Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Bane ajde svega ti daj neki dobar program za BT....

Jesi ti sa Bureka? :D Pošto sam tamo nekome rekao da ću mu nađem nešto za BT.

Ček sestra da mi se vrati sa posla :D Nemam drugi BT telefon u kući trenutno. Je l za prebacivanje preko BT sa jednog na drugi telefon ti treba?

Poslednja izmena:
Nisam se iznervirao, ali ovaj poklopac od baterije se baš ne da :)
Jel skidanje baterije sada jedini način za reset?

Je l imaš onu foliju sa slikom još ili si skinuo :)? Na njoj je lepo nacrtano kako da staviš prste :). Fora je da pritisneš poklopac celom dužinom malo na dole i onda u smeru strelice.

Ima neka rupica gore desno od USB, ali nisam gurao ništa u nju, možda je to reset :).

Poslednja izmena:
Jeste....Sa bureka... :) Ajde okaci nesto pametno...CAR si :) Da da za prebacivanje sa jednog telefona na drugi...

Poslednja izmena:
U bre ,ja nikada nisam imao problema sa poklopcem :D ....

Hehe, nisam ni ja juče imao problem sa poklopcem, out of box, ali sada sam se poplašio da se ne iznerviram, pa da ga odvalim :)

Elem, flešovao sam ga na H8, procedura je prema Odinovom tajmeru trajala 1s duže i sada je OK. Sav software je ostao netaknut, 3G radi, wallpaper sa ovim Telnor cvetićem je i dalje tu, jedina promena koju vidim je da browser ikonica više nije Telenor, već je planeta.

Update: nisam probao tu rupicu, ali bila bi dobra fora ako je to reset :)

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo ništa telenor da ima :)...

Da ti ipak uradiš factory reset dok ne počneš da stavljaš aplikacije :).

U meniju ima opcija :).

Ne kažem da nije to H8, samo da budeš siguran da imaš 100% svež sistem.

PS. Moraćeš posle ručno da ukucaš parametre za internet i mms, ali nije teško :).

Poslednja izmena:
Ne smeta meni Telenor, čak mi je simpatičan simbol, e, da, nema više onog Telenor zvuka kada stigne mail. Dakle, kiklop verzija H8 (u about phone piše da je H8, a i skinut je sa linka koji si ti dao). Idemo na hard reset...

OK, definitivno je sve pobrisao...idemo na podešavanje...

I ja sam odradio isto...Sve radi super...Ali za pravo cudo i verovali ili ne prvo sam uspeo da preinstaliram sistem preko pc studia!!!!!!Ha ha ,to treba da bude normalna stvar....Ali vise nece da mi vidi telefon ***.... :) Drugi put sam uradio preko ovog tvog sistema Bane i sada nema ni traga od telenora...Jedino sto moram njihovu karticu da koristim...I to se da resiti :) ...

Poslednja izmena:
3.dan na ovom telefonu i mogu da primetim par nedostataka.Jedan od njih je onaj koji je napomenuo Peđa (ako je to peđa sa FF),a vezan je za aktivne aplikacije,a 2. je po meni veoma čudan ili je moguće da je do dnevnog svetla,pa ne vidim dobro,al dešavalo mi se,da zvoni tel,dolazni poziv,prođe par sekundi i tek onda se upali displej i vidim ko me zove!?

Jeste, to je taj Pedja ;)

Sad gledam, ovo sa aktivnim aplikacijama će preći u naviku i nećemo ni razmišljati o njima, kao što Bane reče, ali mene brine baterija koja i sa H8 ode ko od šale. Računaću da je update preko Odina vrlo zahtevan, pa pošto sam imao dva Odin tretmana od jutros, ....videću za koji dan....

Što se poziva tiče, još uvek ne smem da ubacim moju karticu u Galaxy (uključio sam dodatak internet na jednu prepaid i ubacio je), da mi se ne desi da ne znam šta ću sa mobom :d, a moram da pozovem ili pošaljem poruku.
Doduše, desilo mi se da sam slučajno pozvao jedan broj i dok sam ukapirao šta se desilo i prekinuo vezu, "ragovor" je trajao nekoliko sekudni. Posle toga sam morao da off/on mob, jer bez obzira što je pisalo Telenor, nisam imao ni net ni voice, niti mogućnost upotrebe USSD-a. Posle uključivanja je sve bilo OK. S tim što sada net užasno loše radi, za razliku od jutros u 6...

Sada poredim i ne znam da li je kod E51 usko grlo Symbian ili sam telefon, ali nisam primetio da net ovako loše radi "u špicu".

E, da, desilo mi se od sinoć do sada nekoliko "zakucavanja" različitih aplikacija...jednom čak i ova SMS aplikacija...i još 3 kucanja je bilo, a instalirao asm svega nekoliko stvari...

Smiriće ti se baterija za par dana kad sve namestiš i izigraš se :).

A što se tiče zakucavanja i aplikacija... čeka te još nekoliko zakucavanja pa i skoro dovođenja sistema do neupotrebljivosti. Dok dobro ne vidiš šta valja, a šta ne, šta ti treba, znači a šta ne.

Kroz sve sam ja to prolazio :), na kraju imam sad gomile aplikacija i aktivnih servisa i sve radi stabilno i bez kočenja, dok baterija traje razumno za ovaj hardver.

Poslednja izmena:
evo ja ga koristim baš dosta ovih 3 dana,i bateriju sam punio jednom,al ne do kraja,a sad je trenutno preko 50% puna,tako da što se tiče tih stvari,za sad sam zadovoljan
ima još nekih veoma čudnih bagova,al ovo je ipak 1.5 verzija.Našao sam još jednu greškicu,napr. kad uđem u poruku i želim da je odgovorim,pritisnem x puta ''tap to compose'' i tek onda odreaguje
jedino me brine to za poziv,za sad,al možda to tako jednostavno mora...
pozdrav Peđa.

Ja nisam ima takvih problema sa pozivom..Nikada...Ni bagova.Moja masina radi super i mnogo sam zadovoljan :D ..

Update: nisam probao tu rupicu, ali bila bi dobra fora ako je to reset :)

To bi trebalo da je dodatni mikrofon koji se koristi pri snimanju video klipova jer glavni obicno prekrijes rukom.
Nemoj nista da zavlacis u rupicu. :)

Usput... odradio update na I5, za sada mi sve radi dobro, nisam primetio neko preterano ubrzanje.
A cache fajl bi trebalo da sadrzi neke stvari vezane za operatera ako se dobro secam. Ja sam ga u svakom slucaju izbacio, tako odradio upgrade, sve normalno.

Poslednja izmena:
Dobar program za BT je Bluex. Btw, Bane možeš li sada, pošto ti je telefon rootovan da šalješ i primaš podatke preko BT?

Dobar program za BT je Bluex. Btw, Bane možeš li sada, pošto ti je telefon rootovan da šalješ i primaš podatke preko BT?
Jel' mogu ja umesto Baneta? :p Bluex lepo radi na rutovanom telefonu, ali mora da se instalira u app-private folder ukoliko program nije kupljen. ;)

A na kom telefonu koristiš Bluex? Meni nešto neće na prvu loptu sa I7500. Vidim da par programa koji su smišljeni za BT transfer neće da rade sa I7500 i Herojem.

Bedak, od jutros nemam vise 3G. :( A ponadao sam se da ce I5 raditi kako treba.
Sta predlazete od starijih verzija? H7? H8?

Ubacio H8, valjda ce raditi kako treba sada. :)
Inace opet sam izbacio cache, sve proslo ok.

@Velko

Problem sa 3G koji si imao nije vezan za I5.

@Bane

Koristim Bluex na I7500, baseband version I5. Pošto je u pitanju zaštićena aplikacija, ne možeš je instalirati na uobičajeni način, već moraš ići preko adb-a.

Moze li neko ko je to uspesno odradio da objasni kako se instalira bluex preko Android Debug Bridge-a, posto sam citao dosta razlicitih stvari o tome na netu i nije mi bas sve najasnije :)

Imam par pitanja ako neko moze da mi odgovori...
Prvo, da li postoji mogucnost pravljenja foldera u galeriji, bez dodatnih aplikacija sa Android marketa?
I kako funkcionise pisanje poruka uz pomoc prepoznavanja rukopisa?
Pise da to podrzava, ali ne mogu da nadjem!
Hvala unapred!

Jel to USB ne može da napuni bateriju više od 55% ili je neki trip kod mene?

Nisam siguran koliko je vremena prošlo, ali čini mi se da baš brzo nagura na tih 55 i onda stane (ili je jednom stigao do 58%?!).
Gledam sa ovim njegovim, preinstaliranim ,Battery info.

Ja imam isti problem kada nakačim telefon na komp. Nema šanse da ga napuni. E sad, ja to radim na laptopu i mislim da taj USB prosto ne daje dovoljno struje za punjenje baterije, pa ga sada punim samo na punjaču. Mogao bih sutra na poslu da probam da ga nakačim na desktop komp, da vidim ima li razlike.

Johnny88: Bez dodatnih aplikacija, koliko sam ja do sada ukapirao, novi folder možeš da napraviš samo na "desktopu". Doduše, ako povežeš tel i komp, možeš iz bilo kog file menadžera na kompu da napraviš folder u telefonu. Btw, pošto sam telefon nema nikakav file manager, mislim da je u redu instalirati neki, a onda si rešio i problem pravljenja foldera. Ja lično koristim Astro file manager i ne deluje mi loše.

i ja imam neki problem sa punjenjem i to običnim.Nikad ne znam kad je fulll.Čekao sam 3 sata jednom i uvek piše čardžing???

Stavite onaj battery status - free ili kako se vec zove sto sam ga preporucio. On lepo u % napise. Meni hoce da puni na USB do kraja, odnosno 99%, ali cini mi se da puni sporije... moguce cak i da brze prazni posle toga. Na punjacu na struji brzo/normalno stigne do 97-99%, ali dok dodje do 100 i napise, valjda, "battery charged" treba mu vremena.

Nisam primetio Banetovu poruku. To je taj prg.

Ja sam stavio Battery status, stoji u notifications i prikazuje procenat koliko je baterija popunjena. Koristi podataka iz onog sistemskog battery info. Ovaj standardni grafički pokazivač baterije je toliko neprecizan da mi se juče desilo da pokazuje ~3/4, a meni iskoči poruka 5%.

Da li je moja baterija loše kalibrisana ili je do telefona, recimo jutros sam na 61% čitao nešto preko 20minuta, a kada dođe ispod 20%, samo iscuri...

Danas mi se prvi put desilo da se telefon resetovao. "Tapnuo" sam Direct SMS link (pokreće chompSMS) i mob se jednostavno resetovao.
Juče mi se desilo da sam u nekoliko navrata bio nedostupan. Poruke mi sve vreme stižu, a kada me neko pozove, nedostupan. Neke poruke o nedostupnsoti nisu ni stigle, neke su stigle odmah (a i dalje sam nedostupan), a neke tek posle sat vremena...posle reseta (off/on) momentalno postanem dostupan.
Ovo je možda i do mreže, ali pratiću narednih dana...

Koliko često je potrebno resetovati Android?

Počeo sam i da praktikujem da čim nekoga pozovem, kliknem lock taster, pošto ako prislonim telefon na uho/lice, ko zna šta sve ispritiskam i dešava mi se da pukne veza...ali nisam siguran da li je zbog mog pritiskanja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno