Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

@mickk

Izvini kasno sam pročitao pitanje, meni napajanje i dalje radi, znam da ima mesta za dva HDD-a a verovatno se mesto namenjeno za FDD može pretvoriti u mesto za HDD:).

@mickk

Izvini kasno sam pročitao pitanje, meni napajanje i dalje radi, znam da ima mesta za dva HDD-a a verovatno se mesto namenjeno za FDD može pretvoriti u mesto za HDD:).

Da na Fdd-u može da se uglavi hard ali bez plastičnih šinica...A napajanje vraćam pa ćemo opet :D ipak ima 12 meseci garancije :banana: Kućište je manje više OK ali biće malo modovanja...Mada sam prijatno iznenađen ventilatorima...nečuju se!

Ovo sam ja uzeo i prezadovoljan sam.

Thermaltake Mozart Sx VC7000SNS

B_03_mozartsx_7000_angleview_450.gif.jpg

Ploca: GA-MA770-UD3
Proc: AMD 6000+
Mem: 2GB Kingston
Grafika: ATI 2600XT
Hard: jedan od 400GB i dodao sam posle od 500GB jos jedan.

a koliko hardova moze da se nakaci?

pa da predpostavio sam,i ja sam razmisljao o tom kucistu (malo mi je da nakacim dva hdd,mora vise :D ) ali cu ipak ici na silverstona.

Sklopio sam konačno HTPC...

Nije ispalo sve kako sam zamislio ali radi. Grafičku sam zamenio, umesto 4670 sa pasivnim hlađenjem stavio sam 4670 sa aktivnim, mnogo manjim.
Napajanje sam uspeo nekako da uglavim, jer je bilo 2-3 milimetra više od originalnog. Taman toliko da ne može glatko da uđe.
Odustao sam od seckanja kućišta radi montiranja napajanja sa ventilatorom od 12 cm jer sam shvatio da ovo napajanje funkcioniše isto kao i ono sa 8 cm ventilatorom.

Najveći problem je to što nisam uspeo da uglavim DVD! Kada se DVD stavi u donji slot on udara u ATX konektor i ne može da uđe do kraja.
Ako se postavi u gornji slot onda udara u hladnjak. U suštini problem je velikom hladnjaku za procesor koji nisam ni planirao da stavljam i zameniću ga čim nađem stock kuler koji sam zagubio negde.

Software je XBMC a to je upareno sa UltraX daljincem...

Evo kako sve izgleda:

gde si našao ovo kućište i koliko si ga platio? svuda ga tražim :)

Ajde da postavim ovdje pitanje,da ne otvaram novu temu..
Naime povezao sam HTPC sa plasmom putem HDMI,pa me zanima da li je moguće da se slika raširi da ide preko cijelog ekrana.Koju god da odaberem rezoluciju,na plasmi dobijam crni okvir debljine oko 1 cm.Grafika je integrisana ATI 4200.Driveri su sa zvaničnog sajta Gigabyte.

mize li u frontier operu da stane ATX napajanje ?

Ajde da postavim ovdje pitanje,da ne otvaram novu temu..
Naime povezao sam HTPC sa plasmom putem HDMI,pa me zanima da li je moguće da se slika raširi da ide preko cijelog ekrana.Koju god da odaberem rezoluciju,na plasmi dobijam crni okvir debljine oko 1 cm.Grafika je integrisana ATI 4200.Driveri su sa zvaničnog sajta Gigabyte.

ATI po defaultu stavlja underscan na 15%

Naci ces u drajverima, kada se stavi na 0, slika savrseno ispunjava ceo ekran.

chek bre... full atx normalno napajanje ? ne ono malecko koje inace ide u mATX kucista ?

Da, može da stane. Treba se malo pomučiti ali može...

ovo je ATX kućište...dobija se atx napajanje....Ja sam uspeo da ubacim 3 harda,12-icu i 8-icu...da duvaju na hardove bez problema :D
Mada će biti malo modovanja ali videćemo...sve u svemu za sad ok kućište.

a kolika je visina kucista ? eventualno da ubacim titanov kuler unutra...

Nekih 15-tak cm...Šta će ti ta budža u HTPC kućištu,valjda je poenta da ima generalno dobro hlađenje kućište.Meni je II X2 250-ica na stock kuleru ali sam uspeo da spakujem 4 kulera u kućište i ohladim sve komponente.

kako sta ce mi / - pa da imam sto lepsu konzolu ispod HDTVa !

sta recimo fali fenomu x4 na 3.8 + 5750 na 42' ... ovako na boxu, bi max bio 3.2 , na stranu to sto ne znam koliko je box kuler tih

hahahahahahaa u pravu si :D

Sta mislite o doticnoj ploci za HTPC, i ako neko zna koliko realno vredi kod nas? :d

1.SIZE18 X 18X 3CM
2.INTEL Atom N330 CPU.
3.Chipset NVIDIA MCP7A Ion Platform
4. VGA nVidia GFORCE9300/9400
5. 1000 Mb Lan & 802.11 wireless lan
6. 3-in-1 card reader
7. 2x ddr2 ram slot ,max 4gb
8. 1xmini PCIe slot
9. 1xSATA slot
10. 1xVGA port
11. 1xHDMI port
12. 6xUSB port
13. 1xDC - in
14. 1xeSATA port
15. 1x mc
16. 1x Audio out

Prilozi

• Mini_HTPC_motherboard.jpg
    Mini_HTPC_motherboard.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 153
Hmm... Ne znam koliko koshta, ali sigurno nije jeftino. Mada, bolje od ovoga za HTPC nema...

Hmm... Ne znam koliko koshta, ali sigurno nije jeftino. Mada, bolje od ovoga za HTPC nema...

Manje a dobro nema, ali bolje svakako ima.
Za cenu ovoga + komponente da bi se sve ovo spakovalo u malo ITX kuciste moze da se kupi odlican racunar u fancy desktop mATX kucistu.
Nekome je to daleko bojle od low spec masine ultra malih dimenzija.

Da ja sam to mislio za low profile HTPC. Atom N330 bi trebalo da radi bez problema, bar ja tako mislim, a mnogo manje se greje od nekog C2D...

Ne znam samo koliko se greje ta nevidija, tj ako moze sve pasivno da se hladi, onda je ovo ekstra.

Vrh Dno