Šta je novo?

Gran Turismo 5

U MGS4 na primer, se nedostatak AA ne primecuje kao u GT, koji od ovih MSAA se tamo koristi ?

MGS4 je, ako se dobro secam, 1024x768 sa temporal AA-om (pola frejmova ima, pola nema), sto je ok, ali senke trepere zestoko.
GT5: Prologue ima, kao sto sam rekao, 4xMSAA (cist anti alisaing koji se skoro svuda uvek koristi, jer je mnogo manje stetan po performanse od super samplinga) @720p i 2xMSAA @ 1280x1080 (tkz. 1080p mod), osim u garazi, gde je cistih 1920x1080 bez ikakvog antialiasinga (iako ima snaznih naznaka da ce puna igra biti 1920x1080, uz dinamicki frejmbafer, kao sto je vec vidjeno u Wipeoutu HD).

@ ragnarok

A to je za sta? Za GT5p? Jer nije bas tako u praksi.. :)

Da, za Prologue.
Sto se tice prakse, igra generalno izgleda bolje na plazmama, gde stvarno malo aliasinga ima. Meni je izgledala jako lose po pitanju aliasinga na monitoru, pa ni sam nisam verovao da ima ovakvu AA implementaciju. Colt je iskopao neki post sa beyonda3d u kojem je objasnjeno zasto je to tako.

Pa bre kada je napravljen prologue, nisu ocigledno tada mogli da iscede dovoljo hardver pa da ubace AA. Do sada su sigurno dovoljno optimizovali kod da je AA moguc, pitanje je samo da li ce to potrositi na AA ili nesto drugo. Ja cu do tada preci na 1080p monitor pa me bas i briga:)

Pa bre kada je napravljen prologue, nisu ocigledno tada mogli da iscede dovoljo hardver pa da ubace AA. Do sada su sigurno dovoljno optimizovali kod da je AA moguc, pitanje je samo da li ce to potrositi na AA ili nesto drugo. Ja cu do tada preci na 1080p monitor pa me bas i briga:)

Ma i ovako izgleda odlicno, ako poprave, jos bolje.

MGS4 je, ako se dobro secam, 1024x768 sa temporal AA-om (pola frejmova ima, pola nema), sto je ok, ali senke trepere zestoko.

To za senke je tacno, ali je veci problem nestalan framerate ... padne na 15-20, pa onda naglo skoci na 60. Kao da igras pc igru ;).

Sony and Polyphony Digital have announced that Gran Turismo 5 will be released for PlayStation 3 in March 2010 in Japan.

Mislim da ipak necu prodavati prologue :).

Damn, a sve je pokazivalo na to da je u decembru.. U martu u Japanu, kad i GOW III, why? Kad je onda u ostatku sveta?

GT se najbolje prodaje u Evropi, bas bi bilo lepo da nas nagrade i da igra prvo izadje u EU.

Borise, izgleda ćemo morati da prekršimo pravilo i kupimo 2 igre u istom mesecu. Ali onda do jeseni ništa ne pominjemo. :D

Ja ga vec krsim sad u oktobru :D Stvarno je mogao sad u decembru, ili barem januaru da izadje.. Tesko da ce pre u evropi, sigurno im je prioritet japanska verzija, kao i za Prologue..

Nije ni ovo lose, taman da izvrtim Forzu 3 dok se ne pojavi GT ;).

Par novih slika

granturismo520090924002.jpg

granturismo520090924002o.jpg

granturismo520090924002.jpg

Ferrari 458 Italia replay

http://www.gamersyde.com/stream_gran_turismo_5_tgs09_replay-12996_en.html

A joooj supa*a, ja likvidirao moj prologue jer sam ocekivao da ce biti u decembru, sad vidim da treba opet da menjam :(

Mozda se naduvaju pa slucajno bude ranije u EU i US..

Jos par slika, pocinje da mi se svidja ovaj auto

imagegranturismo5116181.jpg

Poslednja izmena:
A nisi valjda mislio da ce Ferrari da napravi ruzan auto, on zato postoji :d

Poslednja izmena:
A i ima sta da reflektuje, gomila zgrada i svacega u gradu, nece bas tako izgledati na nekoj otvorenijoj stazi..

Ova slika opusteno, ali opusteno moze da prodje kao prava..

Poslednja izmena od urednika:
Par novih slika:

gt5sls001.jpg

gt5sls003.jpg

gt5sls002.jpg

gt5sls005.jpg

gt5sls006.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Ne smem ni da zamislim kako ce igre izgledati u sledecoj generaciji...kad god da dodje.

E ***a sad, pa ne moze sve, znas koliko bi onda radili igru da se mora sad detaljisati i model stete. Neka je i ovako samo da izadje vec jednom.

Pa ako se ne progura 4k rezolucija i neće nešto mnogo napredovati. GT4 jeste jedna od najlepših PS2 igara, ali ne izgleda mnogo bolje od GT3.

Meni i ne fali rezolucije, sto se mene tice, mogu da ostanu na 1080p zauvek, uz perfektan AA kad za to bude snage. Ali sve ostalo itekako moze da napreduje, modeli automobila ponajmanje, ali globalno moze da se ostvari ogroman napredak.

I ne verujem da ce iko i pominjati 4k, moze eventualno 1080p da postane "default". Ova generacija je donela i drasticnu promenu rezolucije i po prvi put se podrazumevala i kupovina televizora. Sledeci put bi tranzicija na novi sistem trebalo da prodje mnogo lakse i brze i zbog toga..

Ako je ovo sad ovako,prvi GT koji izadje za PS4 ce da bude kao da gledamo trku uzivo :). Uz neki novi tip renderinga (mozda ray-tracing), raw snagu hardvera i Polyphony manijake, mislim da je realno :).

Poslednja izmena:
Ako je ovo sad ovako,prvi GT koji izadje za PS4 ce da bude kao da gledamo trku uzivo :).

Kad gledam replay stvarno izgleda zastrusujuce realno trenutno :) tako da sto se toga tice ne znam koliko jos to moze realnije, modeli automobila su skoro savrseni, dakle ono, da ti nekad treba par trenutaka dok provalis da li je iz igre.. voleo bih da znam konacno da li se grafika poboljsa u replay-u i sta se poboljsa, ili je to samo u photo modu?

Evo recimo na ovom snimku gameplay grafika izgleda bruka, cini mi se znacajno bolje od Prologue-a, jer me nije Prologue toliko odusevio kad sam igrao, ali ovo mi sad izgleda dosta bolje.. refleksije na automobilima i modeli izgledaju isto ko na replay-u, na trenutak se vidi Gallardo u snimku, stvarno mi ne izgleda nista losije nego na replay-evima i na ovim shotovima koji navodno ne predstavljaju gameplay grafiku..

Inace potvrdjeno je prevrtanje.. damage za sva kola, ali samo za trkacka full damage, a za ostala guljenje farbe i ostalo..

[YOUTUBE]bzlQ8-7tmic[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]bRRBRVHSpnE[/YOUTUBE]

Inace sva kola imaju mehanicki damage..

Jos dva nova snimka

http://www.youtube.com/watch?v=UMf7VSCjn34

http://www.youtube.com/watch?v=52hfqZLHB9c

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno