Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ljudi jel moze na PM gde ima da se uzme ovaj monitor a da je cena do 17000din.?

Danas kad sam bio u Megastore Elektroniki u NS ( Bul. Oslobodjenja 133 ) josh su imali 3 na lageru po 16.999din.

Ja sam hteo da uzmem jedan na rate - kao daju na 6 meseci bez kamate samo na lichnu kartu ( naravno trazili su mi podatke i od firme ) na iznos do 26k din i ladno su me odbili :zgran: - kazu da neispunjavam uslove za kredit iako sam u ovoj firmi shto radim u stalnom radnom odnosu od 03.2004 godine. Verovatno su me odbili zbog toga shto sam prijavljen na minimalac odnosno na 16k a ostalo primam na ruke. Ali nebitno, kad legne plata posle prvog otvoricu se onih 17k i kupiti. Samo onda verovatno mi nece ostati dovoljno za josh jedno 4850 nek je metnem u CF sa postojecom....

Poslednja izmena:
Ja sam resio da promenim profesiju prelazim u oftamologe...
...vidim bice posla za godinu dve... 😀

:laugh:

Danas kad sam bio u Megastore Elektroniki u NS ( Bul. Oslobodjenja 133 ) josh su imali 3 na lageru po 16.999din.

Ja sam hteo da uzmem jedan na rate - kao daju na 6 meseci bez kamate samo na lichnu kartu ( naravno trazili su mi podatke i od firme ) na iznos do 26k din i ladno su me odbili :zgran: - kazu da neispunjavam uslove za kredit iako sam u ovoj firmi shto radim u stalnom radnom odnosu od 03.2004 godine. Verovatno su me odbili zbog toga shto sam prijavljen na minimalac odnosno na 16k a ostalo primam na ruke. Ali nebitno, kad legne plata posle prvog otvoricu se onih 17k i kupiti. Samo onda verovatno mi nece ostati dovoljno za josh jedno 4850 nek je metnem u CF sa postojecom....

Hvala za info. Rekao sam caletu da sledece nedelje obavezno uzme, imam osecaj da ce ta 3 monitor za cas da odu....

Nisi snimio video?

ae bre ljudi imam i ja dusu, uzivao sam u monitoru, pa na fax...

odradicu to nema frke ..sutra kacim skile iz raznih uglova u filmu, igri desktop-u

@pablo

nemoj kupovati jos jednu jedino ako ti se bas zuri osim ako ne nadjes neki extra ponudu
ja cu da sacekam jos malo pa da kupim 5870 ili 59xx posto za sada sve radi na max sa ovom grafom 🙂

Ja sam resio da promenim profesiju prelazim u oftamologe...
...vidim bice posla za godinu dve... 😀

:laugh:

covece ti meni nisi opste jasan..

to sto si ti dobio los primerak nemoras da sad pravis od citave serije sr#nje.
i niko ti nije kriv sto nisi probao monitor pre kupovine da vidis da li zadovoljava tvoje kriterijume/potrebe
iskreno da ti kazem ti si nekim delom odgovoran za sliku stvorenu u glavi ljudi koji citaju tvoje postove i mislim da kao clan foruma trebalo bi da izneses neutralno misljenje ili izneses svoje stavove o modelu i njegove mane koje si ti primetio, jer nikako drugacije neces pomoci ljudima da izaberu ono pravo i ono sto im treba. a mislim da je to i svrha ovog foruma, teme.

Poslednja izmena:
^^
Mislio sam ovde iz oglasa... Bila pre neki dan po 65 evra.

ae bre ljudi imam i ja dusu, uzivao sam u monitoru, pa na fax...

odradicu to nema frke ..sutra kacim skile iz raznih uglova u filmu, igri desktop-u

@pablo

nemoj kupovati jos jednu jedino ako ti se bas zuri osim ako ne nadjes neki extra ponudu
ja cu da sacekam jos malo pa da kupim 5870 ili 59xx posto za sada sve radi na max sa ovom grafom 🙂

covece ti meni nisi opste jasan..

to sto si ti dobio los primerak nemoras da sad pravis od citave serije sr#nje.
i niko ti nije kriv sto nisi probao monitor pre kupovine da vidis da li zadovoljava tvoje kriterijume/potrebe
iskreno da ti kazem ti si nekim delom odgovoran za sliku stvorenu u glavi ljudi koji citaju tvoje postove i mislim da kao clan foruma trebalo bi da izneses neutralno misljenje ili izneses svoje stavove o modelu i njegove mane koje si ti primetio, jer nikako drugacije neces pomoci ljudima da izaberu ono pravo i ono sto im treba. a mislim da je to i svrha ovog foruma, teme.

