Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

ja sam uspeo da dodam BancaIntesa VISA Internet karticu na svoj USA paypal account. :)
znaci nisam stavio Hrvatsku ili Austriju ili Bosnu vec USA :)

hehe

ali me sada zanima kako da ulinkujem Intesa Bank RACUCUN sa PAYPALom sto je inace vrlo korisna stvar. Prvo sam pozvao Intesa call centar i pitao ih za routing broj gde su mi rekli da moram licno da odem do ekspoziture. Otisao sam danas do ekspoziture Banke Intesa i nisu znali koji je njihov routing broj. :(

intesa3.jpg

Inace VISA INTERENT KARTICA BANKE INTESA mi je prihvacena za US PAYPAL nalog i to radi ok.

Poslednja izmena:
Nikako, lepo ti pise da je to za USA racune. Nisu ista pravila ;)

Nikako, lepo ti pise da je to za USA racune. Nisu ista pravila ;)

Ma nije to bas tako. Routing broj imaju sve banke....nasao sam cak koji je routing broj za Intesu u SAOPAOLU
026005319 BANCA INTESA S.P.A. ONE WILLIAM STREET NEW YORK NY 10004-0000 (212) 607-3695 091003

ali nikako da nadjem routing broj za Banca Intesa Beograd.

A routing transit number (RTN), routing number, or ABA number is a nine digit bank code, used in the United States ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Routing_transit_number

U prevodu to je nešto što se koristi samo u USA.

--
Ovo za više valuta na računu je interesantno, ja kada sam otvarao račun moglo je samo USA i EUR. Tako su mi rekli u banci a i praktično je tako bilo npr. konkretno kada mi je uplaćeno u valuti Kanadski Dolar (CAD), to je banka konvertovala u EUR bez da mene pita.

Poslednja izmena:
hehe smislio sam kako mogu da se salju pare u USA ili na PAYPAL bez provizije banke i da sve radi kako treba :)

dakle do sada kada sam slao novac u USA preko Banke Intese placao sam

Wire transfer
2% (na sumu) INTESA
30evra jednokratno INTESA
10 dolara jednokratno USA BANK

Podizanje na ATM-ovima u USA sa viza elektron karticom Intese
3% INTESA
2.5 $ US ATM
+nepoznata konverzija sa EVRA NA DOLARE PA U EVRE???? (ovaj iznos uvek varira i nikada nije tacan)

a sada sam smislio da uz pomoc PAYPAL-a prebacim novac u USA BEZ IKAKVE PROVIZIJE :)))
i bez routing broja.

ps: kasnije sledi objasnjenje :)

Poslednja izmena:
Kada sam podnosio zahtev za karticu u banci, rekli su mi da ce biti gotova za 7-10 dana. Danas kad sam zvao da proverim, kazu da ipak moram da cekam 20 dana

Meni je službenik u Intesi objasnio da oni šalju kartice u proizvodnju 2 puta mesečno, pa zavisi kada si podneo zahtev i koliko je zahtev čekao, dok nije krenuo u proizvodnju...

neki put se ceka malo duze, al u svakom slucaju se isplati cekati :)

Narode evo ja vec godinu dana koristim Visu Electron banke intese,registrovao sam je na moneybookers bez problema i koristio je preko toga,a mogao sam i ponaosob da je koristim placajuci Warhammer Online,i jednom sam dao 2 dolara na demo clanarinu na Brazzers :)..Bilo kako bilo,jedan moj drugar je uzeo internet karticu banke intese i nista nije uspeo da uradi sa njom sto se moneybookersa tiche(samo sto se on sjebao oko unosa random iznosa koje su mu skinuli radi verifikacije).

Ja sam otvorio devizni rachun i trazio Visu electron karticu vezanu za njega,nisu mi trazili nikakav depozit ,dovoljno im je bilo sto imam tekuci kod njih :).Nisam siguran kakva je procedura za ljude koji nemaju tekuci racun,ali sam siguran da nije toliko rigorozna.Kartica funkcionishe kao debitna,znaci placas ako imas na racunu ,ako nemas nece ni proci nista.Tako i da vam neko pokupi broj kartice ,bitno je da ako planirate placanje preko neta sa njom,odete isti dan uplatite lovu na racun i kasnije u toku dana(dok to sve legne) kupite sta ste planirali.Na taj nacin necete zapasti u probleme :)

Poslednja izmena:
@covenuncle

pa to nije nista novo, tako se koriste razne kartice godinama, vecinu interesuje kako to da odradi sa PAYPAL-om?

pa sa paypalom jos uvek nista.....jer imaju brojeve kartica po drzavama,pa ako napravis account vezan za naprimer sloveniju ili austriju i pokusas da dodas karticu od nekih srpskih banaka nece ti prihvatiti...pokusao sam vishe puta ,izbaci ti nesto tipa ne mozes da dodas tu karticu jer nije iz drzave na koju ti account glasi....pre par godina je sve to moglo da se odradi sa odredjenim karticama,medjutim prenumerisali su brojeve kartica i sad ne moze.....Ceka se ovaj novi zakon i elektronskom potpisu koji bi trebao da bude donesen do kraja godine,i navodno od Nove Godine ce proraditi i paypal za Srbiju....

sa PAYPAL-om radi bez problema, vadjenje je free i ne treba depozit
pare kad uplatis na devizni deo lezu za 10min i mozes da kupis, platis sta god hoces

Meni jos uvek nije jasno gde je tu interes banke. Nema mesecnog odrzavanja, nema depozita, da li se i sa kolikim % ugradjuju prilikom transakcija?

Pa lepo, koriste se kintom :) 5 po 5 :). Jel prosla kome ova kartica preko 500 e?

Što se tiće Tekućeg računa za mlade u Erste banci sve pohvale. Dobijate Visa Elektron karticu koja radi provereno na netu (probano na 30-tak stranih sajtova i par domaćih i iz prve proradila), besplatan NetBanking koji radi i iz Opere i iz Firefoxa, bez troškova održavasnja tekućeg računa dok nenapunite 28.godina.

Na kojim sve kladionicama je moguce izvrsavati ulate putem ovakvog racuna?
Da li neko ko koristi ili je koristio tekuci moze detaljnije da objasni proceduru u Erste banci?

Meni jos uvek nije jasno gde je tu interes banke. Nema mesecnog odrzavanja, nema depozita, da li se i sa kolikim % ugradjuju prilikom transakcija?

Pa tako lepo sto ces posle svake transakcije imati neki mali ostatak jer nikada ne mozes da uplatis bas u cent tacno koliko ti treba da nesto kupis. Ja vec 4 meseca nisam nista uplacivao a ostalo mi je na kartici 9.5 evra sto je nedovoljno da bilo sta kupim i to ce tavoriti tu dokle god ne uplatim neasto pa ga pridruzim toj gomili. Malo li je da se oni beskamatno sluze sa tih 9 evra toliko dugo:)

Poslednja izmena:
eh zaboravljate da intesa uzima proviziju 3% mislim na svaku transakciju. Inace slazem se sa Geomom (ja sam i otvorio hejt temu protiv banke intese), erste je sto se tice domaceg online placanja mnogo bolja od intese (sertifikat, dostupnost cak i sa mobilnog telefona, manje guzve, bolji call centar, itd....)

@unnamed
Ja se ne bavim kladjenjem tako da ne mogu da ti odgovorim. Sto se tice procedure, odes u erste das licnu kartu, popunis par formulara i onda cekas karticu 2-4 nedelje, a za TAN tablicu cak i duze. Ako ukljucis opciju slanja stanja preko sms, proveri da ti 2 u istom mesecu ne naplate tu uslugu kao sto su meni uradili.

Neke firme ne mogu da ti uplate pare na taj tekuci, ne znam tacan razlog, ali meni pare preko omladinske lezu bez problema

Poslednja izmena:
meni nešto sumnjivo da intesa uzima 3%, mislim da je dosta manje

Sad gledam transakcije Intesinom Visa Internet karticom, zaduženje u evrima na računu je tačno = (iznos u dolarima * srednji kurs dolara) / srednji kurs evra

Ne postoji nikakvih 3% koliko ja vidim. Ne mogu baš sa sigurnošću da tvrdim pošto nemam ni jedni kupovinu u evrima (sve su u dolarima), ali se sve pokalapaju na dve decimale sa srednjim kursom.

Kao sto sam rekao ranije, intesa uzima tih 3% samo dok ne realizuje i proknjizi tu transakciju.

Ako hocete da skinete novac sa te kartice, otvorite jos jedan devizi racun ( najobicniji) i prijavite se za online banking i prebacujte sa jednog na drugi racun :).

erste je sto se tice domaceg online placanja mnogo bolja od intese (sertifikat, dostupnost cak i sa mobilnog telefona, manje guzve, bolji call centar, itd....)

Na intesi online uglavnom nema gužve...a ako si mislio na poslovnice, kakve to veze ima sa online? :d
Intesa ima veliki broj poslovnica, ja posećujem 2-3 i uglavnom nema gužve...i kada bude više ljudi ispred mene, ne čekam dugo u redu, jer ima dovoljno službenika...naravno, nemoj da brojimo one Maxi poslovnice u 10kvm :)

Jel preko mobilnog može da se vrši i plaćanje ili...?
Intesa ima proveru stanja i poslednje transakcije preko WAP-a. S obzirom da nam za dž šalju poruke o svakom prilivu, ovakav WAP pristup je možda i besmislen, ali koristio sam ga nekoliko puta da proverim stanje...

Call centar sam zvao, 3 puta, jednom za info oko CD-a za online (u poslovnici mi dali pogrešnu info), jednom kada su mi na pumpi dva puta naplatili, ja dobio slipove da je transakcija odbijena i platio u kešu - rešili mi problem u toku dana. Treći put se ne sećam zašto sam zvao, ali znam da sam vrlo brzo dobio odgovor.

Ja isto imam dobro iskustvo sa Intesinim call centrom, bilo vezano za privatni bilo poslovni račun - rešavaju zahtev i "probleme" veoma brzo. Takodje odgovaraju na email najkasnije narednog radnog dana i to se isto rešava brzo.

Ja sam zvao jednom taj call centar i za sat vremena objasnjavanja sa operaterom nisam uspeo da objasnim da mi treba lib kako bih proverio stanje na kartici. Nije da sam vise ocekivao jer kod nas po tim korisnickim servisima i salterima rade uglavnom ljudi koji su prosli neki ultra brz kurs za tri dana ali eto cisto da bacim jos jedno vidjenje intezinog call centra :)

Ne kažem da su radnici u call centrima eksperti, ali u velikom broju slučajeva ni klijent nije siguran šta mu je potrebno ili "tačno zna" šta hoće, a ne interesuje ga ukoliko tako nešto nije izvodljivo...

Ja sam imao isto dobro iskustvo sem u zadnjem slucaju kada sam se posvadjao oko leganja novca na kreditnu karticu pred put, nije ga bilo 5 dana i meni ce riba u call centru "Pa dobro, nije to neki problem"

Ovi u poslovnicama u Sapcu barem, ove koje znam preko caleta ( uglavnom stariji radnici) su veoma kulturni dok ovi mladi tj novi drski i ne ljubazni :)

Sto se tice pravnog sektora, tu su ok mada kao i svaka banka zezaju malo sa devizama :).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno