ukoliko imam Snow Leopard i Windows 7 instalirane, kako da formatiram odvojene storage hard diskove koji su u raid 0, tako da oba os-a mogu da ih koriste?
Mozes npr prvo Mac pa onda Windows. Kad se win instalira on ce da s**** boot i moci ces da udjes samo u win. Onda ces ti u tri klika sa EasyBCD programom da sredis boot, i onda ces imati dve stavke na pocetku i to je to.
iDeneb 10.5.8 mali milion puta probao sa dosta kombinacija i iPC 10.5.6 takodje milon puta i corak...
***, dok sam imao Intel konfu sve je islo glatko a sa ovim cudim nemere...![]()
@Neogeo
Vlada ti je lepo napisao, posle instalacije moras pravo u safe mode sa -x pa tu nastavljas, tako sam i ja radio zbog 3870, EFIStudio ces kasnije iskoristiti da osposobis istu (res change, QE/CI).
Pogledaj ovaj link, trazi 770 i vidi sta su ljudi instalirali od kexts.
a jel stavish ti i voodoo kernel na pocetku instalacije? on mora za AMD. sb770 i 3850 sa efi extended kextom ili tako nesto je ferceralo. ti vidim imash neki 770T.
Ma naravno d stavljam, ali ood kako predjoh na AMD kola krenuse nizbrdo stose osx86 tice :S::S::S:.
Ti si stavio vanillu jer imash Intela![]()
uname -a
*Da.btw - postoji li konfiguracija trenutno na koju moze da se instalira Mac OS X a da to proradi iz prve?
*Da.u smislu nula kextova dodatnih - a sve radi?
Da, ima, ali je potrebno ih flešovati sa Mac biosima.u temi sa grafickim karitcama - saznah da ima kartica koje recimo rade sasvim native na meku, pa racunam da ima mozda i ploca takvih?
*Da.Tj da sumiram - postoji li PC konfiguracija na kojoj moze da se instalira i da radi Mac OS X Snow Leopard out of the box - a ne neka Hackintosh edicija.
Ne razumem pitanje.koliko sam shvatio ne - jer mek ima drugaciji bootloader - dakle za pocetak je neophodno njega instalirati (Recimo Chameleon). ok - jel to dovoljno?
(pitam jer mi win7 nesto odbojan - a ako cu u igranku bez prestanka sa mekom ondak bi to moralo na native - out of the box mek... ne na neke budzevine... pa bi mozda zamenio neke komponente u tom pravcu? *** mnogo mi je para 27" mek za sad)
Kucaj u Terminalu:
Kod:uname -a
kext-ovi su drajveri samo što na Macu ti ne moraš da ih instaliraš jer su spakovani u instalaciju. Mislio sam da si to razumeo.
Ne razumem pitanje.
Ti si promašio "temu". Ako želiš Mac ootb onda moraš da ga kupiš u box-u.![]()
*u domenu teorije.
mislim na razlike kao sto su i razlike izmedju pc graf i mac graf
Darwin xxxx-xxxxxxxxx-p5k-e.local 9.8.0 Darwin Kernel Version 9.8.0: Wed Jul 15 16:55:01 PDT 2009; root:xnu-1228.15.4~1/RELEASE_I386 i386
tacno... darwin je. probah da izguglam - al nesto slabo ima informacija... jel zna nesto neko o njemu?
iPC je za pocetak Leopard - a noviji od njega je Snow Leopard. i to dosta noviji. (znacajno je sto je x64!)
Apple's Snow Leopard operating system, by default loads with a 32-bit kernel, despite running 64-bit applications.
While Mac OS X version 10.6 ships with a number of 64-bit native applications, the kernel itself defaults to 32-bit, unless the user holds down the "6" and "4" keys during boot time, at which point the 64-bit kernel is loaded. Only Apple's X-Serve products, using Snow Leopard Server, boot into a 64-bit kernel by default.
Malo je nejasno kad se tako napise x64. Koliko sam ja skontao obican Leopard je x64 samo sto butuje 32bitni kernel, za razliku od snow lea koji moze da butuje odma i 64ku, premda i on takodje butuje 32bitni kernel po defaultu.
Sve u svemu ako je to ovako onda imam utisak da se vecina Mekovaca nesto nece prziti previse na to da koriste ovaj x64 kernel u snow leu po svaku cenu...
Lucas, nemoj ljudima deliti savete o nečemu što ne poznaješ, a i sada si ga odvalio. Snow Leopard nije prvi MacOS X koji je 64bitan, i Leopard je bio takođe, stim da je on hibrid.
@Lucas A što si zapeo za 27" iMac? Imaš i manjih i starijih. Isto to i za Mac Pro. I na kakve probleme na 27" misliš?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari