Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Da li vam se desava da konzlola zablokira?
To mi se par puta desilo , obicno u meniu neke igre(pes 2010,facebraker...), konzola ne reguje ni na sta i jedino resenje je da se ugasi posle toga radi normalno, napomena je da te igre nisu bile instalirane.
Do cega to moze da bude i da li je to normalna pojava?

Meni se desilo 2x do sad. U GOW 2 i jos u nekoj ne secam se. Nista, kao i ti sam ugasio, i upalio i sve normalno je radilo.Igre su mi bile instalirane.Imam Jaspera, x-clampa.

Ja mislim da je to normalna pojava.

Poslednja izmena:
Meni se konzola iz 2006. godine nikada nije zamrzla, niti sam video da se druga zamrzne a ispravna je, ma koliko disk bio izgreban ili losh, u tom sluchaju ce ti jednostavno reci "obrishi disk pa probaj ponovo". Uvek kada se to deshavalo je u situaciji pred RROD, sa izuzetkom jedne konzole kojoj je bio korumpiran ROM i nije joj bilo spasa, ali ona je blokirala u odredjenim igrama, uvek bez izuzetaka..

Poslednja izmena:
Kakav je bullshit da samo banuju u USA i Kanadi ?

With the recent news of Microsoft’s banning the accounts of pirates using modded systems, there is a given fact that a percentage of those people will be purchasing another Xbox360 in the near future. There is an estimate between 600,000 and 1 million systems have been banned. It’s only common sense that Microsoft is going to use the banned 360 console numbers plus the re-purchased console numbers to boost their sales figures, and to add to their next report of Xbox Live accounts for the winter time.

Oddly enough, it seems Microsoft is only banning consoles in US and Canada. There is a reason why Microsoft is only banning in those territories. It’s because US and Canada are the only territories they are currently leading against the PS3, as of now. Sadly, the fact is that the Xbox 360 is the least console in demand right now. With the PS3 being at a 299.99, which is the same price of an Xbox360 Elite, a lot of consumers may sway towards the PS3.

Netacan bullshit, verovatno da bi se uklopio u teoriju zavere. Meni je banovan UK account sa UK adresom kao i gomili ljudi koje znam.

Meni se konzola iz 2006. godine nikada nije zamrzla, niti sam video da se druga zamrzne a ispravna je, ma koliko disk bio izgreban ili losh, u tom sluchaju ce ti jednostavno reci "obrishi disk pa probaj ponovo". Uvek kada se to deshavalo je u situaciji pred RROD, sa izuzetkom jedne konzole kojoj je bio korumpiran ROM i nije joj bilo spasa, ali ona je blokirala u odredjenim igrama, uvek bez izuzetaka..

Diskovi nisu prljavi jer su tek narezani, nije mi se desilo da zamrzne igra koja je instalirana, i to se desavalo uvek u meniju igre nikad u sred igranja.
Setio sam se da hoce da zablokira kad se ide na "Play Game" a da konzola jos nije procitala koja igra je u pitanju...

Poslednja izmena:
Meni se jednom igra zamrzla, i kad sam ugasio/upalio, RROD. Pre toga, posle toga, nikad. 4 konzole sam promenio, ovo se desilo na prvoj, kupljena u martu 2007.Bice da je to sto driver kaze, zamrzava pre rodovanja!!!! Takodje, igrao sam igru, i usred igre se zamrzlo.

Pozdrav svima,molim za pomoc.Od pre par meseci sam vlasnik elite limited konzole, flesovana je al ne znam koji je firmware u njemu,e sad sve je radilo besprekorno dok nisam nabavio Assassins creed II, Modern warfare 2,Left4dead2 i jos par igrica,koje nece da rade. Probao sam i sa activate.iso diskom, i da ih rezem u wave3 i opet nista.Ako moze pomoc kako da resim problem. Unapred zahvalan.

Pa saznaj koji je firmware, pretpostavljam da je Lite-on, pa stavi lepo 1.6 i koristi Activation iso...

Pozdrav svima,molim za pomoc.Od pre par meseci sam vlasnik elite limited konzole, flesovana je al ne znam koji je firmware u njemu,e sad sve je radilo besprekorno dok nisam nabavio Assassins creed II, Modern warfare 2,Left4dead2 i jos par igrica,koje nece da rade. Probao sam i sa activate.iso diskom, i da ih rezem u wave3 i opet nista.Ako moze pomoc kako da resim problem. Unapred zahvalan.
Pa moguce je da imas 1.4 ili 1.5 fw.U tom slucaju moras ISO da "obaras" na WAVE 2,sve ovo vazi samo ako nemas nameru da update-ujes fw.

Pa moguce je da imas 1.4 ili 1.5 fw.U tom slucaju moras ISO da "obaras" na WAVE 2,sve ovo vazi samo ako nemas nameru da update-ujes fw.
Ne verujem da imam 1.4 il 1.5 zato sto su mi sve igrice wave 3 i rade bez problema, osim onih gore navedenih koje nece da pusti ni wave 4 ni wave3 ;)

To su wavve 4 igre moras da ih patchujes u wave 3 da bi ti radile ili da koristis activate iso. Verovatno imas 1.6 fw ako si nabavio konzolu pre par meseci.

Ups izvini nisam procitao da si pokusao da ih patchujes i da si koristio activate iso my bad

Poslednja izmena:
Pojavio se abgx 1.0.2.
abgx360 v1.0.2 released!

Changes affecting all platforms:

- Added support for 4th Wave PFI/Video
- Added support for SS v2
- Added the new check for DMI corruption which the database has been using since 2009/06/14
- Added ability to at least try to verify the game data when no Xex/SS ini is available and we're not going to AutoFix
- Added support for Avatar Awards
- Added option to select your preferred language to use when displaying strings from the Xex title resource
- Added drag & drop support for the GUI Input panel
- Added option to embed images in the HTML source code as data URIs for better portability (when using HTML output)
- Added JavaScript to HTML output that allows you to check off achievements and see the achieved text (especially useful when the how-to text is vague)
- Added a Donate button to the GUI so you can help me pay the bills and continue working on improvements :)
- Removed "Look for verified files in the local folder only" option from the GUI. I can't tell you how many people have checked this box without reading it because they saw it in a tutorial or someone else told them to do it, and then they can't figure out why abgx360 says you need to enable online functions. Please stop writing/following tutorials! Just read the Quickstart topics, the tutorial is right there.
- Checking for updates to GameNameLookup.csv is now optional (the csv was eating 50% of our bandwidth and you probably don't need it anyway since the game name can be retrieved directly from the Xex)
- Fixed a bug where folders would be considered files when parsing the ISO filesystem on some recent games
- Fixed a bug where default.pe (a temporary file used when decompressing a compressed default.xex) wasn't being deleted automatically
- Fixed a bug where unicode code point 160 (no-break space) would be displayed in a CLI window as " ?" instead of " "
- Small changes to the way some messages are displayed (harder to miss)

Ipak je on-line neprikosnoven. Kod mene u igraonici retko ko igra solo. Ako već igraju off-line onda igraju u CoOp modu koji 90% novih igara podrzava (Army Of Two, Halo 3, RE5...). Pa čak i guitar/rock igre svi igraju on-line.

Ista situacija mi je i na PS3. Najviše se igraju naslovi poput KillZone2, MGS4, Socom. Čak se i igre poput LBP igraju on-line.

PES takođe, bilo da je u pitanju kutija ili playstation.

Poslednja izmena:
Reci mi dal je neka od tvojih konzola banovana ? I koliko imas Xbox konzola ?

Jedna crkla posle godinu i po korišćenja. Druga mi je banovana prošle nedelje pošto je radnik greškom pustio Lego Rock Band preko Activation diska i pustio mušterije da se konektuju on-line. Prvo pa muško. Inače ta konzola je išla na net već tri meseca bez problema (nekad i po10-11 neprestano) i do pojave wave 4 igara nije bilo problema.

Pa kako onda pustas wave 4 da igraju online ?

ih abgx 102 je vec bajat, ja ga imam pa ima sigurno vec 10 dana

Nikola ako oces pirate moras malo da se zrtvujes! Pa sta je problem ubaciti taj activation disk (300mb reze se na DL DVD) i kliknuti na A i izbaciti disk i ubaciti wave 4 igru ? To je posao od 20 sek. :)
Nije to otkljucavanje vec tako konzola ne proverava velicnu video particije igre.
Ako oces online da igras moras ili da sacekas da se vidi sta je bilo ban wave-om ili da igras PS3. Ali posto neces da dajes pare na orginale ko i ja, lepo kupi sebi Xbox Elite i igraj se neko vreme offline, koje te igra bas odusevi oces da je igras online kupi orginal za PS3. Ja sam tako uradio sa PES 2010.

Trebalo bi uskoro da je pojavi 1.70 FW koji ce da resi wave 4 problem za stalno, tad ces da odes kod cika drivera, pljunes 20e i uzivas! :)

Cekaj malo a sto bi platio tih 20,30,evra ili nebitno vec koliko kad ce covek da mi to sve uradi kad se pojavi i odmah mi salje konzolu.Po ceni za koju smo dogovorili.Evo da kazem da mi je cak ponudio da mi posalje konzolu da ne cekam,pa kad izadje to sto treba da mi odradi i ne naplati nista,samo bi trosak bio slanje i vracanje,nema sta krajnje posteno sto cu mozda da i uradim. Meni nije zapelo tu je ps3 pa comp,imam na cemu da se igram.Ima vremena da se nosi kod drivera izlaziti ce jos fw-a,i ko zna sta ce se tu sve promeniti.Nego ja sam bas pogodio da kupujem konzolu u vreme ovih problema,pa u malo pricekati da se to prevazidje.To je cela poenta nista vise.Krivo mi je sto neki ovde mi kazu sta je to za mene imam pare,jeste da imam i ne osporavam,ali braco verujte mi ne zaradjuju se one tako lako.Nisam stigao jos ni u2 da zavrsim zbog posla,ali ne samo posao treba malo da se izadje da se druzi sa prijateljima i slicne stvari.
Zna li se kad ce se pojaviti 1.7 fw?Da li ce to da bude u skorije vreme ili ce mo se jos nacekati?

Poslednja izmena:
Nece se zvati 1.7, vec LT.
Nema zvanicnog datuma, ali ne bi trebalo da cekamo duze od 2-3 nedelje.

Otkud ti ova informacija ?
Jel to pouzdano ili nagadjanje ?

Sve je nagadjanje.
xbox360iso je prepun informacija o c4eva-inim "drugovima" koji imaju insajderske informacije ;).
Po jednoj verziji bi firmware trebalo da se pojavi sutra, mada posle sve ove frke, ne bi me iznenadilo da c4eva potrosi malo vise vremena na testiranje ovog puta.

U svakom slucaju, novi firmware vas nece zastiti od bana, jer ce sve provere biti uklonjene iz njega, sto znaci da se provere prebacuju na korisnike i abgx koji je i ranije umeo da zakaze(UFC i Red Faction na primer).

Sve je nagadjanje.
xbox360iso je prepun informacija o c4eva-inim "drugovima" koji imaju insajderske informacije ;).
Po jednoj verziji bi firmware trebalo da se pojavi sutra, mada posle sve ove frke, ne bi me iznenadilo da c4eva potrosi malo vise vremena na testiranje ovog puta.

U svakom slucaju, novi firmware vas nece zastiti od bana, jer ce sve provere biti uklonjene iz njega, sto znaci da se provere prebacuju na korisnike i abgx koji je i ranije umeo da zakaze(UFC i Red Faction na primer).

Znaci opet ban i na 1.7 fw.Pa dobro u cemu je onda poenta 1.7 fw sta donosi.Onda ispada da se mozemo igrati i na 1.6 sa aktivacionim diskom naravno offline.Ispravite me ako gresim jer ja tek sad ulazim u xbox vode pa nista sto bi trebao da znam neznam.Hvala vam na informacijama.

Svi koji su sada banovani banovani su iskljucivo zbog FW-a.
ABGX i nije problematican jel dok su ga ljudi koristili kako treba banova nije ni bilo.
Ukoliko ovaj kaze da je firmware dobar i on se stvarno tako pokaze ti bi bilo super al ko zna sta donosi sutra.

Znaci opet ban i na 1.7 fw.Pa dobro u cemu je onda poenta 1.7 fw sta donosi.Onda ispada da se mozemo igrati i na 1.6 sa aktivacionim diskom naravno offline.Ispravite me ako gresim jer ja tek sad ulazim u xbox vode pa nista sto bi trebao da znam neznam.Hvala vam na informacijama.

LT je modifikovani firmware koji je jako slican originalnom.
1.6 je sadrzao dosta security provera da bi zastitio neupucene korisnike, ali je zato bilo potrebno 3 sekunde da se igra butuje, umesto jedne sekunde sa originalnim.
Neki ljudi misle da je M$ nasao nacin da ovo detektuje i zbog toga je dosta ljudi koji su se pridrzavali pravila banovano.

Ti se svakako mozes igrati offline, ako ne planiras na ides na live, mozes koristiti bilo koji firmware i patchovati igre.
LT je svakako bolja opcija, jer ce sve igre moci da se butuju i one koje jesu stealth i one koje nisu. Ako hoces na Live, LT je takodje bolja opcija, ali 100% zastita niti je postojala, niti ce postojati.

moze li meni neko da objasni da ako ja sada kupim novu konzolu i onda ima 1.7fw da li cu ja na njoj moci da igram wave 3 i 4 igre? nerazumem se bas najbolje i nije mi jasno da li se mogu igrati oba ta "formata" ili kako vec da nazovem wave 3 i 4 ili moze samo jedan pa sa activation diskom drugi? i da li se activation disk skida za svaku igricu ili jedan disk radi posao za svaku?

Nazad
Vrh Dno