Pazi da sam samo ja primetio anomaliju pa i da kazes da je samo moj primerak los, ali ima jos ljudi koji primecuju istu pojavu sto odmah znaci da nije smo moj primerak los. Pazi duhovi na monitoru koji je deklarisan kao 2ms izaziva jedno veliko hmmmm...

A sto se tice stvaranja slike u glavi zainteresovanih da ga kupe e to je vala vrlo diskutabilno buduci da nisam iz Malavija pa da mi je sve sto vidim strava dobro, jednostavno sam izneo sve ono sto sam koriscenjem kupljenog modela monitra iz ove teme. Nekome se ne dopada sto sam ukazao na nedostatke a nekome ce vala koristiti da ga izbegne prilikom kupovine.

Naravno ima dosta onih koji ga hvale a ja sam ga okarakterisao kao ispodprosecan na onome ko zeli da ga kupi je da odluci hoce li ili nece kupiti nakon sto je upoznat sa prednostima (uglacnom samo cena) i realnim manama (duhovi i relativno losa slika bez DVI kabela).

Inace ko zeli da ga kupi po 16000 dinara moze da pogleda oglase (Rasprodaja, nastavak - AMD konfiguracija u delovima, Intel komplet) covek prodaje svoj primerak u MINT stanju nije mu ni foliju skinuo, oglas nije moj vec nekog lika.

Ja moj primerak za sada necu prodavati posto ce najverovatnije zavrsiti na zidu kao sekundarni TV nadam se da u toj ulogi nece ispoljiti pomenute mane bar ne u vecoj meri.

@MaliAbner

Jedina mana ovog monitora je taj scroll ghosting teksta na forumima, koji se prilicno smanjuje dobrim DVI-D kablom, ako sem toga imas neke anomalije, losa ostrina, lose boje, pozadinsko probijanje u vecoj meri, treperenje slike, onda reklamiraj taj monitor, jer nista od tih anomalija ovaj monitor nema.

Ja sam pre toga imao Acer sa odlicnom slikom, ovaj ima jos bolju sliku od njega, naravno govorim o monitorima koji su u segmentu ispod 200 evra u trenutku pojavljivanja.

Jer sem pomenutog ghostinga koji 90% ljudi ni ne primecuje jer scrolluje okretanjem tockica, ovaj monitor nema ni jednu drugu manu, niti je ispod prosecan, niti bilo sta slicno. Dati 5-6 hiljada vise za Samsung koji ima garantovano vise pozadinskog probijanja, ili Viewsonic koji je bolji malo eto koliko za taj scroll ghosting, moze neko ko stvarno ima visak para pa ne zna sta ce s njima, a mora da ih potrosi.

Sto se izjave tice "nikakva slika preko D-Suba", monitor dijagonale 24" prevashodno ne bi trebao ni da se kaci na D-Sub konekciju, sto kazu bar oko toga se informisite malo pre nego sto krenete da komentarisete.

Poslednja izmena:
Pazi duhovi na monitoru koji je deklarisan kao 2ms izaziva jedno veliko hmmmm...

Monitor IMA inverznih duhova i to ne moze niko da ospori. Ali to nema nikakve veze sa deklarisanim odzivom. Ovo nije onaj obican ghosting kod koga se dogadja da se boja pokretnog objekta razmazuje vec se iza pokretnog objekta javlja inverzna senka. On je posledica zelje proizvodjaca da vestacki ubrzaju odziv. Vecina monitora (ako ne i svi) razlicitih proizvodjaca koji imaju odziv od 2ms ustvari imaju sporiji odziv a 2ms se postize povecenjem napona piksela (overdrive tehnologija). Ako je ova tehnologija lose podesena ima vise stete nego koristi i javlja se inverse ghosting. Neki proizvodjaci pa i modeli nude u meniju iskljucivanje ove opcije ali ovaj monitor nazalost ne.
Isti ovaj problem imaju i mnogo skuplji monitori. Pa onda ljudi mogu da biraju Samsung (25k ili jos skuplji) ili Benq (16k) koji imaju identican problem. Verujem da novi firmver MOZE da resi ovaj problem (jednostavno da overdrive bude isljucen) ali mislim da se to NECE dogoditi.
Ako ljudima ovo jako smeta treba da preskoce vecinu postojecih modela i da cekaju da izadju novi modeli kod kojih je ovaj problem resen. Mada kazu da je LG dobar po tom pitanju. E sad, ako Benq G2420HDBe nema ovaj problem kako neki kazu onda je to za 17k trenutno najbolja kupovina.

Poslednja izmena:
Pa jel onda philips 230c1 bolja kupovina, posto je i on deklarisan 5ms/2ms (gtg), ali on u opcijama ima mogucnost iskljucenja overdrive-a, tj opciju u meny-ju smart response, pa da li je reverse ghosting ili obican ghosting manje izrazen kod philips-a ?

Pa jel onda philips 230c1 bolja kupovina, posto je i on deklarisan 5ms/2ms (gtg), ali on u opcijama ima mogucnost iskljucenja overdrive-a, tj opciju u meny-ju smart response, pa da li je reverse ghosting ili obican ghosting manje izrazen kod philips-a ?

Pa iskreno, ne znam posto ga nisam video uzivo. Razlika je sto Philips ima 23" a Benq 24". A to sto overdrive moze da se iskljuci moze ali i ne mora nista da znaci. Postoje neki monitori koji iako im se overdrive iskljuci i dalje prikazuju duhove ali mozda u manjoj meri. Takodje postoje i monitori (npr moj prethodni Samsung 931BF) kojem je nestajao inverse ghosting kada se iskljuci RTA (overdrive) opcija. Ali se ova opcija prilikom gasenja monitora ponovo upali pa mi je defakto uvek bila ukljucena (mrzelo me da je stalno iskljucujem).
Taj Philips su napljuvali na nekim sajtovima ali ako je ikako moguce treba da ga pogledas i da se sam uveris da li je dobar ili los.

Pa iskreno, ne znam posto ga nisam video uzivo. Razlika je sto Philips ima 23" a Benq 24". A to sto overdrive moze da se iskljuci moze ali i ne mora nista da znaci. Postoje neki monitori koji iako im se overdrive iskljuci i dalje prikazuju duhove ali mozda u manjoj meri. Takodje postoje i monitori (npr moj prethodni Samsung 931BF) kojem je nestajao inverse ghosting kada se iskljuci RTA (overdrive) opcija. Ali se ova opcija prilikom gasenja monitora ponovo upali pa mi je defakto uvek bila ukljucena (mrzelo me da je stalno iskljucujem).
Taj Philips su napljuvali na nekim sajtovima ali ako je ikako moguce treba da ga pogledas i da se sam uveris da li je dobar ili los.

Razlika od jednog incha mi ne znaci puno, tako da oba monitora su taman,oba imaju vga, dvi, hdmi, oba su 5ms/2ms (gtg) problem je sto philips 230c1 na akciji nije prikljucen da radi, vec je samo izlozen na polici, a ne verujem da bi se prodavci cimali da ga prikljucuju, pa da ga ja zagledam, da testiram kvalitet boja, kontrast, odziv, pa ako mi se ne svidja da ga vracaju nazad na policu uz kiseo osmeh i dodjite nam ponovo 😀, vec me zanima da li je neko video,imao (licno on/a,komsija, drug...) oba monitora, pa da iz prve ruke cujem bolji je ovaj ili onaj, kvalitet slike se za taj novac ne moze traziti, vec mi je prioritet iskljucivo odziv, zbog igara, koji ima manje problema s'tim, benq g2420hd ili philips 230c1 ?

u igrama neces videti duhove, jedino u extremno brzom skrolu mozda ako buljis u monitor sa 10cm

EDIT: evo okacio sam par slika iz raznih uglova

Video mozda za koji dan.... treba okaciti ~1.2GB

Poslednja izmena:
@ Kratos
Za igre je kewa, necesh pogreshiti
Najvishe bode oci na text-u kad je siva\bela\svetla podloga

Bash cu da pustim mail Benq support da vidim shta ce mi reci za firmware...

...u extremno brzom skrolu mozda ako buljis u monitor sa 10cm

to mi reci, znaci ima i HDB,
samo sto ljudi sa vidim 10\10 vide bolje te nedostatke

oni sa ˝4 oka˝ vec vide duplo... :d

drugo niko od nas ne koristi monitor ispod lapo metra - a primecujemo
na >1m se ne primecuje jer je rezolucija prevelika za 24˝ i tu razdaljinu
nije to 32-40˝

Tako da su igrice, filmovi, slike i sl. multimedija 8.5\10

Meni smeta u radu sa textom najvishe...
U win-u sam promenio temu i sad je sve ok

Poslednja izmena:
@Kratos

Mogu da ti kazem samo ono sto sam procitao iz tekstova.
Kazu da ima problema sa duhovima kada je ukljucena Smart Response opcija. A kada se iskljuci onda je odziv 5ms (sto po meni nije tako lose). Ali ne znam da li sa iskljucenim SR ima problema sa duhovima. Ne poznajem nikoga ko poseduje taj monitor, i ja sam ga video u super marketu.

Poslednja izmena:
@ Kratos
Za igre je kewa, necesh pogreshiti
Najvishe bode oci na text-u kad je siva\bela\svetla podloga

Bash cu da pustim mail Benq support da vidim shta ce mi reci za firmware...

to mi reci, znaci ima i HDB,
samo sto ljudi sa vidim 10\10 vide bolje te nedostatke

oni sa ˝4 oka˝ vec vide duplo... :d

drugo niko od nas ne koristi monitor ispod lapo metra - a primecujemo
na >1m se ne primecuje jer je rezolucija prevelika za 24˝ i tu razdaljinu
nije to 32-40˝

Tako da su igrice, filmovi, slike i sl. multimedija 8.5\10

Meni smeta u radu sa textom najvishe...
U win-u sam promenio temu i sad je sve ok

a znas li mozda kako sam primetio ghost
ukljucio kameru stavio je na manje od 10cm od monitora

kliknuo scrol i scrolovo kao mentol gore dole, u sustini ja to ne vidim jer ne sedim na razdaljini manjoj od 30-40cm sto bi trebalo da bude ok za 24" mon.

znaci da nisam imao ovu HD kameru nebi ni video te duhove , nije ni cudo sto se zovu duhovi :d

moram zamolim admina mi promeni nick u ghost buster :d

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Hej ozivela tema, e bas se radujem...i imam jedno pitanje, da li smem da ugasim monitor, ako komp ostavim nocu da radi i skida neke filmove?

Poslednja izmena:
Sad ste našli da oživljavate temu i pominjete nove modele kad treba da prodam monitor. :d :d :d

Hej ozivela tema, e bas se radujem...i imam jedno pitanje, da li smem da ugasim monitor, ako komp ostavim nocu da radi i skida neke filmove?

Pa tema nije ni zamirala samo je bila u stanju hibernacije. 😀
I da, naravno da smes. Nema potrebe da radi iako on odlazi u stanje mirovanja.

@mickeyrs
Pa zar ga vec prodajes? 😀

Neznam dali je josh neko primetio ovo i dali je uopshte bitno:

Benq G2420HD - http://www.benq.com/products/LCD/?product=1514&page=specifications
Response Time 5ms/2ms(GTG)
Benq G2420HDB - http://www.benq.com/products/LCD/?product=1515&page=specifications
Response Time 5ms

Mozda zbog toga nema duhove kao shto kaze Kiki ??

To sam i ja primetio, ispade da je 5ms brze od 2ms :d, izgleda da overdrive pixel-a na 2ms (gtg) ustvari daje vise stete nego koristi tj gori rezultat nego "standardnih" 5ms

@kikibgd: probaj taj video fajl da konvertujes u xvid ili sl da bude manji tj laksi za upload, da bi ga videli sto pre 🙂

Poslednja izmena:
Gaga 3 je napisao(la):
Au Gago sta ti pitas... 😛
Naravno da smes. Podesi mu recimo da se gasi sam ako je sat vremena neaktivan ili kako ti vec odgovara. Ja moj nikako ne gasim.

Kako je krenulo u ovoj temi, izgleda da cemo uskoro i Firmware menjati svi :d

Au Gago sta ti pitas... 😛
Naravno da smes. Podesi mu recimo da se gasi sam ako je sat vremena neaktivan ili kako ti vec odgovara. Ja moj nikako ne gasim.

Kako je krenulo u ovoj temi, izgleda da cemo uskoro i Firmware menjati svi :d

Ma da setila sam se sinoc...podesila sam...i superiska....jutros koncerti skinuti...lepo je on to nocas radio, dok sam ja papala😀

Nazad
Vrh Dno