Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Hehe,mislim da ne postoji Stalker na forumu koji nije vec detaljno prostudirao ovo djwibe...;)
Nego,je li i dalje aktuelan onaj google prevod ili ima nesto bolje,slabo mi ide Ruski ***a...

Poslednja izmena:
Evo par tipova vezanih za oruzje i opremu sto sam provalio a mozda ste i sami :)

Kod tipa Bright-eyed na Skadovsku (sprat iznad tehnicara) mozete da porucite raznu nestandarnu opremu. Naravno, sve ima svoju cijenu pa je skuplji od ostalih, morate poloziti avans i cekati dan-dva da vam donese.
-Combat exoskeleton je 60 000 al je osjetno bolji od obicnog+ budzenje i imate najbolje odijelo u zoni.
-Unikatni pistolj -Alpiets (3 500) je jedinstven u zoni i moze da se modifikuje u automatski a tezi tricavih pola kila
-Automatska puska Storm (20k) je modifikacija Thundera, boljih je osobina, koristi municiju 5.45x39 sto je prilicno od koristi jer manje kosta i dosta je laksa, na Storm se montira i optika pa je puska izuzetno precizna + dorada.
-Rijedak pistolj, Steppe Eagle, modifikacija Black Hawk Down je izuzetno precizan i ubojit pa ga u zoni zovu snipe :D +upgrade
-Frazer, eksperimantalni submachine, modifikacija Vipera 5, ubojit i sa velikim fire rate-om, koristi .45 ACP + upgrade
-Carabineer, jako dobra pumpa-10 000 +upgrade
-FT-200M, poznata vam je iz SoC, odlicna begijanka +upgrade

Ima toga jos al nijesam stigo sve da pokupujem :p
I par ss-ova da vidite kako to izgleda ;)

Prilozi

• xrEngine_2009_10_12_02_47_56.jpg
    xrEngine_2009_10_12_02_47_56.jpg
    268.9 KB · Pregleda: 136
  • xrEngine_2009_10_12_02_48_19.jpg
    xrEngine_2009_10_12_02_48_19.jpg
    269.8 KB · Pregleda: 111
  • xrEngine_2009_10_12_02_48_25.jpg
    xrEngine_2009_10_12_02_48_25.jpg
    264.4 KB · Pregleda: 99
  • xrEngine_2009_10_12_02_48_29.jpg
    xrEngine_2009_10_12_02_48_29.jpg
    271.3 KB · Pregleda: 99
  • xrEngine_2009_10_12_03_17_45.jpg
    xrEngine_2009_10_12_03_17_45.jpg
    273.4 KB · Pregleda: 101
Ne mogu da verujem da nije svaki exoskeleton isti ?!? Ja sam moj kupio na zeleznickoj stanici za 50k i imam nosivost od samo 90kg (sa upgrade-om druge kolone).

Kraj je stvarno malo bezveze, i mislim da nema različitih krajeva jer sam u fajlovima našao sam taj video odjavni, nema drugi.Zvuk je posebno, a tu možda ima razlike, da li su svi tvoji pajtosi ostali živi ili su usput zaginuli, pa da li je posmrtno ili za života odlikovan.Pominje se i General Voronjin iz SoC da je dobio neko visoko odlikovanje.Igra se ipak tu nezavršava, može da se nastavi, odnosno ostane u Zoni,sad da probam i to da vidim ima li ništo što nisam obavio i pronašo, neko iznenađenje.
Posle prvog prelaženja igre ocena je 95.Fenomenalno odrađen,izbalansiran se ogromnim mapama i ispeglan i što je najbitnije radi čak i na mojoj mašini bez problema, doduše na nižim podešavanjima ali i tako izgleda fenomenalni.Pravi Salker, usudio bih se reći možda i najbolji.Zamerka je što mi se čini da je Pripyat mapa nekako ,nedovoljno iskorišćena.ogromna a malo stvari i misija dobiješ,neznam, možda posle "zvaničnog" kraja, videću.Greota, onolika mapa a sad samo nekoliko misija po njoj.
A da li je neko sreo Sidoroviča?Ja nisam.Čuo sam da nešto dva stalkera pričaju o njemu.

Ne mogu da verujem da nije svaki exoskeleton isti ?!? Ja sam moj kupio na zeleznickoj stanici za 50k i imam nosivost od samo 90kg (sa upgrade-om druge kolone).

Nije svaki isti, postoji obican i combat (koliko sam za sad uspio da otkrijem) al nosivost je ista, ja sam nosivost podigao artifaktima i onim picem koje ti sluzi da doneses veci broj itema za prodaju.

Da li je neko imao problem sa ulaskom u Pripyat??? Ili mozda ima vise ulaza? krenuo sam sa grupom ljudi kroz tunele i dosao sam do samoga kraja, imam ogromne stepenice koje vodi kao izlaz iz sahta. Krenem njima, krene ucitavanje zone i izbacuje me stalno na dektop sa greskom "xnesto.exe stop working". To xnesto je zapravo ime procesa koji pokrece igra ali nisam siguran kako se tacno zove...

Da li se ko susreo sa ovim i ima li neko resenje??

Inace odavno nisam igrao neku ovako dobru igru...

Da li je neko imao problem sa ulaskom u Pripyat??? Ili mozda ima vise ulaza? krenuo sam sa grupom ljudi kroz tunele i dosao sam do samoga kraja, imam ogromne stepenice koje vodi kao izlaz iz sahta. Krenem njima, krene ucitavanje zone i izbacuje me stalno na dektop sa greskom "xnesto.exe stop working". To xnesto je zapravo ime procesa koji pokrece igra ali nisam siguran kako se tacno zove...

Da li se ko susreo sa ovim i ima li neko resenje??

Inace odavno nisam igrao neku ovako dobru igru...
Predpostavljam da pričaš o ovom fajlu xrEngine.exe.Najbolje bi bilo da ako si na Windows XP, odeš u C:\Documents and Settings\All Users\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Çîâ Ïðèïÿòè, u folderu logs i otvoriš taj xray_(user name).log pomoću notapad i potraži razlog za izbacivanje , odnosno fatal error.Nekad naprosto bude razlog nedostak RAM memorije, odnosno kao da se predhoni nivi zadržao u memoriji a onda ne može da učita novi nivo.U principu, ako je to problem onda ponovno pokretanje igre i učitavanje tog autosave trebalo bi da protekne bez problema.

Poslednja izmena:
To se desavalo i meni i problem je u leku, imas pm.

A meni jedino crash-uje na sporednoj misiji Finding Magpie: Report to Gaunt i to kad se obratim Gaunt-u poslije odradjene misije, jel'te. Sta li je u pitanju?

Da li neko zna zasto ne mogu da pomerim slajder za "quality textures" do kraja? U pitanju je Win7 x86.

EDIT: Problem resen... Ako neko ima slican problem u Win7 x86,sve sto treba da uradi je:

run cmd.exe ..then type BCDEDIT /Set IncreaseUserVa 3072
press enter
restart PC...

Poslednja izmena:
Meni ne crash-uje, ali mi zato zakuca 2-3 puta dok igram. U task-manageru stoji not responding, pa moram da restartujem igru. 1 core je zakucan na 100% u tom momentu.

Meni ne crash-uje, ali mi zato zakuca 2-3 puta dok igram. U task-manageru stoji not responding, pa moram da restartujem igru. 1 core je zakucan na 100% u tom momentu.

I meni je zakucavala,pa sam onda iskljucio Dx10,(jel i tako nema sta da se vidi)i posle mi je lepo radila.

U cemu je problem sa ovim stalker-om, malo malo pa zaglavim i ne znam gde dalje? Evo na slici imam 3 glavna i 3 spotedna taska i nikako da provalim resenje.
Instrumenti za kalibraciju su u Pripyat-u ako se ne varam, a tamo jos nisam bio. Tri comrada nigde nisam sreo a blejao sam gde god stignem...

Prilozi

• xrEngine 2009-10-12 12-27-15-11.jpg
    xrEngine 2009-10-12 12-27-15-11.jpg
    421.8 KB · Pregleda: 80
U cemu je problem sa ovim stalker-om, malo malo pa zaglavim i ne znam gde dalje? Evo na slici imam 3 glavna i 3 spotedna taska i nikako da provalim resenje.
Instrumenti za kalibraciju su u Pripyat-u ako se ne varam, a tamo jos nisam bio. Tri comrada nigde nisam sreo a blejao sam gde god stignem...

I ja sam se jednom zaglavio,ali u Pripyatu!Ja sam nasao samo jednog za put u Pripyat i bio mi je sasvim dovoljan.Moras da pricas sa mnogima i da ih pitas da idu sa tobom,mnogi nece,moras da im platis,a i moras da kupis ono zastitno odelo sa unutrasnjim disanjem(kako sam ovo glupo preveo:))i sa odelom i sa minimum jednim likom da odes kod onog u onoj kuli sto ce da vas vodi.

Elem zaglavio sam na nekim kvestovima. Prvo treba da potrujem nekim gasom neke bloodsuckere, gas se nalazi u nekom kontejneru u kamionu ali ne mogu da ga otkljucam. Kako?
Gde da nadjem nekog stalkera koji se zove Magpie?

Elem zaglavio sam na nekim kvestovima. Prvo treba da potrujem nekim gasom neke bloodsuckere, gas se nalazi u nekom kontejneru u kamionu ali ne mogu da ga otkljucam. Kako?
Gde da nadjem nekog stalkera koji se zove Magpie?

Evo ti lokacije kljuceva
treba da imas dva kljuca da bi otvorio onu kutiju sa gasom, jedan kljuc ti je u sef u auto koje je palo sa onoga mosta, a drugi kljuc ti je u ono auto koje se nalazi na sredinu mosta, samo, vidjeces ga

A za Magpia ne znam, nisam ga ni ja nasao :D

Kome odnijeti razna dokumenta i fascikle nadjene u Pripyatu, zgrada CCD "Jubilee", kad se spustite liftom u tajnu laboratoriju u podrumu?

Vi ovo igrate kao WoW igrači sa Thottbot-om?

Kome odnijeti razna dokumenta i fascikle nadjene u Pripyatu, zgrada CCD "Jubilee", kad se spustite liftom u tajnu laboratoriju u podrumu?

Vecinu mozes prodat na Skadovsk kod onog tipa sto prodaje oruzje na spratu dje je Kardan.

Evo ti lokacije kljuceva
treba da imas dva kljuca da bi otvorio onu kutiju sa gasom, jedan kljuc ti je u sef u auto koje je palo sa onoga mosta, a drugi kljuc ti je u ono auto koje se nalazi na sredinu mosta, samo, vidjeces ga

A za Magpia ne znam, nisam ga ni ja nasao :D

Aman, gde je drugi kljuc, gledao sam ona kola pola sata.

Aman, gde je drugi kljuc, gledao sam ona kola pola sata.

Ma u auto bre, koje je na sredinu mosta, anomalije te sprecasvaju da dodjes do njega, ne mos ga promasit, idu ti prvo dzip, kamion, bojna kola, dzip, a tek na sredinu mjesta, osamljena su ti ta kola, ne mos promasit

Ma u auto bre, koje je na sredinu mosta, anomalije te sprecasvaju da dodjes do njega, ne mos ga promasit, idu ti prvo dzip, kamion, bojna kola, dzip, a tek na sredinu mjesta, osamljena su ti ta kola, ne mos promasit

Ma naso sam ja taj dzip al nema kljuca samo neki medkit-ovi i zavoji.

Naso sam, hvala i pogusio zgadiju. Nisam primetio uopste zadnje vozilo.
A ja sam tu žgadiju pobio bez gasa.I to slučajno, nesmotreno sam ih probudio, i kad su krenuli na mene ja da pobegnem , zaglavim se između stepenica i zida, a oni me nevide, samo špartaju pored mene, i pomparca(srećom imao sam puno municije) i udri.Ka dasm ubio zasadnjeg, misija kompletirana, uopšte nisam tražio te ključeve.

A ja sam tu žgadiju pobio bez gasa.I to slučajno, nesmotreno sam ih probudio, i kad su krenuli na mene ja da pobegnem , zaglavim se između stepenica i zida, a oni me nevide, samo špartaju pored mene, i pomparca(srećom imao sam puno municije) i udri.Ka dasm ubio zasadnjeg, misija kompletirana, uopšte nisam tražio te ključeve.

Ne vjerujem ti brate da si ih nesmotreno probudio, mora si t iiscackat sve u Stalkera, da vidis kakav je :D

Ponovo sam presao igru, i ponovo imam ukus radioaktivnog joda u ustima, zbog onakvog kraja, vala su mu jebali majku sa onim, ne znam, potpuno mi je nedorecen osta, ne znam, ne znam, da sam umro na kraj, lakse bi mi bilo

I ja sam to uradio prvi put. Onaj baja sto je isao samnom koga posle ubije onaj vampir, nesto sapuce a ja se sunjam iza njega, i normalno nista ga ne razumem kad odjednom puna soba bloodsuckera, ja brze bolje bombu na njih, oni raskomadaju onog jadnika a ja ih sve pobijem na gore pomenut nacin. Al sam ponovo ucitao poziciju, bilo mi zao onog stalkera sto pogibe zbog mog ne razumevanja ruskog jezika.:)

Stalker CoP DX11 vs DX10.1 performanse i poredjenja

xdtcus.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno