Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li uzeti Samsung LE46A551 za 96 tisuća ili pak LG 42LH5000 za hiljadu manje? Samsung sam video u radnji, deluje sasvim OK, dali bi mi baš taj primerak koji je radio cca mesec dana na polici, uz eventualni popust od 2-3%, a LG bih morao da naručujem (najverovatnije Tehnomanija...). Hvala na odgovorima...

To je ipak polovan televizor. Ali ako ti ne smeta idi definitivno na 46 A551, em je bolji televizor em je veca dijagonala.

Jel može jedna preporuka? (da ne otvaram novu temu)...budžet : 60k ...daljina : 3m...gledaće se: PTT-KDS što analogno što digitalno...i naravno HD filmovi... (što 720p što 1080p ;)
Jedino što sam ja našao je neki LG 37" LCD Full HD u Tehnomaniji na akciji...mada vidim da mnogi pljuju 37" dijagonalu... ?

Definitivno 42 B450 plasma , uveliko vec pricamo o tom modelu.
"Pljujemo" 37 inca dijagonalu kod samsunga zbog AU Optronics(AUO) i Chi Mei Optoelectronics(CMO) panela.

To je ipak polovan televizor. Ali ako ti ne smeta idi definitivno na 46 A551, em je bolji televizor em je veca dijagonala.

Ono sto me inicijalno privuklo modelu LH5000 jeste sto ipak spada u vrh ponude LG-ja za ovu sezonu, dok je konkretni Samsungov model mid-range od prosle godine.
Vidim da preporucujes plazmu b450, da li isto vazi i za b430, sto 42 sto 50"? Puno hvala na odgovorima, btw :wave:

Poslednja izmena:
Dobro pogledaj koji je DVB-T tjuner na jednom i na drugom tv-u. Na mojoj PQ3000 imam DVB-T mpeg4 a koliko vidim da se ljudi zale na A656 koji ima mpeg2. LG LH5000 ima mpeg4. Em je LG 2009 model.

Dobro pogledaj koji je DVB-T tjuner na jednom i na drugom tv-u. Na mojoj PQ3000 imam DVB-T mpeg4 a koliko vidim da se ljudi zale na A656 koji ima mpeg2. LG LH5000 ima mpeg4. Em je LG 2009 model.

Znas kako, problem je u tome sto u Kragujevcu, gde inace obitavam, modela LH5000 nema u prodaji. Manje radnje ne drze vece dijagonale (logicno, right ;) ), a konkretnog modela nema ni u Rodinom Centru tehnike, Metrou, Tehnomarketu ni Wegu... Mislim... Nocas odem do Metroa, tamo neka jaca LCD Toshiba od 42", Samsungov LED i B430 od 50": osim drugacijeg prikaza boja na plazmi, upravo mi je na njoj bila najbolja slika, uprkos bedastoj rezoluciji! Signal je bio 1920x1080@60 Hz... Ne znam, da li da sada uzmem za cca 55000 b430 od 42" i da za 5-6 godina kada ovaj pocne da riknjava kupim nesto ozbiljno, LED/OLED, sta vec bude bila zrela, a pristupacna tehnologija u tom trenutku...

Definitivno 42 B450 plasma , uveliko vec pricamo o tom modelu.
"Pljujemo" 37 inca dijagonalu kod samsunga zbog AU Optronics(AUO) i Chi Mei Optoelectronics(CMO) panela.

Jel stoji preporuka za ovu plazmu ? (budžet i potrebe u prošlom postu na prošloj strani ;) ) Čitao sam par tema Plazma vs LCD...vidim da plazma ima malu rezoluciju (1024x768) ali kapiram da je skroz druga tehnologija...pa ako još neko preporuči dotični...da se kupuje onda ;)

Dakle...kako će na dotičnom da izgledaju HD filmovi ? I s obzirom da planiram da okačim TV na zid...da nije malo pretežak? 30kg ?? a LCDi su recimo 16-18kg... ?

Poslednja izmena:
Ne znam sta da ti kazem. Ja sam svoj tv narucio preko Tehnomarket-a da mi donesu (iz BG-a u NS). Imali su samo izlozen, taj nisam hteo pa sam ih pitao da vide gde ima i da ga poruce ako moze. Iskreno ako ces se zadovoljiti sa b430 zasto da ne, mada kod mene nikad nije palilo ono cuvam za nesto bolje. Dva puta imao po 600e za laptop i uvek cekao nesto bolje, prvi put kupio nesto deseto i nisam uspeo uskoro opet da skupim a drugi put kupio tv (jos uvek sam bez laptopa). :D A valjda ce i do Kragujevca skoro neki DTV signal,a u 5-6god. 200% ce ga biti (u ovom trenutku u NS-u hvatam na LOGU3 4 DTV kanala a ni jedan analogni). Skoro 90% ljudi je za Samsung i ja sam se lomio izmedju njega i LG-a. Prevagnuo LG.

Ne znam sta da ti kazem. Ja sam svoj tv narucio preko Tehnomarket-a da mi donesu (iz BG-a u NS). Imali su samo izlozen, taj nisam hteo pa sam ih pitao da vide gde ima i da ga poruce ako moze. Iskreno ako ces se zadovoljiti sa b430 zasto da ne, mada kod mene nikad nije palilo ono cuvam za nesto bolje. Dva puta imao po 600e za laptop i uvek cekao nesto bolje, prvi put kupio nesto deseto i nisam uspeo uskoro opet da skupim a drugi put kupio tv (jos uvek sam bez laptopa). :D A valjda ce i do Kragujevca skoro neki DTV signal,a u 5-6god. 200% ce ga biti (u ovom trenutku u NS-u hvatam na LOGU3 4 DTV kanala a ni jedan analogni). Skoro 90% ljudi je za Samsung i ja sam se lomio izmedju njega i LG-a. Prevagnuo LG.

Znas kako, ni kod mene nije palilo "cuvam za bolje", ali dati hiljadu eura za TV i jos se nesto pitati... nije bas svejedno ;) Sto se tice KG-a, Telekom nudi svoj OpenIPTV, ali ja se nadam da ce i SBB uskoro ponuditi nesto, narocito imajuci u vidu da je originally SBB kompanija iz Kragujevca. A ako je ova vest tacna, onda imamo razloga za veselje. No, to ne menja moju dilemu, zapravo da li se zaista moze videti (znatna) razlika izmedju plazma displeja od 50.000 i LCD-a od 95.000 dinara, koja bi u isto vreme opravdala razliku u ceni...

Po meni ne vredi tolko para. I ja sam gledao tv od ~600e iako su mi rekli imas 1000e ali ti treba i krevet pa ti odluci. I nisam sve potrosio. Samo kazem s' obzirom na lepe vesti gledaj da uzmes neki sa mpeg4 DVB-T. Razmisljao sam se za 42LH3000 koji sam negde nasao za ~70k. Mozda taj da pogledas ili siguran sam da ima neki Samsung ili Philips ili nesto trece za te iste pare a bolji.

Vidim da preporucujes plazmu b450, da li isto vazi i za b430, sto 42 sto 50"? Puno hvala na odgovorima, btw :wave:

I za to imamo diskusiju na plasma vs lcd threadu, poslednja strana.

Jel stoji preporuka za ovu plazmu ? (budžet i potrebe u prošlom postu na prošloj strani ;) ) Čitao sam par tema Plazma vs LCD...vidim da plazma ima malu rezoluciju (1024x768) ali kapiram da je skroz druga tehnologija...pa ako još neko preporuči dotični...da se kupuje onda ;)

Dakle...kako će na dotičnom da izgledaju HD filmovi ? I s obzirom da planiram da okačim TV na zid...da nije malo pretežak? 30kg ?? a LCDi su recimo 16-18kg... ?

Stoji. Za 60k nemas bolju kupovinu od B450 plasme. Iako je 1024x768, plasma lepo skalira, tako da ce HD filmovi izgledati dobro.

Plasme jesu teze od lcd-a, pa bi morao da uzmes neki malo kvalitetniji nosac za nju. Pogledaj nosace marke Barkan.

... No, to ne menja moju dilemu, zapravo da li se zaista moze videti (znatna) razlika izmedju plazma displeja od 50.000 i LCD-a od 95.000 dinara, koja bi u isto vreme opravdala razliku u ceni...

Ja je ne vidim.
LCD koji košta 95k kao u navedenom primeru verovatno pušta mkv i ostalo sa usb-a, ima full hd ali ja razliku u sd materijalu puštenom na oba ne vidim.
Danas sam u tehnomarketu gledao ps42b430 i neki lcd od 100+ k din i bilo mi je isto :)

Upucujes me na temu plazma vs LCD, ali pitanje se odnosi samo na plazmu, odn. na to da li sve pozitivno sto si rekao o modelu b450 u principu vazi i za model b430? Hvala.

Na tu temu sam te uputio jer tamo trenutno imamo diskusiju o razlikama izmedju B430 i B450. Ne bih da se ponavljam stalno, tamo ces naci sve informacije koje ti trebaju.

Dva konkretna pitanja.

Da li je razlika izmedju Samsung LE37 B651 i Samsung LE 40B651 samo u velicini ili postoji jos neka razlika.

Izbor Samsung LE 37B651 ili Sony Bravia KDL 37 W5500? (gleda se kablovska tv standardan signal i DVD)

40"+ imaju dosta bolji panel

Danas sam u Tehnomarketu video Toshibu Regza 42RV635DG, koja me je gotovo impresionirala kvalitetom slike, nekako mi se ucinila sasvim privlacnom. Ima li neko iskustva sa Toshibom, odn. ovim konkretnim modelom? Hvala...

toshiba pip?

Posto sam video u ovoj temi da se spominje toshiba 42xv500,a nisam do sad proucavao toshibu interesuje me da li ima,kao i vecina drugih brendova,sliku u slici sa 1 tunerom? Znaci jedna slika TV signal a druga HDMI ulaz npr?
Na sajtu uopste ne postoji ta informacija.Da li se to podrazumeva?

Koji od ponudjenih?:smash:

1. TOSHIBA 32R3500PG
  2. TOSHIBA 32AV605PG
  3. TOSHIBA 32AV500
  4. LG 32LH2000

TV je za kablovsku tv (RV), spavaca soba, razdaljina sa koje ce se gledati ~ 2m.

Ova prva Toshiba mi se cini kao naracionalniji izbor zbog 100Hz i kontrasta.

Moze li neko da mi preporuci neki LCD TV za 400e,dijagonala 32 inca..
Koristio bih ga za kablovsku i gledanje filmova preko kompa...Za sada sam nasao pozitivne komentare za Toshiba AV500PG ima li jos neko neki predlog??

Doslo vreme da se kupi LCD TV, e sad. Budzet ce biti do 50 000 dinara otprilike.
Razdaljina sa koje gledam bi bila od 2.5 do 3.00 metara.
Zato sto imam lose iskustvo sa LG uredjajima (monitor mi riknjavao vise puta, mikrotalasna takodje, itd.) voleo bih da ga izbegnem, sem ako je sa njihovim televizorima drugacija situacija.
Uzeo bih neki model od 32", ili 37" ako moze nesto za te pare.
Koristio bih ga za IPTV, na pocetku mozda SD kablovska, kao i za gledanje HD filmova.
E sad, ja ne verujem da moze neki FullHD za te pare sa dijagonalom od 37" da se uzme, tako da moze i HD Ready, zato sto ako sam dobro razumeo, sa te razdaljine i necu primetiti neku veliku razliku izmedju 1080p i 720p.
Cena bi morala da bude oko 45-50000. Nikako vise, jer je i ovo malo iznad budzeta.
I jedno pitanje. Zato sto bih uskoro trebao i laptop da kupim, kako bih mogao HD filmove da gledam na tom TV-u? Da li laptop treba da ima neke posebne prikljucke? Takodje, da li obican DVD player moze da pusta HD filmove ako ih narezem na DL DVD?

Doslo vreme da se kupi LCD TV, e sad. Budzet ce biti do 50 000 dinara otprilike.
Razdaljina sa koje gledam bi bila od 2.5 do 3.00 metara.
Zato sto imam lose iskustvo sa LG uredjajima (monitor mi riknjavao vise puta, mikrotalasna takodje, itd.) voleo bih da ga izbegnem, sem ako je sa njihovim televizorima drugacija situacija.
Uzeo bih neki model od 32", ili 37" ako moze nesto za te pare.
Koristio bih ga za IPTV, na pocetku mozda SD kablovska, kao i za gledanje HD filmova.
E sad, ja ne verujem da moze neki FullHD za te pare sa dijagonalom od 37" da se uzme, tako da moze i HD Ready, zato sto ako sam dobro razumeo, sa te razdaljine i necu primetiti neku veliku razliku izmedju 1080p i 720p.
Cena bi morala da bude oko 45-50000. Nikako vise, jer je i ovo malo iznad budzeta.
I jedno pitanje. Zato sto bih uskoro trebao i laptop da kupim, kako bih mogao HD filmove da gledam na tom TV-u? Da li laptop treba da ima neke posebne prikljucke? Takodje, da li obican DVD player moze da pusta HD filmove ako ih narezem na DL DVD?

32" moze, 37" tesko, mozda neka toshiba ili slicno. Budzet ti je knap kakav jeste. Zao mi je sto moram da ti kazem, ali ces morati verovatno da ides na LG posto su im cene pristupacnije na nasem trzistu i odgovaraju tvom budzetu. Ne volim da preporucujem LG previse ali u ovom slucaju sam primoran. Hdready je stvar proslosti i nacices ga samo u starijim modelima lcd televizora. Fullhd ti se sam po sebi namece. Idealno resenje je za tebe LG 32LH3000 , kome mozes da otkljucas i usb i da prikacis eksterni hard i pustas mkv i druge formate (imas temu kako se to radi gore na forumu u TeVe, HTPC i druge AV komponente ) , ali posto ces vec kaciti tv sa laptopom nije ti bas i presudno al eto.

Od prikljucaka laptop bi trebao da ima jedan od ova tri poredjana od najboljeg ka najgorem.

- HDMI , pomocu njega direktno kacis hdmi-hdmi kabl od laptopa do tv-a i sa njim ujedno prenosis i zvuk i sliku. Samo noviji laptopovi imaju ovakak prikljucak.
- DVI , pomocu njega kacis DVI-hdmi kabl i samo prenosis sliku na tv , ili , postoji resenje da se u dvi prikljucak stavi DVI-hdmi adapter pa iz njega gorepomenuti hdmi-hdmi kabl, pa ovim ponovo dobijas i zvuk.
- VGA , mislim da znas kako izgleda ovaj prikljucak. Ovo ti je analogno prenosenje signala za razliku od digitalnih koje sam gore pomenuo. Iako postoji razlika u kvalitetu prenosa analogno i digitalno, verovatno je neces ni primetiti jer razlika nije drasticna, tako da ti i VGA opcija odgovara.

Reci mi o kom dvd playeru je rec. Kao prvo , mora da ima podrsku za mkv format a drugo podrsku za DL diskove. Ovo drugo ne bi trebalo da bude problem osim ako dvd player nije bas prastar.

Valjda sam bio od pomoci, slobodno reci ako ti jos nesto treba.

Hvala. Model DVD plejera cu reci kasnije, trenutno nisam u mogucnosti. Posto planiram da uzmem laptop, potrudicu se da bude sa HDMI prikljuckom. Ne znam. Videcu jos. Izgleda da cemo morati malo da prosirimo budzet. Za koliko para moze da se kupi pristojan FullHD od 32" ili 37" a da nije LG? ^^

Dobri ljudi pomagajte, uzeo bih neki LCD ili Plazmu budzet mi je max 45k. Prevashodno bih ga koristio za igranje Xbox-a ponekad kablovska ali posto mi je losija slika tesko da mogu da uzivam u njoj, i naravno MKV, MKV i MKV. Razdaljina je 2.2m-2.5m. Kolika bi mi dijagonala trebala za ovu moju sobu, posto imam 22' monitor i kada sam pokusavao da ga nakacim na Xbox mnogo mi je to malo i bukvalno moram da sedim na komp. stolici na razdaljini od 70ak cm da bih igrao i video kao covek. Razmisljao sam o 32' e sad ne znam kako bi bilo da prodam monitor i zakacim komp na LCD, koliko je to dobro a i onda bi mi se budzet uvecao sa 45k na 55k.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno