Šta je novo?

AION

Beta je odavno zavrsena :)

Jedini nacin da igras je da kupis igru.

Poslednja izmena:
~Došlooo vreeeemeee da se rastajeeemoooo~

Ukratko:
- grind je katastrofalan. Stalno jedno te isto te jedno te isto.....
- pvp ne postoji jer se sve svodi na PVE grind za ambis poene sa kojima se kupuje PVP oprema ili na gankovanje (zerg vs 1-2 igrača ili lvl50 vs lvl 25)

~Došlooo vreeeemeee da se rastajeeemoooo~

Ukratko:
- grind je katastrofalan. Stalno jedno te isto te jedno te isto.....
- pvp ne postoji jer se sve svodi na PVE grind za ambis poene sa kojima se kupuje PVP oprema ili na gankovanje (zerg vs 1-2 igrača ili lvl50 vs lvl 25)

Upravo... A i nervira me to sto vec jednom ne ubace PK svoje rase, jer postoje likovi koji mi stvarno idu na K..

Eh, kad će više da se pojavi nova igra kao što je RFO, to su bili dani PvP-a...

Samo u početku je postajala mapa na kojoj si bio siguran, onda te igra vodi prvo na mape gde protivnčke rase mogu da dođu na gank, pa onda na mape gde exp-uju svi zajedno, jedni pored drugih i nikad ne znaš hoće li te protivnički parti pustiti na miru ili će te pozdraviti kopljem u vugla. Kada ima više jednih na serveru, oni pokušaju da odseku mape od drugih rasa, pa onda prijatelji zovu assaulter-e, bude ljude usred noći da se loguju u igru, pravi se zerg i čiste se mape. Najbolje je bilo kada krene chip wars, masovne bitke za glavni rudnik, skupljalo se na hiljade igrača, koji parti ne dođe na boj na Kosovo i ostane da exp-uje, vođa rase ode i pokolje ih ko zečeve. :D Albert, naš najbolji vođa rase je izdavao komande na engleskom, nemačkom i španskom, svi su ga slušali kao boga, sa njim smo 'ladno pobeđivali u 70% ratova. To su bili dani.... ko zna kad će opet tako nešto da izađe.

..ne znam...meni je aion jos uvek zanimljiv...prilicno.. :)
..btw,očistili još 27k (ili tako nešto) botova..

Ma problem je što nema zona za različite nivoe igrača gde određeni nivoi ne mogu da uđu. To je odlično rešeno bilo u WARu, a ovde lvl 50 sorcerer dođe u noob zonu u Reshanti i ubija lvl25 likove. Ne dobija ama baš ništa od toga, al eto tako, on misli da je to PVP.

Utvrđenja niko ne brani, iz borbi svi beže ili idu da gankuju... ostaje samo grind grind grind.... smorilo me bre! :) Treba ti nedelju dana za prelazak na sledeći nivo kada farmaš elite, a to radim već 3 nivoa. To je presudilo da batalim jer nemam strpljenja da iz dana u dan radim ko mrav jedno isto.

Ma moze lvl cap za mesec ipo dana da se uradi... Meni grind ne pada tesko jer posle Requiem Bloodymare, Aion je macji kasalj sto se tice grinda ;)

Gladijatori, Assassini i Templari su ubedljivo najgore klase za PVP i to ne treba da te čudi ni najmanje. Oni argumente "ali oni pobeđuju na turnirima non stop" ne treba da prihvataš kao izgovor uopšte jer na turnirima dosta stvari ne sme da se koristi.

Ti kao sorc imaš root, sleep, tree... taman dovoljno da se udaljiš i ispališ delayed blast, Inferno i fire cage. To kad uradiš, verovatno si mu već skinuo 50% hp-a. Dok te on stigne da zamahne, ti verovatno imaš spremljenu sledeću CC magiju da ga onesposobiš i onda odvališ.

Najbolje klase za PVP su (i to ovim redom)
1. Spiritmaster
2. Ranger
3. Sorcerer
4. Cleric

Što se tiče grinda, tek si na 30om nivou i nemaš predstavu šta te čeka za 5-6 nivoa. Čeka te isti XP od mobova na svakom nivou i čeka te enormno povećanje potrebnog iskustva za prelazak na sledeći nivo. Prvo 29 miliona, pa ~40, pa ~60 itd, a mobovi na 43. nivou i dalje daju isto kao da su na 35. To znači bar nedelju dana igranja po nivou za neke umerene-hard-core igrače (5-6 sati dnevno svaki dan).

p.s. Evo ga moj lik - http://uk.aiononline.com/characters/Telemachus/Valkyrie Bilo mi je jako zanimljivo da igram sa SM-om, ali me je grind totalno upropastio. Nisam ni sanjao u kojoj meri se povećava kada pređeš 37. Na 30. nivou sam bio oduševljen kao i ti, al aj sačekaću da dođeš do 43. ko ja pa da čujem komentare dalje ;) Ja sam lika ustupio guildu dok se odmaram i razmišljam da li da nastavim sa AIONom ili je bolje da sačekam Star Trek :)

Poslednja izmena:
Ma nijedan grind ne moze da me iznenadi ;). Znam da je malo teze od lvl30 do lvl36, posle je boza do lvl45... Bar mi tako kazu ortaci sa NA verzije koji su lupili cap i koji igraju kao ja (nekad i po 20h kad neam sta da radim). Inace, ne valja ti samo accu da nabijas (bar na lvl45+ ti ne treba) jer se tad dobija accu koliko ti treba. Tad dobar PvP orb, sa dva tri MA, i ostalo samo krcaj MB sa pokojim HP..
Edit: Gladijatori su veoma dobri u PvP ;). Rabijaju nam roots, crit rate im je nenormalan, dosta HP, pristojan dmg... Videces kasnije ;)

Poslednja izmena:
Ma nijedan grind ne moze da me iznenadi ;). Znam da je malo teze od lvl30 do lvl36, posle je boza do lvl45... Bar mi tako kazu ortaci sa NA verzije koji su lupili cap i koji igraju kao ja (nekad i po 20h kad neam sta da radim). Inace, ne valja ti samo accu da nabijas (bar na lvl45+ ti ne treba) jer se tad dobija accu koliko ti treba. Tad dobar PvP orb, sa dva tri MA, i ostalo samo krcaj MB sa pokojim HP..
Edit: Gladijatori su veoma dobri u PvP ;). Rabijaju nam roots, crit rate im je nenormalan, dosta HP, pristojan dmg... Videces kasnije ;)

Jao bre, nemaš pojma :D

SM je CC klasa, a ne DPS. Pored toga ti uopšte ne treba MB jer nema uticaja na 3/4 magija koje SM koristi - elementali i njihove magije nemaju koristi od MB-a, kao ni servant magije. Za endgame samo MA i HP idu, dok sorcerer treba samo HP da nabija. MA mora da se koristi jer svi imaju sve veći magic resistance, a kod SM-a je neophodno da CC prođe. Samim tim onaj SM koji koristi Orb može da bude samo noob. ;P

Do 37 je ok, a posle je grind pakao i što je najgore, grind ne prestaje ni kad dođeš do 50. nivoa. Videćeš i sam, nema potrebe da objašnjavam kad ćeš i sam kroz to da prođeš. Kada dođeš do 45. nivoa, u pogledu XP ti si tek na POLA igre!

Upravo zbog MA sam ubijao likove i do 5 nivoa iznad mene u PVPu. Da to nisam stavljao, bilo bi samo resist, resist, resist...

Poslednja izmena:
Hebem li ga, nisam znao da ne skalirate sa MB.. Ali znam da sorcovi ne trebaju tome-ove na lvl45+ jer imaju dovoljno MA.. I full MB je odlican jer retko ko moze da stigne do sorca. Jedino HP build protih Rangera...

...alo bre!..ja sam sin i to tek 29lvl!..necu da dozvolim da mi crnite klasu!.. :D
..tacno je da smo prilicno slabuckavi tu negde do oko 30 lvl..ali sada uspevam da dobijam gladijatore (pa cak i po kojeg temp ako mi je tajming dobar :)..)...stvar je u tome sto je sin verovatno najteza klasa za igranje u AIONu..ja se samo nadam da cu uspeti da ispratim (finansijski :D..) menjanje opreme na dva/tri lvla posto smo prilicno zavisni od iste...sada mi je phc na oko 300...mogu da zamsilim kako je kada ga naguram do 450 (crit je 50") ala ce biti extra..

..btw sorc i SM je mozda najlakse dobiti sa dovoljnom i pravovremenom upotrebom potova i hrane...i naravno da se ne za****m nesto pa da ga pustim iz stun lock-a..prilicno brzo su mrtvi ,)..borba u vazduhu nam je prilcna boljka..

..eto.. ;)

btw,roboto..sta je sa instancam FT, SR?...zar ne daju dosta xpa?..meni je
NTC pomogao da preletim između 20og i 29og :)... :,,:

ma sinove gaze ko stigne ;) Inace, ne mozes me stunovati dok imam stit, te te to automatski onemogucava da me dobijes ;). Tj sorcove inace. Sinove svi gaze ;). Inace najteze je igrati sa rangerom ;) Kako to da si NTC od lvl20 nabijao, to je lvl25 instanca :). Exp u FT je ocajan i uglavnom se radi zbog drop-a.. Inace, polako mi odumire server >.>

Poslednja izmena:
btw,roboto..sta je sa instancam FT, SR?...zar ne daju dosta xpa?..meni je NTC pomogao da preletim između 20og i 29og :)... :,,:

NTC je jedina dobra instanca koja daje dobar XP. Sve posle toga daju manje XPa nego da odeš sam negde da grindaš. Instance ovde postoje samo zbog PLJAČKE :) I to ako ti se posreći da dobiješ nešto sa 0.05% šanse :-/

Pu ocrniste i igru i klasu koju igram i sve :)
Sad mi se uopšte ne uplaćuje sledeći mesec, ionako sam napravio pauzu od jedno 10ak dana.

http://uk.aiononline.com/livestatus/character-legion/search?charID=152071&serverID=32

ma ne slusaj ih nista ;)..
..meni je na kahrunu igra jos uvek prilicno zanimljiva..jedini problem mi predstavlja novac koji trošim na opremu svaka dva lvla što znači uvek kuburim sa istim.. :S:
..sin je komplikovana klasa, vrlo salaba u pvpu do 30 i nekog levela..ali ima najjaci dps u igri i u rukama nekog ko zna da igra je prilicno ubojit :D..
..ja sam 29..nagurao sam pch do nekih 300..i zadovoljan sam...juce sam bas oprao nekog chantera (29lvl)...mogu da zamislim sta se tek desava kada naguras pch do 450..pa imas skoro 50% critical :banana:...

Nista :) Jos uvek te gaze :)

Baš tako :)

Džaba ti toliki crit kada su na tebe bacili root, slow, sleep, tree, fear, body root, silence... ;) Meni je bilo super da iskoristim speed scroll (povrh +20% speed cipela i +4% brzine zbog titule), bacim slow na assassina i samo trčim oko njega i punim ga DOTovima. Nisam morao čak ni fear da koristim, a kasnije se ispostavilo da je lik bio 2 nivoa iznad mene (41 vs 43) i da je imao neku extra plavo/narandžastu opremu.

Assassini su totalno gimp klasa u ovoj igri. Šansu imaju samo ako te iznenade i ako te uhvate u stun-lock, a to mi se nije desilo ni jednom. O ambisu da ne pričam, tek tamo nemaju šanse.

to da su smesni sad .... stoji .... sve melee klase su smesne manje vise za range klase, ali to ce se promeniti kasnije, kad igraci nabave opremu (malo teze u ovoj igri jer drop rate je .... hm .... cudan).

u abyssu .... pa ... tamo range klase imaju prednost letenja, ali ionako se PvP tamo svodi na zerg :)

malo teze u ovoj igri jer drop rate je .... hm .... cudan

Ovo sam bio napisao skoro na klanskom forumu, pa ću samo da prekopiram ovde (mrzi me da prevodim).

You may all think that drop rates in AION are only based on percentage where one mob has 1% to drop some nice item... or any kind of item, but that is not true. There are 2 more factors:

1. Timer and Quota per certain time
2. Mob type

In translation that means few things - One type of mob has certain quota of stuff it can drop per certain amount of time and per certain percent. That means that you will have highest chances for drop early in the morning before players start to come, in areas where there are no bots and from mobs that people are usually not attacking. Only then you will have that guaranteed 0,5% for drop :D Hurray for grind! :D

If someone killed a mob and got a drop (that may even be a boss), chances for any kind of similar drop from same type of mob in lvl35+ area and in next X hour(s) are 0% (every mob has different timer). That's why I have spent 4 complete levels grinding for wind spirit 3 book in same area with same mobs and with other spiritmasters around and didn't get it.

That goes for all world mobs, but I'm not sure if that is the case with instances. When I hear stories about "20 instance runs and nothing" I think it is.

Here is original article and quote

The posts about loot being tied to a timer of some sort...are correct

There were a few threads here about how some in higher levels (35+) started to feel that loot was on some sort of timer, in terms of drops. How people would get nothing for hours, then get a few quick white/green drops and then nothing again.

I can tell you after weeks of 24/7 botting on two accounts, this is ABSOLUTELY true. As to the exact mechanic, I'm not sure. But the reality is that there is some weird quota or allotment or whatever over a specific time. It's almost like every other grind aspect in the game...it feeds you but only so fast. With certain add-ons to botting software and scripting you can do yourself with some, I could check drops by the hour and then graphed the data. Pretty amazing results. Anyway, this is less to do with botting but still something that botting made very easy to notice. I would still get between 5-10 million kinah a day on each account so for me, I had over 100 million always in the warehouse with nothing to use it on but playing with enchantments :p

http://www.aionsource.com/forum/aion-discussion/94319-i-botted-2-toons-50-ask-away.html#post1869029

p.s. There may even be factor no.3 - YOU as a character can have timer and quota tied to you. This mechanic exists in game with that "autoreporthunting" feature where enough reports first lower drop rates for botters before next batch of reports actually report you to admin.

Haha znači da ljudi verovatno već prijavljuju jedni druge na veliko iako znaju da nisu botovi :)

PvP verovatno treba da evoluira još malo da situacija ne bi bila tako retardirana da su sve range klase bolje od mele klasa. To se rešava vrlo lako sa diminishing return-om ili skilovima kao "immune to stun/root" tako da ako imalo rade na igri to lako mogu srediti i napraviti nekakav balans. Videćemo kako će se situacija razvijati kad budem imao malo više slobodnog vremena i nastavim od trenutnog lvla20 naviše.

Uvek se mogu vratiti Icecrown Citadel-u ako se ispostavi da Aion nije vredan truda :)

Haha znači da ljudi verovatno već prijavljuju jedni druge na veliko iako znaju da nisu botovi :)

Ja sam redovno to radio KS-erima i onim šabanima što iz čiste zlobe treniraju elite na ostale igrače :-devil-: :banana:

to da su smesni sad .... stoji .... sve melee klase su smesne manje vise za range klase, ali to ce se promeniti kasnije, kad igraci nabave opremu (malo teze u ovoj igri jer drop rate je .... hm .... cudan).

u abyssu .... pa ... tamo range klase imaju prednost letenja, ali ionako se PvP tamo svodi na zerg :)

Nije tacno da su melee klase lose ;). Samo je sin los xD. Templar dobija neverovatno jak resistance na lvl45+ tako da sorcovi koji ne znaju da igraju bas najbolje duckaju pisu samo tako od templara. Glad je nenormalno jak protiv sorca cak i SM-a jer jedan resist znaci smrt :) Dok sin zbog shielda protiv sorca moze da ducne xD. Da ne pricam o SM-u xD. Bukvalno svaka rasa ga gazi.. I na lvl1 i na lvl50. Verovatno ce preduzeti nesto povodom toga.

Glad je nenormalno jak protiv sorca cak i SM-a jer jedan resist znaci smrt :) Dok sin zbog shielda protiv sorca moze da ducne xD. Da ne pricam o SM-u xD. Bukvalno svaka rasa ga gazi.. I na lvl1 i na lvl50. Verovatno ce preduzeti nesto povodom toga.

SM je najbolja klasa za 1 vs 1, očigledno nisi dovoljno igrao da bi to shvatio. ;) Dmg nije veliki kao kod sorcerera, ali SM ima zaista mnogo alatki da te onesposobi da ne možeš ništa da uradiš, ma koju klasu da vodiš. Do 40og nivoa im nema pandana, na 41 je nezgodno jer sorc ima brži silence, od 42 samo drugi SM predstavlja problem, a na kraju igre jedini problem može da predstavlja cleric koji budži HP. Čak ni rendžeri nisu problem, ubijao sam ih po 5 nivoa iznad jer kada se na njih baci body root (0,5s vreme za bacanje magije) oni ne mogu da koriste ništa od osobina što je dovoljno da upadnu u fear-lock.

Na svu sreću po većinu igrača, malo ljudi igra SMa jer svi misle da je gimp klasa, a pola od tih koji igraju kao SM nemaju pojma :)

SM je najbolja klasa za 1 vs 1, očigledno nisi dovoljno igrao da bi to shvatio. ;) Dmg nije veliki kao kod sorcerera, ali SM ima zaista mnogo alatki da te onesposobi da ne možeš ništa da uradiš, ma koju klasu da vodiš. Do 40og nivoa im nema pandana, na 41 je nezgodno jer sorc ima brži silence, od 42 samo drugi SM predstavlja problem, a na kraju igre jedini problem može da predstavlja cleric koji budži HP. Čak ni rendžeri nisu problem, ubijao sam ih po 5 nivoa iznad jer kada se na njih baci body root (0,5s vreme za bacanje magije) oni ne mogu da koriste ništa od osobina što je dovoljno da upadnu u fear-lock.

Na svu sreću po većinu igrača, malo ljudi igra SMa jer svi misle da je gimp klasa, a pola od tih koji igraju kao SM nemaju pojma :)

A jok ti si shvatio xD. Ja sam znao za rase pre no sto si poceo da igras xD. SM ako omasi fear protiv glad-a pozdravvvvvvvvvvvvvvvvvvvv xD. Sorc moze da se izvuce ;) Sorc ima strasno brzi casting time kasnije sa stigmama, tako da mu nema premca ;). Ely sorc je krsina teska

A jok ti si shvatio xD. Ja sam znao za rase pre no sto si poceo da igras xD. SM ako omasi fear protiv glad-a pozdravvvvvvvvvvvvvvvvvvvv xD. Sorc moze da se izvuce ;) Sorc ima strasno brzi casting time kasnije sa stigmama, tako da mu nema premca ;). Ely sorc je krsina teska

Mislim da su tvoji saveti i iskustvo zlata vredni i da bi svako trebalo da ima gladijatora kao glavnog lika u AIONu. Što više, to bolje. Sa druge strane SM je totalno bezvezna klasa koja ima samo fear. :party:

A u brate ala si ti omasio igruuuuuuuu .....

Elem ... SM je trenutno najjaca klasa u 1vs1 kao sto rece roboto, ko tvrdi drugacije .... pa ... (ajde necu da vredjam) ali trebalo bi da promene igru.

Kako tacno mozes da omasis fear ??? mislim ... mozes ako si dovoljno retardiran da nemas mag accuracy koliko treba, + ..... cak i da imasis jedan ... imas drugi .... doh.

Sorcerer moze da rokene SMa samo ako ovaj nema mozga ...... u tom slucaju mozes da ubijes bilo koga sa bilo kojom klasom.

Sto se tice tvoje price sa gladijatorima ..... evo ovako da ti postavim to ..... kad bi izgubio protiv gladjatora mog lvla sa slicnom opremom kao sto je moja .... verovatno bi prestao da igram Aion (da igram sorcerera), znaci prica da je gladijator ******* za sorcerera .... je .... hm ... smesna.

U drugu ruku assasin je tezi za sorcerera od gladijatora, mada i njih trenutno roknem ko od sale ako ne znaju da igraju.

Templar u drugu ruku zna da bude tezi protivnik ako ima odgovarajucu opremu i ako zna sta treba da radi.

PvP trenutno je ..... cudan ... ali ce se srediti kasnije na lvl 50 kad svi nabave pa .... bar lvl 50 opremu.

Ja se i dalje raspravljam sa mongoloidima iz legije koji na lvl 50 prave opremu lvl 43 .... i kao ... tripuju da su *******i .... lol.

A da odgovorim i na prvi tvoj post ..... melee klase su trenutno smesne ... dok ne nabave odgovarajucu opremu.

Ja kao sorcerer .... lagano ubijem assasina dok stojimo u melee range-u ne moram ni da ga kajtujem ... samo stojim i rokam freezing wind + melee udarac orbom .... freezing wind udara za 1800, a orb tipa 300 (700crit) i to svake 2 sec, pa ti izracunaj koliko taj assasin prezivi pored mene :) ..... ah da ... pokusava on da me rokne ... ali imam absorb shield + 5sec melee immuniti + scroll za absorb shield + AOE nuke + stun od 4 sec.

Do sad .... razvoj dogadjaja u PvP u koj sam imao protiv mele klasa je sledeci .... oni me napadnu ja krenem spam freezing wind + melee ... i posle 2 rotacije oni beze .... eto to tako ide za sad.

A voleo bih da vidim lika kog igras ;) postuj nam link ovde, da bar znam sa kim pricam.

Poslednja izmena:
Sine, omasis li jednom, glad te pojede :). Ne kazem da treba imati samo glad-a :). Svako igra po svom ukusu :). Ortaci koji su vec cap i imaju po par likova, znaju sta pricaju :).

Nazad
Vrh Dno