. Cena je 300e nov u radnji, ne znam odakle vam ovo 450 stvarno. Inace sad imam N95 8GB i nemam realne potrebe za menjanjem, ali dosadio mi je posle 2ipo godine, a ovaj E72 mi se bas svidja. Najvise me zanima da li je bar za nijansu brzi od n95 ili da se nadam istom radu?

Kupi.Imao sam n95 8 gb.Nije los ali e72 ga jede po kvaltetu izrade,brzini cpu-a,bateriji itd...Ja sam kupio....:)

Cekaj bre, na kompjuterskom si forumu i pitas da li je 332mhz jednake brzine sa 600mhz?!

Svaki ima svojih prednosti i mana, u svakom slucaju dark neka te sluzi!! :wave:
Hvala druze.Prijatna je tastatura i osecaj u ruci.Kamera je solidna.Bateriju drzi extra.Sve radi bez greske.Odmah sam ga Flash-uo na zadnju verziju.Nema bagovanja.Ozbiljno je fontalo-nema sta.

Da mogu da kucam poruke na njemu dok vozim kupio bih ga jos kad je izasao ;)

Nazad
Vrh Dno