Šta je novo?

Asus M3a

Ne mogu da menjam prethodni post pa da kazem jos nesto.
Za sad sve radi OK, izvrteo se 3dmark06 nekoliko puta, crysis sam igrao oko sat vremena itd.
Jedini problem, ako to moze da se nazove problem je taj sto ploca ne prepoznaje CPU u svom nazivu, tako da u system properties pise AMD processor model unkonwn. Dok ga recimo CPU-Z prepoznaje. Sto se tice OC nisam jos eksperimentisao jer mi ovaj box kuler ne uliva poverenje ali mislim da bi na ovoj ploci sa ovim procesorom sigurno moglo da se izgura 3,3 do 3,5 Ghz a mozda i vise jer sam citao da je covek sa istom plocom oveklokovao phenom II 920 na 3.6 Ghz.

Procesor radi stabilno na 3.5 Ghz. Samo sam podigao mnozilac na 17,5. Cekam da kupim bolji kuler pa da probam veci overklok. Inace nema sumnje da na ovoj ploci moze da radi phenom II, jedino one verzije phenoma II koje imaju TDP oko 120w mozda mogu da prave problem jer ova ploca zvanicno podrzava max 95W, ali opet kazem, citao sam da su ljudi pokretali phenome II 920 i 940. E sad, kada se ploca pojavila podrzavala je procesore do 125w i onda su tu podrsku nakon par meseci ukinuli, ali i to je pod znakom pitanja jer asus svojim zvanicnim nepodrzavanjem phenoma II na ovoj ploci dokazuje da, ili je neazuran ili da je namerno uskratio zvanicnu podrsku kako bi ljudi kupovali nove ploce.

U pravu si!Mada je cinjenica da ova ploca ima neki problem(da li je to Atheros LAN ili nesto drugo,ko bi ga znao...),ja sam cekao 3 meseca da se pojavi stabilan BIOS za konfiguraciju koju sam izabrao(i sada me jeza uhvati kada se setim),itd. ....
I sada mi je frka kada treba neki hardver da kacim....:S:
Ipak mislim da ASUS nije trbao da odustane od ove ploce,cak ju je i AMD sertifikovao

U pravu si!Mada je cinjenica da ova ploca ima neki problem(da li je to Atheros LAN ili nesto drugo,ko bi ga znao...),ja sam cekao 3 meseca da se pojavi stabilan BIOS za konfiguraciju koju sam izabrao(i sada me jeza uhvati kada se setim),itd. ....
I sada mi je frka kada treba neki hardver da kacim....:S:
Ipak mislim da ASUS nije trbao da odustane od ove ploce,cak ju je i AMD sertifikovao

Atheros LAN definitivno ne valja na ovoj ploci, samo sto nisam utvrdio da li je kvar softverske ili harverske prirodde, a kod mene se to manifestovalo tako sto je LAN radio periodicno. Prvi put je poceo da me zeza odmah dan nakon kupivine ploce odnosno cele tadasnje konfiguracije, naime pri pokusaju instalacije drivera za LAN komp je zabadao i pomagao je samo restart. Sreca je sto sam odmah uvideo da je problem do LAN-a inace bih izludeo. Odmah tog dana sam kupio PCI mreznu kartu, a ovu na ploci sam disable-ovao. Nakon par meseci od toga vise mi nije trebao LAN (sa wireless-a sam presao na ADSL uz koji sam dobio USB modem) tako da sam izvadio PCI mreznu kartu. E sad ono interesantno, opet posle jedno 5-6 meseci uzimam drugi modem za ADSL koji ima LAN prikljucak i njega prikljucujem na LAN na ploci, ponovo ga enable-jem instaliram drivere sa cd-a za njega, sve lepo prolazi i tako radi jedno 15-tak ili mesec dana. Nakon tog perioda odjedamput pri ukljucivanju racunara zamrzne se racunar prilikom podizanja xp-a i posle svakog drugog pokusaja restarta se javlja isti problem. Odmah sam posumljao na LAN na ploci nakon cega sam ga opet disable-ovao i xp se podigao normalno. Od tad sam opet stavio PCI mreznu kartu i evo i dan danas radi tako.

Poslednja izmena:
Atheros LAN definitivno ne valja na ovoj ploci, samo sto nisam utvrdio da li je kvar softverske ili harverske prirodde, a kod mene se to manifestovalo tako sto je LAN radio periodicno. Prvi put je poceo da me zeza odmah dan nakon kupivine ploce odnosno cele tadasnje konfiguracije, naime pri pokusaju instalacije drivera za LAN komp je zabadao i pomagao je samo restart. Sreca je sto sam odmah uvideo da je problem do LAN-a inace bih izludeo. Odmah tog dana sam kupio PCI mreznu kartu, a ovu na ploci sam disable-ovao. Nakon par meseci od toga vise mi nije trebao LAN (sa wireless-a sam presao na ADSL uz koji sam dobio USB modem) tako da sam izvadio PCI mreznu kartu. E sad ono interesantno, opet posle jedno 5-6 meseci uzimam drugi modem za ADSL koji ima LAN prikljucak i njega prikljucujem na LAN na ploci, ponovo ga enable-jem instaliram drivere sa cd-a za njega, sve lepo prolazi i tako radi jedno 15-tak ili mesec dana. Nakon tog perioda odjedamput pri ukljucivanju racunara zamrzne se racunar prilikom podizanja xp-a i posle svakog drugog pokusaja restarta se javlja isti problem. Odmah sam posumljao na LAN na ploci nakon cega sam ga opet disable-ovao i xp se podigao normalno. Od tad sam opet stavio PCI mreznu kartu i evo i dan danas radi tako.

To je vec odavno poznat problem sa ovom plocom, imas o tome dosta na Asusovom forumu... Koliko se secam nemoj nikako da koristis drajvere sa CD-a vec neke novije.

Evo upravo procitah na asusovom forumu da se pojavio novi bios 1105 koji podrzava Phenome II, ali covek koji je to napisao dosao je to te informacije preko nekog australijskog aususovog sajta gde se spominje bios 1105 ali nema linka za download. Medjutim drugi korisnik je nekako iskopao indirektan link za download ovog biosa na zvanicnom asusovom sajtu na kome opet u delu za ovu plocu nema podrske za Phenom II na ovoj ploci.
Jedan korisnik je navodno uspesno update-ovao bios 1105 i sada mu ploca lepo prepoznaje Phenom II. Ja sam skinuo bios 1105 sa tog linka ali jos necu da probam dok ne procitam jos neki komentar ili utisak o tom biosu.
Izvinjavam se ako sam bio malo konfuzan, ali stvar i jeste takva jer se na asusovom sajtu u sekciju za ovu plocu ne spominje nista a opet postoji indirektan link za novi bios.

Poslednja izmena:
Evo upravo procitah na asusovom forumu da se pojavio novi bios 1105 koji podrzava Phenome II, ali covek koji je to napisao dosao je to te informacije preko nekog australijskog aususovog sajta gde se spominje bios 1105 ali nema linka za download. Medjutim drugi korisnik je nekako iskopao indirektan link za download ovog biosa na zvanicnom asusovom sajtu na kome opet u delu za ovu plocu nema podrske za Phenom II na ovoj ploci.
Jedan korisnik je navodno uspesno update-ovao bios 1105 i sada mu ploca lepo prepoznaje Phenom II. Ja sam skinuo bios 1105 sa tog linka ali jos necu da probam dok ne procitam jos neki komentar ili utisak o tom biosu.
Izvinjavam se ako sam bio malo konfuzan, ali stvar i jeste takva jer se na asusovom sajtu u sekciju za ovu plocu ne spominje nista a opet postoji indirektan link za novi bios.
Ajd baci link,imam drugara koji je uzeo PhII 710 triplecore i ceka taj BIOS

Evo pojavio se i na zvanicnom sajtu ali koliko vidim samo je podrzan Phenom IIX3 715 (HDZ715WCJ3DGI),2.8GHz,95W,rev.C2,SocketAM2+,Triple-Core

Jel' probao neko ovaj novi bios?
Isprobao ga je moj drug,nista narocito,kaze,jedino sto ocitava Phenom 2 ....
Hocu da stavim X3 8750,drug hoce kod njega na 790FX da nabode Ph2 X4 955,a ovoga prodaje....Koliko su polovni X3 8750?Ovaj je star 8 meseci,nikad overklokovan,a X3 8650,novog, mogu da dobijem za 7000RSD na tri rate...
Sta vi mislite o ovom apgrejdu?

Ako cesh samo da igrash igrice, brzi je 7750 od tog Phenoma, tj. ako taj tvoj X2 ide na 3GHz onda ne diraj nishta, jer pitanje je da li ce i koliko X3 da se OC-uje na toj plochi zbog slabe naponske. Ja sam preshao sa 4800+ na 8750 i kad ovaj X3 ne bi hteo da se OC-uje to bi bio slab upgrade. Ali sam u enkodovanju video materijala primetio znatno ubrzanje. Na tvom mestu bih ishao na AthlonII ili PhII varijantu, pa udri po OC-u, dobicesh vishe za ulozen novac.

Ne igram igrice(nemam kad...) a video radim relativno cesto...Ideja je da nabodem tog Phenoma i da vise nista ne diram,da bude jeftiniji apgrejd...Ovaj moj X2 4400 leti na GForce 6100 plocu,na radnu masinu...
Ne mogu da nadjem na oglasima X3 phenome,kolika je cena polovnim 8750-tkama?

Mene je moj X3 izashao 60e, tad su 2 kom na Benchu otishla za iste pare ako se dobro secam.

Danas sam flashovao bios sa verzijom 1105 i koliko za sada mogu da vidim jedina stvar koja je nova je ta sto sada ploca prepoznaje PhenomII procesore, odnosno vise ne pise unknown processor.

Danas sam se ponovio sa X3 8750....E,sada me zanima gde da spustim obrtaje na ventilatoru koje hladi procesor?Koji je brij obrtaja "normalan",kada c`n`q radi meni je skoro uvek izmedju 1600 i 2200 obrtaja u leru?

Instalirao sam Win 7 na racunaru iz potpisa,ali nece da mi uradi sistem rejting.....:wall:
E,sada posto nisam neki(mislim,nisam los,ali nisam neki:eyebrows:),da pitam,kako na ovom cudu(...M3A...) da instaliram chipset drajver na win7,ima li ga u ATI katalistu ili mora da se instalira posebno i pase li onaj od viste,posto za 7 jos nema?
Odakle da ga skinem(neki link,itd)
Hvala puno unapred!:sceptic:

Prilozi

• win7.jpg
    win7.jpg
    137.9 KB · Pregleda: 60
Izgleda da mi je zveknula integrisana mrezna(Atheros gigabit lan)....Sada radi na pci mreznoj...Jel do drajvera ili je zveknula?
Jel postoji neki alat za proveru ispravnosti mrezne?

Interesuje me rade li AM3 procesori sa novim biosom na ovom cudu?

Cini li mi se ili su noviji procesori 65wata?
Takodje koliko vidim ASRock maticne AM2+ podrzavaju sve AM3 procesore.Pa cak i AM2 maticne podrzavaju AM3 procesore.

Cini li mi se ili su noviji procesori 65wata?
Takodje koliko vidim ASRock maticne AM2+ podrzavaju sve AM3 procesore.Pa cak i AM2 maticne podrzavaju AM3 procesore.
Rade AM3 procesori na ovom cudu,ja ti samo pricam sta znam da je 100% provereno da radi(odnosno sta sam svojim ocima video da radi!)....
Dakle rade ako imaju manje ili tacno 95W,takva je naponska na ploci,***

Uskoro bih trebao da zamenim procesor za Phenom II x4 955, pa cete imati iskustvo iz prve ruke, inace ovaj procesor ima 125W a planiram i lagani overklok. Citao sam po stranim forumima da su ljudi bez problema ubacivali phenom II 940 i overklokovali ga na 3.5 ghz.

Naponska, iako izgleda malo neugledno, radi OK, greje se jako malo (barem sa ovim Athlonom X2) i napon je veoma stabilan po OCCT-u. Negde sam procitao da sa poslednjim biosom sljaka i 1055t.

@Bojan84
Kolike temperature ti prijavljuje za Phenom? Za ovaj moj Athlon laze mnogo, to je vidim poznat problem sa ovom plocom, u biosu cak ni nema opcije za zastitu od pregrevanja.....

Poslednja izmena:
Vrh Dno