Šta je novo?

Need for Speed Shift

Slightly Mad Studios su momci koji su radili zajedno sa SimBin-om na GTR2.
Mnogi se neće složiti sa mnom, ali posle par dana igranja Shifta, apsolutno više nemam želje da se vratim na bilo koju drugu vožnju (sim ili arkadu svejedno).

Probao sinoć Race On demo i nisam mogao da verujem koliko sad to sve jadno, bedno i dosadno izgleda. Nije stvar u hiper realnosti, fizici, kvalifikacijama, trošenju guma i goriva, nego jednostavno koliko uživam u vožnji.
Po meni, Shift je postavio novi standard za sve auto-igre, i simulacije i arkade, bar kad je reč o PC-u. Ne komentarišem FM i GT serijal na konzolama jer ih nikad nisam probao.

Poslednja izmena:
Ma dobar je Shift skroz, sinoc sam igrao na MOMO volanu - osecaj je super, mada ipak RBR je i dalje dozivljaj sto se tice simulacije voznje.

Ma dobar je Shift skroz, sinoc sam igrao na MOMO volanu - osecaj je super, mada ipak RBR je i dalje dozivljaj sto se tice simulacije voznje.

Kad smo vec kod volana vec godinu dana razmisljam da uzmem MOMO® Racing Force Feedback Wheel,ali na kraju dozvolu cu relativno uskoro dobiti pa cu imati pravu stvar:D...Joj kad "sednem" u Pagani Zondu.Pitanje cuo,nacuo sam da je ocesaj brzine neverovatan i bolji nego u GRID-u ima li istine u tome?

Sta znam, probao sam i Grid i Shift, i tu su negde sto se tice osecaja voznje.

@ Dule, prostreet i ostali kojima puca shift na pocetku trke.
Napisao sam resenje pre nekoliko stranica, mrzi me da trazim post. Treba nesto u configu da promenis texture na 0. Pise sve lepo u postu.

@ Dule, prostreet i ostali kojima puca shift na pocetku trke.
Napisao sam resenje pre nekoliko stranica, mrzi me da trazim post. Treba nesto u configu da promenis texture na 0. Pise sve lepo u postu.

Аха е хвала ево видех, али ово је ужас нема сенки уопште, не личи игра на ништа. Чекам 9.10 драјвере а пробаћу и бету.

Решење за пуцање на атијавим картама је сенке на медијум, ради све ок. 9.10 бета доста боље ради у 7 64бит.

Poslednja izmena:
Da li mi neko moze reci iskustva sa pribliznom masinom kao mojom. uglavnom je sve na low i off. rezoluciju sam stavio na 1152x864. imam od 14-33fps, mada cesce blize ovom prvom. Instalirao sve za Amd CPU. par fps vise i to je to.
Inace, probao sam da malo dotegem ddr na 4-4-4-15 i posle toga igra nije radila. cudno da registruje i to! vratio i opet radi. to moze pomoci onima koji su prckali pa im odjednom ne radi.
kad upalim Task manager prvo jezgro mi je na 80% a drugo na 20%.
Ima li to neke veze, i kakva je situacija kod vas?

Poslednja izmena:
U Shift-u dosta veliku ulogu ima procesor, pa zato pokusaj da barem malo kloknes taj tvoj i naravno instaliraj dual-core optimizer ako vec nisi.

U Shift-u dosta veliku ulogu ima procesor, pa zato pokusaj da barem malo kloknes taj tvoj i naravno instaliraj dual-core optimizer ako vec nisi.

jesam. zato mi je i cudno. ako optimizuje trebalo bi bar malo da izjednaci jezgra, a ne da prvo bude skoro full optereceno a drugo ne radi skoro nista. zar ne?

Pa onda probaj sa nekim drugim igrama, vidi ako ne rade oba jezgra onda je problem do njega, a ako rade oba onda je do shift-a. Igra ima dosta bagova tako da i to moze da bude jedan od njih.

obrisao sam igru. instalirao nove drajvere. instalirao ponovo. sad igram na medium 1280x1024 i imam 25-30 fps, prilicno konstantno. Medjutim, sad mi na svakih otprilike 30 sekundi u trci zastane(zamrzne) igra. to traje 1-2 sekunde i kad se otkoci ja zveknem u zid, osim ako se to ne desi na pravcu. Sta je sad to? Jel imao neko ovakav problem? Taman sam se odusevio kako pristojno radi.
Pomozite!

Meni igra radi ocajno (kao i vecini sa ATI karticama), jedva sam uspeo da je startujem, a da ne puca, instalirao sam catalyst 9.10 beta, u mom slucaju to je bilo jedino resenje, inace, nezavisno od rezolucije (probao sam 1680x1050 i 1280x1024, detalji na min), frame rate je isti, 17fps, jadno:(

Meni igra radi ocajno (kao i vecini sa ATI karticama), jedva sam uspeo da je startujem, a da ne puca, instalirao sam catalyst 9.10 beta, u mom slucaju to je bilo jedino resenje, inace, nezavisno od rezolucije (probao sam 1680x1050 i 1280x1024, detalji na min), frame rate je isti, 17fps, jadno:(

Uskoro ce patch od strane EA gamadi, slucajno su zapostavili ATI karte..nije
do drajvera.

We’ve worked hard to add additional optimisations for ATI cards with success. This will be coming in a future patch.

4850 catalyst 9.8 igra ide bez problema... ne vidim probleme...

evo sam je tek sada kupio i ne mogu ni da je pokrenem, vec mi nakon instalacije javlja shift.exe error, reinstalirao sam je sa D na C, sto naravno nije pomoglo.
molim nekog od dobrih ljudi da mi ponudi resenje, a da pri tom ima u vidu da osim igranja malo toga razumijem za racunarom!
Hvala unaprijed!!!
p.s. da ne bude zabune crakovao sam je, ali dzaba.

Poslednja izmena:
Kod mene na 4890 je framerate dobar, ali postoji iritirajući trzajući efekat zbog koga mi se uopšte ne igra. Probao sam da smanjim i rezoluciju i detalje, nema razlike.

Meni na mashini iz potpisa leti , imao sam ptoblema ali sam ih resio sa pomenutom instalacijom optimazrta ;)

Poslednja izmena:
Aman, Dual core optimizer, priča se o njemu na zadnjih par strana :)

Znam i ja. vidite gore i da sam ga instalirao ali me je zanimalo na koju foru je covek otkucao ovo? Mislim chime...:)

Poslednja izmena:
Probao sam ovo na 4870X2, i radi lose s obzirom na to koja je karta, radi isto skoro kao meni na 9800GTX+, samo sto padne u guzvi frejmrejt ne znam zasto, to se meni na nVidia ne desava, ovde cim ima vise auta padne na 28,29 ili 30FPS a kad nema vise auta skoci na 60-70...
Definitivno ima problema sa Ati kartama....

Kazem jer neko kaze radi dobro sa Ati kartom, neko kaze lose....

Nazad
Vrh Dno