Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imajun aravno,samo nije objavljeno na sajtu. Ali uredno štampaju kataloge sa akcijama.

Sto se tice popusta, preko telefona su mi rekli da se daje samo kada se kupuje vise proizvoda ili ako se kupuje nesto sto ima vecu cenu. Na pitanje koliko vecu sam ostao uskracen za odgovor :)

OD ta dva definitivno Sony

sto se tice tv-ova trazi da uzmes led-tv...ja se nisam pokajao...:guitar:

Kupio bih neki TV 40"-42" cena od 90K-110K MAX! I gledao sam sledece:

http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-televizor-plazma-tx-p42g10e.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-42lh5000.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/sony-televizor-lcd-kdl-40v5500k.html

E sada cuo sam da na plazmama "kao" boje izblede vremenom ali su mnogo bolje u manje osvetljenim prostorijama (kao sto je moja). Svidja mi se sto LG i Sony imaju USB ulaze koji bi mi znacili. Meni se u pocetku vise svidjao Sony ali on ima samo 50Hz, da li vredi uzeti taj LG? kako su se oni pokazali? da li se kvare? Ili se mozda "otvoriti" i dodati jos 15K za plazmu? Planiram najvise da gledam TotalTV i DVD filmove.
Unapred hvala na pomoci!!! :)))

Kupio bih neki TV 40"-42" cena od 90K-110K MAX! I gledao sam sledece:

http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-televizor-plazma-tx-p42g10e.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-42lh5000.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/sony-televizor-lcd-kdl-40v5500k.html

E sada cuo sam da na plazmama "kao" boje izblede vremenom ali su mnogo bolje u manje osvetljenim prostorijama (kao sto je moja). Svidja mi se sto LG i Sony imaju USB ulaze koji bi mi znacili. Meni se u pocetku vise svidjao Sony ali on ima samo 50Hz, da li vredi uzeti taj LG? kako su se oni pokazali? da li se kvare? Ili se mozda "otvoriti" i dodati jos 15K za plazmu? Planiram najvise da gledam TotalTV i DVD filmove.
Unapred hvala na pomoci!!! :)))

Ne blede boje nego opada kontrast, ali nemoj da te to brine. Tacno je da su plasme vise za mracnije prostorije a lcd za svetlije. LG preskoci kada imas toliki budzet. Ako ti HD materijal nije u prvom planu, mogao bi cak i da uzmes 50 inca plasmu ako ti je udaljenost 3m i vise. Ne znam koliko je Panasonic 50 X10 tacno ali to bi ti mozda bilo najbolje resenje. Imas i Samsung 50 B450 plasmu za 87k koja je malo losija.

Ako planiras full hd plasmu onda G10 koji si vec pomenuo, ali posto je najvise za total i dvd-ove ja bi isao na vecu dijagonalu ako imas dovoljnu udaljenost.

Ako hoces lcd tv idi na Samsung 40 B651, on ti je najbolja opcija do 110k.

Ne blede boje nego opada kontrast, ali nemoj da te to brine. Tacno je da su plasme vise za mracnije prostorije a lcd za svetlije. LG preskoci kada imas toliki budzet. Ako ti HD materijal nije u prvom planu, mogao bi cak i da uzmes 50 inca plasmu ako ti je udaljenost 3m i vise. Ne znam koliko je Panasonic 50 X10 tacno ali to bi ti mozda bilo najbolje resenje. Imas i Samsung 50 B450 plasmu za 87k koja je malo losija.

Ako planiras full hd plasmu onda G10 koji si vec pomenuo, ali posto je najvise za total i dvd-ove ja bi isao na vecu dijagonalu ako imas dovoljnu udaljenost.

Ako hoces lcd tv idi na Samsung 40 B651, on ti je najbolja opcija do 110k.

Xe xe kupio bih ja 50" ali je problem u lokaciji gde TV treba da stane, tacnije udubljenje u ormanu je za max 42". Onda sam definitivno otpisao LG, samo jos da vidim da li sony ili tu panasonic plazmu od 42".. mada ne znam da mi vredi dodati jos 17K za taj samsung (u odnosu na Sony koji je 90K)?

Xe xe kupio bih ja 50" ali je problem u lokaciji gde TV treba da stane, tacnije udubljenje u ormanu je za max 42". Onda sam definitivno otpisao LG, samo jos da vidim da li sony ili tu panasonic plazmu od 42".. mada ne znam da mi vredi dodati jos 17K za taj samsung (u odnosu na Sony koji je 90K)?

Da li ti je bitna 100hz opcija? Ne znam koliko znas o pokretnoj rezoluciji. V5500 za razliku od W5500 nema 100hz i to je to, ostalo je identicno. Samo radi poredbe W5500 je tu negde u rangu sa samsungom B650/651.

Ako ne planiras da koristis lcd kao zamenu za monitor, definitivno idi na G10 jer ti je on bolja varijanta cak i od B650/651 samsunga.

Da li ti je bitna 100hz opcija? Ne znam koliko znas o pokretnoj rezoluciji. V5500 za razliku od W5500 nema 100hz i to je to, ostalo je identicno. Samo radi poredbe W5500 je tu negde u rangu sa samsungom B650/651.

Ako ne planiras da koristis lcd kao zamenu za monitor, definitivno idi na G10 jer ti je on bolja varijanta cak i od B650/651 samsunga.

Ne, jedino ce mozda posluziti za gledanje fotografija sa SD kartice, i ponekad PES ;-)
ali 99% vremena ce se vrteti Total i DVD. Znaci onda definitivno da dodam jos "malo" kinte i da kupim plazmu? Valjda necu imati problema sa zivotnim vekom, citam sao da je taj model deklarisan na 100 000 sati, to mu dodje 30 godina :)
Onda je jedina mana panasonic-a sto nema USB... ali zato Total ima bolju sliku na plazmi, zar ne?
P.S. A sto se tice tih 100hz ne razumem se preterano u "osvezavanje", pa ako mozes napisi nesto o tome :)
Hvala jos jednom :)

Kao sto kaze Gizmor ako neces da koristis kao monitor i ako vec imas neki player koji pusta divx, mkv itd. onda definitivno plazma ali ako nemas mislim da LG je prava stvar sa svojim internim playerom. Definitivno veliki plus a i LH5000 ima TruMotion 200Hz ako ti nesto znaci. (PS: LG RULES :D)

@Gizmor
Gde si video 50 B450 za tu cenu?

Kao sto kaze Gizmor ako neces da koristis kao monitor i ako vec imas neki player koji pusta divx, mkv itd. onda definitivno plazma ali ako nemas mislim da LG je prava stvar sa svojim internim playerom. Definitivno veliki plus a i LH5000 ima TruMotion 200Hz ako ti nesto znaci. (PS: LG RULES :D)

pa imam panasonic-ov kucni bioskop, ali moracu da povezem preko komponentnog jer nema HDMI, ali planiram da uskoro posle TV-a kupim i onaj HDD recorder koji ima HDMI tako da ce tada tv biti sa full performansama.
P.S. Jeste da je taj LG odlican ali nekako mi je bolji Sony i tom dvoboju... jedino sto Sony ima samo 50Hz, ali ne znam kako se ta razlika primecuje? nemam iskustva sa Hz :(

Ne, jedino ce mozda posluziti za gledanje fotografija sa SD kartice, i ponekad PES ;-)
ali 99% vremena ce se vrteti Total i DVD. Znaci onda definitivno da dodam jos "malo" kinte i da kupim plazmu? Valjda necu imati problema sa zivotnim vekom, citam sao da je taj model deklarisan na 100 000 sati, to mu dodje 30 godina :)
Onda je jedina mana panasonic-a sto nema USB... ali zato Total ima bolju sliku na plazmi, zar ne?
P.S. A sto se tice tih 100hz ne razumem se preterano u "osvezavanje", pa ako mozes napisi nesto o tome :)
Hvala jos jednom :)

Neces imati problema uopste sa radnim vekom, kada ti G10 bude na pola zivotnog veka svi cemo mi uveliko furati Laser Tv i OLED. G10 nema usb ali je vrh televizor po svemu ostalom. Procitaj Nanijev review ako nisi do sad. Total ce izgledati nesto lepse na plasmi to je tacno, zbog boljeg skaliranja.

Ne zanosite se sa tim internim playerima, LG pored nesto nize cene nema sta da trazi pored samsunga, sonyja, sharpa, pa cak i toshibe.Razumem ja da nema svako do 110k za televizor, ali LG nema sta da trazi po kvalitetu slike tu. LH5000 moze i da ima 300hz kad je televizor los, a cak i tih 200hz isto stvaraju efekat amaterske kamere kod gledanja filmskog materijala koje pominjemo vec duze vreme, dok kod B650/651 ima manuelnu kontrolu 100hz gde se namesti lepo da se eliminise taj efekat.

@Gizmor
Gde si video 50 B450 za tu cenu?

Tehnomarket http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09052164

Pa ako se ne varam ima sa cistocom/ostrinom brzog pokreta. Najvise ima veze sa sportom. Za lepsi brikaz brzih opkreta. Ispravite me molim vas ako gresim.:p:p

Nije da ima najvise veze sa sportom, takodje je veoma bitno u brzim scenama u filmovima. Ovde ima malo vise informacija ako vas ne mrzi da citate http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1071064

Znaci G10 sa 100hz, nece imati onaj karakteristicni trag posle lopte koji sam vidjao na nekim drugim televizorima?

G10 ima 600hz subfield drive i pruza punih 1080 linija pokretne rezolucije, dok je kod lcd-a sa 50hz 300 linija, kod televizora sa 100hz opcijom ~650 linija. U prevodu apsolutno nece.

a svaki dan gledam i bila cena 89k:D
ufff mislim da uzimam....jel bese neko spominjao jos neki popust kod njih na kupovinu?

Ajde jednom da objasnite prostim jezikom zasto LG ne valja! Ali ne da prepisete sa nekog testa gde su koristili software koji odredjuje dubinu crne, kontraste, ostrine rgb, cyk itd. Hocu neko da kaze ja imam LG taj i taj i to i to me nervira , ne mogu da mu uradim to i to. Ja imam LG 42PQ3000 i gledao sam za sad samo SD Divx filmove i serije i slika je fenomenalna kao i "dubina/crnina" crne. Ako ce mo po testovima sa raznih sajtova za LG je receno da jako mali broj tv-a (LCD ili plazam) ima takva podesavanja za sliku i da krajnim stelovanjem dobijaju sliku koja je priblizna mnogo skupljim TV-ima. Nemoj te da ubedjujete ljude da nesto ne valja jer su neki tamo rekli. Pustite ih da sami presude.:type::type::type::type::D:D:D

Poslednja izmena:
Zasto da ucimo decu u skolama po udzbenicima koje su drugi napisali? Pustimo ih da se sami snalaze.
Drugim recima, zasto neko da dobije bolje za isti novac ako kao pocetnik ne zna sta tacno da zagleda?

Pa ako cemo po "knjigama" ni jedan test LCD-a ili plazma-i nije rekao nikad ne uzimaj LG vec u poredjnju odredjenih modela ovaj ima bolje ovo a ovaj ovo. A koliko sam citao na par sajtova sam cak video da urednik/tester kaze da za tu cifru po kojoj su nasli LG bez obzira na prednosti i nedostatke bi izabrali LG.

@Lazaboy

Kada sam kupovao pre neku nedelju TV, dobro sam zagledao i proveravao, i izmedju ostalog pogledao i LG. Elem, modeli Samsunga B550, B530 i B650 imaju primetno bolju sliku (ostriju, punije boje), od izlozenih LG-a, sto je samo potvrdilo testove i moju odluku za B550.

Poslednja izmena:
Ne znam tacno linkove mislim da je jedan od CNET review bio za LH6000 ili tako nesto. Bilo je za podesavanje slike. Mislim da je na sajtu HiFi (WhatHiFi ?) receno da za najmanju cenu od 750 funti za LH5000 ne bi se razmisljali. Nemam nista protiv da ljudi, kao Waylander, kazu svoje misljenje. Lepo covek rece video poredio svidelo mu se i to je to. Ali tipa nikad nemoj kupovati to je malo prejako. Ja kad sam kupovao prvi LCD, LG je bio na popustu i pored njega bese noviji Samsung A330. Slika je bila uzasna i na jednom i drugom. Malo gora na LG (iz 2007) ali kad sam dosao kuci i na antenicu, teleskopsku, za radio uhvatio 20-tak vrlo gledljivih kanala bio sam odusevljen. Isto tako kad sam sad kupovao plazmu gledao sam izmedju B450 i PQ3000. Slika u prodavnici ubi boze, ali na Samsungu malo lepsa slika (citaj malo zamucenija) u odnosu na malo losiju (ostriju) sliku na LG. Cena je i sad 3.000,00rsd veca za Samsung i ne moze da pusta sa usb-a filmove, sto je meni znacilo. 2god. garancije i za jedan i za drugi. Svi su se slozili da se LG sa plazmama i sa LCD-ima jako priblizio konkurenciji i sa svojim internim playerom jako je interesantna kupovina. Izvinite za malo duzi post, stvarno ne zelim da se prepirem svako ima svoje misljenje i treba da ga ima ali ne na silu svima drugima.Necu vise evo obecavam. PS: I dalje cu hvaliti LG. :d:d:d:d:d:d:d:d

Ja sam isto nedavno kupio TV, obavešteni ste o tome :), i dobro sam zagledao sve interesantne modele. Samsung u odnosu na LG jednostavno ima mnogo bolju oštinu, i slika je za mene mnogo bolja.

Da li uzeti Samsung LE46A551 za 96 tisuća ili pak LG 42LH5000 za hiljadu manje? Samsung sam video u radnji, deluje sasvim OK, dali bi mi baš taj primerak koji je radio cca mesec dana na polici, uz eventualni popust od 2-3%, a LG bih morao da naručujem (najverovatnije Tehnomanija...). Hvala na odgovorima...

Jel može jedna preporuka? (da ne otvaram novu temu)...budžet : 60k ...daljina : 3m...gledaće se: PTT-KDS što analogno što digitalno...i naravno HD filmovi... (što 720p što 1080p ;)
Jedino što sam ja našao je neki LG 37" LCD Full HD u Tehnomaniji na akciji...mada vidim da mnogi pljuju 37" dijagonalu... ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno