endrezr
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.01.2009
- Poena
- 319
Pozdrav svima!
Treba mi mala pomoc od upucenijih od mene. Imam staru konfiguraciju:
Sempron 2800
2x512 mb ddr
ati x700 silent (asus)
hd 160gb (maxtor)
asus k8n4-e deluxe
i neko blueberry kuciste
Dosad sam razmisljao da gore navedenu konfiguraciju prodam za nekih 100 evra. Medjutim sinoc mi je sinula ideja da od nje napravim HTPC. Razmisljam o kupovini gore navedenog frontier kucista, tako sam i naleteo na ovu temu i zamenom graficke za http://www.atom.rs/?sid=2124 (ili neku drugu po vasoj preporuci, bitno je da ima hdmi i da dekodira hd materijal). Eventualno bih dodao i skystar karticu.
1.Da li u ovo Frontierovo kuciste mogu stati gore navedene komponente?
2.Koju graficku da jurim?
3.Da li je procesor previse slab za ove moje zamisli? Da li postoji neki jaci procesor za socket 754 a da ga vredi traziti po oglasima radi zamene?
4.Cuo sam da skystar HD kartica zahteva izrazito jaku masinu za hd kanale? Koja su Vasa iskustva, saveti?
5.Bilo kakav savet je dobro dosao.
*Na HTPC bih instalirao neki linux ako to donosi neko ubrzanje.
Hvala svima unapred
Treba mi mala pomoc od upucenijih od mene. Imam staru konfiguraciju:
Sempron 2800
2x512 mb ddr
ati x700 silent (asus)
hd 160gb (maxtor)
asus k8n4-e deluxe
i neko blueberry kuciste
Dosad sam razmisljao da gore navedenu konfiguraciju prodam za nekih 100 evra. Medjutim sinoc mi je sinula ideja da od nje napravim HTPC. Razmisljam o kupovini gore navedenog frontier kucista, tako sam i naleteo na ovu temu i zamenom graficke za http://www.atom.rs/?sid=2124 (ili neku drugu po vasoj preporuci, bitno je da ima hdmi i da dekodira hd materijal). Eventualno bih dodao i skystar karticu.
1.Da li u ovo Frontierovo kuciste mogu stati gore navedene komponente?
2.Koju graficku da jurim?
3.Da li je procesor previse slab za ove moje zamisli? Da li postoji neki jaci procesor za socket 754 a da ga vredi traziti po oglasima radi zamene?
4.Cuo sam da skystar HD kartica zahteva izrazito jaku masinu za hd kanale? Koja su Vasa iskustva, saveti?
5.Bilo kakav savet je dobro dosao.
*Na HTPC bih instalirao neki linux ako to donosi neko ubrzanje.
Hvala svima unapred
Poslednja izmena: