Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a megastore ima 2420HD Be (nema HDMI) za 16990din
tako da cu sutra pazariti 2420hd be jer mi nece uzivotu trebati HDMI ni headphones jack na monitoru.

BTW. nadam se da cu imati vremena da odradim neki review (slikovito i video zapis HD naravno 😀 )

A osim toga jel sve isto kao na ovom 2420HD ?? response time, kontrast ?

A osim toga jel sve isto kao na ovom 2420HD ?? response time, kontrast ?

sve je isto samo nema HDMI i headphone jack

Evo sad sam ga uzeo i mogu da kazem da je monitor ODLICAN

Nijedan on navedenih problema u ovom therdu nisam imao

Ghosting nema totalno isto kao na predhodnom 930BF 4ms dvi

Slika na VGA sa auto podesavanjima je odlicna cak sta vise nisam video razliku u VGA- DVI.

evo sad cu slikam detaljno i snimim u HD formatu video oko ovog monitora
jedan mali review 😉

Izvinjavam se, nisam pratio temu neko vreme :S: gde sad ima ovaj monitor najjeftinije ako moze na pm ili link?

Imas opet u megastore-u za 16999 dinara (nije na akciji), mada sam se ja ipak odlucio za Philips 231E1SB, za 14 900 u metrou.
Mislim da se moze naruci u tehnomaniji za 17900 dinara, pa ako imas nekog penzosa u kuci (babu dedu, ili sta vec) mogu da ti uzmu 25-og sa 10% popusta.
Ja sam uzimao neke sitnice tako da su mi ljudi cak slali pre 2 dana na kucnu adresu sa skeniranim caletovim cekom od penzije (i sa uracunatim popustom). Popust ne vazi za artikle koji su na akciji
nadam se da sam ti pomogao

ok review je napisan onako amaterski :d

dodacu jos slika 🙂

ne zaostaje nikako probao scroll koji je podesen na 5 i probao sam misem ista stvar odlicno se ponasa

@ Kikibgd

o5

Stavi na forumu temu "benchmark light" i nemoj da skrolujesh tockicem,
vec stisni srednji klik i onda kreni da skrolujesh pomeranjem misha.

Onda probaj pa javi...

hmmm nisam te skapirao za ovo "benchmark light"

probao sam ovo sa clickom tockica i pomeranjem misa opet nema ghosta.

PS. koristim kabal sa sm930BF

Stavi u light mode,idi u control panel i ukljuci ...potom idi na stranicu www.. hahaah dokle ce te kopati sta mu ne valja??

au legende...

da ga udarim jos par puta sa strane dok se ne pojavi nesto lose pa da bacim hate po monitoru ??

pazi sta ljudi rade da bi nasli neku manu...

cemu sad ta podesavanja ako mi ovako radi posao?
i slika je extra

Poslednja izmena:
da ga udarim jos par puta sa strane dok se ne pojavi nesto lose pa da bacim hate po monitoru ??

pazi sta ljudi rade da bi nasli neku manu...

cemu sad ta podesavanja ako mi ovako radi posao?
i slika je extra

Ne pitaju te to ljudi da bi nasli manu monitoru vec iz radoznalosti. Zele da znaju da li i taj monitor ima problem sa duhovima kao i 2420HD ili je Benq poradio nesto po tom pitanju.

Gde se moze kupiti ovaj monitor najjeftinije, gledam u Gigatronshop-u u katalogu im je cena skoro 18000. I da ako neko zna neku firmu koja salje svoje proizvode postom bilo bi super.

Ne pitaju te to ljudi da bi nasli manu monitoru vec iz radoznalosti.
Zele da znaju da li i taj monitor ima problem sa duhovima kao i 2420HD ili je Benq poradio nesto po tom pitanju.

Exactly

@ Kikibgd
Znaci ako na tom modelu HDB nema gostinga - onda je problem u firmware-u.
A 99% da jeste.
Tako da onda monitor treba da se fleshne...

Samo je pitanje da li taj monitor stvarno nema gosting ili ti nisi vichan da utvrdish... :trust:

Exactly

@ Kikibgd
Znaci ako na tom modelu HDB nema gostinga - onda je problem u firmware-u.
A 99% da jeste.
Tako da onda monitor treba da se fleshne...

Samo je pitanje da li taj monitor stvarno nema gosting ili ti nisi vichan da utvrdish... :trust:

pa pazi nisam vas uopste skapriao gde je taj light mode kad bi mogo pojasnis malo bolje bilo bi super.

:S

@Kikibgd
Ajd' da vidimo koji panel imas ?

Enter the service mode: Power On + Menu

img7356.jpg

Cekaj sad je nastala totalna konfuzija, alister ima g2420hd sa firmware-om koliko vidim V001 0605, a kikibgd ima g2420hdb sa firmware-om v001 0525, znaci alister-ov monitor ima noviji firmware i ima problema sa ghosting-om, a kikibgd ima stariji firmware (i losiji model) i nema problema sa istim, e sad sta je tu posredi, ili alister ima ne ispravan primerak ili kikibgd ima neki poboljsani "platinum" model 😀:d :d

Poslednja izmena:
I moj firmware je isti kao i kod Alistera,

a ti Kikibgd - Donji levi coshak ***...

I moj firmware je isti kao i kod Alistera,

a ti Kikibgd - Donji levi coshak ***...

Pa zar mu nije vec stavljeno na light. Vidim po slici koju je ostavio.
A postoji jednostavniji test na ghosting. U Paintu obojiti papir u sivo i preko te sive povrsine prevlaciti kurzor (ostaju tragovi crne boje) ili gumicu (ostaju tragovi bele boje).

ne vidim na ovim slikama iz service page, koja to opcija stoji na light pa nema ghosting-a, jel kad se ta opcija ukljuci i na g2420hd nema istog ili to "pali" na modelu g2420hdb ?

ne vidim na ovim slikama iz service page, koja to opcija stoji na light pa nema ghosting-a, jel kad se ta opcija ukljuci i na g2420hd nema istog ili to "pali" na modelu g2420hdb ?

to je opcija na forumu a ne na monitoru, to sam i ja mislio..

uglavnom oce neko na pivo i na neki 1080p film 🙂

e sad tek nista ne znam, dvoumio sam se izmedju benq g2420hd ili philips c230c1, za benq neki kazu ima ghosting-a, neki kazu da ga nema, jedni da se to resava dobrim dvi kablom, drugi ubacivanjem novog firmware (mada ne znam gde moze da se to odradi), za philips user-i kazu da nije los, nema ghosting-a, na inostranim sajtovima kazu da monitor ima problem sa tim, e sad se tu jos dodatno ubaci i benq g2420hdb koji po oceni user-a kikibgd, nema problema sa ghostingom, znaci prava jednacina sa tri nepoznate 😀😛:d😀😛:d

Poslednja izmena:
Ovako BenQ G2420HD ima ghosting sa:
Jeftinim kablom
Skupim kablom
Jedino poboljsanje po pitanju ghostinga se dobija sa podesavanjem boja i osvetljenja a primetio sam da je situacija bolja i sa novim (191.07) drajverima ali ghostinga ima.
Sad da li stvano pravi problem pri koriscenju???
HDMI mozda u ovom trenutku nije vazan ali u nekoj kombinaciji sa nekim tipom HD box-a (verovatno kablovskog) ovaj monitor moze i da zavrsi kao zamena za TV u bliskoj buducnosti.

Meni je jako bitno koliko je taj ghosting izrazen, posto cu na monitor povezati pc sa dvi vezom, a na hdmi port cu privezati xbox 360, pa zbog igrica mi je odziv jako bitan faktor u odlucivanju, znam da za 16k ne treba ocekivati chuda ali me interesuje da li taj ghosting se samo primecuje ali ne smeta, ili je toliko izrazen da igranje igara predstavlja mucenje, i na kom monitoru je manje izrazen BENQ G2240HD (ili BENQ G2240HDB) ili na PHILIPS 230C1 ?

Poslednja izmena:
e sad tek nista ne znam, dvoumio sam se izmedju benq g2420hd ili philips c230c1, za benq neki kazu ima ghosting-a, neki kazu da ga nema, jedni da se to resava dobrim dvi kablom, drugi ubacivanjem novog firmware (mada ne znam gde moze da se to odradi), za philips user-i kazu da nije los, nema ghosting-a, na inostranim sajtovima kazu da monitor ima problem sa tim, e sad se tu jos dodatno ubaci i benq g2420hdb koji po oceni user-a kikibgd, nema problema sa ghostingom, znaci prava jednacina sa tri nepoznate 😀😛:d😀😛:d

pazi ovako druze, danas cu da uzmem kameru da snimim scroll i pokusacu da snimim jos toga. i iz raznih uglova, imas moj review na benchu napokon je odobren.dopunicu ga jos.

i veruj mi ja sam u sebi stvorio sliku u glavi da je monitor takvo sr#nje citajuci ovaj thread, a promenio sam totalno misljenje kad sam otisao licno da ga pogledam.

prvi zakljucak je bio da je u ovoj temi pisalo mnogo hater-a :d

drugi da monitor pruza mnogo vise nego sto je njegova cena i da moze da parira sa mnogo skupljim. mozda sam ga ja ishvalio da je onakav ili ovakav, meni kao ne toliko zahtevnom korisniku monitor izgleda super.

jedino sto mi smeta ovo monitora je glare zavrsetak ne mogu masnim prstima da ga pipam :d

i da koristim DVI od starog samsunga SM930bf

ne razumem ljude koji kupuju monitor od 16-17k da bi radili ozbiljan posao kao sto je obrada fotografija ili autocad i ocekuju od istog da pravi kafu izmedju pauze :d

EDIT:
u sustini dosta je u podesavanju monitora( koje ja nisam morao da radim stoji na movie/ dynamic modu) i super je slika.

i jedna bitna stvar je odstojanje glave od monitora.

razlike nema izmedju G2420HD i G2420HD / Be osim sto "Be" nema HDMI, a razlika u kvalitetu izmedju DVI i HDMI je nikakva osim sto HDMI prenosi zvuk i ima lep prikljucak.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno