Pa, ako mislis da si upravu onda se potrudi da objasnis?
Ne slazem se.
Vidis, ovaj "zilot" je odrastao na PC-u, pocevsi od ms-dos-a pa do winXPsp3. Pred Vistu sam presaona mac-a jer mi takav koncept vise odgovara i ispostavilo se da sam napravio odlican izbor.
Pricas o ovim proizvodima i filozofijom firmi da te sputavaju i ogranicavaju u necmu?? Naprotiv!Imas sve resurse u svojim rukama i potpuno si rasterecen trosenja svog radnog vremena na stvari na kojim uopste ne treba da se bavis. Navedi mi u cemu si to ogranicen na ovim platformama?
Rezolucijom? Konzolu kacis na HD TV (valjda) koji ima fixnu rezoluciju te ne vidim neku poentu u XHD itd.
Meni je odavno prestalo da bude uber cool to sto znam da sklopim/rasklopim PC, intaliram OS i "cackam" i overklokujem. Mnogima je to i dalje do jaja zato sto se, pretpostavljam, jednostavno ne fokusiraju na to da rade neki posao na njemu nego da to bude samo jedna u nizu "handy" stvari koje oni "znaju u dusu".
Ja hocu da se bavim onim cime JA hocu da s bavim, tj da koristim hw za sta zelim, a ne time sto mi kaze proizvodjac "zatvorene" platforme, pa makar ona bila i tegla za pekmez

Ocu sve-u-jednom, necu da gomilam dedicated hw po sobi.
Konzolu kacim na HDTV, cool, jos samo kada bi sve igre radile sa tom rezolucijom, upscale je jos uvek jako cesta zaraza u danasnje vreme.
Koji je to isti proizvod? PC pre 5god? SonyErikson mobilni koji vec deceniju pravi isti uredjaj sa istim softwerom u potpuno istom konceptu potpuno zatvoren za bilo kakvu nadogradnju? Ili mozda Nokia sa svojim "neverovatnim" Os-om?

Ne kontam
Isti proizvod, izbacen tipa pre god dana, ali sa nekom falinkom, ubacenom jer je korporacija tako resila, kako bi lako izbacila novi proizvod koji ce opet da kupuju isti ljudi koji ne vide da je stara stvar u sustini - prepakovana. Uz naravno, ustedu troskova, jelte. SE, Nokia, Aplle, MS, isti djavo.
Ko ti ista "diktira"? Najjaci razvojni timovi pokusavaju svojim svakim novim naslovom da iskoriste jos vise HW koji si ti kupio pre sad vec 2god. Hoces da kazes da je isti slucaj na Pc-u gde se svakih 6 meseci nV i ATi trkaju ko ce da ima vise tranzistora u chipu?
E pa to na PC-ju vise nije slucaj, igre (tj tehnologija istih) odavno kaskaju za hw, i eto...no dobro, sve dok se oni utrkuju za iskoriscavanje hw-a fejkovanjem senki i kojecega...
UT engine iz verzije u verziju dodaje sve to sto si spomenuo npr. a crytek donosi trenutno najimpresivniji (vizuelno) engine na konzole, tako da ne kontam zasto si ovo napisao.
UT endzin ne donosi ama bas nista odavno, za pocetak bi valjalo videti makar jednu UE3 igru sa HDR, ili dinamickim senkama...ali od toga nece biti nista.
Crytek donosi to sto si rekao, i to je jako dobra stvar, AKO se probiju na trzistu gde dominira ovaj ranije pomenuti i onaj drugi koji hajpuju zbog (ne)ponavljanja tekstura.
Takodje najbolji naslovi na ovim konzolama rade izmedju 40 i 60fps. Reci mi koji PC iz doba kada su se pojavili xbox360 i ps3 daje vise u aktuelnim igrama?
Ovo prvo nije tacno.
Za ovo drugo - pa, ne gledam bas tako. Ono sto je meni vaznije- je koja to aktuelna igra (multiplatform, naravno) donela nesto vizuelno i tehnicki vise od onoga sto je taj PC terao sasvim fino u to vreme (a i pre)? Imas: Doom3, FarCry, HL2, Oblivion. Nista, cak je i tehnologija nazadovala (vec pomenuh HDR koji je nestao u akciji za UE3).
Kakav monopol kad postoje 3 ogromne i veoma jake kompanije na trzistu?
Opet pitam, koji to PC sad za 500$ moze da ti pruzi bolje performanse u igrama od konzole?
Te 3 ocigledno nisu dovoljne. A ovo za 500$ i da za to nema PC-ja koji pruza bolje performanse - sta reci, osim da gresis. No, i to je stvar koja se suvise cesto ponavlja i koju vise ne zelim da objasnjavam...
Sve mi se cini da je vise pitanje nekog psiholokog tripa gde se ljudi nesto odmah bacaju u bunt cim neko pomene "zatvoreno"...
Pa vidis, to "zatvoreno" se redovno pominje kao argument protiv M$-a. Meni je njihov nacin dominacije trzistem stvar kojoj se mora stati na put, ali isto tako i ovome sto dolazi od drugih korporacija iz te branse, jer svi posluju po istom modelu, namecu ljudima ono sto oni umisle da ce se "odabranom uzorku" svideti i tacka.
E da, seti se samo mozda najveceg softwerskog dostignuca - Vray RT! Vidis kako moze da se optimizuje i izvuce i nezamislivo! Takodje se seti da je RT raytace jako davno demonstriran na PS3.
O,da...i to na PC, pa jos na GPU

A ti se seti da je pre pojave PS3 to radilo na 7600GT, a pre toga...ihaa...