Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa tema nije ni zamirala samo je bila u stanju hibernacije. 😀
I da, naravno da smes. Nema potrebe da radi iako on odlazi u stanje mirovanja.

@mickeyrs
Pa zar ga vec prodajes? 😀

Ne prodajem ga zbog nezadovoljstva istim, već pošto je odradio ono što mi je trebalo - privremeni monitor i sad može u oglas. Samo mi ne ide u glavu ovolika priča ovde, te velika potražnja i nestašica, pa dignute cene a sad ga niko neće ni za 15k sa sve DVI kablom.

Hahahaha Premala je cena, nesto je sumnjivo 😛
Salu na stranu, nisam gledao ali mislio sam da je monitor odmah prodat. Neverovatno da se jos niko nije javio.

^ Ko kaze 😉

Cestitam Pero, lepa kupovina 🙂 Ti si najbolje i prosao 😉

Poslednja izmena:
Cestitam Pero, lepa kupovina 🙂 Ti si najbolje i prosao 😉

Hvala a hvala i mickeyrs-u 🙂.

Moram da priznam da sam ja osoba koja definitivno ne vidi razliku u kvalitetu slike izmedju razlicitih monitora. Ovo mi je cetvrti tft (19",20", 22", 24") i ni na jednom nisam primetio vece razlike u kvalitetu. Ne mogu da uocim ono o cemu mnogi ovde ili u drugim topicima govore a vezano je za kvalitet slike. Nisam zahtevan korisnik, racunar je tu zbog interneta, TV, poneki film i igra mada se za to retko kada nadje vremena i bash retko CorelDraw... meni je jednostavno sve isto: bilo DVI ili D-Sub, ostrina slova, kvalitet boja itd. Upravo sam presao sa VA2216w na ovaj benq i osim sto je ekran siri ja tu ne vidim mnogo razlike ali zaista. Svidja mi se benq, posebno piano finish ali to je to (steta sto nema glossy screen)
Dakle iz ugla obicnog korisnika, ko hoce jeftin a lep monitor sa dobrom slikom for everyday use, ovo je prava stvar. Jos ako niste probali zilion monitora pa vam je sve isto kao meni, ijao radosti! A sto se tice duhova, scrol ghostinga, overdivea ... what the fuck is that?😀

ja kao pratim ovu temu s vremena na vreme poslednjih mesec dana (tol'ko se vec lomim sta da kupim) al tek danas primetih da se pominje model Benq G2420HDbe ... jel taj model izasao posle G2420HD, ili su ga nasi tek sad uvezli ... ne secam se da sam ga primetio ista o njemu ranije ? :/

Poslednja izmena:
ah, znaci ipak je novi model, nisam obnevideo 🙂 ... za ovih 16000 din vrlo lako moze da se desi da ga pazarim pa mozda i napisem koju rec o njemu ovde ... koji DVI kabl mi preporucujete jer ne ide uz njega, neki firmirani ili moze i 'od kineza' ? 🙂

zaobidji Kineze...
u svemu.

tenks ! samo jos prvo da kupim monitor :d
poslao sam e-mail na par adresa da vidim sta imaju na lageru, i kakvi su uslovi garancije, narocito za mrtve piksele ...videcemo dal ce da padne kupovina cim/ako neko odgovori 🙂

ah, znaci ipak je novi model, nisam obnevideo 🙂 ... za ovih 16000 din vrlo lako moze da se desi da ga pazarim pa mozda i napisem koju rec o njemu ovde ... koji DVI kabl mi preporucujete jer ne ide uz njega, neki firmirani ili moze i 'od kineza' ? 🙂

Moja preporuka ti je manhatten kabli, oko 900 kinti.

U čemu je razlika? Između mode1 i mode 2 konkretno? Je li mnogo 150e za monitor star 2 meseca, bez bb i u garanciji naravno? Koliko košta sada?

A koliko bi ti dao za monitor koji je u istom stanju kao da si ga otpakovao u radnji da probaš i vratio u kutiju? Pri čemu si preskočio neljubaznog prodavca koga moraš da smaraš da proveriš mrtve piksele, dobiješ monitor koji ih nema, dobiješ i DVI kabl koji košta bar 500-600 din i 2000 din nižu cenu od prodavnice sa svim pravima kao i da si kupio u toj istoj prodavnici? 100€? 50% cene novog? 70% cene novog?

A koliko bi ti dao za monitor koji je u istom stanju kao da si ga otpakovao u radnji da probaš i vratio u kutiju? Pri čemu si preskočio neljubaznog prodavca koga moraš da smaraš da proveriš mrtve piksele, dobiješ monitor koji ih nema, dobiješ i DVI kabl koji košta bar 500-600 din i 2000 din nižu cenu od prodavnice sa svim pravima kao i da si kupio u toj istoj prodavnici? 100€? 50% cene novog? 70% cene novog?

pa u sustini ako je nesto 15e jeftinije a mozes iz radnje da uzmes onda uzmes iz radnje.

meni su dali da se igram za monitorom i to nov iz kutije 🙂

ja imam politiku da se kupuje novo ili polovno po jako povoljnoj ceni.

ako je to kao sto kazes 2500din usteda a siguran si u prodavca kupi.

inace oko cene polovnjaka uvek gledam da se nadje neko kome hitno treba kinta pa prodaje po znatno nizim cenama tipa nov 200 a prodaje se za 150-160

Poslednja izmena:
Villy_Da_Man je napisao(la):
U čemu je razlika? Između mode1 i mode 2 konkretno? Je li mnogo 150e za monitor star 2 meseca, bez bb i u garanciji naravno? Koliko košta sada?
Ako nemas predrasuda od "koriscene robe" onda zasto da ne. Definitivno nije isti osecaj kao kad ga izneses iz radnje... ***, ne znam sta bi ja uradio u tom slucaju... Verovatno bih isaona novo znajuci sebe ali eto, dobijes kabl ovako, proveren monitor... Mozda je cak lakse naci se sa tipom negde nego se cimati do radnje itd. Sve je to subjektivan dozivljaj 😛

Ma ne dobijam ja nikakv kabl 🙂 Koleginica od drugara ga je uzela, ali sad joj se ne sviđa jer joj je mnogo sitno. Prelazi na 24 16:10....žene *** 😀. Prošla su mi dva kroz ruke, ali nisam mogao da zadržim ni jedan. Ranije sam upoređivao, ali evo opet. Ima li neko da je sa npr 2220HDa kao mog, prešao na ovaj i kakvi su utisci, generalno što se slike tiče?

Poslednja izmena:
Ja sam sa 2200HDA presho na dotichni monitor.
Nemam sad vremena da ti uporedim,
spremam ispit...
Ako nishta pre - bacam ti PM za vikend :wave:

Ma ne dobijam ja nikakv kabl 🙂 Koleginica od drugara ga je uzela, ali sad joj se ne sviđa jer joj je mnogo sitno. Prelazi na 24 16:10....žene *** 😀. Prošla su mi dva kroz ruke, ali nisam mogao da zadržim ni jedan. Ranije sam upoređivao, ali evo opet. Ima li neko da je sa npr 2220HDa kao mog, prešao na ovaj i kakvi su utisci, generalno što se slike tiče?

Drugar ima 22" 16:10. kada sam uzeo ovaj Benq i pogledali neki film kod mene, on je posle toga na svom monitoru pustio neki film da uporedi, i sutradan mi je rekao da je neuporedivo, svuda ces primetiti poboljsanje u prostoru i formatu, a kod filmova i televizije najvise. Naravno po meni 16:9 ima optimalnu upotrebu na puna 24" ili vecem monitoru.

Ja sam imao G2220HD i presao na G2420HD i ako nista drugo sama razlika u velicini je dovoljna za WOOOW efekt.

Pa obzirom da više nema da se nadje za 16000, a dobiješ i HDMI koji sam platio naknadno 800 dinara, i imaš pismenu garanciju i full pakovanje, ja bih verovatno i uzeo i tu varijantu .....

Hvala Avrame, bilo bi superiška! 🙂

Prostreet, meni je sa 16:10 prelazak na 16:9 bio malčice bolan sa 22 na 22, jošuvek me neko pita kad dodje " a to ti je 19ica a?" :d. To boli... 😛 Cvele a da li se vide pixeli, pošto su neznatno veći na 24ci nego na 22ci, ali na to pitanje će možda moći Avram da mi odgovori.
MagicMaster je e dobijam nikav kabl osim običnog D-Sub-a ja mislim, ala ste se uhvatili za te kablove :d

Poslednja izmena:
Razmak izmedju piksela se ne vidi a poojedinacne piksele prepoznajem tek sa 15cm tako da mu ova rezolucija super lezi.

Stigo danas 🙂 Preko vga kabla slika je ok, ali sa parametrima koje je Avram postavio na nekoliko strana ranije. Duhova nažalost imasa def podešavanjima, na sivoj podlozi, na benchlight temi, u excell tabelama i VS, ali sa ovim setovanjima ih ima znatno manje. DVI kabal neću još da kupujem, jer sam trenutno oduševljen sa samom veličinom monitora 🙂 I da, da li će duhovi da nestanu kada budem stavio DVI? POz

Stigo danas 🙂 Preko vga kabla slika je ok, ali sa parametrima koje je Avram postavio na nekoliko strana ranije. Duhova nažalost imasa def podešavanjima, na sivoj podlozi, na benchlight temi, u excell tabelama i VS, ali sa ovim setovanjima ih ima znatno manje. DVI kabal neću još da kupujem, jer sam trenutno oduševljen sa samom veličinom monitora 🙂 I da, da li će duhovi da nestanu kada budem stavio DVI? POz

Nece ali ce se manje videti nego sada, negde ce biti i neprimetni na prvi pogled u odnosu na ranije.

Nek te lepo i dugo sluzi! :wave:

Fala na lepim željma. Lepo je kad se u dual modu uhvati screenshot desktopa 2x(1920*1080) 😀 A u duhove prestajem da verujem 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno