Šta je novo?

Fermi is Nvidia's DirectX 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne moras da vidis krov, vide se bodlje na zmaju:)

Yep, volim z(LE)lene vise, ali ne znam kome da verujem od ljudi iz HD-ekipe u ovoj temi, sve neke prognoze, predvidjanja, problemi...tako da postajem uveren da nV u stvari ni ne postoji i da je lazirala samu sebe:D

Da vide se bodlje kako da ne :D Pa meni je trebalo par sekundi da provalim da se radi o zmaju, toliko je mutna. Dajte link ka vecoj slici pa cemo onda da pricamo o detaljima :)

A ti volis crvene i realan si?

Svi mi sto volimo crvene smo realni. Ja nikako da provalim sta se to tacno desi u mentalnom sklopu coveka pa pocne da gotivi nVidiju :p

Sad se i ja zapitam kakva je to vrsta slepila u pitanju, kad ne vidis bodlje na onoj slici:) Trebalo ti par sekundi da provalis da je zmaj u pitanju, lol...jesi li ti probao Unigine bench uopste?

A ti volis crvene i realan si?:)

Jos kako, da si pratio moje postove video bi da sam vise puta ostro kritikovao ATI zbog OpenGL drajvera;)
Sem toga, ja sam imao i ATI i Nvidia karte sto neki ovde ne mogu da kazu za sebe!

Yep, volim z(LE)lene vise, ali ne znam kome da verujem od ljudi iz HD-ekipe u ovoj temi, sve neke prognoze, predvidjanja, problemi...tako da postajem uveren da nV u stvari ni ne postoji i da je lazirala samu sebe:D

Ok, nisam bio siguran za bodlje na zmaju, ako je tako odlicno, znaci mrdaju se sa mrtve tacke:)
Nema potrebe da budes sarkastican, probleme koje imaju ne vidi samo onaj ko ne zeli da ih vidi a njima je mesto u ovoj temi kada se zbog njih odlaze launch.
Sa druge strane ja nikome nisam ovde rekao sta treba da kupuje npr;)

Karikirao sam :) Ali ne mozes nista da tvrdis na osnovu slike od 675×448 pixela na kojoj se vidi monitor (koji zauzima trecinu slike), na kome se vidi scena iz bench programa, na kojoj se opet vidi zmaj koji zauzima manje od pola ekrana. I ti onda na tom zmaju od mozda 120x120 pixela (max) tvrdis da vidis izteselirane bodlje :trust:

G@W, bodlji ili ima ili ih nema uopste:) Na tom zmaju na slici se jasno vide.

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bkKtY2G3FbU&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bkKtY2G3FbU&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Zmaj ide od 0:45

Zar nije ovo 8+8 pin napajanje, na slici deluje tako ?

Nije, ipak je 8+6 kad se malo zagleda vidi se, malo teze uociti nego bodlje...

Jos kako, da si pratio moje postove video bi da sam vise puta ostro kritikovao ATI zbog OpenGL drajvera;)
Sem toga, ja sam imao i ATI i Nvidia karte sto neki ovde ne mogu da kazu za sebe!
Ok za kritiku, to i dalje ne znaci da nisi "crven". :p
Ja sam imao karte oba tabora, trenutno imam 4850 (doduse dobio ga na nagradnoj igri :D), ali opet preferiram zelene.:) Ali zbog toga ne pricam kako ovi ili oni propadaju, pucaju i slicno.;)

Poslednja izmena:
Uznasno me nerviraju Nvidia reklame poput ove FLAWLESS FLASH VIDEO u kombinaciji Nvidia+ Flash player 10.1. Iz reklame bi se stekao utisak da samo Nvidia kartice mogu da rade akceleraciju GPU Flash HD sadrzaja a ispostavilo se da Ati moze da radi istu stvar. Sa druge strane Ati opet forsira nove kartice pa podrska za GPU akceleraciju radi samo na serijama 4xxx i 5xxx.

Konacno u septembru 2009. ati je napravio gpu koji je brzi od nVidijinog gpu-a predstavljenog u junu 2008. Ne vidim nista strasno u tome sto cemo sacekati mesec ili dva duze da opet stvari dodju na svoje mesto:)

Konacno u septembru 2009. ati je napravio gpu koji je brzi od nVidijinog gpu-a predstavljenog u junu 2008. Ne vidim nista strasno u tome sto cemo sacekati mesec ili dva duze da opet stvari dodju na svoje mesto:)

Najmanji problem je ko ima brzi trenutno, problem je sto nVidijin GPU kosta dosta vise od Atijevog, a pri tom je prilicno sporiji. Tj nVidija uopste nije konkurentna ni u jednoj klasi.
Ati je trenutno generaciju ispred, a ako ovi zakasne dovoljno, dobija dovoljno prostora da to i sa sledecom postigne.

Performanse su jedna strana price, ekonomija koja stoji iza tih performansi je nesto potpuno drugo.

Za tih 15 meseci koliko je NVidia imala najbrzi GPU, njen market share je pao, a AMD-ov porastao. Cak je vrlo verovatno da rezultati za Q4 potpuno okrenu situaciju, i da AMD preskoci NVidiu (trenutno je razlika 5%).

Mislim, NVidia i danas ima karte koje performansama mogu da pariraju 5000 seriji (recimo GTX260 je svugde 10-20% brzi od Radeona 5770) - problem je sto je 2.5 puta skuplji u proizvodnji.

Najmanji problem je ko ima brzi trenutno, problem je sto nVidijin GPU kosta dosta vise od Atijevog, a pri tom je prilicno sporiji. Tj nVidija uopste nije konkurentna ni u jednoj klasi.
Ati je trenutno generaciju ispred, a ako ovi zakasne dovoljno, dobija dovoljno prostora da to i sa sledecom postigne.
Ne mozes porediti razlicite generacije GPUova.;)
Performanse su jedna strana price, ekonomija koja stoji iza tih performansi je nesto potpuno drugo.

Za tih 15 meseci koliko je NVidia imala najbrzi GPU, njen market share je pao, a AMD-ov porastao. Cak je vrlo verovatno da rezultati za Q4 potpuno okrenu situaciju, i da AMD preskoci NVidiu (trenutno je razlika 5%).

Mislim, NVidia i danas ima karte koje performansama mogu da pariraju 5000 seriji (recimo GTX260 je svugde 10-20% brzi od Radeona 5770) - problem je sto je 2.5 puta skuplji u proizvodnji.
Market share im je pao za 1%, iako ovde po forumu kruze price kako ATI kida, nV je prsla, ide ka bankrotu i slicno.A koliko vidim AMD je i u vecim govnima.:p
Nece AMD preskociti nV, ne brini.;)

Market share im je pao za 1%, iako ovde po forumu kruze price kako ATI kida, nV je prsla, ide ka bankrotu i slicno.A koliko vidim AMD je i u vecim govnima.:p
Nece AMD preskociti nV, ne brini.;)

Pao im je za malo vise (Yr-Yr 3%), ali se strmoglavio u poslednjem kvartalu (4.5%). Posle ko zna koliko vremena su prijavili gubitak (posledica pada ASP-a). Trenutno nemaju sta da ponude (sem ako ne mislis da ce ih GT220 i GT240 spasiti), nekonkurentni su makar jos 2-3 meseca (u mainstreamu mozda i 5-6). Situacija je jos gora kada su mobilni cipovi u pitanju.

Ne mislim da idu ka bankrotu, ali svakako jesu u problemima. I otkuda ti ideja da se brinem ;)

Pao im je za malo vise (Yr-Yr 3%), ali se strmoglavio u poslednjem kvartalu (4.5%). Posle ko zna koliko vremena su prijavili gubitak (posledica pada ASP-a). Trenutno nemaju sta da ponude (sem ako ne mislis da ce ih GT220 i GT240 spasiti), nekonkurentni su makar jos 2-3 meseca (u mainstreamu mozda i 5-6). Situacija je jos gora kada su mobilni cipovi u pitanju.

Ne mislim da idu ka bankrotu, ali svakako jesu u problemima. I otkuda ti ideja da se brinem ;)
To sto u visoj klasi nemaju sta da ponude, ne znaci da ne prodaju kartice nize klase, koje se vise prodaju od onih iz vise klase.;)
Ovde se prica kao da 90% korisnika racunara igra igre, i kao zapete puske cekaju da se pojavi 5850/5870, da otrce da je kupe.:D

To sto u visoj klasi nemaju sta da ponude, ne znaci da ne prodaju kartice nize klase, koje se vise prodaju od onih iz vise klase.;)
Ovde se prica kao da 90% korisnika racunara igra igre, i kao zapete puske cekaju da se pojavi 5850/5870, da otrce da je kupe.:D

Aha, a kada u januaru stignu low-end i mobilni radeoni sta onda? Nv nece moci da konkurise ni performansama ni potrosnjom a pogotovu ne cenom barem do poznog Q2. Sta ces onda da kazes u odbranu nize klase? Mozda nesto kao "nema veze sto nemaju sta da ponude u nizoj/srednjoj klasi kad je high end konkurentan"?

Mnogi ovde ocekuju fermi kao ozeblo sunce, a istina je da nije high end problem za nv, vec naprotiv derivati, da nije Geforce toliko jak brend(i da nisu rebrandirali kartice) padao bi njima market share duplo brze nego trenutno!

. . ...retki su korisnici koji realno posmatraju stanje a trzhishtu, a da se to krshi sa onim shto imaju u "moja mashina"... slazhem se da nVidia-u u mnogome "chupa" brend.. kao shto je "do nedavno" (davno beshe :) ) Intel odolevao AMDu.. (plus i nekim "gangsta'" metodama :D )

To naravno jeste tacno, ali im ni tu ne ide kako treba. Vrlo je verovatno da su ih veliki proizvodjaci (Dell i slicni) zaobisli ovoga puta jer recimo GT220 nije ni trebao da bude retail proizvod. To sto se pojavio u maloprodaji samo znaci da nisu dobro procenili koliko ce cipova prodati OEM-ovima.

Ovo naravno nije cudno, jer cak ni sada nije konkurentan - vise od godinu dana stari RV730 je brzi u svakom testu, jednako trosi (iako je pravljen u 55nm), a kosta manje.

Mnogi ovde ocekuju fermi kao ozeblo sunce, a istina je da nije high end problem za nv, vec naprotiv derivati, da nije Geforce toliko jak brend(i da nisu rebrandirali kartice) padao bi njima market share duplo brze nego trenutno!

Ovo sam manje/vise napisao pre mesec i po dana. ;)

mali off: Meni je interesantan ovaj demo shto pokazuje teselaciju - naime teselacija moze da da rezultate ako odredjena geometrija vec postoji na objektu. Kako je teselacija napravila bodlje na zmaju i crepove tamo gde poligona nije ni bilo za mene ostaje zagonetka?!?

Pa naravno da moras imati neku(jednostavnu) geometriju, a detalje dodaje displacement pri rendertime-u. To je poenta displacement-a:p

P.S. Zabuna je verovatno nastala zbog pogresnog shvatanja da tessellation unit radi samo neku "prostu" teslaciu ,poput one u maxu kad zelis da modelu dodas jos poligona, ili meshsmooth-a. Izmedju ostalog radi i displacement mapping. :)

Poz

Poslednja izmena:
Omg koja perverzija :smoke:

Nvidia remains "committed" to gaming industry

Gaming remains our bread and butter focus area. However, there are other opportunities for us to explore as the company grows, such as the HPC sector.

Now, there are two sides to Fermi architecture - compute and graphics. The recent HPC show was all about the compute side, so that is what why we showcased our new Fermi-based Tesla GPUs.

Look, I understand that some people might be feeling anxious because we haven't published detailed information about Fermi-based Geforce cards," said Del Rizzo. "But, I can assure you that data is forthcoming. The wait will be well worth it, especially when people understand what products based on Fermi are capable of.

Nvidia brought advanced PhysX capabilities to games such as Batman, Dark Void (upcoming) and Darkest of Days. We are investing a ton of money and resources to advance gaming across all platforms. We also introduced our 3D Vision technology, which supports over 400 games.

Clearly, Nvidia will be offering gamers a great experience in 2010 with its Fermi-based Geforce line. I can assure you, patience will pay off.

http://www.tgdaily.com/games-and-en...nvidia-remains-qcommittedq-to-gaming-industry

Spekulacije Techreporta na temu Fermi-based geforce-a:

tableyx.jpg

http://www.techreport.com/articles.x/17815/1

Zanimljivo, verovatno će se poklopiti sa pojavom Crysis 2, ako on bude u martu kao što se očekuje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno