Šta je novo?

Gran Turismo 5

EDIT: Ustvari ovaj far je nemoguce u in-game engineu..
Dobro dobro, pazi sta si rekao :-devil-:
Ceo jedan far sada ima isto onoliko poligona koliko jedan auto iz GT4...
Par slika iz Prologa:
65z5zo.jpg

30kwtci.jpg

2j2fbrp.jpg

2e18xed.jpg

10shj0z.jpg

Sad zamisli kako ce to izgledati uz pomoc photo moda gde si u stanju da priblizis kameru i vidis detalje :)

Da, ali dok zapravo vozis u GT5p, ne izgleda bas tako nad*kano, ne znam :) Mislim, verovatno se upale neki posebni filteri, AA, i posebno osvetljenje kad gledas replay ili garazu.. Ako mozes, da uslikas iz kokpita neciji far odma pored tvog automobila, da vidimo kako to izgleda ono bas in-game :) Ja nemam vise GT5p..

Pa fora je shto za ingame to uopshte nije bitno, jer ti nikada necesh da gledash tudje farove sa metar, zashto bi uopshte bacali resurse na to umesto na ono shto vidish i shto je bitno u samoj voznji :)

A ovaj snimak caterhama na ringu iz GT4 je neverovatan, prvih 5 sekundi sam mislio da je pravi snimak, i to je ono o chemu je pricham sto se tiche realnosti GTa, pogledajte slichnu kameru u bilo kojoj PC simulaciji, u pokretu je kao "igrica" sa dobrom fizikom :)

Poslednja izmena:
Uz rizik da me svi ispljujete, da li sam ja jedini kome grafika tokom trke u GT5p deluje pomalo sterilno(nisam mogao da nadjem bolji opis)?
U fizicki model necu da ulazim jer bi verovatno izbila nova svadja oko toga ;).

Uz rizik da me svi ispljujete, da li sam ja jedini kome grafika tokom trke u GT5p deluje pomalo sterilno(nisam mogao da nadjem bolji opis)?

Pa.. nisi, ni meni nije spala vilica tokom same voznje, lepo je izgledao efekat izlaska iz tunela, kad te sunce zaslepi. Doduse nisam vozio sa AI-evima, da vidim kako izgledaju druga kola kada su pored tebe.. Ali verujem da ce full verzija ostaviti veci utisak.. u svakom slucaju, ovaj photo-mod je jedina prilika da se toliko priblizis i divis ovim automobilima kojih 90% verovatno nikad neces videti uzivo, a kamoli imati vremena da ih razgledas.. :)

Pa.. nisi, ni meni nije spala vilica tokom same voznje, lepo je izgledao efekat izlaska iz tunela, kad te sunce zaslepi. Doduse nisam vozio sa AI-evima, da vidim kako izgledaju druga kola kada su pored tebe.. Ali verujem da ce full verzija ostaviti veci utisak.. u svakom slucaju, ovaj photo-mod je jedina prilika da se toliko priblizis i divis ovim automobilima kojih 90% verovatno nikad neces videti uzivo, a kamoli imati vremena da ih razgledas.. :)

Automobili odlicno izgledaju, oko toga nema zbora, ali ostatak je nesto manje impresivan.
Nedostatak AA je vidljiv na travnatim povrsinama na primer, ili ako uletis u pesak.
To je i dalje bolje od ostalih voznji na konzolama, naravno(moram da se ogradim za svaki slucaj).

Da, ali dok zapravo vozis u GT5p, ne izgleda bas tako nad*kano, ne znam :) Mislim, verovatno se upale neki posebni filteri, AA, i posebno osvetljenje kad gledas replay ili garazu.. Ako mozes, da uslikas iz kokpita neciji far odma pored tvog automobila, da vidimo kako to izgleda ono bas in-game :) Ja nemam vise GT5p..
Eh bre Borise, malo je komplikovano gledati u necije farove dok vozis zar ne :p

gt3e.jpg

Sto se mene tice detaljnost je ista, u replay-u je mozda malo vise dodat AA i podesen kontrast ali to je sve...

Ranko, ti očigledno ne voziš Golfa. To je uslovni refleks da gledaš tuđe farove (da vidiš da li pasuju na tvom autu) dok voziš Golfa. :D

Pa na Golfa pasuju farovi sa Tamića, to je opšte poznata stvar :)...

Nego kakvi ste pixel peeperi, strašno :D

To je i dalje bolje od ostalih voznji na konzolama, naravno(moram da se ogradim za svaki slucaj).

Nema potrebe da se ogradjujes, nijedna voznja na PC-u nema ovako detaljne modele automobila kao GT5 i Forza 3, odnosno grafiku generalno. Meni recimo iRacing i LFS imaju jako "prirodno" osvetljenje, odnosno dok gledas/vozis izgleda kao pravo, ne mislim na broj poligona, vec na kolorit i ostalo.. ali to su sve subjektivna(ili objektivna, sta bese ne postoji? :D ) misljenja..

E ***, nabudze kola, a onda urade ovakve ivicnjake :)

l2.jpg

Vid sto su u LFS-u lepi ivicnjaci :)

U fizicki model necu da ulazim jer bi verovatno izbila nova svadja oko toga ;).

Da, u odnosu na holivudske igre kao shto je Grid, Dirt i slichno. Ali ako sednesh u auto i malo ga nagazish, videcesh da se auto ne trese kao Space Shuttle koji polece, niti ti se smrkava pred ochima ili muti pogled :) GT je najblize iskustvo pravog automobila, i ako je to tebi sterilno kao recimo meni RTS, nemoj da igrash to, kao shto ni ja ne igram RTS :d

A shto se tiche AA to je jedini nedostatak u igri, ali srecom da on apsolutno ne utiche na realnost grafike koja je generaciju ispred svega vidjenog, pa i GT4 sa 640x480 i danas izgleda realnije od vecina igara, zato sam milion puta ponovio da teksture nemaju veze sa kvalitetom grafike, vec je osvetljenje na prvom mestu, i to svi fake-uju...

Poslednja izmena:
Sterilno je realno. Ostalo je šmnika :). Realno, ne volim sterilno, ali kada hoću realno, onda tražim sterilno :D

Koja pesmica, a ? :D

Da, u odnosu na holivudske igre kao shto je Grid, Dirt i slichno. Ali ako sednesh u auto i malo ga nagazish, videcesh da se auto ne trese kao Space Shuttle koji polece, niti ti se smrkava pred ochima ili muti pogled :) GT je najblize iskustvo pravog automobila, i ako je to tebi sterilno kao recimo meni RTS, nemoj da igrash to, kao shto ni ja ne igram RTS :d

A shto se tiche AA to je jedini nedostatak u igri, ali srecom da on apsolutno ne utiche na realnost grafike koja je generaciju ispred svega vidjenog, pa i GT4 sa 640x480 i danas izgleda realnije od vecina igara, zato sam milion puta ponovio da teksture nemaju veze sa kvalitetom grafike, vec je osvetljenje na prvom mestu, i to svi fake-uju...

Ako ne sterilno, onda bezivotno ;).
I nema to nikakve veze sa brzinom kojom se auto krece, niti zelim neke bzvz efekte kao u N4S, jednostavno je nekako flat, sve ostalo sem automobila.
To je samo vezano za prezentaciju, osecaj prilikom voznje mi se jako svidja.

Onda ne razumem na sta mislis, pogledaj na tube snimak neke voznje iz auta ako vec nemas prilike da probas sam da vidis kako je isto "sterilno" :)

Tu vec lici na nesto :)

Samo ne znam što kačimo ove slike, kada igra neće ovako izgledati. Imaće manje AA, AF, čega već, krzavije ivice i sve to. Da bi gx-x opet došao i vikao "LAŽOVI" :)?

Poslednja izmena:
Samo ne znam što kačimo ove slike, kada igra neće ovako izgledati. Imaće manje AA, AF, čega već, krzavije ivice i sve to. Da bi gx-x opet došao i vikao "LAŽOVI" :)?

Kad si pre stigao kuci :d

Ma mozda mu i urade AA neki, ko zna :)

Poslednja izmena:
Ne znam iz kog razloga ne moze barem 2X AA? To sam mislio da je do engina, recimo PES 2009 na PS3 je izgledao dosta krzavo, i mislio sam da moram da se pomirim sa tim da tako izgleda na PS3, dok evo PES 2010 izgleda sjajno i uopste nije krzav..

Sto se mene tice bolji od prologue-a mi ne treba definitivno ;)

Koje modelovanje *** :) Poredjenje pravi i virtuelni..

11l4kck.jpg

Ne znam iz kog razloga ne moze barem 2X AA? To sam mislio da je do engina, recimo PES 2009 na PS3 je izgledao dosta krzavo, i mislio sam da moram da se pomirim sa tim da tako izgleda na PS3, dok evo PES 2010 izgleda sjajno i uopste nije krzav..

4xMSAA u 1280x720 i 2xMSAA u 1280x1080...

Zadovoljan? :)

@ ragnarok

A to je za sta? Za GT5p? Jer nije bas tako u praksi.. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno