Ako bude sve kako treba (bez mrtvih piksela i neumerenog probijanja pozadinskog osvetljenja), smatracu da je sve ok proslo.
Ovo nema veze sa samom firmom od koje kupujes monitor, to ti je valjda jasno, vec do proizvodjaca, samo njega mozes da krivis za backlite bleeding i mrtvake...
Monitor je polovan! Osim sitnih ogrebotina, nedostatka napojnog kabla, i otvorenih kesa, WORK TIME mu je 97h.
Sto se mene licno tice - ovako nesto nije ni opcija.
Mozda nije polovan (u smislu da je mator 6 meseci ili tako nesto), ali te varijante, da je bio izlozen, stajao u vitrini i sl. kod mene ne prolaze. Vidim da nekim ljudima ne smeta, cak im, pomalo, i odgovara, jer je proizvod (monitor) vec mogao da prikaze sve eventualne defekte... to razumem, ali meni licno to ne odgovara. Volim da je sve zapakovano kako je fabrika zamislila, pa cu sam da otpakujem, skidam folije i posle se lupam u glavu kao imam mrtvake
Mada ja obicno i probam monitor vec u radnji, testiram ga na dead/stuck pixele i probijanje, pa teram da mi se pakuje ponovo... takodje, secam se da je svojevremeno u Gigatronu, kada sam uzimao monitor, i na moje pitanje da li mogu da ga testiram, prodavac rekao "nema problema" i posao kao onom izlozenom... na sta sam mu ja rekao "cekaj, stani, gde ces?... pa necu ja taj iz izloga, vec daj novi iz magacina, neotvoren". Taj da probam, jerbo cu taj da nosim kuci (ako je sve OK), a ne onaj sto skuplja prasinu tu vec neko vreme.
Zakljucak koji ja sticem o sebi:
ja sam jedan novosadski razmazeni seronja koji izvoljeva i previse ocekuje jer zeli NOV monitor da dobije u dogovoreno vreme.
Ne, nisi... vec si seronja sto neces (nisi hteo) da kazes ime firme

Kazite, ljudi, pa sta je tu lose... eto, sad smo zakljucili da je rec o Bench House-u... pa sta, jel' to bilo tako strasno?
I lepo su i Mancha i Space izneli argumente, bili korektni, naveli ponudjene opcije (sto si i ti sam rekao)... bas zato, napisite naziv firme, da moze da se vidi i da u nekoj losoj (neprijatnoj, neugodnoj... kako god) situaciji, kada se vec desila, ima mesta za fin i civilizovan razgovor, kojim ce se ista situacija razresiti.
BTW, ja sad, pre nekih 45 minuta, uzeo Fossil sat... gledao dva ista modela, jedan sa narandzastom, drugi sa plavom "bazom"... i odlucim se za ovaj drugi, ali i primetim da ima par sitnih ogrebotina na onoj klipsi za kacenje, kao i da je sav prepipan sa gornje strane (prilikom probanja, i stavljanja na ruku)... a nema zastitnu foliju. (onaj drugi ima, na oba mesta)
I lepo kazem devojci "uzimam ovaj, samo mi dajte neki drugi, ovaj ima par ogrebotina". Ona meni "pa dobro ali to je sitno, ionako ce da ti se ogrebe vec nakon pola sata od kako ga stavis na ruku". Ja kazem "jeste, to stoji, ali u svakom slucaju daj ti meni potpuno nov, sa sve folijama, pa da ja to poskidam... i onda kakva mi sreca, hocu li da ga ogrebem odma'. Ako nije problem".
Rece devojka "nije problem, samo nemam drugi sat ovde u radnji, sad cu da skocim do predstavnistva po drugi, blizu je". OK, tako je i bilo, otrca po drugi sat, dade meni taj novi, sav u folijama, nema sta nije bilo pokriveno. Novo je novo.