Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

:wave: Prebacis na hybrid u advanced clock calibration u biosu i ono podesavanje za svako jezgro stavi na 0% ili povecaj ovim otkljucanim jezgrima (0 i 1).
Bilo bi dobro i kad bi flesno bios:bottle: ups nie bilo ovo sto je Crossfire napisao kad sam ja kreno...

hyper ili hybrid :D

tamo stoji -2%, da stavim 0?
jel stavim ono na auto, per core ili all cores?

imam plocu 770ta-ud3 rev 1.0 i phenom II 550BE(koji se provereno otkljucava), koja opcija treba da se enabluje da bi sva 4 jezgra proradila?

CTRL+F1, MB Intelligent Tweaker(M.I.T.), EC Firmware Selection->Hybrid, Advanced Clock Calibration->Auto... i eto otkljucanog CPUa!!!

bas tako sam i uradio i radi za sad, nisam testirao ali matrixx jeste tako da mu verujem :D

preko cega da mu gledam temp? ne pise mi preko everesta :(

i nzm memorija mi je 1600 a sad je downgradeovana na 1333, nzm kako da je stavim na 1600
ocu dobiti nesto tim? ako necu onda je necu ni dirati...

Prilozi

• untitled1.bmp
    475.8 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
hoce everest da pokaze temperaturu ali ne onih 4 jezgra sto ti pise vec imas iznad tog pise ti samo cpu i tamo ti pokazuje temperaturu...velik ti napon za taj cpu...on radi na 3,6ghz sa 1,35v ili sa jos manjim naponom(zaboravio sam vec)...sto se tice memorije podignes fsb i tako ti se podize i memorija ali pripazi na nb frekfenciju...

bas tako sam i uradio i radi za sad, nisam testirao ali matrixx jeste tako da mu verujem :D

preko cega da mu gledam temp? ne pise mi preko everesta :(

i nzm memorija mi je 1600 a sad je downgradeovana na 1333, nzm kako da je stavim na 1600
ocu dobiti nesto tim? ako necu onda je necu ni dirati...

ovo ti je link za temperaturu http://www.cpuid.com/download/hwmonitor/HWMonitor_115_setup.exe
a ovo da vidis da li je stabilan, pusti jedno sat ... http://files.extremeoverclocking.com/download.php?fh=6902997ded08e46714fa098bbf06a8f1
Temperatura je pod TMPIN1. Javi koje su temperature i dokle moze :)
Koji si kuler stavio?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
stabilan je bio na preko 3,9ghz...max21 ima jedan od najboljih primeraka(ako ne i najbolji) koji smo do sada mogli da vidimo na forumu

i ja cu svoj za svaki dan preko 3.9 samo jaci kuler da uzmem i naravno vece kuciste. Greota B50- BE drzat na manje od 3.7GHz, sto je i prosek kolko sam video...

Poslednja izmena:
evo ja cu odmah da ti kazem na koliko radi taj cpu i postavicu ti linkove decka od kojeg sam ja uzeo taj cpu
http://img10.imageshack.us/img10/305/4284mhz.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/2029/screenshot006qf.jpg
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=744240
stabilan je bio na preko 3,9ghz...max21 ima jedan od najboljih primeraka(ako ne i najbolji) koji smo do sada mogli da vidimo na forumu

moguce, al sta cu kad sam amater xD

nisam dirao nista, samo sam premestio mna hybrid i vidim da su otkljucana jezgra, nb je 2000 cini mi se. . .

ovo ti je link za temperaturu http://www.cpuid.com/download/hwmonitor/HWMonitor_115_setup.exe
a ovo da vidis da li je stabilan, pusti jedno sat ... http://files.extremeoverclocking.com/download.php?fh=6902997ded08e46714fa098bbf06a8f1
Temperatura je pod TMPIN1. Javi koje su temperature i dokle moze :)
Koji si kuler stavio?

moze neki drugi link nmg da skinem sa tog...

fabricki za sad
ma pokazuje mi neku nebuloznu temp 79C u everestu a gledao sam u biosu krece se izmedju 39-40 msm da bi trebala biti manja :(

EDIT:
evo screen hw monitor
opet imam ovu borjku od 79, sta je to?

cini mi se da je ovo prevelika temp, vidim sad pokazuje 45, a kad ga ugasim i u biosu pokzuje 39-41 nesto nije kako treba, na cpu su stock cooler i neku manchattan pastu su mi stavili (nisu imali ocz freeze) pa nije valjda toliko losa?

Prilozi

• untitled21.JPG
    untitled21.JPG
    77.4 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
stavi nov everest i pogledaj tamo gde ti pise cpu...100% radi jer sam i ja tako iscitao temperaturu...na jezgrima pise 0 stepeni ali ono gde ti samo pise CPU imas temperaturu...da je 79 stepeni da stavis prst opekao bi se zesce,a i comp bi ti se resetovao...posto ti vec radi na 1,34v stavi samo cpu na npr 3,6ghz i to je to...koji ti ono cooler imas?

maxov radi na preko 2,9ghz na 1,5v...kazem ja da max ima najbolji primerak do sada...samo da mu stavi dobar cooler...sa naponom za NB na 1.50v i procesora na 1.56v temperatura ne prelazi 39c u idle-u sto je izvanredno za 28c ambient i prastari hyper 6(to kaze decko koji ga je testirao uzduz i popreko)

maxov radi na preko 2,9ghz na 1,5v...kazem ja da max ima najbolji primerak do sada...samo da mu stavi dobar cooler...sa naponom za NB na 1.50v i procesora na 1.56v temperatura ne prelazi 39c u idle-u sto je izvanredno za 28c ambient i prastari hyper 6(to kaze decko koji ga je testirao uzduz i popreko)

ja ht i nisam dizao preko 212 :) jos ...a napon na NB nisam pipno :) jos.. isprepadali su me sa temp. meni ide do 60 na 25 sobne ... kad ga upakujem u novo kuciste sa kulerom... zezno sam se sa tx3 , nisam mislio da cu dobit X4 procesor . Iz radnje sam izasao sa X2 :)
Kad dizem napon za NB , sta dizem NB core ili NB VID?

Poslednja izmena:
sad sam gledao po biosu, ovako

CPU Frequncy (to je valjda FSB) je 200
CPU x15.5 = 3.100
NB x10 = 2.000
RAM x6.66 = 1333

znaci kad dignem fsb on ce sve mnoziti sa tom novom cifrom umesto sa 200, znaci do jedno 240 da stavim max? ili cak i manje ili da ne diram uopste fsb samo da diram mnozioce?

gledao sam koje napone pusta

V core 1.334
DDR3 1.520
+3.3V 3.312V
+12V 12.112-175

jel mzoe biti da se vise greje zbog veceg napona? na kom naponu bi on trebao da radi?
do koliko mu NB ide? 2600?

p.s. editovao sam gore post, nzm jeste videli
izgleda da ce morati pasti neki kuler, nzm ja sam mislio neku vendetu ali 1 ne 2 da stavim i ocz freeze pastu...

Poslednja izmena:
fsb diras ako hoces da ti ram radi na 1600mhz inace ako ti je dovoljno da ti radi na 1333mhz onda digni cpu sa mnoziocem...ako ti ostane memorija na 1333mhz onda malo podignes napon i namestis latencije na npr. 6 6 6 18...nb za sada drzi na defaultu jer ces se pogubiti sa svim tim stelovanjima...moras korak po korak...koji imas cooler?

Poslednja izmena:
napisah vec gore, fabricki mi stoji

jel dobijam nesto sto ce mi mem raditi na 1600? i koji napon bi trebao staviti ako cu dizati na 1600?

ja ht i nisam dizao preko 212 :) jos ...a napon na NB nisam pipno :) jos.. isprepadali su me sa temp. meni ide do 60 na 25 sobne ... kad ga upakujem u novo kuciste sa kulerom... zezno sam se sa tx3 , nisam mislio da cu dobit X4 procesor . Iz radnje sam izasao sa X2 :)
Kad dizem napon za NB , sta dizem NB core ili NB VID?

stavi neki coolercic da duva pa neces imati 65 stepeni...ako se dobro secam mislim da se dize nb core...najbolje ces nb uspeti da "utegnes" ako se sada samo njemu posvetis,a ostalo(mem i brzinu cpu-a drzis na default-u) pa onda dizes malo po malo napon...mislim da bi mogao da doguras na jedno 2600-2700mhz za nb

napisah vec gore, fabricki mi stoji

jel dobijam nesto sto ce mi mem raditi na 1600? i koji napon bi trebao staviti ako cu dizati na 1600?

nemoj onda ni da se igras sa clock-ovanjem ako koristis taj mali cooler-cic jer steta da "ubijes" taj cpu sa njim...ko ti je montirao cooler i koju si pastu stavio? pipni cooler prstom da proveris temperaturu...cudno se ponasa to jedno jezgro na 79 stepeni...ja kad sam ga testirao bilo je i jedno i drugo jezgro iste vrednosti...na koliko ti je memorija delarisana na 1600 ili na 1333? pise ti na svakoj memoriji koji jos treba napon za tu brzinu...

