Šta je novo?

AMD X3 vs Audi Quattro

Malo OC-a.... ;)

Prilozi

• linx 3.6GHz.jpg
    linx 3.6GHz.jpg
    350.3 KB · Pregleda: 147
Bravo Miki, samo '*** si mu kevu sa tom voltazom, probajte to malo da smanjis tu voltazu! :)

Thx ;)

Mislim da nece ispod te voltaze, iskreno mrzi me vise da isprobavam. Juce ceo dan izgubih (a i crossfire) :D

Radi na 3.3GHz sa def voltazom tj 1.325V.. Ispade da trazi 0.1V za 300MHz vise....

Bravo Miki, samo '*** si mu kevu sa tom voltazom, probajte to malo da smanjis tu voltazu! :)

Ti si ubo vanserijski primjerak, sta se javljas :d

Ovaj njegov nije dzaba otisao u X3.
Vjerovatno je kao full Phenom II X4 trazio veci napon pa su ga kastrirali :d
Otisao u prekomandu :-devil-:

Poslednja izmena:
meni za vcore pokazuje 1.22v kao def. i sa takvom voltazom prolazi LinX na 3Ghz, preko nisam ni probao, a tem. sa TX3 i otvorenim kucistem max 43c, moram danas da se poigram sa setovanjem da vidim gde je maksimum za def. vcore.
E da posle otkljucavanja ,rane u deneb ,prilikom restarta sistema Tj. kompa ili samo kasenja kompa, cujem KLIK,sto nije slucaj kad je procesor zakljucan kao 425 X3. cudan trip!!

meni za vcore pokazuje 1.22v kao def. i sa takvom voltazom prolazi LinX na 3Ghz, preko nisam ni probao, a tem. sa TX3 i otvorenim kucistem max 43c, moram danas da se poigram sa setovanjem da vidim gde je maksimum za def. vcore.
E da posle otkljucavanja ,rane u deneb ,prilikom restarta sistema Tj. kompa ili samo kasenja kompa, cujem KLIK,sto nije slucaj kad je procesor zakljucan kao 425 X3. cudan trip!!

To ti je zbog LC napajanja.

@Crossfire

:d

Zanimljivost!

U subotu uzeo kod nas u radnji nas postar Stole, koji nam donosi postu, X3 425 procesor i MSI 785GM-E65 plocu, mi mu objasnismo kako se otkljucava procesor i sef mu iskopirao sa interneta neke screenove iz biosa, i ode postar sa komponentama.

Danas dolazi postar, i kaze mnogo mu se greje procesor (moj sef pomesao procesore pa mu kaze) "Zasto se greje to je X2 procesor?", ja kazem sefu "nije, to je X3", a Stole postar ce: "Ma, X4 je, otkljucao sam ga." :d :D:d
Jos Stole mrtav 'ladan, kao ono normalna stvar! :D

Ja kazem "to sampione!" i uze covek i bolji kuler danas! :)

Jos je i sam fleshovao bios preko MSI Live update-a, nisam ni znao da taj MSI-ev software fukncionise! :d

Poslednja izmena:
mala moja, ja sam postar :D !

opasna je to fela...

nego, evo skrina b25 x4 pri kraju 24kruga liknsa , 1.2v , 41'c u ful loadu. default takt.
linx24x12v.jpg

koliko bi jos mogo da ga andervoltujem ? / treba da ga stavi u htpc kuciste, i moracu da vratim box kuler. zato /

mala moja, ja sam postar :D !

opasna je to fela...

nego, evo skrina b25 x4 pri kraju 24kruga liknsa , 1.2v , 41'c u ful loadu. default takt.

koliko bi jos mogo da ga andervoltujem ? / treba da ga stavi u htpc kuciste, i moracu da vratim box kuler. zato /

Bio na oglasima onaj Vortex 752 i cini mi se dusu dao za HTPC ;)

Evo stigao meni jedan CACYC X3 425. Samo još memorija da stigne, pa ću da sastavljam i otključavam. Wish me luck! :banana:

moj je cacyc takodje ... soprostenjem .

da vidimo koja revizija trazi manje napona.

Onaj box je nedovoljan za X4, pa koliko god ga undervoltovao. Ja sam stabilan rad postigao na 1.175v. Koliki je najnizi radni napon ne moze ti niko reci, vec moras sam da otkrijes ;).

Da dodam da LinX sam po sebi nije merilo stabilnosti. Kada sam podesio moj procesor na 3GHz na 1.2v, LinX je normalno prolazo i po 60 passova. Prime se vrti satima bez problema, al mi se desavalo da windows poblesavi kada pokrenem mnogo programa od jednom. Isti efekat sam dobijao kada paralelno pokrenem prime i LinX (svakom dodelim po dva threada). Tako sam i otkrio da mi za 3GHz treba 1.225v. Lepi Kokane, moj savet ti je da isprobas sto vise burnin programa, pa cak i da ih kombinujes kako bi 100% bio siguran da je sve stabilno.

Za hladjenje predlazem: CM Vortex, Xigmatec Apachi, Scythe Schuriken (ako ga igde ima, mislim da je najbolji od ponudjenih). Mozda bi ti u to kuciste stao i HyperTX3 kuler...

Evo, da vam chika Prostreet otkrije tajnu za proveru stabilnosti :D, GTA 4 tu ako radi sat-dva, ne treba ni Linx ni Prime da se pusta! Nemaju sta da traze pored GTA 4.

Otključao se i ovaj moj iz prve, u biosu acc na auto i unleashed mode. :eyebrows:
Eto za početak sam ga pustio pola sata da Linx-uje.

Prilozi

• phenom b25.JPG
    phenom b25.JPG
    208.4 KB · Pregleda: 155
Evo, da vam chika Prostreet otkrije tajnu za proveru stabilnosti :D, GTA 4 tu ako radi sat-dva, ne treba ni Linx ni Prime da se pusta! Nemaju sta da traze pored GTA 4.

sou rajt !
svojevremeno mi je gta san andreas, pucao gde su i prime i orthos prolazili glat.
...rokstar pravi dobre stability alatke :p

i ja sam otkljucao 425 ali nisam dobio 4 jezgra ali sam dobio 6mb L3 kesa...ima opcija na maticnoj za pojedinacno iskljucivanje falicnog jezgra

Evo danas na poslu jos jedan se otkljucao, po mojoj nekoj statistici 50% procesora X3 425 koje smo prodali se otkljucalo, sto je izuzetna statistika! Svi su bili sa CACYC oznakom!

Onaj box je nedovoljan za X4, pa koliko god ga undervoltovao.
Tako sam i otkrio da mi za 3GHz treba 1.225v.

Za hladjenje predlazem: CM Vortex, Xigmatec Apachi, Scythe Schuriken
Mozda bi ti u to kuciste stao i HyperTX3 kuler...

alal vera za 3ghz na 1.225v !

hyperTX3 ne bi upasovao nikako, visok je oko14cm, opet mnogo.
nego, beagle, mislim da taj xigmatek apache uopste nije za quadove.
koliko se secam , veoma je lose ocenjen na nekim sajtovima.

scythea shuriken nema uopste, a cm vortex752 je jedva malo bolji od boxa.

inace se stvarno greje na boxu :S: cvok...cvok...cvok...

/ - ako neko ima nesto pgodno, moze odmak menjanje za ovog titana sa slike iza /

/ - ako neko ima nesto pgodno, moze odmak menjanje za ovog titana sa slike iza /

Hehehe, dobar je i taj rezultat na 3ghz, ali sta kazes na ovaj Lepi Kokane!? :D

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2023142&postcount=7

U pravu si za taj Xigmatek Apache, lepo izgleda, ali hladi maltene losije od boxa.

Neki Zalman iz starije garde kada bi uspeo da nahvata???

Probaj Thermaltake GunMet orb :D

Ovo cudo je ogromno, fan 12cm a precnik celog coolera 14cm :) ali je low profile i kosta nesto preko 2k din

Ne nadjoh ni jedan review, ali mora da 'ladi bolje od box-a ;)

Hmmm.... A da kupis od nekoga box hladnjak za Phenom II X4 BE? Ipak je bolji od standardnog Athlonovog box-a, a odgovarao bi ti po dimenzijama:
box_cooler_am2.jpg

Nego, reci mi (ako nije tajna), zasto guras kvad u HTPC kuciste? Ti kompovi se prave da budu tihi i za mulimediju, gurati unutra procesor sa cetiri jezgra i nekih 110-120W TDP-a je cist overkill :).

BTW: Apache sam preporucio na osnovu dimenzija, i zato sto lici na legendarni CNPS-7000, ne znam puno o tom kuleru... Izgleda da Xigmatek nije Zalman :d

Poslednja izmena:
BTW: Apache sam preporucio na osnovu dimenzija, i zato sto lici na legendarni CNPS-7000, ne znam puno o tom kuleru... Izgleda da Xigmatek nije Zalman :d

Za druge stvari mogu da ti odam priznanje, ali ocigledno je da su ti kuleri nepoznanica, taj box sto mu predlazes je jedan od najgorih box kulera ikada napravljenih, cak je i ovaj box sa X3 za klasu bolji od njega, sigurno nije gori. :)

Za druge stvari mogu da ti odam priznanje, ali ocigledno je da su ti kuleri nepoznanica, taj box sto mu predlazes je jedan od najgorih box kulera ikada napravljenih, cak je i ovaj box sa X3 za klasu bolji od njega, sigurno nije gori. :)

Jeste zvrndav ali moze da ohladi X4. Sa druge strane, kuler sa X3 nema teorije da ohladi punokrvnog Phenoma. Svaki je sa tim kulerom pregrevao kad mu natovaris prime na vrat.

Nije problem u mom (ne)poznavanju kulera, vec je problem u nameni: Covek hoce da hladi jedan snazan i vruc procesor u skucenom i slabo provetrenom kucistu. Ko u HTPC stavlja takve procesore? Mali hladnjak ne moze puno ni da hladi (ne moze jare i pare) :D

@Kokan

Jedino sto mi pada na pamet jos je Corsair h50. Morao bi malo da modujes kuciste, kako bi provukao vodeni blok (posto creva ne mogu da se skidaju), a radijator bi mogao da ostavis i izvan kucista. Jedini problem je cena tog kulera.

Poslednja izmena:

Izvini drugar, ali mora da ti kazem ne lupaj :D

Cooler je extra. Onaj prcoljak za X3 425 nema sanse da je bolji od ovog sa heatpipeovima.

Koristio sam sam taj box cooler, pa znam o cemu pricam. Daje temperatire maltene u stepen iste kao TX2 sa Noctua 92mm fanom (na X2 6000+ 125W). Jedina razlika je u tome sto se malo teze oslobadja toplote, posle opterecenja malo mu vise treba da vrati temp na pocetnu (idle) temperaturu

Nazad
Vrh Dno