Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je zbog monitora ili ne, ali pocelo je kada sam stavio novi(ovaj) monitor. Igram PES 2010 na full hd i desava mi se kao da se sporo renderuje slika ponekad. Jel ima neko ideju sta bi to moglo da bude?

Pa nemam predstavu koji si monitor imao ranije ali ako si se igrao u 1280X1024 a presao na 1920x1080 a da nisi promenio graficku onda je usporenje za ocekivati.
Zar ne?

Igrao na 22", grafika 5770, 4gb ddr3, athlon x4 !? Mislim da nije za ocekivati. 😛

Na koliko ste stavili brightness i kontrast_
I uopste kakva su vam podesavanja(boje, gama itd)
Ja nikako da dobijem pravu crnu boju,
Stavio sam ovaj monitor i moj stari jedan pored drugog i razlika je drasticna :S

Nema sanse ni teorije! Samo ako si lud da placas 5-6 hiljada vise, a za 16-17 hiljada imas sasvim solidan monitor...

Hehe istina ali u petak sam bio sa drugarom u ME da kupi monitor i kazem mu da uzme ovaj Benq i on video neki samsung od 23" sa TV tunerom za 27900 i izgleda kao T serija samsungovih monitora i stvarno je lep ali 12k vishe jedva sam ga odgovorio da neuzima taj pa je video drugi samsung od 24" mislim da je neki N ako se nevaram i taj ima samo VGA ulaz i koshta 24k... I njemu se svidja, njemu se svidja i nekako ga nagovorim nek nebaca pare i nek uzme ovaj Benq...
Posle kad je doshao kuci i stavio ga na sto kaze kao dobro da si me odgovorio od ta druga dva monitora ovaj je lep i slaze mi se sa ostalom opremom i kao ostalo mi 12k vishe u dzepu...

Chak sam i ja koji nisam ishao nishta da kupim nego samo pomognem drugaru da izabere video Logitech X540 zvuchnike za 6k u ME 🙂 pa sam ih uzeo poshto su mi stari Mercury 5.1 crkli pre mesec dana...

Da li je zbog monitora ili ne, ali pocelo je kada sam stavio novi(ovaj) monitor. Igram PES 2010 na full hd i desava mi se kao da se sporo renderuje slika ponekad. Jel ima neko ideju sta bi to moglo da bude?

Moguć problem sa vsync-om. Isključi vertical synchronization pa probaj.

Ovde sam ja uzeo, Brace ribnikara 5, imaju sigurno...

http://www.tehnotronik.co.rs/default.asp?P=6

Tu sam i ja juče uzeo DVI-HDMi jer su trenutno imali DVI-DVI samo u dužinama od 10 metara ili neke skupe,a nisam imao para toliko kod sebe.
Danas su bili tako ljubazni da mi zamene taj kabel za neki pozlaćeni DVI-DVi uz doplatu. Sada je sve kako treba.

Inače, probao sam sve predloge koje ste mi dali ovde, ali ništa nije pomoglo da se upristoji slika. Skinuo sam najnovije drajvere za HD3200, ali su jednostavno neke opcije posivljene i ne mogu ih izabrati. A najviše je nerviralo jer sam prvih dana korišćenja monitora koristio DVI-DVi od starog monitora i sve je bilo ok. I naravno, nerviralo je to što nikako nisam mogao da dobijem sliku preko celog ekrana preko DVI-HDMI kabla.

Hvala svima još jednom.

Moguć problem sa vsync-om. Isključi vertical synchronization pa probaj.
Ja imam isti ovaj problem na PES2010.
Grafika je Ati4770 asus formula. Probao sam i sa iskljucenim vsync-om i isto je.
Prestaje tek kada se rezolucija spusti na 1024x768 😡
Ja sam tek danas dobio monitor (HD verzija, nema mrtvaka, ne vidjam duhove, sve ostalo je extra) tako da sam ga povezao na VGA, nadao sam se da je do toga.
Ehtelion jel tebi povezan preko DVI?
Ajde ko prvi resi problem neka javi ovde, nemoguce je da je do monitora a bogami ni do grafe posto ne lici kao kada je slaba grafa, igra je brza, super slika ali preskace onako u pojasevima po vertikali, jel tako?
Probaj na 1024x768 pa kazi kako radi cisto da znam da li je to to. Aj pa srecno.

Ethelion, moze da se igra sa ovim podesavanjima:
1280x800 (8:5) ali se cekira 16:9
na High detalje
ukljuceno Use frame skip...
iskljuceno Wait for Vsync
ukljuceno Nullyf....
Mada trazi se pravo resenje...
Izvinjavam se za dupli post.

Poslednja izmena:
Vezan je preko DVI-ja i sjajno radi. A juce sam resio problem. Imam win 7 i kod njega je osvezavanje monitora po default-u podeseno na 59Hz. Kada sam stavio na 60 nisam imao vise problema. Tako da se nadam da ce mozda to resiti nekome problem. I naravno ukljucen mi je Vsinc. 😀

Dakle, ladno ima mesta za 2 sajta jedan pored drugog, jer kod mnogih imam samo prazno sa desne strane ili i sa leve i desne popola, kako da namestim da imam 2 strane istovremeno otvorene, jednu pored druge?

U Operi desni klik na tab zatim izaberi opciju raspored (sedma od vrha) pa zatim podopciju paralelno po vertikali.

Ajde sad jos kazite da se grozite opere... mislim ne volim ni ja one debele tete sto zinu i zavijaju osam minuta ili dok ne padnu na pod bez daha ali Opera 10.10 je jedan sjajan iternet pretrazivac. 😛

Vezan je preko DVI-ja i sjajno radi. A juce sam resio problem. Imam win 7 i kod njega je osvezavanje monitora po default-u podeseno na 59Hz. Kada sam stavio na 60 nisam imao vise problema. Tako da se nadam da ce mozda to resiti nekome problem. I naravno ukljucen mi je Vsinc. 😀

To je to, sad je i kod mene super. Hvala!
Inace gledam preko VGA i slika je odlicna, koliko moze da bude bolja preko DVI? Kupicu ovih dana pa cu videti i to cudo mada sam i ovako prezadovoljan.

Poslednja izmena:
Veruj mi, Ja sam imao Asus 22 inča 1650x1050 , kada sam ga stavio na sto .... textless ... VGA

Onda ga ustupim ćaletu i počnem da koristim 15icu TFT COMPAQ .... i skupljam kintu za 22 FUllHD

Onda se pojavi ovo , i krenem za BGD da ga kupim, i kupim Benq i Philips 22 full HD VGA

Stignem kući, kod klinca nabacim taj filips,( a ovaj nisam umeo da nateram da radi preko HDMIja . Sutradan ujutru mi pomogli ljudi ovde na forumu ... pisano ranije u temi.) i sad ide uporedjivanje tog ASUSa i Philipsa .... textless za oba, ekstra, sve super ....

Sutra ujutru dodjem na posao, donesem Benq, povežem, i aktiviram kako mi rekli ljudi na forumu, i on proradio ... Sve super, ja ekstra ekstra zadovoljan, slika ko žilet, 24 inča , HDMI . . . .
Ceo dan na poslu, probao sve i svašta, filmove, fotke, igre ....

Odem kući, sednem kod klinca za računar da proverim šta je skinuto od torrenata u medjuvremenu .... slika mi mutna .. popizdim ... mislim nešto riknulo ... pitam ženu el čačkao neko nešto .... nije ... proverim, sve u redu ... posle nekoliko minuta naviknem, i vidim da je sve u redu, i u stvari vidim da je to razlika VGA i DVI HDMI , slova mnogo oštrija, boje, .... zato ...
Kupuj DVI i bodi ...

Veruj mi, Ja sam imao Asus 22 inča 1650x1050 , kada sam ga stavio na sto .... textless ... VGA

Onda ga ustupim ćaletu i počnem da koristim 15icu TFT COMPAQ .... i skupljam kintu za 22 FUllHD

Onda se pojavi ovo , i krenem za BGD da ga kupim, i kupim Benq i Philips 22 full HD VGA

Stignem kući, kod klinca nabacim taj filips,( a ovaj nisam umeo da nateram da radi preko HDMIja . Sutradan ujutru mi pomogli ljudi ovde na forumu ... pisano ranije u temi.) i sad ide uporedjivanje tog ASUSa i Philipsa .... textless za oba, ekstra, sve super ....

Sutra ujutru dodjem na posao, donesem Benq, povežem, i aktiviram kako mi rekli ljudi na forumu, i on proradio ... Sve super, ja ekstra ekstra zadovoljan, slika ko žilet, 24 inča , HDMI . . . .
Ceo dan na poslu, probao sve i svašta, filmove, fotke, igre ....

Odem kući, sednem kod klinca za računar da proverim šta je skinuto od torrenata u medjuvremenu .... slika mi mutna .. popizdim ... mislim nešto riknulo ... pitam ženu el čačkao neko nešto .... nije ... proverim, sve u redu ... posle nekoliko minuta naviknem, i vidim da je sve u redu, i u stvari vidim da je to razlika VGA i DVI HDMI , slova mnogo oštrija, boje, .... zato ...
Kupuj DVI i bodi ...

Ja sam prvo imao vezu na VGA, kada sam presao na DVI iskreno i nisam primetio neku razilku. A vrlo sitne stvari primecujem. 😀 E sam mozda je problem sto sam na grafickoj imao samo dva DVI i jednam HDMI izlaz pa sam koristio DVI to VGA adapter. Mozda zato i nisam primecivao razliku kada sam presao samo na DVI kabl !? 😀

ti ili si corav ili nas zezs 🙂

Daj sta lupa ovaj covek o razlici izmedju DVI i VGA!. Imam 2420HDBE i dok nisam kupio DVI kabel bio je prikacen na analogni i slika je bila skroz ok, sa DVI kabelom ne primecujem nikakvu razliku, slova su savrseno citka i sa jednim i drugim kabelom.

Daj sta lupa ovaj covek o razlici izmedju DVI i VGA!. Imam 2420HDBE i dok nisam kupio DVI kabel bio je prikacen na analogni i slika je bila skroz ok, sa DVI kabelom ne primecujem nikakvu razliku, slova su savrseno citka i sa jednim i drugim kabelom.

Ni ja nisam primetio neku znatnu razliku. 😀

Ala smo nekulturni .... ,)

ja mozda lupam ali bi vi trebalo da posetite opticara

Na mene, p t m, na mene 😀

ne zaista,nisam primetio razliku. Bas cu da vratim vga da vidim da li je sa "boljeg na "gore nesto primetno

ne zaista,nisam primetio razliku. Bas cu da vratim vga da vidim da li je sa "boljeg na "gore nesto primetno

Vidi pa javi, bas me interesuje.

ja mozda lupam ali bi vi trebalo da posetite opticara

A mozda je i do tvoje graficke. Ja na svojoj uopste nemam VGA izlaz, vec samo digitalne. Tako da je mozda razlika neprimetna zbog toga.

Kupio 2420HDBE. Sve pohvale za monitor. Trenutno najbolji quality/price/performance odnos.

Posto vi ne vidite razliku , hajde da ja dodjem do vas ida izlaim iz sobe a vi menjate kabal ako pogodim vi meni kilo milke ako ne ja vama ....

Posto vi ne vidite razliku , hajde da ja dodjem do vas ida izlaim iz sobe a vi menjate kabal ako pogodim vi meni kilo milke ako ne ja vama ....

Ili su kupili neko djubre od DVI kablova, jer i ako neki tvrde kako nema veze digitalni signal je digitalni signal, malo sutra je to tako zavisi i kvalitet DVI kabla, e sad ako imaju dobre DVI kablove, i ne vide razliku izmedju VGA i DVI onda stvarno imaju problema sa vidom. Razlika je vidljiva, pogotovu na beloj pozadini i kod ostrine slova.

Ili im graficke imaju los 2D prikaz.

Kupio 2420HDBE. Sve pohvale za monitor. Trenutno najbolji quality/price/performance odnos.

Ispravili su ove sitne greske ko HD modela, i za taj verujem da je stvarno bez mane.

Poslednja izmena:
Ili su kupili neko djubre od DVI kablova, jer i ako neki tvrde kako nema veze digitalni signal je digitalni signal, malo sutra je to tako zavisi i kvalitet DVI kabla, e sad ako imaju dobre DVI kablove, i ne vide razliku izmedju VGA i DVI onda stvarno imaju problema sa vidom. Razlika je vidljiva, pogotovu na beloj pozadini i kod ostrine slova.

Ispravili su ove sitne greske ko HD modela, i za taj verujem da je stvarno bez mane.

Manhattan kabl pretpostavljm da je kvalitetan !? :eyebrows: 😀

Ja ne primetim kad mi devojka prefarba kosu, tesko cu ja videti tu razliku.
Ali ipak sa tehnicke strane verujem da je bolja slika (losija ne moze biti) tako da cu pazariti DVI samo da legne plata. I dalje sam prezadovoljan monitorom.
Jel moze nekoliko vas da napise opet podesavanja za osvetljaj, kontrast i boje da ne trazim po celoj temi a vec sam je celu procitao. Hvala unapred.

Ja ne primetim kad mi devojka prefarba kosu, tesko cu ja videti tu razliku.
Ali ipak sa tehnicke strane verujem da je bolja slika (losija ne moze biti) tako da cu pazariti DVI samo da legne plata. I dalje sam prezadovoljan monitorom.
Jel moze nekoliko vas da napise opet podesavanja za osvetljaj, kontrast i boje da ne trazim po celoj temi a vec sam je celu procitao. Hvala unapred.

Ja ne primetim ni kad se osisa. :laugh::lupko:

Nazad
Vrh Dno