@Danijel00:
hajde da ja pokusam da stanem u odbranu kolega iz novosadskog WW-a (pozdrav za Dunjicu

)

ako se dobro secam, tvoja prituzba se odnosi na to sto te nisu zvali jer disk nije ni stigao a igrom slucaja se desilo da prodavac nije bio tu a kolega nije znao o cemu se radi. u principu, i da je bio tu prodavac sa kojim ste kontaktirali on bi vam rekao da disk nije stigao, a i da je kolega bio upoznat sa situacijom opet ne bi mogao da uradi vise od toga nego da vam kaze da disk nije stigao. lm, ono sto prodavac moze da uradi je da uzme rezervaciju za hardware i da ga naruci. kada ce stici on ne zna tacno ali zna priblizno. evo sta ja radim kada neko nesto naruci a ja ga nemam fizicki na stanju nego treba da ga povucem iz nekog WW-a: dakle, primim rezervaciju i kazem coveku da cu ga zvati cim proizvod stigne u radnju ali da ne mogu da garantujem kada ce to biti (kazem: "stize najverovatnije tada i tada"). na osnovu iskustva mogu da pretpostavim da ce to trajati dan ili dva, u zavisnosti odakle se povlaci hardware ali i tada se ogradim da ne mogu da garantujem, ali da je jako izvesno da ce biti kako ja kazem. dakle, u ogromnoj vecini slucajeva rok koji sam ja dao se ispostuje i sve je ok a kada se desi da moje prognoze ne budu tacne zbog neke vise sile ili necije greske (svako moze ponekad da pogresi) onda krecem da istrazujem sta se desava sa robom i gde je zapelo i javljam kupcu sta se desava i dajem novu prognozu kada moze da ocekuje robu u skladu sa novonastalim okolnostima. ako je kolega iz NS-a odradio sve sto je mogao (porucio robu) on je uradio veci deo svog posla. sada se ceka da ostali odrade svoj deo posla i da roba stigne u radnju kada on treba samo da okrene telefon i da ti javi da je stigla. e sada, ako nesto ne stigne kada si obecao coveku odmah se krece sa hajkom na prodavca. u principu, musterija je uvek u pravu i ima ekskluzivno pravo da se ljuti i istresa na kome hoce ako roba kasni i 1 dan, a taj neko je prodavac jer je on 1. na udaru

i to je ok, ali kada bi taj kupac znao kako funkcionise sistem i kada bi imao malo razumevanja bilo bi svima lakse

bas zato se i ja ogradjujem; ne mogu da znam kada ce pasti sneg i paralisati celu zemlju ili kada ce taxi olos da blokira ceo Beograd. jos uvek nisam usavrsio vestinu gledanja u pasulj i nikome ne garantujem nista sto ne zavisi 100% od mene

kolege iz Novog Sada padaju sa nogu od posla i najverovatnije te zbog velike guzve nisu zvali da te izveste o tome da HDD nije stigao i da ti kazu kada ce stici. ok, ti imas pravo da nemas razumevanje ali ja pokusavam da ti docaram kako funkcionise sistem. ako disk nije stigao to najverovatnije nije do prodavca a ako te nije pozvao to nije zato sto ukrsta reci na poslu vec zato sto ima posla preko glave. mozda nije najbolji izgovor i opravdanje ali to je istina.
inace, nisam zbog tebe napisao post iznad. napisao sam ga generalno zbog konkurencije koja se koristi raznoraznim sredstvima ne bi li nam podmetnula nogu

zamislite kada bih ja isao po forumima i huskao ljude, pravio negativnu atmosferu i upirao prstom. sve i da hocu - nemam vremena. i kada imam vremena - opet nemam vremena. tada obicno smisljam sta cu da sledece uvezem u zemlju, guglam, blenem u specifikacije i testove kako bih obogatio ponudu u BH-u a samim tim i na domacem trzistu. mozda ce zvucati neskromno, ali ako kazem da je BH jednim delom obogatio domace trziste i doneo vrednost vise - zaista ne preterujem. kada dodje kupac i zahvali se sto smo uvezli recimo Xigmatek fan za kuciste koji je oduvek prizeljkivao ja ne mogu a da ne osetim satisfakciju, jer znam da ga ja nisam porucio ne bi mogao da se kupi u zemlji. iako od toga imam samo tapsanje po ramenu ipak se osecam ispunjeno. zato i radim ovaj posao. a sta mislite koliko Alti zaradjuje na hladnjaku od 600din? bukvalno kada nekom doneses ono sta je hteo iz inostranstva, a sto nije bilo ovde do tada da se kupi, na cemu ti imas zaradu 100-tinjak dinara, vise njemu cinis uslugu nego sto firma zaradjuje. ili sleeve koji su 200-300din. kolika je tu zarada? a da ih mi nismo porucili ne bi ih bilo...onda krene konkurencija da nas kopira, pa krene rat cenama i rezultat je da krajnji kupac profitira. bez lazne skromnosti, zasluzni smo za razvoj trzista. ima dosta primera, od jeftinih sitnica za kuciste pa do brendova poput EVGA i Mushkin...
dakle, uvek imam sta da radim i zaista ne znam kada ti ljudi rade to sto rade. izgleda da im ne ide bas nesto posao pa imaju viska vremena? ili pak placaju profesionalne pljuvace, forum-ratinke i h8 botove? a verovatno ima delom i no life-era koji su najpametiniji u svojoj sobi, iza svog monitora
edit: Duke nije trebalo onako da reaguje i to sam mu odmah rekao ali svako ima svoju granicu tolerancije. kada te non stop bockaju sa strane a ti trpis i trpis...to ne moze zauvek da traje

a sada odoh da pogledam finale 3 sezone najbolje serije na svetu - Californication :banana: