Sta se cudite sto je taj od 50" toliko jeftin ????
Zato sto niste pogledali LEPO, jer da jeste videli bi ste da to nije LCD vec PLASMA.
Pa šta ako je plazma?
Kupio bih neki TV 40"-42" cena od 90K-110K MAX! I gledao sam sledece:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-televizor-plazma-tx-p42g10e.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-42lh5000.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/sony-televizor-lcd-kdl-40v5500k.html
E sada cuo sam da na plazmama "kao" boje izblede vremenom ali su mnogo bolje u manje osvetljenim prostorijama (kao sto je moja). Svidja mi se sto LG i Sony imaju USB ulaze koji bi mi znacili. Meni se u pocetku vise svidjao Sony ali on ima samo 50Hz, da li vredi uzeti taj LG? kako su se oni pokazali? da li se kvare? Ili se mozda "otvoriti" i dodati jos 15K za plazmu? Planiram najvise da gledam TotalTV i DVD filmove.
Unapred hvala na pomoci!!!))
Ne blede boje nego opada kontrast, ali nemoj da te to brine. Tacno je da su plasme vise za mracnije prostorije a lcd za svetlije. LG preskoci kada imas toliki budzet. Ako ti HD materijal nije u prvom planu, mogao bi cak i da uzmes 50 inca plasmu ako ti je udaljenost 3m i vise. Ne znam koliko je Panasonic 50 X10 tacno ali to bi ti mozda bilo najbolje resenje. Imas i Samsung 50 B450 plasmu za 87k koja je malo losija.
Ako planiras full hd plasmu onda G10 koji si vec pomenuo, ali posto je najvise za total i dvd-ove ja bi isao na vecu dijagonalu ako imas dovoljnu udaljenost.
Ako hoces lcd tv idi na Samsung 40 B651, on ti je najbolja opcija do 110k.
Xe xe kupio bih ja 50" ali je problem u lokaciji gde TV treba da stane, tacnije udubljenje u ormanu je za max 42". Onda sam definitivno otpisao LG, samo jos da vidim da li sony ili tu panasonic plazmu od 42".. mada ne znam da mi vredi dodati jos 17K za taj samsung (u odnosu na Sony koji je 90K)?
Da li ti je bitna 100hz opcija? Ne znam koliko znas o pokretnoj rezoluciji. V5500 za razliku od W5500 nema 100hz i to je to, ostalo je identicno. Samo radi poredbe W5500 je tu negde u rangu sa samsungom B650/651.
Ako ne planiras da koristis lcd kao zamenu za monitor, definitivno idi na G10 jer ti je on bolja varijanta cak i od B650/651 samsunga.
Kao sto kaze Gizmor ako neces da koristis kao monitor i ako vec imas neki player koji pusta divx, mkv itd. onda definitivno plazma ali ako nemas mislim da LG je prava stvar sa svojim internim playerom. Definitivno veliki plus a i LH5000 ima TruMotion 200Hz ako ti nesto znaci. (PS: LG RULES)
Pa ako se ne varam ima sa cistocom/ostrinom brzog pokreta. Najvise ima veze sa sportom. Za lepsi brikaz brzih opkreta. Ispravite me molim vas ako gresim.![]()
Ne, jedino ce mozda posluziti za gledanje fotografija sa SD kartice, i ponekad PES ;-)
ali 99% vremena ce se vrteti Total i DVD. Znaci onda definitivno da dodam jos "malo" kinte i da kupim plazmu? Valjda necu imati problema sa zivotnim vekom, citam sao da je taj model deklarisan na 100 000 sati, to mu dodje 30 godina
Onda je jedina mana panasonic-a sto nema USB... ali zato Total ima bolju sliku na plazmi, zar ne?
P.S. A sto se tice tih 100hz ne razumem se preterano u "osvezavanje", pa ako mozes napisi nesto o tome![]()
Hvala jos jednom![]()
Kao sto kaze Gizmor ako neces da koristis kao monitor i ako vec imas neki player koji pusta divx, mkv itd. onda definitivno plazma ali ako nemas mislim da LG je prava stvar sa svojim internim playerom. Definitivno veliki plus a i LH5000 ima TruMotion 200Hz ako ti nesto znaci. (PS: LG RULES)
@Gizmor
Gde si video 50 B450 za tu cenu?
Pa ako se ne varam ima sa cistocom/ostrinom brzog pokreta. Najvise ima veze sa sportom. Za lepsi brikaz brzih opkreta. Ispravite me molim vas ako gresim.![]()
Znaci G10 sa 100hz, nece imati onaj karakteristicni trag posle lopte koji sam vidjao na nekim drugim televizorima?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari