Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cak i da Abacus nije u pravu postoji neki normalniji nacin da mu se to saopsti. Njegovo misljenje je apsolutno legitimno i ne vidim zasto se BH ekipa, koju inace jako postujem, nasla toliko prozvana i tako nediplomatski reaguje.
Jeste off topic ali ovako kad se gleda spolja izgleda da je Peca jedini zadrzao takt i trudi se da nadje nacina da izbalansira svoje postove.
Ne navijam ni za jednu ni za drugu stranu - samo mislim ako neko nije u pravu treba mu argumentovano (evo Mancha lepo pokusao) to reci a ne ono nipodastavajuce tipa "ne lupaj" i slicno.
Budimo Ljudi iako smo Srbi.

Poslednja izmena:
Pa iskreno u Srbiji ama bas svi koji bi dobili debeo kes za neki svoj "biznis" definitivno bi ga unovcili (takvi smo ljudi), samo tu ima drugi problem malo ko iz inostranstva je sad spreman da plati nesto tako da mislim da su zelje o prodaje nerealne...

Hvala Mina na lepom odgovoru...

Pojava Bench House-a nekima ne odgovara, narocito onima koji su godinama lepo profitirali od Bench usera: to je jasno, otud i brojni nasrtaji, prikriveni i ocigledni na celokupnu ideju ovog projekta (poceo sam kao folk pevaci - imam projekat :) )

Necu da kazem da su svi takvi, daleko bilo...niti hocu da uperim prstom na nekoga, taman posla. Niti je namera Bench House-a da zabrani ljudima da kupuju na drugim mestima, niti da negira dobar i kvalitetan rad drugih firmi kojih IMA. Ne vidim da je ikada ovde bilo zabranjeno ljudima da iznesu svoje pozitivno iskustvo sa DESK-om, Atomom, Gigatronom, Imtelom, itd. Ideja Bench House-a koja je jos uvek daleko od potpune realizacije na nacin na koji smo je zamislili jeste da na pravi nacin jednog dana popuni prazninu koja de facto postoji na ovom trzistu - i to je sve. Da to ljudi prepoznaju na pravi nacin. A ako su navikli da pazare na svom starom mestu, zasto da ne? Guraj dalje, da li je u pitanju poseban popust, svidja mu se prodavacica, dobar je sa gazdom, gotivi ih - odlicno! Ko moze u ovoj zemlji da preokrene stvar naglavacke? Samo i jedino Media Markt (Saturn) kada dodje - e to je razlog zbog koga retaileri trebaju da se plase. Ovako, ni jedna prodavnica sama za sebe ne moze napraviti ne znam kakvo ludilo da ostali zbog nje nemaju posla.

To sto drugari malo emotivnije reaguju jeste u skladu sa njihovim godinama mozda, mozda ne mogu da istrpe ovakvu vrstu pritiska koji jeste evidentan i nije slucajan - nekada se svi zajedno tome smejemo, nekada nas neko bas iznervira. Gledano realno, svi do jednog u toj ekipi su SJAJNI momci i ponosim se sto su regrutovani bas iz ovih redova. Uostalom, i svi ljudi koji su kao kupci ili gledaoci dosli u BH a ja imao priliku da ih upoznam - samo reci hvale. Jos su bolji u privatnom zivotu nego na forumu gde je lakse podleci emocijama (kardio),

Ja cu da istrpim jer je to moja obaveza a mislim da nam malo takta nije naodmet. Neke stvari jesu evidentne i namerne, ali proci ce i to, svakog cuda tri dana dosta...

Pa iskreno u Srbiji ama bas svi koji bi dobili debeo kes za neki svoj "biznis" definitivno bi ga unovcili (takvi smo ljudi), samo tu ima drugi problem malo ko iz inostranstva je sad spreman da plati nesto tako da mislim da su zelje o prodaje nerealne...

Mislim da ocekivanja nisu nerealna...ako postoje, to vec ne znam kako ljudi razmisljaju.

Ali cak i ako neko tako razmislja, ne vidm ni tu nista lose. Ja bih iskreno vise voleo sada da sam na nekim Maldivima sa slamcicom od metar i po u ustima i da me hlade. Ko ne bi? Pa oni kojima je lakse da insinuiraju iz fotelje...ili mozda i bi ali ne mogu, kao sto ne mogu ni ja

Ako je neko zainteresovan spolja za ulaganje, sada je pravi trenutak - domace firme danas realno manje vrede u odnosu na bilo koji trenutak u zadnjih nekoliko godina. Mada, IT je u problemu u dobrom delu Evrope...a lomovi na domacem trzistu u sustini nisu nista u odnosu na ono sto se desava u zemljama u okruzenju. Nezdravih nekada velikih IT firmi ima za male pare u celoj Evropi gde god se okrenes

Sta bi 99% ljudi reklo kada bih ja tvrdio da je yugo najbolji auto svih vremena? Rekli bi, nemoj da lupas...
Da sam rekao ja mislim da je to mozda moze biti tako, e tad bi krenuli da me ubedjuju sa nekim argumentima...

Ja sam namerno coveku koji "zna sta prica iz proverenih izvora", a pritom laze, rekao da lupa jer je mancha vec sve to, na kulturan nacin, objasnio...

Mislim da ocekivanja nisu nerealna...ako postoje, to vec ne znam kako ljudi razmisljaju.

Ali cak i ako neko tako razmislja, ne vidm ni tu nista lose. Ja bih iskreno vise voleo sada da sam na nekim Maldivima sa slamcicom od metar i po u ustima i da me hlade. Ko ne bi? Pa oni kojima je lakse da insinuiraju iz fotelje...ili mozda i bi ali ne mogu, kao sto ne mogu ni ja

Ako je neko zainteresovan spolja za ulaganje, sada je pravi trenutak - domace firme danas realno manje vrede u odnosu na bilo koji trenutak u zadnjih nekoliko godina. Mada, IT je u problemu u dobrom delu Evrope...a lomovi na domacem trzistu u sustini nisu nista u odnosu na ono sto se desava u zemljama u okruzenju. Nezdravih nekada velikih IT firmi ima za male pare u celoj Evropi gde god se okrenes

U pravu si za firme da ih ima po "povoljnim" cenama ali stranca (postenog) pre svega interesuje stanje drzave/politike/ekonomije a to je kod nas ocaj, jer bilo kakva investicija i ocekivan profit ako se radi posteno zna se da se meri godinama i cesto decenijama ....

Niti je namera Bench House-a da zabrani ljudima da kupuju na drugim mestima

Mada, kad malo bolje razmislis o tome ... :d

A ako su navikli da pazare na svom starom mestu, zasto da ne?

Ja bih se brzo navikao da kupujem samo u BH, ali, Kozjacka. Jednom sam bio tamo u onoj firmi sto je pukla i shvatio da mi je to mnogo komplikovano. Bez kola sam izvesno vreme, a navukao sam se na taksi. Do tamo jos i nekako, mada pola taksista nema pojma gde je Kozjacka, ali, nazad katastrofa. Nema taksija na poziv, tesko ih je uhvatiti i gore kad se popne covek, a kamoli ispred radnje. Meni je bas bilo zao kad ste doneli konacnu odluku da to bude Kozjacka, a ne Vracar.

Mada, ako bi ste organizovali neki prevoz za clanove Bench-a. :d (zezam se)

Izvini, uz duzno postovanje, radim daleko odgovorniji posao od njihovog prckanja oko pc *******cija za isto tako malu platu,ali mi ne pada na pamet da se opustam jer bi bilo opasno poprilicno ...

Vidim ja da je moj posto bas zapeo u oku mnogih.

Sta je sa bahatim trgovcima iz drugih oblasti?
Generalno, svaki radnik nezadovoljan pltom i ostalim uslovima nece dati sve od sebe, svesno ili nesvesno.

Sta je sa trgovcima u IT radnjama u zemljama sa boljim standardom, platama? Jel i tamo toliki procenat musterija nezadovoljnih uslugama i znanjem trgovaca? Pa, nije..
Postoje i tamo losi trgovci, to ne sporim ali daleko manji broj.

I sami ste nezadovoljni platama, pa kad udjete u radnju mozda ste malo i subjektivni? Mozda i ne..
Ne zelim dalje rasprave, ne dizem nikakvu famu.
Cinjenica je kad bi generalno bio veci standard, vece plate..i trgovci bi bolje radili posao (uvek ce biti losih, samo je pitanje broja takvih) i kupci bi bili zadovoljniji..
Mislim, na kraju, ipak vi vase tesko stecene pare ostavljate tamo nekome..

iznos plate i zalaganje nemaju veze, jer uvek postoji (i postojaće) neko ko u istoj branši zarađuje više.

to je pre svega pitanje odgovornosti, morala, vaspitanja...

ako čovek voli svoj posao, radiće ga savesno i za kikiriki. ako je tu samo zato što nema drugi, teško da će bilo kakva novčana stimulacija to da promeni.

Lupas brate, to u nekoj prici, da. U realnosti, radnik da bi dao sve od sebe, mora biti zadovoljan uslovima posla. Jedno je sta ti volis a drugo je razmisljanje kako prehraniti, obuci, zadovoljiti porodicu..

Ko god je imao sociologiju rada, morao je uciti kako to deluje na coveka.

Posto je kod nas frka za pare veca nego u razvijenijim drzavama, motivacija br.1 u ocima radnika je plata.

Mnogi rade ono sto ne vole, bas zbog plate.
Ovde se ne radi o tome sta ti hoces i kako hoces, vec sta mozes i kako mozes.

Bezobrazluk postoji kod trgovaca u svakoj zemlji i to treba iskoreniti koliko je god moguce.

Sve sto je navedeno, vise je stvar neodgovornosti radnika u pogledu svoje firme a ne u bezobrazluku i nemoralnosti prema kupcu.
U tom slucaju, onaj kome se steti je sama firma. Zato vlasnik, direktor trebaju nekako iznaci resenje jer sebi prave stetu a da li to mogu i hoce, to je vec druga stvar..

(cinjenica je da su ovde mnogi direktori doveli svoje firme do dna svesno)

Ono sto hocu reci iznad svega je: veca plata bi dala bolji odnos trgovac-kupac i to mora tako biti.
Da li moze, ne znam niti me interesuje, iskreno..

Da li ce oni imati 500e ili 100e ili 1000e, mene ne zanima. Mene zanimam ja licno a komponente ne kupujem u maloprodajama i ne srecem se sa takvim trgovcima..

voodoons

Nije mi ni najmanje zapeo tvoj post, nemoj pogresno da me shvatis.Ja volim svoj posao i radim ga za platu od 29000.Nije mi dovoljno i jedva istegne za sve, pa moram honorarno da dopunjavam.Niko ne spori da svuda postoje dobri i losi trgovci,misljenja sam da svo vaspitanje dolazi iz kuce.Nije u pitanju plata, vec ponasanje licnosti i pojedinca.Primera ima u svakodnevmom zivotu koliko hoces.Ko jos ovde radi i zivi iskljucivo od svoje plate (cast postenim izuzetcima)

@wild1waltz
@voodoons

Raspravljate se, a obojica ste donekle u pravu.

Daj radniku adekvatnu platu i kodeks ponašanja - dobićeš radnika koji radi svoj posao kako treba.

Daj radniku minimalac - oni kulturni radnici koji imaju kućnog vaspitanja i učeni su moralu i odgovornosti će se na poslu ponašati kako bi trebalo ne zbog gazde i firme, nego sebe radi, a oni radnici koji nema elementarnog vaspitanja će se ponašati kao što su navikli da se ponašaju kod kuće.

voodoons je u pravu, adekvatna plata niveliše ove dve kategorije i dobija se naizgled isto, mada uvek postoje izuzeci.

kod mene u firmi za iste poslove postoje i nekoliko puta razliciti koeficijenti.

da li to znači da ja imam pravo da ošljarim zato što neko drugi zarađuje mnogo više?

pa niko mi nije kriv što neću da budem politički aktivan, da špijuniram, ogovaram, kukam kako se ubijam od posla (ili što nemam lepe grudi i guzu)...

ali, to što radim, trudim se da obavim na najbolji mogući način. što ne znači da neko drugi to ne radi još bolje.

a što se raznih kodeksa tiče, tu vidim samo svoje pravo da nemam osnovna prava. malo - malo pa potpisujemo neke anekse. na svoju štetu. il' ćeš da parafiraš, il' uzmi knjižicu.

i pored svega, ja kad krećem na posao nemam loš osećaj u stomaku. volim to što radim, što mi pomaže da se bavim njime, a ne sporednim stvarima. a i vaspitavan sam da imam samo jedan obraz i ako ga izgubim, sve pare ovog sveta nisu dovoljne za drugi.

"edit"
ne govorim uopšte o trgovini, već generalno o obavezama i dužnostima zaposlenih

Poslednja izmena:
ali, to što radim, trudim se da obavim na najbolji mogući način. što ne znači da neko drugi to ne radi još bolje.

Da, ali ti i dalje ne radiš za minimalac, bez obzira što neki u tvojoj ili drugim firmama imaju veće plate, i tvoja plata je (verovatno) koliko toliko pristojna.

Ovde se priča o momcima koji rade za zaista mizernu platu, tipa 15 hiljada, i naravno da se od njih za te pare ne može očekivati da glume britanske batlere. Taj koji radi za 15k, dok plati užinu, prevoz, banci ratu za kreditnu, ostane mu od plate max 10 hiljada.

Poslednja izmena:
Sta bi 99% ljudi reklo kada bih ja tvrdio da je yugo najbolji auto svih vremena? Rekli bi, nemoj da lupas...
Da sam rekao ja mislim da je to mozda moze biti tako, e tad bi krenuli da me ubedjuju sa nekim argumentima...

Ja sam namerno coveku koji "zna sta prica iz proverenih izvora", a pritom laze, rekao da lupa jer je mancha vec sve to, na kulturan nacin, objasnio...

Dotichni gospodin,makar ja kazhem da nam je bilo daleko bolje dok smo bili drugarice i drugovi, je ochigledno zaostao na emotivnom nivou nekog 12-godishnjaka kao i njegov nivo obracanja,te sva dalja prepucavanja ostavljam njemu na chast.
P.S.
Ne razumem kako to da Duke Nukem nije dobio opomenu ili ban zbog ovoga "laze"....krajnja neprofesionalnost....
Peca se istini za volju jedini trudi ....i to je u redu...no ostatak ekipe ....
Istina je i to da niko,ponavljam niko,kako ovde na forumu ne zna 100% da li ce se neki od lanaca u Srbiji prodati...ovo je izneseno hipoteticki .....znachi mozhe a ne mora da se potvrdi u praksi...no ovako se ponasati nije u redu.

Istina je i to da niko,ponavljam niko,kako ovde na forumu ne zna 100% da li ce se neki od lanaca u Srbiji prodati...ovo je izneseno hipoteticki .....znachi mozhe a ne mora da se potvrdi u praksi...no ovako se ponasati nije u redu.

Slazem se da komunikacija mora imati nivo postovanja i mislim da sam ga ja uvek i u svakom postu imao prema drugima.
Sto se tice tvog posta, procitaj ga ponovo. Zvucao si vrlo uvereno, a ne kao da govoris hipoteticki.
Hipoteticki bi bilo kada bih ja izneo teoriju da postoji mogucnost da vlasniku neke male firme iz nekog grada zasmeta WinWin zbog mogucnosti da u njegovom gradu otvori svoju prodavnicu, pa da ih on pljuje gde god stigne misleci da ce time nesto da postigne.
Kada bih rekao da si to ti, to bi prestalo da bude hipoteticki ;)
Postoji razlika izmedju nagadjanja i pljuvanja konkurencije.
Licno verujem da bi forum bio bolji bez ovog drugog, jer se u zadnjih par meseci pomalo preteruje, a ljudi iz raznih firmi nikad vise na forumu.
Radis svoj posao i ako ga radis dobro, konkurencija ce razmisljati o tebi.
Ako ne, prljavi trikovi ce tesko pomoci.

... Hipoteticki bi bilo kada bih ja izneo teoriju da postoji mogucnost da vlasniku neke male firme iz nekog grada zasmeta WinWin zbog mogucnosti da u njegovom gradu otvori svoju prodavnicu, pa da ih on pljuje gde god stigne misleci da ce time nesto da postigne ... Radis svoj posao i ako ga radis dobro, konkurencija ce razmisljati o tebi.
Ako ne, prljavi trikovi ce tesko pomoci.

Posto sam ja jedan od onih koji su kritikovali Win Win zbog dizanja cene Samsung stampaca, moram da ti kazem (posto nisam vlasnik neke male firme iz nekog grada kome je zasmetala mogucnost da Win Win otvori prodavnicu u mom mestu, nego stanujem na Vracaru i nemam nikakve veze sa prodajom racunara) da teorija koju si izneo moze biti tacna taman koliko i teorija da zaposleni iz Win Win-a, clanovi njihovih porodica ili njihovi prijatelji pisu na ovoj temi i svaku kritiku na njihov racun proglasavaju za, a priori, pljuvanje od strane konkurencije koja, eto, gubi utakmicu jer oni, Win Win, rade savrseno dobro i, uopste uzev, rasturaju kako su jaki, *ebu keve svima, a narocito nelojalnoj konkurenciji i sve tako i u tom smislu.

Sto bi rekao nas narod - moz' da bidne, al' ne mora da znaci.

Poslednja izmena:
Dotichni gospodin,makar ja kazhem da nam je bilo daleko bolje dok smo bili drugarice i drugovi, je ochigledno zaostao na emotivnom nivou nekog 12-godishnjaka kao i njegov nivo obracanja,te sva dalja prepucavanja ostavljam njemu na chast.
P.S.
Ne razumem kako to da Duke Nukem nije dobio opomenu ili ban zbog ovoga "laze"....krajnja neprofesionalnost....
Peca se istini za volju jedini trudi ....i to je u redu...no ostatak ekipe ....

Da li si ti profesionalan nazivajuci nekoga koga ne poznajes zaostalim?
Koliko godina imaju oni koji kazu "naljutio sam se, necu vise da se igram"? :)

Cemu sad ovo vadjenje ako neces vise nista da pises i stojis iza svojih reci?

