Šta je novo?

RTS HD!

Ako to bude, nemoj da je neko vise pljuvao po RTS-u :)

Ako to bude, nemoj da je neko vise pljuvao po RTS-u :)

Ovde se po njima pljuje izgleda samo zato sto je u pitanju drzava.
To nam je izgleda taj nesretan mentalitet. :wall:
Svi kao kakav program ima RTS... kao da neka televizija ovde u nasoj drzavi ima bolji!
Samo da oni nama rade prenose sporta kao sto su i dosada a ostalo cu da gledam gde sam i dosada. ;)

Vala ako liga šampiona bude u hd, ima se iscimam da nabavim opremu... a i Avala mi je blizu :D

Poslednja izmena:
Такође. Једино то ме и занима. Ако буде ХД, мењам ТВ картицу и купујем антену.

Danas sam postavio logu 3 i uhvatio 4 (cetri) DTV kanala ali svi su u 576i. RTS1, 2, 3 (Avala) i RTS Digital (Kultura). Evo malo slikica i jedan kratak video, kvalitet je uzasan jer je mobilni u pitanju molim vas ne zamerite mi.
Vide se sva cetri kanala kao i rts 1 obicni. http://www.youtube.com/watch?v=sfWp6y4icN8

i jedna analogna ne gledljiva slika

OK, ljudi, šta predlažete, kako je najlakše/jeftinije doći do RTS HD. Nemam trenutno ništa od opreme, a ne bih da se to što kupim posle baci :)...

Može i za u PC, a može i standalone :).

Cinergy USB XS HD, cale ga uzeo sebi za 85 eura i milina kakav signal ima.

NA RTS HD ponovo reemituju FTVHD u 1080i.
@Bane, probaj pronaći neki od NEotin modela, jako su povoljni, a služiće tri godine koliko će ići ovaj standard.

u Becu prosle nedelje, ja sam se iznenadio da je tako "jeftin" bio jer nema ga na netu ispod 90 eura.

A neverovatno koliko je praktican i dobar, u hotelu u Slo (Maribor) je hvatao i slovenacke i hrvatske kanale.

NA RTS HD ponovo reemituju FTVHD u 1080i.
@Bane, probaj pronaći neki od NEotin modela, jako su povoljni, a služiće tri godine koliko će ići ovaj standard.

Da li neko zna gde se moze naci neotion? Trazim,gledam po netu nigde! :wall:
Bilo bi lepo da ima da se uzme negde,mislim da je to najbolje resenje jer vecina ima obican tuner(mpeg2).

Neotion po Francuskoj, Italiji, Španiji

ja preporucujem Leadtek DTV2000H, ima i analogni i digitali (DVB-T) tjuner a i FM radio, daljinski, timeshifting, programirano snimanje (ukljucujuci i automatsko ukljucivanje i iskljucivanje racunara).... Moze da se nadje za nesto vise od 4000 din. Softver je standardni Leadtekov koji, izmedju ostalog podrzava i MPEG4 AVC. Jedino sto mora procesor da bude malo jaci da bi mogao da dekodira 1080i...Sinoc mi je malo seckao FTV HD atlonu 4800+

ja preporucujem Leadtek DTV2000H, ima i analogni i digitali (DVB-T) tjuner a i FM radio, daljinski, timeshifting, programirano snimanje (ukljucujuci i automatsko ukljucivanje i iskljucivanje racunara).... Moze da se nadje za nesto vise od 4000 din. Softver je standardni Leadtekov koji, izmedju ostalog podrzava i MPEG4 AVC. Jedino sto mora procesor da bude malo jaci da bi mogao da dekodira 1080i...Sinoc mi je malo seckao FTV HD atlonu 4800+

Pitanje je da li taj leadtek software moze da radi deinterlace preko graficke?
I da li ima EVR? To je posao,sve dok obradjuje preko procesora to ne valja.
Pogotovo zbog sportskih dogadjaja! Znaci vrlo bitna stavka je da moze da radi DXVA- :wave:

Sto je najgore posedujem ovu karticu mislim skoro 3 godine kada sam je uzeo zbog VHS -> DVD, ali sam je zabacio u podrum, taman da je vratim nazad u komp. Znaci jos samo antena fali.

Poslednja izmena:
Ajde ko moze da primi signal RTS HD neka javi jel prenose Ligu Sampiona.
Bas me interesuje... :D

To je izgleda spomenuto jedino na nekom hrvatskom sajtu, a neko je preneo kao da je RTS to objavio. Niko nista ne pominje, tako da ne verujem da cemo gledati ligu sampiona u HD-u.

da danas se ne hvale u vestima za HD, hvalili su se samo za šampinjone :)

Pitanje je da li taj leadtek software moze da radi deinterlace preko graficke?
I da li ima EVR? To je posao,sve dok obradjuje preko procesora to ne valja.
Pogotovo zbog sportskih dogadjaja! Znaci vrlo bitna stavka je da moze da radi DXVA- :wave:

To je i najveca mana softvera. Od renderera moze da se odabere samo Overlay mixer i VMR9 ako se ne varam. Nista od DXVA...:)

P.S. Liga sampiona NE ide u HD trenutno...:mad::mad::mad::mad:

Opa, prenos basketa Srbija-Litvanija u HD

Takav je regulani feed koji šalju poljaci sa ovog EP (provereno)

Ovi se zahuktavaju, biće i Poljska-Španija u HD

Пошто је изгледа најбоље решење куповина Leadtek DTV2000H картице, је л' може неко да ми каже каква антена ми треба за ово? Је л' раде и обичне, оне за аналогну телевизију? Колико је сигнал осетљив? Је л' мора баш ка Авали да буде усмерена?

Nazad
Vrh Dno