Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Resi se integruse i kupi neki Audigy ili Xonar.
7C, ma ko sta rekao, je vrlo glasan i svako moze da dodje da se uveri u to. Na 35-om podeoku uspesno cujem zvuk koji iz moje sobe dopire do dnevne kroz 2 zida u stanu od 58 kvadrata. Onaj kome to nije dovoljno glasno ima ozbiljan problem sa sluhom.
Razlike izmedju 6C i 7C po pitanju kvaliteta zvuka nema (sem po pitanju basa).

a kolika je razlika u jacini zvuka izmedju sestice i sedmice?i kako se ogleda ta razlika u basu izmedju njih?

ljudi jel ima bilo ko da mi odgovori na moj prethodni post!?
za koji dan cu uci u kes pa bih odmah da uzimam zvucnike,nek mi samo neko odgovori.

Ja sam zamenio moje 6C za Solo 2 i više sam zadovoljan sa njima nego sa 6C. Definitivno bolji bass, ali 6c ima bolje visoke, doduše tek treba da mi se razrade Solo 2.

Ja sam zamenio moje 6C za Solo 2 i više sam zadovoljan sa njima nego sa 6C. Definitivno bolji bass, ali 6c ima bolje visoke, doduše tek treba da mi se razrade Solo 2.

kolika je razlika u jacini zvuka izmedju dvojke i sestice?ja uzimam 6c ili 7c izmedju ostalog i zbog jacine,tj snazniji su od ostalih iz solo serije.volim da imam malo jace zvucnike a i kad pravim zurke da nemam problema sa ozvucenjem!

e da,da dodam da mi se i na izgled 6c i 7c mnogo svidjaju,tj dosta vise od manje brace!

Ne znam koja je razlika u jačini zvuka, ne pojačavam toliko jako da bih uvideo razliku. Ako već hoćeš za žurke, onda uzmi 7C, jači su nego 6C.

Po specifikacijama

Solo 2 - 2x30W
Solo 6 - 2x50w
Solo 7 - 2x55w

Koliko ja kapiram (neka me neko ispravi) ako se lozis na bas onda uzmi Solo7, inace uzmi 6c i uzivaj.

Ja njih merkam vec neko vreme, cim legne kinta uzimam 6c.

Solo 2 ima bolji bass nego Solo 7C, prema mom mišljenju (a i sluhu :))...

Da li si ih ti uopste cuo :D ?

A ne ne pa nisam hteo da kazem nista lose za Solo7.

Kolko sam citao njima i skapirao da je jaci bas na solo7 da je to otprilike jedina razlika izmedju 6 i 7. Zato rekoh nek me neko ispravi ako gresim.

Ma jok, trebao si zapravo da kazes nesto lose.
6C nisam cuo ali ako on ima slabiji bass od 7C, kuku lele ..

Od Microlab-a sam cuo onaj 5.1 sistem koji mi se cini da je H500, 7C i kod drugara neki "omanji" Solo, ne bih znao koji je posto mi na google images svi izgledaju isto :D

7C em ovako ima slab bass em ne svira ispod nekih 50-60Hz. Sto znaci da onaj ko se lozi na bass ili na neke zurke taj ne bi trebao ni da razmislja o kupovini 7C sistema.
Ovako je relativno glasan za neku omanju sobu, pogotovu ako su drajveri upereni direktno ka usima, tako da sto se tice glasnoce verujem da ce vecina ljudi biti zadovoljna s obzirom i da uzimaju zvucnike od 120e ..

6C i 7C ne sviraju ispod 55kHz, a Solo 2 ide do 64kHz.

Solo 6c i 7C:

Tweeter driver type: 1"
Tweeter rated power: 10 Watt 6 ohm
Bass and mid-range driver type: 6.5"
Bass and mid-range rated power: 30 Watt 4 ohm
Frequency range: 55Hz - 20kHz

Solo 2:

Speakers: Tweeter driver type: 1"
Tweeter rated power: 20 Watt 6 ohm
Bass driver type: 6.5"
Bass rated power: 50 Watt 4 ohm
Frequency range: 64Hz - 20kHz

Od Microlab-a sam cuo onaj 5.1 sistem koji mi se cini da je H500, 7C i kod drugara neki "omanji" Solo, ne bih znao koji je posto mi na google images svi izgledaju isto :D

7C em ovako ima slab bass em ne svira ispod nekih 50-60Hz. Sto znaci da onaj ko se lozi na bass ili na neke zurke taj ne bi trebao ni da razmislja o kupovini 7C sistema.
Ovako je relativno glasan za neku omanju sobu, pogotovu ako su drajveri upereni direktno ka usima, tako da sto se tice glasnoce verujem da ce vecina ljudi biti zadovoljna s obzirom i da uzimaju zvucnike od 120e ..

Nismo se mi uopste razumeli, nisam ja rekao da je bas ono ludilo na 7C vec da je jedina razlika da ima jaci bas u odnosu na 6c, sto mi je i logicno, pogledaj ih samo kako izgledaju.

Naravno ko se lozi na bas ne treba da kupuje ovako nesto (ja bogu hvala nisam medju takvima), ja sam se lose izrazio.

Meni se Solo 2 bolje čuju od Solo 5c (puniji zvuk)...samo ta dva kompleta sam mogao da uporedim....(tad nije bilo 6c i 7c na stanju)

Po specifikacijama

Solo 2 - 2x30W
Solo 6 - 2x50w
Solo 7 - 2x55w

Koliko ja kapiram (neka me neko ispravi) ako se lozis na bas onda uzmi Solo7, inace uzmi 6c i uzivaj.

Ja njih merkam vec neko vreme, cim legne kinta uzimam 6c.

ma bas i nije toliko bitan,mislim bitan je ali nije i presudan.sto se tice zurki nisam mislio da ih koristim cesto za zurke nego za rodjuse za mene i drustvo.a i posto sam student pa se selim s vremena na vrijeme bitno mi je da mogu fino da izguraju zurku u bilo kom stanu.mada volim i sam s vremena na vrijeme da "odvrnem".a do sad sam imao samo jeftine kompjuterske zvucnike(cjenovnog ranga 1000+ din)pa bih da predjem na nesto dosta kvalitetnije.

e da evo ti link sa bench-a.lik prodaje solo 6c pa vidi dal ti odgovara ako do sad nisi vidio:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=220925

Poslednja izmena:
Solo 2:

Speakers: Tweeter driver type: 1"
Tweeter rated power: 20 Watt 6 ohm
Bass driver type: 6.5"
Bass rated power: 50 Watt 4 ohm
Frequency range: 64Hz - 20kHz

Na netu nalazim da je Solo 2 deklarisan kao 2x30W RMS. Kako onda ima tviter od 20W (ili bi mu ovo mozda doslo 10-15W @ 8ohm? - ako se uopste tako gleda, valjda to pojacalo radi na 8ohm za oba drajvera) i mid-bass od 50W ?
Po tim speficikacijama ispada da je jaci od 6C-7C.

I ne ide ispod 64Hz ?? Pa te kutije mu dodju ko neki Hi-Fi "sateliti" u nekom 5.1 ili slicnom sistemu.

Nismo se mi uopste razumeli, nisam ja rekao da je bas ono ludilo na 7C vec da je jedina razlika da ima jaci bas u odnosu na 6c, sto mi je i logicno, pogledaj ih samo kako izgledaju.

Naravno ko se lozi na bas ne treba da kupuje ovako nesto (ja bogu hvala nisam medju takvima), ja sam se lose izrazio.

A pa dobro, ok. Pretpostavljam da 7C treba da ima nesto bolji bass jer i ima 2 drajvera vise, mora makar da pruzi neki "puniji bass".

Poslednja izmena:
Ja sam pre nekog vremena uzeo 6c za plesnu skolu (hip hop), sala 300m2 meni sasvim koriste. Dovoljno se jako cuju da moram i na kraju sale da vicem kad pricam sa nekim. Tako za bilo koji stan ce ti biti sasvim nego dovoljni. 7c su dosta veci i tezi, a ne toliko jaci, pa ako se cesto selis . . . mislim da ce ti 6c biti sasvim dovoljni. :D:D

I bas me zanima kako basom nabijeni hip-hop zvuci na 7C? :)

Nisam probao. :D Ali sam isprobao i jedan i drugi model pre nego sto sam kupio i kao sto rekoh nije neka velika razlika. :p

Ne znam da li si ima prilike da čuješ više od jednog 7C sistema? Microlabu neki ubitačan kvalitet nije jača strana, moguće da su ti zapali defektni, ako stvarno toliko nemaju basa... :trust:

Pošto živim u kući iz dva nivoa, kada sam čitao tvoje pisanje o slabom basu, uzeo sam malo to da proverim. Skinuo sam nešto muzike koju inače ne slušam (Just Dance vol.1 cd1-2009), pojačao sam Solo 6C na 50/60. Po glasnoći i basu razvaljuje za sistem bez vufera. Sigurno vufer gruva još jače, ali daleko od toga da ovde nema basa.
Sišao sam u sobu dole (iznad tačno mi je bila soba u kojoj svira 6C) i zvuk je bio kao da neko udara maljem u pod gore, znači tup-tup-tup, samo to se čulo, samo bas kako udara...
Kontam da neko ko živi u zgradi, naručito novogradnja, ne bi smeo nikad ni da pojača ovaliko, a da mu komšije ne žale posle 2-3 puštanja muzike.

Poslednja izmena:
Na netu nalazim da je Solo 2 deklarisan kao 2x30W RMS. Kako onda ima tviter od 20W (ili bi mu ovo mozda doslo 10-15W @ 8ohm? - ako se uopste tako gleda, valjda to pojacalo radi na 8ohm za oba drajvera) i mid-bass od 50W ?
Po tim speficikacijama ispada da je jaci od 6C-7C.

I ne ide ispod 64Hz ?? Pa te kutije mu dodju ko neki Hi-Fi "sateliti" u nekom 5.1 ili slicnom sistemu.

Ne znam, to su specifikacije sa Microlab sajta, a i u praksi ima bolji bass nego 6C i 7C. Možda treba sačekati nikkija da objasni šta i kako oko toga, i meni je čudno, ali mi je, napominjem još jednom, puniji zvuk nego na 6C. Drugačije je 'vešanje' i mislim da je po defaultu desna kutija (gde je pojačalo) dampirana, pa da možda i to ima uticaja na zvuk.

OCz & BaalBehrit
To su specifikacije samih drajvera, ali je u Solo 2 samo pojačalo slabije. Kao da kupiš odvojeno jače zvučnike i povežeš na njih pojačalo manje snage od maximalne.

Pusti npr. ove dve pesme na YT, nije bitan kvalitet jer ce se bass svejedno cuti.

http://www.youtube.com/watch?v=RwPMKozHPCM

http://www.youtube.com/watch?v=3VVuMIB2hC0

Na 7C sve sto se cuje je neki plitki tup-tup-tup. Na JVC kutijama koje imaju 12" u sebi i Z-5500 koji ima 10" vufer se cuje doliko duboko i nisko da se trese sto na samo 10-15% snage. Ako priblizim glavu na pola metra drajverima osetim kako mi usi zaglusuju (na samo 10-15%).
Takodje na ovim sistemima je bass osetno sporiji nego na 7C, koji ima utegnutiji i brzi "bass".

To je pravi bass, a ne neki tup-tup koji ce se cuti u nekoj tehno pesmi a to 7C ne moze da isprati jer ni ne svira ispod tih nekih 55-60Hz.

A i pored toga, i tih 60Hz+ bass-a nisu uopste dovoljno jaki da nadjacaju tweeter-e tj. da bass bude malo naglaseniji. Znaci ko je cuo pravi bass i ko se lozi na bass i zurke taj ne treba da uzima 7C kutije.

Poslednja izmena:
Ne bih da flejmujem, ali šta je pravi bass? Za ovu poslednju konstataciju se slažem, ko se loži na woofer i ko traži zvučnike za žurke nikako ne treba da uzima 6C/7C. A ko hoće da čuje album onako kao što ga je master producent zamislio nek slobodno uzme jer oni prikazuju poprilično vernu sliku produkcije. :)

Pravi bass je onakav kakav imas prilike da cujes u diskoteci ili nekom koncertu. S tim sto kuci mozemo da imamo i nizi bass od tog.

P.S ne pricamo o snazi, vec o frekvenciji koju bass moze da svira tj. koliko nisko.

A ko hoće da čuje album onako kao što ga je master producent zamislio nek slobodno uzme jer oni prikazuju poprilično vernu sliku produkcije. :)

Producent one dve pesme sa linka gore je zamislio da se cela prostorija trese od niskog bass-a, sto 7C sigurno nece verno prikazati.

Poslednja izmena:
Pusti npr. ove dve pesme na YT, nije bitan kvalitet jer ce se bass svejedno cuti.

http://www.youtube.com/watch?v=RwPMKozHPCM

http://www.youtube.com/watch?v=3VVuMIB2hC0

Na 7C sve sto se cuje je neki plitki tup-tup-tup. Na JVC kutijama koje imaju 12" u sebi i Z-5500 koji ima 10" vufer se cuje doliko duboko i nisko da se trese sto na samo 10-15% snage. Ako priblizim glavu na pola metra drajverima osetim kako mi usi zaglusuji (na samo 10-15%).
Takodje na ovim sistemima je bass osetno sporiji nego na 7C, koji ima utegnutiji i brzi "bass".

To je pravi bass, a ne neki tup-tup koji ce se cuti u nekoj tehno pesmi a to 7C ne moze da isprati jer ni ne svira ispod tih nekih 55-60Hz.

A i pored toga, i tih 60Hz+ bass-a nisu uopste dovoljno jaki da nadjacaju tweeter-e tj. da bass bude malo naglaseniji. Znaci ko je cuo pravi bass i ko se lozi na bass i zurke taj ne treba da uzima 7C kutije.

Prva pesma i kod mene na 6C prilično trese pod. U drugoj jeste plitki tup-tup-tup.

Ne bih da flejmujem, ali šta je pravi bass? Za ovu poslednju konstataciju se slažem, ko se loži na woofer i ko traži zvučnike za žurke nikako ne treba da uzima 6C/7C. A ko hoće da čuje album onako kao što ga je master producent zamislio nek slobodno uzme jer oni prikazuju poprilično vernu sliku produkcije. :)

to je ono sto ja trazim od zvucnika!

Pravi bass je onakav kakav imas prilike da cujes u diskoteci ili nekom koncertu. S tim sto kuci mozemo da imamo i nizi bass od tog.

P.S ne pricamo o snazi, vec o frekvenciji koju bass moze da svira tj. koliko nisko.

Producent one dve pesme sa linka gore je zamislio da se cela prostorija trese od niskog bass-a, sto 7C sigurno nece verno prikazati.

Da li si probao da na pasivnu 7C kutiju priključiš pojačalo kojim goniš te JVC zvučnike? Mislim da je kod Solo serije pojčalo uskoro grlo jer ima mali trafo i mršave elektrolite, a za stabilan udarac basa je potrebno dosta struje. :)

Pravi bass je onakav kakav imas prilike da cujes u diskoteci...

Nece biti. To je skroz suprotno kako nesto treba da zvuci. A sto se tice koncerata, tu sve zavisi od tonca kako je zamislio da to treba da zvuci i od opreme koja se koristi, ali u vecini slucajeva, i to je promasaj. Pravi zvuk mozes da cujes na neamplifikovanom koncertu sa pravim instrumentima. Elektronska muzika je sama po sebi vestacka tvorevina, pa i taj bass zajedno s njom. Inace, taj dubok dugacak bass ne mozes nigde uzivo da cujes, a ono sto cujes na mestima kao sto je ozvucenje u diskoteci, predstavlja samo vidjenje stvari nekog ko misli da to tako treba da zvuci da bi sto vise impresionirao pomahnitalu masu sa izvitoperenim sluhom. Kad jos dodas na sve to i danasnju propalu produkciju, dodjes na cinjenicu da je po default-u to normalno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno