Kapetan DZo
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.08.2007
- Poena
- 319
na sajtu nepise da je V+, stoji samo V
da li ima u prodaji V+ od 128 kod nas
Upis kao usb flash disk... džaba mu je što je jeftin...! V+ od 128gb je dobitna kombinacija. Jeste 2.2x skuplji, ali je 5x bolji!
Pustite vi to što je čitanje češća akcija u 98% slučajeva, u realnom radu se ipak oseti razlika između diska koji upisuje 60 i 170 mb/s. Pročitao sam tonu testova...
da nije tako, svi bi hrlili da kupe ove jeftine diskove - brzina čitanja nikad nije toliki problem, ali upis ubija koliko je spor. Daleko od toga da je 40gb jedini hendikep.
Pustite vi to što je čitanje češća akcija u 98% slučajeva, u realnom radu se ipak oseti razlika između diska koji upisuje 60 i 170 mb/s. Pročitao sam tonu testova... da nije tako, svi bi hrlili da kupe ove jeftine diskove - brzina čitanja nikad nije toliki problem, ali upis ubija koliko je spor. Daleko od toga da je 40gb jedini hendikep.
Ma ne radi se o kapacitetu, 128GB je svakako malo za storage, ali recimo na 40GB ne mogu da instaliram Win 7 sa svim programima i igrama (pitanje je da li mogu i sa svim programima i da mi ostane 6GB za swap fajl). Zato na 128GB mogu da instaliram i sistem, i 10 zahtevnih igara, jer koja je poenta SSD-a ako mi se Crysis sa modom i velikim teksturama učitava sa magnetnog diska? Ok, i tada je sistem na SSD-u, ali volim sve što koristim da bude na brzom drajvu, samo multimedija i drugi kontent mogu da budu ako treba i na WD Green-u. Poenta je u tome da je brzina upisa mala i da se to oseti u radu - kad pređeš sa običnog HDD-a na SSD 40 boot drive, osetiš jako malo, slično kao sa V serijom 64GB... A onda sam probao i sa X25-M G2 i X25-E i u radu sve to ne može da se poredi. Vratiće mi Nikola S i ona dva nova Kingstona što su kod njega zbog sesije, pa ću opet da se igram, ali sam siguran u ono što sam iskusio. Jer, imam sada prebrzu mašinu (4 jezgra na 4GHz + HT + 6GB jako brze GDDR3 memorije u Tripple Channelu i oseća se koliko je magnetni HDD usko grlo, pogotovo kada ti je uključen Windows Search koji u mladom sistemu stalno nešto drlja).
Evo ukratko utisci sa X25-E: sistem trenutno reaguje na svaku aplikaciju, a u odnosu na WD750, koji daje 5.5 experience index za HDD, sa ovim HDD-om imam
Evo ukratko utisci sa X25-E: sistem trenutno reaguje na svaku aplikaciju, a u odnosu na WD750, koji daje 5.5 experience index za HDD, sa ovim HDD-om imam
Eto, da si uzeo V40, mogli bi smo da te zezamo da ti je ram memorija jadna :d
Ma bre, Windows to stvarno dobro meri, jako dobro je ocenio i7 na 4GHz sa sve HT-om. Bedni Core 2 sa 2 mega keša na 2 GHz je 5.5. Bezveze...
Daj molim te, ako je Unrar najzahtevnija "disk" aplikacija koju koristis, onda si trebao da ostanes na VRaptoru - bez salealfaunits, utisak u radu sa SSDNow V+ diskom je bolji nego sa X25-M, baš zbog brzine upisa. Ne radi se samo o radu u sistemu, nego i o kopiranju - često se radi unrar većih datoteka i to na ovim SSD-ovima sa lošim upisom radi kao da sam na eksternom HDD-u povezanom na USB i to prilično smara. Kao što sam rekao na početku threada, V+ sa 128GB je dobitna kombinacija!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari