Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Posle vise proba i pokusaja da ghosting smanjim sto je moguce vise oknacno je nesto dalo zadovoljavajuce rezultate.
Reset monitora na defaults i Calibrate color u Win 7.
Sada se ghosting na tekstu skoro i ne primecuje a u igrama subjektivno misljenje je bar 50% bolje tj. manji trag.:banana::banana::banana:

E nemogu da verujem urekao sam ga. Pojavilo mi se cudno treperenje preko celog ekrana koje je vidljivo najvise na sivoj pozadini . Nekad jaceg nekad slabijeg intenziteta. Moram da napomenem da je moj prvi tft LG l204wt spojen dvi kabelom ( doduse onim obicnim tankim) isto imao to treperenje. Radio sam svasta nebili uklonio uzrok smetnji ali nisam uspeo . Ponekad u toku dana toga nije bilo ponekad jeste. Ne verujem da mi se to desava i sa ovim monitorom. Da li neko zna sta bi mogao da bude uzrok treperenja, ponavljam da je spojen na laptop preko analognog kabela. Kontam da nije greska u njemu(barem se nadam) zato sto LG kojeg sam prodao komsiji vise ne treperi.

Poslednja izmena:
E nemogu da verujem urekao sam ga. Pojavilo mi se cudno treperenje preko celog ekrana koje je vidljivo najvise na sivoj pozadini . Nekad jaceg nekad slabijeg intenziteta. Moram da napomenem da je moj prvi tft LG l204wt spojen dvi kabelom ( doduse onim obicnim tankim) isto imao to treperenje. Radio sam svasta nebili uklonio uzrok smetnji ali nisam uspeo . Ponekad u toku dana toga nije bilo ponekad jeste. Ne verujem da mi se to desava i sa ovim monitorom. Da li neko zna sta bi mogao da bude uzrok treperenja, ponavljam da je spojen na laptop preko analognog kabela. Kontam da nije greska u njemu(barem se nadam) zato sto LG kojeg sam prodao komsiji vise ne treperi.

Da li mozda imas TV tuner u kompu?

danas sam uzeo tv kartu i spojena je preko usb-a, ali nije to u pitanju posto je jutros nisam imao a videlo se treperenje.

danas sam uzeo tv kartu i spojena je preko usb-a, ali nije to u pitanju posto je jutros nisam imao a videlo se treperenje.

To se javlja kod SBB kablovske, kada imas TV kartu, kao sto rece covek iznad, ili je to ili nesto na laptopu nije kako treba?

Poslednja izmena:
meni npr monitor (nije benq) treperi kada je stampac prikacen na komp, pa mozda je i to ili nesto slicno kod tebe. A probaj i sa drugom uticnicom za struju pa i kompom...tj mozda je do d-suba na laptopu.

Meni je kući na filipsu onom od 22 iča što sam kupio kada i ova, treperela slika, i treperela, i treperela , sve dok niisam isključio USB kojim mi je priključen kablovski modem na računar ....

Na beloj se nevidi treperenje,sbb-ov modem je dosta blizu kojeg sam probao iskljuciti , skloniti i nema promena , probao sam sa drugom uticnicom , i nista. Jedino mi ostaje nada da kad ga odnesem kod brata i spojim sa dvi kabelom treperenje nestane , bitno mi je da znam da je monitor ispravan a da treperenje nastaje zbog smetnji prouzrokovanim necim iz moje sobe.
Jos nesto, kad se monitor upali bez kabela , ona plava slika sa natpisom Benq , ne treperi ni malo , tako da ipak mislim da nije kvar u monitoru nego smetnje stvara nesto drugo.

Ako ti je ukljucena kablovska u TV karticu onda ce ti tresti. Cesto iz kabla bije struja. Ja sam to jos pre 3-4 god provalio sa starim TFT-om

Da li si to uspeo nekako da resis? Da li moze nekako da se kabli od kablovske "doradi"?

Ako ti je ukljucena kablovska u TV karticu onda ce ti tresti. Cesto iz kabla bije struja. Ja sam to jos pre 3-4 god provalio sa starim TFT-om

Meni je ukljucena sbb kablovska u TV karticu i nemam nikakvih smetnji, ni na Viewsonicu, ni na prethodnim LG L1952s i Samsung TFT monitorima... pa masa mojih prijatelja isto koristi...nece se valjda nesto pojaviti..😡

Da bi bio siguran da je sa monitorom sve u redu , odneo sam ga kod brata i spojio na 4850 sa dvi kabelom . Slika neuporedivo ostrija i nema treperenja. Tako da verovatno imam problem u mojoj sobi tacnije sa modemom ili koax kabelom od sbb-a. Bojim se kad uzmem desktop racunar i antena bude prikljucena na tv kartu da ce se pojaviti problem treperenja kao kod ranijeg LG-a. Jos cu probati nesto.. Bitno je da je on ispravan

Dobro uzemlji kabl od kablovske i problem reshen...

Ljudi, problem resen tj. pronadjen uzrok. Rekao sam vec da mi je monitor spojen preko vga kabela na laptop, e sad uticnica ispravljaca laptopa je odmah pored vga kabela na laptopu. Kada iskljucim ispravljac smenje nestaju, prosto i lako za uociti.

Pozdrav svima i hvala na odgovorima...

Gaga 3 je napisao(la):
Meni je ukljucena sbb kablovska u TV karticu i nemam nikakvih smetnji, ni na Viewsonicu, ni na prethodnim LG L1952s i Samsung TFT monitorima... pa masa mojih prijatelja isto koristi...nece se valjda nesto pojaviti..😡
Sada nemam ni ja ali samo zato su konacno namestili pojacivac plus su mi stavili konacno prokleti galvanski izolator tako da vise ne ocekujem takve probleme ali nikada mi se nije svidjala cinjenica da mi struja bije iz bilo kojeg kabla osim naponskog.
Ako do sada nisi imala taj problem onda nemoj ni da razmisljas o tome 😉

Otkako sam stavio DVI kabli nema treperenja ni kod mene, e sada nekako mi je jos rano da se opustim po tom pitanju, pa cemo da vidimo narednih dana, ispade ovaj DVI kabli mi resio sve probleme! 😀

Kako da postavim oglas na ovom sajtu? Nemam status, a ne mogu ni da oznacim u onim obicnim oglasima deo postavi oglas..

Ma jok 😀, prodajem komp...a ne mogu da postavim oglas...

Haha. Eto vidis. Za komp vazi ono staro pravilo: "Kad udjes u radnju da kupis jednu stvar za komp izadjes sa jos pet pride". Vidim da se i ti uklapas u to. 😀

Poslednja izmena:
Kako da postavim oglas na ovom sajtu? Nemam status, a ne mogu ni da oznacim u onim obicnim oglasima deo postavi oglas..

Prva i osnovna informacija u vezi malih oglasa: za postavljanje oglasa potrebno je imati minimum "member" status. Menjanje statusa pre zadovoljenja potrebnih uslova nećemo raditi.

Nakon 6 meseci provedenih na forumu i otkucanih 100 postova, forum će vam automatski prebaciti status iz "Newcomer" u "Member". Napominjemo da je potrebno imati oba uslova zadovoljena, ne samo jedan od njih. Manuelno menjanje statusa npr. zbog postavljanja oglasa nećemo raditi. Previše napisanih poruka u kratkom vremenskom periodu radi zadovoljenja Member statusa može rezultovati blokadom naloga na (ne)određeno vreme.

Prochitaj pravila foruma !!

Poslednja izmena:
Posto je ovo benQ 2420 tema,predpostavljam da prodajes taj ws da bi uzela benq,ili je to debeli off 😛

Znaci ipak ga kupujes? :d

zna ona sta valja ;-)

Naravno da zna, nebi ona nas ni za sta menjala 😛

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno