Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Boot sa nekog distro DVD-a, kad upadnes u OSX, sredi boot uz pomoc chameleon-a. Inace nemoj da instaliras preko vec postojeceg sistema, to nije preporucljivo.

Poslednja izmena:
imam IPC 10/5/6 - kako boot sa njega u osx?
jel beshe p31 chip set sljaka sa leopardom i snow-om?

edit: uspeo sam preko boot CD chameleona (iz nekog razloga nije hteo ranije, blokirao mi se), sada cu da ga upload ako nekom treba. super je stvarcica.
kako da snim SL koji je u dmg fajlu, a da mi se butuje , skinuo sam taj chameleon boot i snow OSX , ali nema uputstvo. probao sam samo kao dmg da ga snimim, i naravno nece.

http://rapidshare.com/files/321129936/CD_BOOT_SNOW_LEOPARD.iso.html

Prilozi

• snow.png
    snow.png
    165.6 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
ovaj kext je za Realtek ALC888 codec na leopardu (snow nisam probao), ako nekom ustreba

Prilozi

• Darwinx86-ALC888-CAD2-Injector.zip
    14.7 KB · Pregleda: 29
Pokusavam da butujem Leo4allv3final i nevredi.

Instalacija prodje ok,u terminalu uradim podesavanja za boot

Prodje sve ok i dodjem do zavrsetka instalacije

Ali posle restarta se desi ovo na slici

Citao sam da resenje za moj problem moze da se resi u biosu,da se podese parametri ACHI mod i jos nesto ali u mom biosu toga nema,pokusavao sam malo disable malo enable neke opcije ali nista.

E sad imam Leo4allv3final ISO file i imam jedan file Leo4Allv3-OldNforce-PPF i da sa ovim file-om treba da pecujem ovaj ISO file,pa valjda onda opet sve da narezem ali nemam pojma kako. Mozda pomogne.

Inace imam esprimo v5535 sis cipset

Moze li ovo da proradi,sta da pokusam?

Inace prve dve slike su sa jednog foruma posto nisam stigao moje da slikam ali sam isto tako uradio

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi preporuči koji OSX86 da skinem radi instalacije na moju konfu:

- iAtkos 10.5.7 ili
- iDeneb 10.5.8

a da to valjano radi???

HVALA SVIMA KOJI ODGOVORE!!!

Moze li neko da mi preporuči koji OSX86 da skinem radi instalacije na moju konfu:

- iAtkos 10.5.7 ili
- iDeneb 10.5.8

a da to valjano radi???

HVALA SVIMA KOJI ODGOVORE!!!

ja sam drugaru na gotovo istu konfu, bez frke naterao ipc 10.5.8
samo izabei vudu kernel i 77o chipaset

Kada msa rekao da je problem što nemaš drajvere, mislio sam da nikada nećeš ni imati. Znam o kom grafičkom čipu je reč.

Možda se zaobiđe, ali ćeš dobiti samo rezolucije prema VESA standardu, i pored toga, mašina će ti biti nestabilna.

Stigao sam donekle

Podesio sam da mi od drajvera instalira Chipset drivers (VIA SiS Marvell and SB)

Za zvuk Audio drivers (Azalia audio) i radi

E sad sam dosao do prozora gde pise Would you like to transfer your information i odaberem Do not transfer my information now i kliknem Continue

ali me uvek vraca na prozor Welcome inace posle toga bi trebalo da bude prozor How do you connect

Muzika radi, vajdica

Jel imao neko slicnih problema?

Poslednja izmena:
Lukisa, iskreno, to nikada neće proraditi kako ti zamišljaš. Uz dužno poštovanje, taj laptop je najgori mogući FS ikada. Mislim da je u Mercatoru koštao oko 20-25k dinara, šta očekuješ od takve mašine.

Na kraju kada sve uradiš, ako uspeš, imaćeš "spljoštenu" sliku i često padanje sistema. Za te pare si mogao da kupiš neki iBook ili PowerBook i da ne praviš Frankenštajna.

Lukisa, iskreno, to nikada neće proraditi kako ti zamišljaš. Uz dužno poštovanje, taj laptop je najgori mogući FS ikada. Mislim da je u Mercatoru koštao oko 20-25k dinara, šta očekuješ od takve mašine.

Na kraju kada sve uradiš, ako uspeš, imaćeš "spljoštenu" sliku i često padanje sistema. Za te pare si mogao da kupiš neki iBook ili PowerBook i da ne praviš Frankenštajna.
Opasan krs,nego sam ga dobio povoljnije,uzecu skorije nesto bolje.

Cisto sam hteo da probam osx da vidim kako funkcionise,meni je i xpsp3 dovoljan.

Onda probaj kod nekog druga/kolege ko ima laptop na kome to može da se instalira. Koliko povoljnije je to moglo da bude...

Da li je neko probao na Sony Vaio laptopovima (FW41) da namesti Leoparda?

imam D-Link dfe 530tx network kartu...Instalirao sam uspjesno ipc 10.5.6 universal...ali nikako ne mogu da osposobim internet...jel moze neko da pomogne?

Za dual boot, Windows 7 i Snow Leopard, da li je bitno da budu 2 harda ili mogu i 2 particije. Mislim, sigurno je bolje 2 harda, al da li to vredi 2000DIN?

Za dual boot, Windows 7 i Snow Leopard, da li je bitno da budu 2 harda ili mogu i 2 particije. Mislim, sigurno je bolje 2 harda, al da li to vredi 2000DIN?

Opušteno mogu dve particije jedino ako imaš 2000din za tu glupost onda kupi neki najjeftiniji hard da se ne cimaš sa resajzovanjem particija ili još bolje pitaj nekoga od ortaka da li ima neki stari hard da probaš pa tek onda da odlučiš šta ti je pametnije.

Na Wind-u mi je 10.6.1. Jel smem da ga updejtujem, na 10.6.2? Bilo je ima Atom, nema, Atom... Šta na kraju ispade, nemam pojma :). Jel probao neko? Updejt je 600Mb, šta su promenili, ceo OS?

Tako idu apdejti, glede veličine. Doduše, postaju sve veći i veći.

Na Wind-u mi je 10.6.1. Jel smem da ga updejtujem, na 10.6.2? Bilo je ima Atom, nema, Atom... Šta na kraju ispade, nemam pojma :). Jel probao neko? Updejt je 600Mb, šta su promenili, ceo OS?

To se ne zna dok ne probash, a s obzirom da ne postoji jednostavni backup cele particije na OSXu, ne bih se sa tim zezao. Ja imam retail verziju 10.6.0 i updateom na 10.6.2 mi je ubio sistem totalno, tako da sad radim samo update programa, sam sistem ne diram :)

Kako ne postoji jednostavan backup particije? :)
1. TimeMachine
2. Disk Utility pa pravljenje DMG-a od cele particije
3. Isto to pomoću CarbonCopyClonera (CCC).

Nazad
Vrh Dno