sad sam gledao po biosu, ovako

CPU Frequncy (to je valjda FSB) je 200
CPU x15.5 = 3.100
NB x10 = 2.000
RAM x6.66 = 1333

znaci kad dignem fsb on ce sve mnoziti sa tom novom cifrom umesto sa 200, znaci do jedno 240 da stavim max? ili cak i manje ili da ne diram uopste fsb samo da diram mnozioce?

gledao sam koje napone pusta

V core 1.334
DDR3 1.520
+3.3V 3.312V
+12V 12.112-175

jel mzoe biti da se vise greje zbog veceg napona? na kom naponu bi on trebao da radi?
do koliko mu NB ide? 2600?

p.s. editovao sam gore post, nzm jeste videli
izgleda da ce morati pasti neki kuler, nzm ja sam mislio neku vendetu ali 1 ne 2 da stavim i ocz freeze pastu...

ajde ti lepo iskljuci ova 2 jezgra i onda iscitaj temperaturu procesora...meni se cini da si ili natovario mnogo paste ili nisi dobro postavio cooler tj mozda jedna strana coolera nije zakacena

evo i ovde je visoka ta TMPIN2, ovo je primerak od Matijainspace sa prethodnih postova
attachment.php

Poslednja izmena:
onda je to ok...eno na everestu pise cpu 40 stepeni sto je ok i moze da bude merilo

ja sad nzm stvarno jel ovde nesto ne valja

instalirao sam everest ultimate i pokazuje kao za cpu 79C

zasto ja mislim da to nije tako
ovako, pipao sam cooler i hladnjak posle 6 sati rada i mlak je, ne bih rekao ni 40C da ima a ne 79
1. zato sto stalno stoji tih 79 znaci ne menja se
2. zato sto mi je u biosu namesteno da se ne 70C restartuje
3. zato sto u biosu pise temp. oko 40C...
4. zato sto hw monitor pokazuje za onaj tmpin1 ~40 a za 2 stalno 79, kad sam skinuo stranicu na kucistu prva 2 su se manjala a ovo 3 nije i stalno stoji 79 sto ja mislim da je prosto nemoguce...

inace, drzim fabricki kuler na procesoru, znaci onaj amd a pasta ja mannhatan neka a stavljao mi je pastu serviser u win winu i monotirao cpu i cooler i gledao sam leglo je sve lepo...

evo, i kad vratim na 2 jezgra stoji 79, ocigledno da ne ocitava kako treba...

pise mi kao sa 2 u hw da je temp 44 a dole pise core 1 i core 2 36C
msm cemu sad verovati? xD
na dodir ne bih rekao da ima vise od tih 36 jer sam pipao stari proc koji je bio na 41, 2 i bio je topliji...

Prilozi

• 2.JPG
    2.JPG
    66.6 KB · Pregleda: 45
  • eve 2.JPG
    eve 2.JPG
    72.1 KB · Pregleda: 43
  • 4.JPG
    4.JPG
    72.5 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
vratio sam proc na 2 jezgra i ceo dan sam gledao core 1 i core 2 i temp. nije presla 37C, 37 je bilo dok je brat igrao, uglavnom od 27 do 32c a cpu stoji i dalje 79, pa ne mogu jezgra da budu 35 a proc 79

vratio sam proc na 2 jezgra i ceo dan sam gledao core 1 i core 2 i temp. nije presla 37C, 37 je bilo dok je brat igrao, uglavnom od 27 do 32c a cpu stoji i dalje 79, pa ne mogu jezgra da budu 35 a proc 79

Odlicno!
Drzi ga tako ""pod uzdama" do ne nebavis neko bolje hladjenje...

stavi ga na 4 jezgra i nemoj nista da klokujes al nemoj da zatvaras stranicu od kucista i malo u bios-u ubrzaj cooler od procesora da ga zadrzis na oko 40-tak stepeni...

Poslednja izmena:
evo, veceras me obradovao, pri igranju gta IV mi je digao temp na 60 i koji stepen...

proc. je otkljucan, al opet msm da ne bi trebao da toliko dize temp., nzm do cega je, da li moze biti do velikog napona 1.334v ili zbog cega, losa pasta toliko... :(
imam kuciste ThTake v9 window ne bi smelo da bude lose :(

na kom naponu treba da radi ovaj proc. ovako otkljucan na def 3.1?

koliko bi neka vendetta smanjila temp? ja bi vise da uzmem vendettu 1 ako nije neka razlika u temp. zbog velicine

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno