Šta je novo?

Need for Speed Shift

Sad sam tek reinstalirao Shift, u najvecoj guzvi imao sam 17fps, posle patcha 37!
Karta je 3850 512DDR3. :beer:

Ne volim ovaj argument.
I pre 15 godina je EA prodavao bar 10 puta više kopija FIFA, NBA, NHL ili čega već za konzole nego za PC, stanje danas nije ništa gore nego tada.

da samo sto se fifa za pc radila za pc za ps2 je posebno pisana od nule. sad nije tako orginalni kod je za konzole a samo se radi port za pc tako da je pc poslednja rupa na svirali. Snaga pc-ja tada u odnosu na ps 1 i ps2 nintendo i sta je jos bilo je ko svemirski brod i cheze. Nekazem da je fifa tada radila lose na soniju ali grafika je bila adut pc-ja. Sada ti konzole ferceraju full hd bez problema nemaju windows da te kolje i izbacuje plave ekrane, a za pc ti treba samo graficka od minimum 300e. Kod nas za igre jos uvek dominira pc ali napolju to odavno nije tako.

p.s. pre petnest godina bese 1994:) tad si na pciju igrao tetris i ako si imao srece da imas 14" vga color monitor mogo si da uzivas u charima princa od persije:) licno nesecam se ni jedne fife pre fife 97 na pciju. Nisam doduse pratio to na racunaru niti igram "sport" na kompu ali stvarno ne bi smeo da se zakunem da je bila fifa 96 ili se zvalo nekako fifa soccer ne secam se vise.

Poslednja izmena:
Nisam upoznat ali verujem da SHIFT lepo radi na x360, isto kao i na ps3, tako da ti konstatacija ne stoji.
Sto se tice drivera, nije do njih jer sam pre patch-a instalirao catalyst 9.11 i probao tako da igram, ali je frame rate bio isti tjs. los. Tek nakon patch-a je igra poletela.

naravno da lepo radi a x360 ima ati graficku jel. nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Atijeva nova serija graficke je izasla dx11 je chip izaso je win 7 jel tako. Ati se "zaneo" da izbaci drivere na vreme jer veruj mi imao sam 5770 cim se pojavila kod nas a na atijevom sajtu nije bilo drivera za xp za seriju 57** i 58** koji su se pojavili naknadno. Shift sam igrao prvo na 5770 i win 7 i nisam imao problema kao sto ih nemam ni sad sa 4890 igra mi je isla super a rezolucija mi je u oba slucaja bila 19820x1080. Svi koji kukaju na shift igraju pod xp-om koji je dx 9 sistem a koriste dx 10 kartice, a svi su poskidali nove drivere koji su optimizovani za novu seriju. Verujem da je problem bio do drivera osim toga ima li nekog medju vam ko se seca voodoo karata i 3dfx ovog glida? Pa onda odjednom igre izgubise podrsku za glide nego radise na open gl-u... Nov 0S nov DX11 i vreme je da se korisnici nateraju na menjanje i jednog i drugog.

Problem je u tome shto Ati ima ochajnu softversku podrshku. Da Nvidija svima placa da prave igre pod njihove kartice, oni ne bi imali nikakvu zaradu...

OPA!!!! 8xAA, 16XAF, 1280x1024, pocetak trke sa 12 automobila, pre patch-a mi je ovde FPS bio 20.
Posle patcha mora jos nesto da se uradi kako bi isti funkcionisao. U kriticnim situacijama 3x veci FPS posle patch-a, i neka mi neko sada kaze kako EA nije namerno diskriminisao kupce sa ATI kartama.

A sta to jos treba da se uradi?

Prvo, izvinjavam se za offtopic, završavam sa ovom pričom.

da samo sto se fifa za pc radila za pc za ps2 je posebno pisana od nule.

Zapravo, PS2 i PC verzije FIFA su do pre 2 godine delile isti engine, baš kao i NBA Live, Madden, Tiger Woods i NHL. Sve te igre su bile PS2 portovi, jedina razlika su bili meniji koji su u PC verziji prilagođavani za miša.

Nekazem da je fifa tada radila lose na soniju ali grafika je bila adut pc-ja. Sada ti konzole ferceraju full hd bez problema nemaju windows da te kolje i izbacuje plave ekrane, a za pc ti treba samo graficka od minimum 300e. Kod nas za igre jos uvek dominira pc ali napolju to odavno nije tako.

Trebao bi zaista da uporediš bilo koju FIFA sa PS2 i odgovarajuću FIFA za PC iz iste godine. Isti engine je uvek bio u pitanju. Paradoksalno, ali tek ove zadnje dve FIFA za PC su posebno rađene za njega, jer je EA Sports po prvi put napravio poseban tim za nju. Ne znam za koju igru je potrebna grafička od 300 evra? Na mojoj mašini koju čini procesor od 60-tak evra i kartica koju sam platio 14000 dinara, i veoma zahtevne igre kao što su Shift, Resident Evil 5 ili NBA 2K10 rade u 60 ili više fps-a u 1920x1200. Napolju PC nikada nije bio dominantan u odnosu na konzole, još od kada se NES pojavio pre 25 godina.

p.s. pre petnest godina bese 1994:) tad si na pciju igrao tetris i ako si imao srece da imas 14" vga color monitor mogo si da uzivas u charima princa od persije:) licno nesecam se ni jedne fife pre fife 97 na pciju. Nisam doduse pratio to na racunaru niti igram "sport" na kompu ali stvarno ne bi smeo da se zakunem da je bila fifa 96 ili se zvalo nekako fifa soccer ne secam se vise.

FIFA International Soccer je prva FIFA i izašla je za PC još 1993, uz verziju za konzole.

Poslednja izmena:
Prvo, izvinjavam se za offtopic, završavam sa ovom pričom.

Zapravo, PS2 i PC verzije FIFA su do pre 2 godine delile isti engine, baš kao i NBA Live, Madden, Tiger Woods i NHL. Sve te igre su bile PS2 portovi, jedina razlika su bili meniji koji su u PC verziji prilagođavani za miša.

Trebao bi zaista da uporediš bilo koju FIFA sa PS2 i odgovarajuću FIFA za PC iz iste godine. Isti engine je uvek bio u pitanju. Paradoksalno, ali tek ove zadnje dve FIFA za PC su posebno rađene za njega, jer je EA Sports po prvi put napravio poseban tim za nju. Ne znam za koju igru je potrebna grafička od 300 evra? Na mojoj mašini koju čini procesor od 60-tak evra i kartica koju sam platio 14000 dinara, i veoma zahtevne igre kao što su Shift, Resident Evil 5 ili NBA 2K10 rade u 60 ili više fps-a u 1920x1200. Napolju PC nikada nije bio dominantan u odnosu na konzole, još od kada se NES pojavio pre 25 godina.

FIFA International Soccer je prva FIFA i izašla je za PC još 1993, uz verziju za konzole.

ja rekoh da ne igram sportske igre. a vrlo me zanima kako je cod za motorolin procesor u ps2 i x86 arhitektura na pciju delio isti engin:)

Ovo nije tacno.

da ne ulazimo sad u arhitekturu motorolinog procesora koji je bio u ps2 i pc procesora. pa za motorolu i celeron 300A iz tog vremena vazi isti kod? igra i njene instrukcije se isto ponasaju na obe platforme? nikad nije bilo a nije ni sad. igra koja se primarno razvija za konzolu bolje radi na njoj lepse reaguje na komande tecnija je itd. Sad im je samo lakse da portuju jer je x360 neki pentium u principu a ps3 je opet neki risc procesor. nisu oni to dzaba uradili nego su na taj nacin smanjili razvojne timove a time i troskove. Ali to je moje misljenje nemora da bude opste prihvaceno i nemora da znaci da sam 100 posto u pravu i da su oni pisali kod bas od nule. Al ko da jesu:)

Poslednja izmena:
Ja i sa ovim 1.02 update-om dobijam samo crni ekran po ulasku u igru (Vista i Win7 oba x64)? Neko resenje?

nemaju windows da te kolje i izbacuje plave ekrane, a za pc ti treba samo graficka od minimum 300e.

Na kojoj kanti se ti igras, na masini iz potpisa za 2 godine nisam video ni jedan jedini. I zapravo nisam video nikada plavi ekran jos od izlaska SP2 za XP, 7-ica je rock stable takodje, kao i vista SP1. I sta ti to windows radi dok se igras? Potrosi 500 Mb RAM-a? Who care to je i tako dzaba danas. I ne ne treba ti graficka od 300e, cak i ova moja koja danas kosta 30e tera sve igre na nekim setovanjima, neka u ranku 4770 bi terala apsolutno sve, a 5750 bi pokidala a kosta pola od navedene sume, cak i manje...

Lako je biti fanboj, ali treba biti realan. PC nije pravljen za igre originalno, ali tako dobro obavlja tu funkciju zadnjih 15 godina...

Naravno konzole su sasvim OK i sve se svodi na izbor naslova...

Na kojoj kanti se ti igras, na masini iz potpisa za 2 godine nisam video ni jedan jedini. I zapravo nisam video nikada plavi ekran jos od izlaska SP2 za XP, 7-ica je rock stable takodje, kao i vista SP1. I sta ti to windows radi dok se igras? Potrosi 500 Mb RAM-a? Who care to je i tako dzaba danas. I ne ne treba ti graficka od 300e, cak i ova moja koja danas kosta 30e tera sve igre na nekim setovanjima, neka u ranku 4770 bi terala apsolutno sve, a 5750 bi pokidala a kosta pola od navedene sume, cak i manje...

Lako je biti fanboj, ali treba biti realan. PC nije pravljen za igre originalno, ali tako dobro obavlja tu funkciju zadnjih 15 godina...

Naravno konzole su sasvim OK i sve se svodi na izbor naslova...
nevidim sta nije tacno u mojoj tvrdnji i na osnovu cega si zakljucio da sam video plavi ekran na mojoj masini. od marta 1999 imam pc igraonicu i to mi je posao nisam nikakav "fanboy", a hardvera sam promenio vala tri puta vise no sto mi je trebalo. Pogledaj malo koliko postova ovde ima "sto mi crn ekran, sto mi secka, u izaso patch sad ce da se naigramo"...
Znaci imam pcije igram se na njima ali imam i konzole pa vidim razliku. Znaci ne treba da se osecas prozvanim ne zastupma ni jednu stranu ni pc ni konzole ali sto se vidi golim okom vidi se i to narocito u poslednje 3-4 godine.
p.s. trenutno se na pciju igram na c2d 7500, 4gb rama P43 ploci i 4890 na win 7ici.

nevidim sta nije tacno u mojoj tvrdnji i na osnovu cega si zakljucio da sam video plavi ekran na mojoj masini. od marta 1999 imam pc igraonicu i to mi je posao nisam nikakav "fanboy", a hardvera sam promenio vala tri puta vise no sto mi je trebalo. Pogledaj malo koliko postova ovde ima "sto mi crn ekran, sto mi secka, u izaso patch sad ce da se naigramo"...
Znaci imam pcije igram se na njima ali imam i konzole pa vidim razliku. Znaci ne treba da se osecas prozvanim ne zastupma ni jednu stranu ni pc ni konzole ali sto se vidi golim okom vidi se i to narocito u poslednje 3-4 godine.
p.s. trenutno se na pciju igram na c2d 7500, 4gb rama P43 ploci i 4890 na win 7ici.
Ma jok, nego je stavi tipa treba ti graficka od 300e i iskacu plavi ekrani bezveze, nista od 2 navedena nije tacno. Plavi/crni/rozi ekran iskace ako te smori neki los pirat, sto nikako nije krivica proizvodjaca igara a i dosta kineza sto napajanja sto svega drugog manifestuje probleme. To nije odlika PC gaminga vec sporadicna pojava... patchevi izlaze i igre se krpe... mene mnogo vise boli sto nema dovoljno pravih naslova, ili ih ima jako malo... evo ova igra je recimo vidno osvezenje, svidja mi se nacin na koji mozes kontrolisano da proklizavas i daleko je zanimljivija od svih dosadasnjih voznji ako joj das vremena i odigras solidan broj trka bez pomoci...

A da se osecam prozvanim zasto bih nemam intres da branim ni jedne ni druge... niti imam deonice u atiju niti u soniju, niti u MS... who care, na ovaj ili onaj nacin i dalje mozes da se igras... dal se zove PC ili X ili PS, svejedno je...

@mare
pogledaj malo thread desktop racunari:) necu da se raspravljamo bezveze. vozim shift na pciju sve sam otkljuco imam zondu pagani onu r od 20 i nesto poena nama brzi auto u igri i koristim logitech dual action gamepad jer me je igra nervirala sa losim komanfdama tj reakcijama automobila kad igras preko tastature.

Da napomenem za one koji ne znaju, real mod 2.0 je must have ;)

Kad udjem u paint menu, izbaci me na desktop? U cemu je problem? Konfiguracija iz potpisa, v1.2 patch instaliran i zadnji Ati driveri.

Nemoguce da niko nije imao slican problem?

@mare
pogledaj malo thread desktop racunari:) necu da se raspravljamo bezveze. vozim shift na pciju sve sam otkljuco imam zondu pagani onu r od 20 i nesto poena nama brzi auto u igri i koristim logitech dual action gamepad jer me je igra nervirala sa losim komanfdama tj reakcijama automobila kad igras preko tastature.
Jok, Murcielago sa Works konverzijom ima bolju ocenu... a i bolje ide u krivine posto je AWD... s njim su protivnici smesni... uglavnom vozis sam...

Koji je trenutno najbolji mod za NFS: S?

Zanima me dali ovaj real mod 2.0 dosta menja fiziku, imam volan, nebih da insaliram opet i razocaram se u fiziku, jer recimo u odnosu na neki rfacor ovo je arkada.
Nemogu cak ni zbog grafike da mu progledam kroz prste...

Nisam pratio, da li je ovaj zadnji patch 1.02 ispravio ATI kartice? Na sajtu nista ne pise o tome.

Zanima me dali ovaj real mod 2.0 dosta menja fiziku, imam volan, nebih da insaliram opet i razocaram se u fiziku, jer recimo u odnosu na neki rfacor ovo je arkada.
Nemogu cak ni zbog grafike da mu progledam kroz prste...

Ti modovi su ustvari samo par fajlova koje sam zamenis... Tako da i ako ti se ne svidja, mozes da vratis stare fajlove (sacuvas ih prethodno naravno).
Probaj i 1.0 mod meni je ok, a ima i bolje kamere...

Sad probah patch. Nisam osetio neke radikalne promene u performansama, s obzirom da mi je igra lepo radila i na vanilla verziji, ali isravke bugova su za svaku pohvalu. Konacno normalan loading time i relativno ok ponasanje automobila na putu. Svaka im cast za besplatna bonus vozila. Tu su neki od mojih omiljenih automobila. :) Charger je ubedljivo najzabavniji automobil za voznju; ubrzava kao mlazni avion, a pri tom je potpuno nesposoban da udje u krivinu. :D Ah, good ol' muscle cars... :)

Vrh Dno