Onda sam ja mozda rekao da lupas, a mozda i nisam, i ja sam mogao misliti hipoteticki...

/Back to reality

Mene je samo nasmejalo a nikako zasmetalo to sto si napisao za winwin, jer eto, znam da to nema veze sa zivotom, pa sam ti uz smajli napisao da ne lupas jer nisam mogao da verujem da neko moze da napise to i jos da to tvrdi...

Puno pohvala za BenchHouse, stvarno usluzni i ljubazni momci, pogotovo Chinaski koji je voljan da odgovori na sva pitanja poslata na PM.

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi ja ne mogu da verujem....ako pogledate par strana unazad pisao sam pisao o Pakom shopovima i njihovim konfiguracijama...i to je za divno chudo ostalo po strani...a pojedini chlanovi foruma su stali u odbranu WinWin-a kao da je u pitanju III svetski .....u neku ruku razumljivo jer ipak hleb zaradjuju tamo....
Meni onako iskreno smeta ponajvishe to,kao verujem i mnogima,shto se forum pretvara u potpuno privatnu stvar....o tome sam vec pisao....
Onda ga nazovite WinWin forum i gotovo...nema vishe potrebe da ovo bude Benchforum...i onda da se kazhe jasno i glasno,da je zabranjeno iznoshenje bilo kakve kritike na rachun pomenute firme i gotovo,ende.
Shto je josh luckastija stvar.....oni rade u istoj firmi,ali BH i Win Win osim shto je prvi u vlasnishtvu drugog niti shto se tiche asortimana,niti kvaliteta usluge,niti uopste cele filozofije nemaju ama bash nishta zajednichko.
Zapitajte se da li bi vi radili u WinWin-u ili u BH,gde sada radite?
Verujem da niko,ali bash niko od vas ne bi nikada radio u WinWin-u...shta biste tamo prodavali...integrushe od 15000 din...pa srce bi vam prepuklo drugog radnog dana...
Nadam se da ste me sada malo bolje razumeli i josh jednom ako sam nekoga i uvredio,izvinjavam se i budite uvereni da je to nehotice.

Poslednja izmena:
Pitanje je gde rade, npr profaktura je stigla od ALTI d.o.o. , robu je poslao WinWin, a roba je stigla u kesi Bench-House-a :D

Iskreno, mene ne interesuje cija je firma. Najbitnije mi je da su ljudi usluzni i ljubazni, pa makar bilo i skuplje ali da me cene.

Jedina stvar koja mi se ne svidja jeste sto stavljate odmah na profakturu/fakturu troskove prevoza.

EDIT:

Chinaski,

Izvini, nije bilo namerno.

što se mene tiče, ja više ne ulazim u pakom a u comtrade neću iz principa, sa winwin-om nisam imao loših iskustava, ljudi iz atoma su krajnje profesionalni što se tiče mog iskustva, a za ljude iz bench housea svaka pohvala, jest' da sam samo hard pazario ali je usluga na nivou...

Meni onako iskreno smeta ponajvishe to,kao verujem i mnogima,shto se forum pretvara u potpuno privatnu stvar....o tome sam vec pisao....
ti si pisao, a ja sam ti odgovorio da to nije tacno. Benchmark nije u vlasnistvu WW-a, niti je ovo WW forum. nemoj vise to da pises jer mi zaista testiras zivce :) ako je to tvoj utisak molio bih te da ga zadrzis za sebe jer zaista ne mogu a da ovo ne protumacim kao provokaciju najnizeg moguceg ranga.
Onda ga nazovite WinWin forum i gotovo...nema vishe potrebe da ovo bude Benchforum...i onda da se kazhe jasno i glasno,da je zabranjeno iznoshenje bilo kakve kritike na rachun pomenute firme i gotovo,ende.
niti cemo ga tako nazvati (nema potrebe za snishodljivoscu) niti je zabranjeno iznositi kritike na racun WW-a. danas sam citao prethodnih par stranica ovog thread-a i nekoliko ljudi je iznosilo prituzbe na racun prodavaca zaposlenih u lancu. da je neko hteo, mogao je sve te kritike da pobrise ali one stoje na forumu iako niko ne zna da li su one opravdane ili ne. dakle, ne stoji da se sve cenzurise, stavise dosta smo tolerantni. ali to ne znaci da cemo trpeti da nas vredjaju, ponizavaju i maltretiraju tek tako.
Nadam se da ste me sada malo bolje razumeli i josh jednom ako sam nekoga i uvredio,izvinjavam se i budite uvereni da je to nehotice.
ovo je kao u onom filmu kada kazu: "izvini se Djuri sto te je tukao". dakle, prvo izneses gomilu neistina koje vrlo lako mogu da se protumace kao provokacije a onda se ogradis sa "nadam se da se niko nije uvredio". samo ne znam zasto to radis? kada ti treba neki hardware onda zoves telefonom i caskas sa nama po pola sata i sve je super a onda svako malo pa krenes da pljuckas po forumu :)

nevezano za tebe, od 1. dana kako je otvoren BH mi smo na udaru na forumu od strane konkurencije ili pak dokonih ljudi koji jedva cekaju da pljucnu po nekom. ocigledno je da dosta ljudi smetamo jer da nije tako ne bi se bavili nama nego bi gledali svoja posla. ali kako zivimo u zemlji u kojoj zivimo, ovde je glavna poslovna filozofija kako izminirati konkurenciju i na konto toga ostavriti rezultat umesto izboriti se kvalitetom za svoje parce kolaca. mi u BH se ne obaziremo na konkurenciju ni malo. guramo svoju pricu, trudimo se koliko mozemo i verujemo da ce rezultati na kraju odvojiti zito od kukolja. vec posle nepunih pola godine smo prepoznati od dobrog dela (zahtevnih) korisnika kao pouzdan partner kome se moze verovati i sa kojim je saradnja na obostrano zadovoljstvo garantovana.

Ono sto ja nikako ne razumem je kako smo od mojih konkretnih kritika na racun ekipe u jednom shopu stigli do ovoga?

Sasvim sigurno ko je primio tu ekipu nije imao isti kriterijum koji je Peca imao kad je birao vas. Nadam se da se bar oko toga slazemo. Na shop u Cara Lazara milslim da se niko nije zalio (kolegu sam ja i slao tamo, ali ne znam sto je otisao u Jevrejsku), a ne verujem da su bolje placeni od ovih. Takodje se niko nije zalio ni na BH.
Lepo sam napisao koliko sam para ostavio u winwinu, od toga je preko pola bas u tom winwinu (jer mi je blizu i radi do 21) i zato pogotovo mislim da imam prava da se zalim. Ako hocete da pomognete kolegama, nazovite ih pa malo porazgovarajte sa njima i objasnite im kako treba...

Sto se konkurencije tice u NS: Novel se drzi (mislim na ove specijalizovane radnje, ne one sto valjaju frizidere), Pakom tu i tamo, seljakaju lokale itd, Pin se nikad nije puno trudio oko Milenijuma, bar koliko se meni cini i doticni ima visoke cene, ali bar moze da se dobije sve sto je na lageru pina za cca pola dana po toj ceni. CT je zatvorio 2 lokala u NS ove godine... ne mogu da kazem da mi nedostaju, ali ocigledno promet nikakav, trzni centri prazni, inventar i lager skupi, a winwin im zakucao poslednji ekser, to sigurno... Ovaj u merkatoru radi kao dobro, ali zato ce i zaposleni da sede sutra i prekosutra do 23 na poslu...
Mogu samo da zamislim kako je ovima sto su one-man show, koji nemaju ledja velike kompanije, pa svaki gubitak i pad prometa direktno osete na manjku hrane na stolu, ali nazalost to je globalizacija... pa opet pojedini ne spustaju marzu, ne produzavaju radno vreme, dozvoljavaju sebi javasluk sa reklamacijama i kupcima, skracivanje garancija i slicne gluposti koje generalno nemamo sa winwinom...

Meni je za sada OK ova kombinacija sa BH-om ... ne znam šta ste navalili.
Cene OK, akcije redovno, i bukvalno kupovina iz fotelje.
Pošaljem mejl šta mi treba,
stigne proaktura,
platim preko e-bank,
sutra stigne roba na adresu.
Gde ćeš lepše?
Meni čak i odgovara što je transport na fakturi, sve zajedno pravdam kao trošak.

Ono sto ja nikako ne razumem je kako smo od mojih konkretnih kritika na racun ekipe u jednom shopu stigli do ovoga?

Sasvim sigurno ko je primio tu ekipu nije imao isti kriterijum koji je Peca imao kad je birao vas. Nadam se da se bar oko toga slazemo. Na shop u Cara Lazara milslim da se niko nije zalio (kolegu sam ja i slao tamo, ali ne znam sto je otisao u Jevrejsku), a ne verujem da su bolje placeni od ovih. Takodje se niko nije zalio ni na BH.
Lepo sam napisao koliko sam para ostavio u winwinu, od toga je preko pola bas u tom winwinu (jer mi je blizu i radi do 21) i zato pogotovo mislim da imam prava da se zalim. Ako hocete da pomognete kolegama, nazovite ih pa malo porazgovarajte sa njima i objasnite im kako treba...

Sto se konkurencije tice u NS: Novel se drzi (mislim na ove specijalizovane radnje, ne one sto valjaju frizidere), Pakom tu i tamo, seljakaju lokale itd, Pin se nikad nije puno trudio oko Milenijuma, bar koliko se meni cini i doticni ima visoke cene, ali bar moze da se dobije sve sto je na lageru pina za cca pola dana po toj ceni. CT je zatvorio 2 lokala u NS ove godine... ne mogu da kazem da mi nedostaju, ali ocigledno promet nikakav, trzni centri prazni, inventar i lager skupi, a winwin im zakucao poslednji ekser, to sigurno... Ovaj u merkatoru radi kao dobro, ali zato ce i zaposleni da sede sutra i prekosutra do 23 na poslu...
Mogu samo da zamislim kako je ovima sto su one-man show, koji nemaju ledja velike kompanije, pa svaki gubitak i pad prometa direktno osete na manjku hrane na stolu, ali nazalost to je globalizacija... pa opet pojedini ne spustaju marzu, ne produzavaju radno vreme, dozvoljavaju sebi javasluk sa reklamacijama i kupcima, skracivanje garancija i slicne gluposti koje generalno nemamo sa winwinom...

Najveci problem kod nas je sto se ne cene musterije, i one koje potrose 10e i one koje potrose 1000e.

Ja sam imao slican problem u Sapcu, uzimali smo u jednoj firmi preko 10 godina komponente i sve je bilo super iako su bili skuplji ali su bili azurni i sve je funkcionisalo. U medjuvremenu su promenili gazdu i nastao je sukob oko neke banalne sitnice koja je kostala 1000 din, naravno kada me neko ne ceni a "zivi" od mene godinama prestali smo da uzimamo kod njih i uopsteno u Sapcu, od tada samo "proverene" firme za koje sam cuo na Benchu.

Firme sa kojima sam bio zadovoljan i mogu reci da su azurni,profesionalni i ljubazni

Eurolink (vise ne postoji, ali su bili stvarno najbolji)
Grappolo Group
Atom
Bench House
Litium OC

Ovo su tri firme kod kojih necu kupiti nikad vise u zivotu pa makar bili jeftiniji 3x

Gigatron
Pakom (ocajan servis)
PC Practic (iako je laptop kupljen kod njih, nisu hteli da cuju uopste o tome da oni prime na servis laptop nego nas prebacili na Pakom)

Kupovao sam van zemlje dosta puta, nikad ali nikad nisam doziveo da neko bude neljubazan, drzak ili bezobrazan.
Nema situacija da je nesto rezervisano a nije napisano na tom uredjaju i da nece da prodaju.
Pa cak i radnici u ex-yu zemljama su bolji od vecine nasih.

@Danijel00:

hajde da ja pokusam da stanem u odbranu kolega iz novosadskog WW-a (pozdrav za Dunjicu :D) :)
ako se dobro secam, tvoja prituzba se odnosi na to sto te nisu zvali jer disk nije ni stigao a igrom slucaja se desilo da prodavac nije bio tu a kolega nije znao o cemu se radi. u principu, i da je bio tu prodavac sa kojim ste kontaktirali on bi vam rekao da disk nije stigao, a i da je kolega bio upoznat sa situacijom opet ne bi mogao da uradi vise od toga nego da vam kaze da disk nije stigao. lm, ono sto prodavac moze da uradi je da uzme rezervaciju za hardware i da ga naruci. kada ce stici on ne zna tacno ali zna priblizno. evo sta ja radim kada neko nesto naruci a ja ga nemam fizicki na stanju nego treba da ga povucem iz nekog WW-a: dakle, primim rezervaciju i kazem coveku da cu ga zvati cim proizvod stigne u radnju ali da ne mogu da garantujem kada ce to biti (kazem: "stize najverovatnije tada i tada"). na osnovu iskustva mogu da pretpostavim da ce to trajati dan ili dva, u zavisnosti odakle se povlaci hardware ali i tada se ogradim da ne mogu da garantujem, ali da je jako izvesno da ce biti kako ja kazem. dakle, u ogromnoj vecini slucajeva rok koji sam ja dao se ispostuje i sve je ok a kada se desi da moje prognoze ne budu tacne zbog neke vise sile ili necije greske (svako moze ponekad da pogresi) onda krecem da istrazujem sta se desava sa robom i gde je zapelo i javljam kupcu sta se desava i dajem novu prognozu kada moze da ocekuje robu u skladu sa novonastalim okolnostima. ako je kolega iz NS-a odradio sve sto je mogao (porucio robu) on je uradio veci deo svog posla. sada se ceka da ostali odrade svoj deo posla i da roba stigne u radnju kada on treba samo da okrene telefon i da ti javi da je stigla. e sada, ako nesto ne stigne kada si obecao coveku odmah se krece sa hajkom na prodavca. u principu, musterija je uvek u pravu i ima ekskluzivno pravo da se ljuti i istresa na kome hoce ako roba kasni i 1 dan, a taj neko je prodavac jer je on 1. na udaru :) i to je ok, ali kada bi taj kupac znao kako funkcionise sistem i kada bi imao malo razumevanja bilo bi svima lakse :) bas zato se i ja ogradjujem; ne mogu da znam kada ce pasti sneg i paralisati celu zemlju ili kada ce taxi olos da blokira ceo Beograd. jos uvek nisam usavrsio vestinu gledanja u pasulj i nikome ne garantujem nista sto ne zavisi 100% od mene :) kolege iz Novog Sada padaju sa nogu od posla i najverovatnije te zbog velike guzve nisu zvali da te izveste o tome da HDD nije stigao i da ti kazu kada ce stici. ok, ti imas pravo da nemas razumevanje ali ja pokusavam da ti docaram kako funkcionise sistem. ako disk nije stigao to najverovatnije nije do prodavca a ako te nije pozvao to nije zato sto ukrsta reci na poslu vec zato sto ima posla preko glave. mozda nije najbolji izgovor i opravdanje ali to je istina.

inace, nisam zbog tebe napisao post iznad. napisao sam ga generalno zbog konkurencije koja se koristi raznoraznim sredstvima ne bi li nam podmetnula nogu :) zamislite kada bih ja isao po forumima i huskao ljude, pravio negativnu atmosferu i upirao prstom. sve i da hocu - nemam vremena. i kada imam vremena - opet nemam vremena. tada obicno smisljam sta cu da sledece uvezem u zemlju, guglam, blenem u specifikacije i testove kako bih obogatio ponudu u BH-u a samim tim i na domacem trzistu. mozda ce zvucati neskromno, ali ako kazem da je BH jednim delom obogatio domace trziste i doneo vrednost vise - zaista ne preterujem. kada dodje kupac i zahvali se sto smo uvezli recimo Xigmatek fan za kuciste koji je oduvek prizeljkivao ja ne mogu a da ne osetim satisfakciju, jer znam da ga ja nisam porucio ne bi mogao da se kupi u zemlji. iako od toga imam samo tapsanje po ramenu ipak se osecam ispunjeno. zato i radim ovaj posao. a sta mislite koliko Alti zaradjuje na hladnjaku od 600din? bukvalno kada nekom doneses ono sta je hteo iz inostranstva, a sto nije bilo ovde do tada da se kupi, na cemu ti imas zaradu 100-tinjak dinara, vise njemu cinis uslugu nego sto firma zaradjuje. ili sleeve koji su 200-300din. kolika je tu zarada? a da ih mi nismo porucili ne bi ih bilo...onda krene konkurencija da nas kopira, pa krene rat cenama i rezultat je da krajnji kupac profitira. bez lazne skromnosti, zasluzni smo za razvoj trzista. ima dosta primera, od jeftinih sitnica za kuciste pa do brendova poput EVGA i Mushkin...
dakle, uvek imam sta da radim i zaista ne znam kada ti ljudi rade to sto rade. izgleda da im ne ide bas nesto posao pa imaju viska vremena? ili pak placaju profesionalne pljuvace, forum-ratinke i h8 botove? a verovatno ima delom i no life-era koji su najpametiniji u svojoj sobi, iza svog monitora :)

edit: Duke nije trebalo onako da reaguje i to sam mu odmah rekao ali svako ima svoju granicu tolerancije. kada te non stop bockaju sa strane a ti trpis i trpis...to ne moze zauvek da traje :)
a sada odoh da pogledam finale 3 sezone najbolje serije na svetu - Californication :banana:

Poslednja izmena:
@a verovatno ima delom i no life-era koji su najpametiniji u svojoj sobi, iza svog monitora

Naravno da ih ima na tone kad u ovoj prokletoj zemlji je 80% "mladih" nezaposleno, i naravno da je takvom muka kad vidi nekog *****a da radi cak i za taj crni minimalac... mada zadnji put kad sam bio u winwin Jevrejska smotanko koji je sjebao reklamacije je bio otpusten a i poslovodja mi rece da je napravio totalnu zabunu sa vecim brojem slucejeva....
A i one dve za pultom su bile komunikativnije e sad jel zbog mene ili ih je neko suptilno zamolio i objasnio neke stvari, stvarno neznam :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno